måndag, december 31, 2012

Årets sista dag

Idag är det årets sista dag. Jag hade funderingar på någon slags Årskrönika. Summering av 2012. Ni vet, lite eftertanke och reflektioner, en del bilder, minnen och så en dos framtidsfunderingar. Men det har liksom inte funnits vare sig tid eller kraft till det. Än. I varje fall. Kanske kommer det om ett tag. Om orken, motivationen och tiden infinner sig.

På det hela taget kan jag väl säga att detta år har varit ett väldigt omvälvande år. Att ha gått från att varit arbetslös (och på gränsen till någon slags mindre depression orsakad av en blandning av oro, stress och ett allt snabbare krympande självförtroende) till att ha fått ett jobb som jag verkligen trivs med men som även det varit nytt, tufft, intensivt och som förändrat min vardag drastiskt, har definitivt delat in detta året i ett före och ett efter.

Att mitt nya jobb dessutom är nytt på fler sätt än bara rent "geografiskt" har såklart bidragit till känslan av omtumlande vilsenhet emellanåt har varit väldigt stor. De senaste månaderna har handlat om förvirring, tacksamhet, glädje, stress, än mer förvirring, lite mer tacksamhet och faktiskt också en skön lyckokänsla. Över att ha ett jobb. Och dessutom ett jobb jag tycker om. I en miljö jag trivs i. Att jag till slut lyckades ta steget från akademisk forskning till den andra sidan. Den där som så länge kändes helt onåbar. Det kan jag fortfarande förundras över när jag tänker på det. Ibland måste jag nypa mig i armen för att försäkra mig om att detta inte bara är en dröm. Utan verklighet. Min verklighet.

Så ja, vad ska jag säga mer? Detta är det som just nu i skrivande stund överskuggar det mesta. I mitt liv. Iallafall om man ser till just förändringar under 2012.

Sedan har det såklart hänt andra stora saker också under 2012. Min härliga Svägerska har gift sig med sin Loff. En mycket vacker vigsel och ett roligt bröllop. Våra käraste vänner har under hösten flyttat härifrån så vi har "förlorat en familj". Detta medförde under framförallt senare delen av hösten att Lill-Skruttan nog gick igenom sin första "livskris" då hon insåg att saker och ting inte vara för evigt utan faktiskt förändras i livet. Det var en rätt jobbig och smärtsam upptäckt för henne. Sedan fick vår familj fick även i samband med mitt nya jobb ett nytillskott i form av en bil. Något som också bidragit till en förändrad vardag. Till det bättre.

Nu får vi se vad 2013 kommer att ha för överraskningar i bakfickan. Förhoppningsvis inga sorgliga sådana. Men livet är som alltid fullt av saker man inte kan förutse så vad vet man. Ett år går så fort. Det rusar förbi. Ändå kan så mycket hända under de där tolv månaderna. Allt kan faktiskt hända. På gott och ont. Men jag hoppas på Gott. Goda överraskningar. Goda nyheter. Goda förändringar.

Må 2013 bli ett riktigt Gott Nytt År!
Det önskar jag Er Alla!20 kommentarer:

Pettas sa...

Ett riktigt Gott Nytt År önskas dig och din familj!

Karin på Åland

Martina sa...

Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt Ar 2013 och hoppas att det kommer med kärlek, hälsa och lycka!

Sag hos Annika att ni är pa väg dit. Vad roligt! Hoppas att ni far det jättemysigt tillsammans!

Stora kramar

olgakatt sa...

Önskar er alla ett lugnare kommande år när bitarna börjar falla på plats och ett år utan sjukdomar och onormal stress!
Önskar att Ellas övergång från dagisbarn till skolflicka ska gå smidigt och att inga orkaner ska drabba någon alls!
Önskar att vårbesöket blir riktigt lyckat och att ni själva kommer hem även i sommar.
Önskar och hoppas att jag kan hoppa över pölen även detta år...
Nyårskramar!

Sahra sa...

