fredag, februari 13, 2009

Vi väntar tillökning

Japp!
Det är sant.
Vi går i väntans tider.
Igen.
Drygt 8 månader efter Lill-Skruttans ankomst till vår familj så väntar vi nu med spänning på att ytterligare en ny familjemedlem ska anlända till oss.
Denna gång blir det troligen en liten pojke. 
Vi är inte 100% säkra, men säg kanske 90%?? Ungefär.

"Herregud, de är inte kloka!" kan man ju tänka såklart.
Och kanske med rätta?
"De bor ju redan så trångt!"
Hon klagar ju ständigt över detta med utrymmet, eller snarare bristen på utrymme!
Och ja, jag vet. Vår lilla lilla lägenhet är redan nu rätt trång men vi kommer inte behöva några mer extra prylar för detta. Vi har redan i stort sett allt vi behöver för att kunna välkomna vår nya familjemedlem. Så vi tror det kommer gå bra.

"Men var detta verkligen planerat?!?!?!"  kan man ju också undra.
Och på denna fråga svarar vi ja. Vi började prata om detta redan i höstas. Att det blev just nu var dock lite slumpen som avgjorde. 

"Så när är Due date då?", undrar ni kanske?
Tja, den riktiga Due Date har faktiskt redan passerat. För cirka 3 månader sedan. Men "vår" Due Date kan nog räknas som imorgon. På självaste Valentine´s Day.
För imorgonbitti åker vi nämligen hela vägen längs Hudson River till Poughkeepsie för att träffa och även hämta hem vår minsting - Liptons 3 månader gamla halvbror! 
Eller om det blir en halvsyster? Just nu är vi dock båda två inställda på ännu en liten kattpojke, så troligen blir det så. Men som sagt, ännu är inget säkert. När vi hämtade Lipton så var det ju faktiskt han som valde oss och inte tvärtom. Så kanske kommer det bli annorlunda när vi väl är på plats? Vi får se.

Vi ser iallafall oerhört mycket fram emot att få träffa Liptons halvsyskon imorgon!
Sedan får vi se vad Lipton kommer att tycka.... Troligen kommer han att vara rätt skeptisk i början. kanske till och med lite avig? Men jag tror att han så småningom kommer att uppskatta mer sällskap. Han är ju oerhört social och detta är en av anledningarna till att vi funderat på ytterligare en katt. Så jag är rätt övertygad om att det i slutänden kommer att bli bra.
Jag kan även tillägga, för er som ev har funderingar på detta, att några syskon till Lill-Skruttan är inte (med betoning på inte!) planerade just nu. Vare sig hel- eller halv... Jag vet också att det är fredag idag, men jag har inte hunnit med något Fredagstema än. Kanske kommer det en försenad variant lite senare. Allt beroende av tid.
Hoppas ni alla får en riktigt skön helg!27 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Hahaha :D Där fick du mig allt att fundera!
Och jaa, jag undrade först över att det gick så fort med tillökning, men jag menar - sällan blir nåt som man tänkt sig! Det var dock en glad undran.

Låter jättemysigt med en liten kattunge. Hoppas att allt går bra med Lipton också. Katter har ju som sagt sina dubier mot nya familjemedlemmar.

Ha en underbar helg!
kram

Sporty Spice sa...

ÅÅÅÅHHHHH GRATTIS!!! Var roligt, vad roligt. Och haha, jag läste första stycket ett par gåner innan jag fattade att det var en liten kattbebis på gång! För Grizzly och Selma tog det säkert två veckor innan de blev polare (eller det tog en vecka för Selma och två för Grizzly). Lipton kommer att bli så mycket gladare när de väl vant sig. Mina sover ihop, leker ihop och har ständigt High Speed Chase på nätterna. =) Jag vill se BILDER på den nya!

Jenny sa...

Åh, en liten kattunge!:-)
Jag har också två, köpte dem dock inte samtidigt, men det gick himla smidigt för dem att vänja sig vid varandra och de trivs så oerhört bra ihop. Jag kommer aldrig mer att ha bara en katt.
Hoppas Lipton blir glad över att få bli storebror!;-)

Desiree sa...

