Kräftlag för frysta kräftor
Till 2 paket frysta kräftor behöver du.
Lag:
10 dillkronor
2 ½ l vatten
3 dl öl
½ dl salt
½ dl socker
Gör så här:
Tina kräftorna. Koka upp alla ingredienser i en stor kastrull.
Låt koka i några minuter.
Sänk värmen och låt lagen sjuda ett par minuter.
Häll lagen över kräftorna och låt svalna.
7 kommentarer:
Det sag verkligen gott ut! Jag har inte varit pa IKEA har men tvivlar pa att det saljs kraftor! Kanske ska ta mig en tur! Sa mysigt att ha kraftskiva tillsammans, visa traditioner vill man ju behalla. Och visst blir man mindre krasen, man ar ju bara glad att det gar att fa tag pa en viss vara av det man saknar, sen vad det ar for marke etc spelar ingen roll.
Sa fin Lill- Skruttan ar med sin nya ryggsack och harlig kommentar om pappa! Joli kommer med sana uttryck ibland och da maste vi skratta vilket gor henne lite ledsen, for hon tror att vi skrattar at henne vilket inte ar sant.
Hoppas ni far en underbar vecka!
Kram!
Låter som ett bra recept. Men ska man inte låta lagen svalna innan man häller den över kräftorna?
Vi kör kräftskiva här på lördag något jag ser fram emot. Ska prova ditt recept på kräftlag här då.
Låter som ett bra recept. Men ska man inte låta lagen svalna innan man häller den över kräftorna?
Vi kör kräftskiva här på lördag något jag ser fram emot. Ska prova ditt recept på kräftlag här då.
Ser verkligen gott ut. Jag kan inte minnas att jag gjort egen kräftlag någonsin, tack för inspirationen. Jag brukar köpa de färdiga i frysförpackning.
Ganska lik den lagen vi brukar göra. Fast vi använder krondill och ölen är porter
:)
Tack för att du lade upp receptet pa kräftlaget! Maste prova. Kanske det blir en liten kräftskiva pa lördag.
Kramar, Lisa
Kanske du kan lägga upp receptet pa västerbottenpajen ocksa? ;-)
Kram
Skicka en kommentar