Gott Nytt År. Ser fram mot att följa dig och din fina familj även under 2013. Kram

Desiree sa...

Ett riktigt gott nytt år till dig Saltis och till din familj. Jag tror också på gott och goda överraskningar. Nya världar har öppnats för dig och för er med tanke på ditt nya jobb och att ni nu har bil som underlättar och medger större frihet. Jag är väldigt glad för din skull att du till slut fick jobb och ett jobb som du dessutom trivs och tycker om. Sådant betyder mycket. Jag hoppas själv att det ordnar sig med jobb för mig framöver.Synd att era vänner flyttade men som du säger att inget varar för evigt. Men med goda vänner så kan man faktiskt förhoppningsvis behålla och utvecka vänskapen fast man bor på olika ställen.
En stor nyårskram och må 2013 bli bra på alla sätt.

Annika sa...

Gott Nytt År, Saltis!!
Det var så kul att ha er här i lördags!
Önskar dig, och er, ett jättefint 2013!!
Kramar!!!

Trillingnöten sa...

Vilket år! Jag hoppas att 2013 blir lika bra, om inte ännu bättre, nu när du kommit in dig lite mer på jobbet och allt fallit på plats! Gott nytt år till dig och din fina familj!!

Taina sa...

Ja du, 2012 har varit ett "märkligt" år för många. En del har drabbats hårdare än andra. Ibland är det skönt att reflektera över det förgångna och dra lärdomar av det. Jag har inte hunnit dit än. Ska fundera lite mer över 2012 och sedan lägga det året till handlingarna och blicka framåt.

Jag är så glad för din skull vad gäller arbetet. Så kul att du hittade något som passade dig. År 2013 kommer att bli ett bra år! Det bestämmer vi här och nu. Eller hur?

Gott Nytt År på dig och din fina familj!!!

KRAMAR!!!

Anne-Marie sa...

Ett riktigt Gott Nytt År! Förstår dina blandade känslor och ett nytt arbete är allltid omtumlande på olika sätt. 2012 var ett utmanande år för mig också och har fått mig att inse att jag måste göra en stor förändring för att må bättre under 2103. Stor kram!

Suzesan sa...

GOTT NYTT ÅR Saltis. Jag önskar dig och din familj lycka och kärlek. Välkommen till 2013. JAG är där nu;) Haha just i skrivandets stund är vi på olika år.
Mina båda barn firar i din stad. Nu!! New York. Härligt

Ja du har haft ett år med mycket nytt. Grattis så bra det blivit.
Kram
/Susanne

Channal sa...

Önskar dig ett Gott Nytt 2013!
KRAM Anna

Emma sa...

Kram och Gott Nytt 2013! Ska bli spännande att följa er även detta år

Anonym sa...

Gott nytt 2013! Jag känner precis likadant, att 2012 var ett väldigt omtumlande och livsavgörande år på många sätt. Många lärdomar, tårar och besvikelser blandat med ren lycka, förundran, enorm kämparvilja och beslutsamhet. 2013 är varmt välkommen =). Jag har stora förhoppningar inför det här året. Kram Mimmi

Steel City Anna sa...

Gott nytt år!

Marianne sa...

Jag hoppas att 2013 blir ett BRA år för er!

Stora nyårskramar!

Västmanländskan sa...

Ett riktigt gott nytt år till dig också! Kram!

Mikaela i San Francisco sa...

Gott nytt år till dig och din familj!!

ExPIAtriate sa...

Gott nytt ar och god fortsattning!! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Det var väl en summering/årskrönika som heter duga! De behöver ju inte vara i listform eller räkna upp vad som hänt varje månad. Verkligen spännande år, med stor förändring, till det positiva för det mesta! Så glad för din skull vad gäller jobbet!

Många kramar och hoppas 2013 blir ännu bättre!

Mrs Clapper sa...

Vilket fint inlägg. Och vad härligt att du känner så starkt för ditt jobb!!
Hoppas att ni får ett riktigt fint år. Många kramar, Malin