Åhhh där tog du mig allt på sängen. Jag trodde verkligen att du väntade smått igen och att Ella skulle bli storasyster men det blir hon ju på sätt och vis fast till en kissemisse. Åh vad kul. Ha en underbar resa och jag väntar med spänning och ser fram emot bilder på den nya familjemedlemmen. Så får vi se om det blir en liten kille eller en tjej. Ha en härlig helg.

Fritt ur hjärtat sa...

Man får inte luras på det viste!
Jag hade redan börjat räkna;-)

Annika sa...

Jag med...Jag satt och tänkte till där...Hmmm...Redan!! WOW!! Ja, varför inte???
Men det är en kissekatt!!! Vad mysigt!!
Lipton verkar så snäll och go! Det har jag ju sett själv :-)
Och i Poughkeepsie, kan inte låta bli att tänka på Charlotte och SATC filmen när jag hör namnet på den orten :-))))
Bilder vill vi se av den lilla sötnosen!!!
KRAMAR!!!

KARLAVAGNEN sa...

Hehe! Tänkte att det var något sådant. www.feliway.com är bra! Rekommenderas. Samt att sätta sig ner och klappa båda katterna och berätta för dem att de ska nu bo ihop. Jo jag vet det låter inte klokt. Äldre katter brukar vara tålmodiga mot just katt-ungar, även om de kan tycka att deras lust att leka är lite för mycket.

S w e F l o sa...

Alltså, din luring! Jag satte i halsen när jag började läsa! Så får man väl inte luras, va :-)!

Suzesan sa...

Hahahahahahahaha
hahahahahahahaha
hahahahahahahaha...
..jag gick rakt i rävsaxen. Jag gick på det...LURAD!!!
Hjärnan satte direkt igång att kalkylera och lösa småtänk åt ER. Sen kom det åhh vad kul och jahaa och så läste jag och läste.
Så tänkte jag en kattbebis också plus utöver hahaha. Sen då ramlade pengarna ner. Kling klong.
Ja bilder gärna tack ..åhhh en internetkattbebis också.
Du är för härlig Saltis nu fick jag mig först en "ooppps" sen bröt jag ihop av skratt...du är bara en sån bra människa och det är alltid så spännande att läsa hos dig;)Hahaha livsfarligt att läsa hos dig första april.
Jag moi min dumma sill..:)
Grattis till nya katten.
Ha en bra fredag.
Kramar
Susanne

Anna, Fair and True sa...

OJ, där LURADE du oss allt! Jag trodde verkligen på en bebis tills jag läste att det redan var due date! LOL =D

Ska iaf bli spännande att höra hur det går!

Vad ska han heta förresten? Twinings? ;) Kanske ett adligt namn, Earl Grey ;)

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
Ja det ska bli sååå mysigt, även om jag vet att det kommer bli lite jobbigt också. För det minns jag från när Lipton var så liten. men mest ska det bli så skoj!
Kram!


Sporty Spice,
haha!
Och ja jag tror Lipton kommer bli gad så småningom även om vi är inställda på att det kan ta ett litet tag. Han är dock så otorligt nyfiken så jag gissar att han kommer att interagera hyfsat snart med den nya kattungen. Och än är han ju såpass ung att han definitvt kommer gilla att få en lekkamrat! :-)
Bilder kommer garanterat senare!
Kram!


Jenny,
japp det vi känner är att det blir bra för Lipton med lite mer sällskap. Vi blir då dessutom lite "friare" om man t ex ska åka bort en helg eftersom vi då inte behöver fundera på att han sitter ensam så länge.
Kul att du har så positiva erfarenheter av två katter!
kram!


Desiree,
Hehe, jo jag hade ju skrivit inlägget så att det skulle bli en liten tvist på slutet... ;-)
Det ska bli såååå kul! Och självklart kommer jag blogga om allt senare!
Kramar!


Fritt ur Hjärtat,
Haha!!
Sorry! :-)


Annika,
haha! Ja jag ber om ursäkt för skrämselhickan.... ;-)
Men det är som sagt en kattunge som kommer.
Kul att du tänker på SATC. Jag har aldrig följt serine så ja hade ingen aning om att Poughkeepsie är nämnd där. Däremot tänker jag alltid på Ally McBeal när jag hör det ortsnamnet för att John (den ena av delägarna i advokatfirman) ju alltid gick runt och sa Poughkeepsie. Nu har jag glömt varför men tror det var ett sätt för honom att fokusera? ;-)
Självfallet kommer bilder senare!
kram!


