lördag, februari 14, 2009

Vår minsting är här!

Okej. Kan mycket kort meddela att turen till Poughkeepsie gick jättebra. Uppfödarna M och D var lika trevliga som förra gången. Vi kom dock mitt i en förlossning så de gick mellan Rumor (som mamman heter) och oss och resten av katterna och var nog något mer "tankspridda" än förra gången på grund av detta. Men detta är ju helt naturligt.

I skrivande stund ligger han under soffan. Ett tryggt ställe eftersom Lipton är alldeles för stor för att komma in där. Vi hoppas naturligtvis att minstingen ska komma ut snart och att Lipton ska gå från detta tillstånd till att vara accepterande och så småningom även bli vän med den lilla. Men vi är dock inställda på att det kan ta lite tid.

Lite mer om dagen samt mer bilder kommer senare!


17 kommentarer:

Emmama sa...

Men så SÖT! :) Ska bli kul att höra mer om hur det går! Kram!

Suzesan sa...

Så söt den lille är. Fina färger. Hoppas Lipton ska tycka det blir kul. Men han är ju van bebis nu så det kommer nog gå. Nu får han en alldeles egen ju.
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Ann sa...

Ååååååå! Vad söt! Vill se massor av film och bilder. Vi måste skypa!!!

KARLAVAGNEN sa...

jättesöt! jag tippar att det tar 2-3 dagar. lycka till!

Annika sa...

SÅ söt!!! Underbar!
Kan tänka mig att det tar lite tid innan den lille vågar sig ut.
Ser fram emot fler bilder.
KRAM!!!

Fia sa...

Men jösses vilken liten goding!! Vad ska han heta?
Kram!!

Saltistjejen sa...

Emmama.
japp det kommer lite senare.
Kram!

Suzesan,
haha, ja just nu tror jag inte han är överförtjust över den nya bebisen, men vi tror det kommer bli bättre om ett par dagar.
Kram!


Ann,
haha! Jo vi ska ut nu vid 11 men kanske hinner vi skypa innan eller annars efteråt!
KRAAAM!


Karlavagnen,
ok, ja vi hoppas att det inte tar alltför länge. 2-3 dagar känns som en klart överkommlig tid.
Kram!


Annika,
Japp, han är sååå härlig! Har glömt att Lipton en gång var sååååå liten. Nu går han mest omkring här som en gammal surgubbe, haha!
Den lilla ör dock en modig liten en och är ute mest hela tiden nu utom då Lipton jagar in honom under soffan.
Kram!


Fia,
Vi funderar fortfarande lite över namnet, men jag lovar at berätta när vi väl bestämt oss.
kramar!!

Millan sa...

Ah vilken liten fining!!! Grattis till nya familjemedlemmen :-).
Vad roligt inlagget nedan var. Min reaktion var att hogt utbrista - men VAAAAA???? Ben undrade vad som hant... :-). Men sedan forstod jag ju ;-).
Vi hade ocksa tva katter under en ganska lang period. Nar vi hamtade hem Smurfy blev var forsta katt Hobbie INTE glad. Hon morrade och reste ragg... men eftersom Smurfy ar en mycket tuffare och mer social katt an Hobbie nagonsin var sa tog hon snart kommandot och blev den som bestamde dar hemma.
Tyvarr har vi inte Hobbie langre. Hon blev aldrig social och var fullstandigt livradd for Nils. Nagon gang blev hon ratt aggresiv mot honom som ett satt att skydda sig gissar jag, men det blev ohallbart att ha kvar henne. Bade for hennes och var skull faktiskt. Sa vi hittade ett nytt hem hos ett par vanner och dar trivs hon kanonfint! Ledsamt... men bast i slutandan anda!
kram!

Fröken Anki sa...

Åhh vilken sötnos!
Hoppas Lipton vant sig snart så minstingen kan komma fram från under soffan.
Kram

Susanna sa...

Vad mysigt med en till liten kisse! När jag hör "Poughkeepsie" tänker jag omdedelbart på den där mannen i tv-serien Ally McBeal som alltid sa det om han var på väg att säga något oövertänkt. :)
Kram

Saltistjejen sa...

Millan,
haha, ja jag förstår dinreaktion! :-)
Ang katter och barn tror jag att det handlar mycket om personlighet. Katter precis som vi människor har ju väldigt olika personligheter och vissa går jättebra med barn andra inte. Vi har ju tur eftersom Lipton fungerat helt utan problem med Ella ända sedan hon var alldeles ny. Vi var självklart lite oroliga för det i början men insåg väldigt snart att det inte var några som helst problem. Med den nya tror jag inte det kommer bli några problem alls eftersom han är så liten att han kommer vänja sig vid barn på en gång.
Tråkigt med er katt, men som sagt om det verkligen itne fungerar så var det väl jättefint att ni yckades hitta ett annat hem till henne.
Kramar!!


Fröken Anki,
Å han har redan kommit fram. Han är betydligt kaxigare än vad Lipton var i samma ålder, haha! :-)


Susanna,
ja exakt vad jag pckså alltid assoicerar Poughkeepsie med! :-)
Kramar!!

Marianne sa...

Så SÖÖÖT! Zoega kanske? Lipton och Zoega? Twining är kanske inte så lätt att säga, men Ahmed är en bra tesort. Har Lipton blivit vän med honom än? Antagligen måste väl Lipton visa ordentligt vem som är äldst i gården och vem som bestämmer. Så fort den lille förstår det kommer det säkert att gå bra.

Skönt att Ella inte hade någon långvarig sjukdom!

Ska bli kul att se fler bilder på era småttingar!
KRAM!

Lia sa...

ÅH, Bebis!! Jag är ju så där larvig, och blir helt till mig när det finns kattungar att skåda! Hur går det med "inskolningen" av den lille? Vilken härlig tillökning och så mysigt för lillan att få växa upp med djur trots att det kanske inte är det enklaste att skaffa sig om man lever i NYC? KRAM

Victoria sa...

Åh en sån liten godbit vill jag också ha! Vi vill se många bilder!
Jag hoppas att Lipton bestämmer sig för att vara kompis med den lille snart. Kramar/Vic

PS. Jag har mailat.

Anna, Fair and True sa...

Vilken sötis!! Zoega som någon sa är ju lite kul namn! Men då tänker jag mig en svart katt kanske?

Det får kanske bli Poughkeepsie då ;)

Sporty Spice sa...

ÅH VILKEN SÖTING!!! När jag skaffade Sascha (typ 20 år sedan nu) låg hon under min säng i drygt en vecka tror jag. Felix brydde sig inte alls. Nu när vi tog hem Selma låg hon i tv-bänken i typ 24 timmar. Sen kom hon fram och fräste och hade sig mot stackars Grizzly som inte fattade någonting. Jag tror att det tog 2 veckor innan de helt accepterat den nya situationen och säg 3 veckor innan de var polare på riktigt.

Desiree sa...

Åh vilken liten sötnos. Jag tror han kommer att passa perfekt in i eran familj bara han och Lipton får vänja sig vid varandra och lära känna varandra. Vad ska denna sötnos få heta?