Karlavagnen,
aha så DU var så smart!!!! :-)
Ska kolla in hemsidan också. Tack för tipset.
Och självklart ska vi introducera nykomlingen på ett bra sätt. Det gick ju hur smidigt som helst med Ella och Lipton så jag hoppas att det kommer gå bra med kattungen också. Lipton är ju själv fortfarande ung och väldigt lekig så jag tror han kommer gilla sällskap. Han är bara ca 1,5 år så han leker rätt friskt fortfarande och tycker nog att vi är lite tråkiga ibland som inte leker lika mycket som han skulle önska. Särksilt inte nu sedan vi fick barn.... tiden räcker bara inte riktigt till.
kramar!


SweFlo,
hehe!
Hoppas du inte drack något hett bara. Som kaffe. För då kan det ju öra jätteont att sätta i halsen!
Kram!


Suzesan,
Roligt att du tyckte det var skoj att bli lurad!! :-)
Och att du trodde det skulle bli BÅDE bebis och kattunge! haha! :-)
Roligt!
Hoppas du också får en skön fredag och en bra helg!
kramar!!


Anna Fair and True,
ja det finns ju de som skaffar barn tätt så visst, det hade ju inte varit omöjligt rent teoretiskt. MEN nej, varken M eller jag vill ha ännu ett barn just nu. Ett räcker äldigt väl för oss åtminstone ett bra tag framöver! :-)
Ang namn så har vi ett som vi funderar på. Men vi får se hur det blir. Det blir definitivt INTE Twinings eller Earl Grey. Det sista skule möjligtvis passat Lipton som är grå, men den nya är inte grå. Och tja Earl grey hade det inte blivit ändå...! ;-)
Inte heller Kobbs eller Roiboos....
Faktum är att Lipton själv inte alls är uppkallad efter tesorten Lipton även om de flesta trot det...haha! han är uppkallad efter min och M´s favoritkaraktär i "Höjdarna" som gick som adventskalender för ett antal år sedan! :-)
Kramar!

mammigranten sa...

Hahahaha, vilket gott skratt jag fick.
Uppkopplingen är lite seg här på hotellet, såg ju rubriken på min blogg och hann fundera ett par vändor innan sidan dök upp.
Tänkte småsyskon som alla andra antar jag, eller om Lipton visat sig vara tjej och väntade ungar....
Spännande skrivet för det tog ju ett tag innan jag fattade får jag erkänna. Tog lite stopp i verksamheten när du skrev att due-date var passerad, hihi. Men sen gick ljuset upp även för mig.

Mysigt med en liten kattunge. Vi har haft hund tidigare, men fick lämna bort honom inför flytten, då han aldrig hade fixat att flyga, superlättstressad, och sen misstanken om att Wilda kanske är allergisk. Får väl bli fiskar framöver för vår del...
Lycka till i morgon med hämtningen, alltid spännande att se vemsom väljer vem.
Kram

Anna, Fair and True sa...

Jag gillar namnet Lipton! Jag trodde nog inte heller det var efter temärket fast jag visste inte vad det var istället. Roiboos låter ju jättebra tycker jag! ;)

Anne sa...

Hihi, jag gick helt klart i rävsaxen. Var tvungen läsa flera gånger för att fatta att det är kattbebis på gång och inte människobebis. Vad kul med tillökning i familjen i alla fall! Jag gillar också namnet Lipton!
Roiboos är också coolt, Tazo heter ett temärke som finns i mitt skåp (om man nu ska spinna vidare på te-temat, men läste i en kommentar att det inte alls är från tevärlden ni valt Lipton).
Hoppas att det går bra för den nya familjemedlemmen att bli en del av familjen!
KRAM

Sporty Spice sa...

Angående "Poughkeepsie" som Annika nämnde är det ju scenen ur filmen när de är i Mexico och Charlotte enbart äter pudding made in Poughkeepsie för att hon är rädd att bli magsjuk av den mexicanska maten ... men så råkar hon dricka duschvatten och "poughkeepses in her pants" om du hajjar. =)

Annika sa...

Yes, precis det Petra skriver ovan...en klassiker från SATC filmen som jag aldrig glömmer...
Pougkeepsie är för alltid förknippat med just det för mig :-)
MEN nu även den lilla kissen alltså!!
Kram igen!

Christel sa...

Du lurade mig helt, jag satt och pratade med min svärmor i telefon och slog upp din blogg, och sedan vet jag inte vad hon sa mer...blev nog mest aha och hmm från mig. Kul iallafall med kattlillebror, ska bli kul att se dem på bild snart. Ha det bra! Kram

Emmama sa...

Haha, du är ju rolig! :) Vad kul med en tillökning till familjen, ser fram emot att se bilder på missen snarast! :) Ang din kommentar hos mig, undrar om det inte är samma vi har/haft! Mitt fjällar också nu och mitt har de diagnostiserat som Pytariasis Rosea, ring a bell? Kram!

Saltistjejen sa...

Mammigranten,
hehe ja det är j så med seg uppkoppling. Det kan ta tid innan man för se sanningen... haha!
Tråkigt med er hund men förstår om ni knde att han itne skulle klara flytten över Atlanten.
Kram!Anna Fair and True,
Ja vi älskar namnet Lipton och det passar honom superbra också!


Anne,
haha vad skoj! Ibland är det roligt att luras lite... ;-)
Och ang ditt temärke i skåpet så ska jag berätta lite senare en historia om det också! :-)
Kram!!


Sporty Spice,
aha! Den scenen har jag hört talas om men jag har aldrig sett den.
Du kollade in dina klänningar också! Kul!
Kram!


Annika,
haha! Ja man kanske borde se SATC-filmen ändå. För allmänbildningens skul, hahaha! :-)
Kram!


Christel,
ojdå, så stackars svärmor fick en hm-ande svärdotter ett tag i luren där.
Japp bilder kommer senare!
Kram!


Emmama,
jo det ska bli jätteroligt!
Vi älskar ju Lipton så vi ser verkligen fram emot ett halvsyskon till honom.
Och du, jag tror som du att det kasnke är samma utslag då. kan du ha fått dem pga av din enorma arbetsvecka för ett tag sedan när du du jobbade så abnormt mycket. Kanske gjorde det att du lättare blev sjuk nu av viruset????
Hoppas dock du blir bättre snart. En liten tröst mitt i eländet kan kanske vara att man bara kan få utslagen en gång. Har man haft de en gång i livet så får man de inte igen. Typ som med mässling och röda hund... :-)
Alltid ngt att vara glad för när man sitter där och känner sig som en urtidsödla med klisjuka....
Kramar!!!!!

Suzesan sa...

Till dig Saltis och din Familj och alla som läser

Ha en underbar ALLA HJÄRTANS DAG
Happy Valentine
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
TACK!!!
Vad du är go!
Detsamma önskar jag dig också!!!
Kramar!

Emmama sa...

Tror garanterat jag jobbat för mycket... Nu kallas jag "ormen" här hemma eftersom jag mer eller mindre ömsar skinn. Fick också veta att det extremt sällan kommer tillbaka så det är ju en hyffsad tröst i eländet.. Hoppas ni haft mysigt med nya familjemedlemmen idag! KRAM!

Musikanta sa...

Jag måste erkänna att jag blev lite konfunderad, men så tänkte jag, det kan ju vara bra med syskon så tätt, då kan de ju ha kul med varandra.

Sen tänkte jag - hur ska hon orka? Och två blöjbarn också! Men så kom du till poängen med inlägget och då drog jag en suck av lättnad...

Bra för Lipton att få någon att leka med.
Kram Musikanta

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja jag tror att det kan vara så att din kropp är lite slutkörd och då mer mottaglig. Hoppas dock du snart blir bättre!
Kram!


Musikanta,
jo jag förstår att du funderade både en och tre gånger.... :-)
Och vi hoppas som sagt att Lipton kommer att gilla sin halvbror, men än så länge går det rätt trögt.
Kramar!

Susanna sa...

Wow, vilket rafflande upplägg! Grattis till den nye familjemedlemmen! :) Kram från Kenya

anna of sweden sa...

Haha.
Grattis till tillökningen! :D

Saltistjejen sa...

Susanna,
Tack!!! Ja det var meningen att det skulle vara lite rafflande i början, haha!
Kramar!


Anna of Sweden,
tack för grattiset!
Kram!