tisdag, augusti 06, 2013

Kvällsfunderingar

Två dagar in på en ny vecka. Och nästan en vecka in i augusti. Augusti. Tyckte det var Midsommar nyss. Och nu är det bara en knapp månad kvar innan Lill-Skruttan börjar skolan. SKOLAN! Otroligt vad snabbt denna sommaren har gått. Iallafall upplever jag det så. Vart tar all tiden vägen? Man går runt här och gör sådant man tycker känns viktigt. Men ibland undrar jag ändå vad det är av allt detta viktiga som liksom blir det man kommer att minnas den dagen då man tänker tillbaka. Redan nu när jag minns händelser bakåt i tiden så är det vissa saker som syns med extra tydlighet. Självklart är en del av dessa speciella händelser. De där livsomvälvande. Kärlek. Födelse. Död. Nytt land. Lycka. Sorg. Men faktum är att även en stor dos vardag ryms i minnesbanken. Och det gläder mig.

Just nu. Sensommar. New York. Vi har inte haft någon semester denna sommar. Och det börjar kännas lite nu. Just nu tröstar jag mig av de helt fantastiska solnedgångar som vi kunnat njuta av här de senaste kvällarna. Sprakande färgskådespel utanför vårt fönster. Rosa. Lila. Gult. Orange. Guld. Och djupblått. Och så tänker jag på att det blir en Sverigeresa i höst. Sensommar. Den värsta hettan verkar vara över för denna gången. Skönt. Sensommar. Månaden augusti. blir en vecka gammal imorgon. Min Stora Lilla Tjej ska snart börja en ny epok i sitt liv. Och därmed också i vårt. Det känns stort. Det känns overkligt. Vad hände med min lilla tulta? Plötsligt är hon så stor. Så. Klok. Tänker och analyserar. Skämtar och busar. Men med stora svallande känslor och ett humör som en tonåring. Jo, så har vi just nu. Humörsvängningar är bara förnamnet. Jag frågar mig ibland själv om det verkligen var 5 år hon fyllde nu, den där dagen för två månader sedan, och inte 15? Men trots att det tar rätt mycket energi med det här berg-och-dalbanehumöret så är det också en helt underbar fantastisk tid nu tycker jag. Fem år. De är så härliga då! Små och stora på samma gång.

Den. Där Tiden. Den går så rasande fort.


11 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Visst gar det fort, alldeles for fort ibland men samtidigt maste det ju betyda att man trivs, att man har det bra? Vilket spannande skolar ni har framfor er! Det ar en stor grej med skola, Joli borjar Grade 1 nu I host och det kanns som ett stort steg.
Sonen har borjat sitt pre-teenhumor och man undrar hur det blir om nagra ar??
Har ni bestamt nar ni aker hem till Sverige? Skont att ha en resa att se fram emot! Forstar att det kanns med en hel sommar utan semester, aven om man kan njuta av lediga helger och fint vader! Underbar bild pa solnedgangen. Sadana kan man leva lange pa! Vi gar emot slutet av Ramadan och livet kan aterga lite mer till det normal, d.v.s man kan ata som vanligt under dagtid!!
Ha en underbar vecka och helg!
Kram!

Desiree sa...

Ja det har gått otroligt fort. Jag känner att jag kanske inte gjort så mycket speciellt i sommar men ändå har dagarna runnit iväg. Jag hoppas att ni får till en Sverigeresa till hösten. Vi hade bara två veckor i Sverige och ganska tidigt på sommaren så jag hoppas att vi kan få till någon vecka till här så småningom.
Tänk att E börjar skolan nu. Förstår att det känns stort för er alla.
Kraam!

Anonym sa...

Tiden går svindlande fort! Och just dessa perioder när barnen säger ja till sig själva och nej till resten av världen, är jobbiga. De utvecklas i en rasande fart och behöver mer utrymme och plats i familjen, de formar familjen efter vilka de är. Det är spännande. Jag har tre. Har just överlevt mellanbarnets 6 års fas och ÄNTLIGEN är hon 7 och är riktigt harmonisk. Däremot är 5 åringen påväg in i "fasen". Men det går över. Det är jobbigt men det går över.

Läser din blogg ofta, du skriver så bra! Tack!

/MrsK

Annika sa...

Hej min fina Saltis!!

Vill ni komma ner och äta middag med Peter och mig i The Village på fredag?
Vi har mottagning till klockan 19 på NYU, men sen är vi lediga. We would love to see YOU!!!!


Jag vet, denna sommar har gått sjukt snabbt. FATTAR det inte.
Den har gått snabbare än alla de somrar jag tillbringat i norden.
Kanake går sommaren fortare då man inte byter miljö?
Men denna hat gått sjukt, galet fort.
Trodde jag skulle bli sommarless på dessa heta dagar, men det har jag inte BLIVIT.
Känner isf mer vemod över att det snart är slut.

Hösten här är den vackraste tiden på hela året.
Men jag kommer att sakna sommaren. Verkligen.
Jagär glad att jag ska hem till sve och fin, men det blir en annorlunda höstupplevelse att komma dit i augustis bittra slut istället för i den leende juni.
Men det ska bli skönt.

Fattar att ni längtar efter ledighet nu.

Tiden går fort. Snart är Ella verkligen 15 och ni har börjat fundera på college ;-)
Karolina sitter mitt i det verkliga tonårstrotset, tro mig...not so fun...

KRAMAR!!!

Martina sa...

Vilken underbar solnedgang! Över Manhattan dessutom!

Ja du tiden... den gar alldeles för fort ja!

Tyckte jag hade tva sma barn igar. Idag är dom 11 och 13!

Alldeles nyss var det midsommar ja, och nu är vi redan inne i augusti! Vara dryga tre veckor i Sverige rusade fram och nu är det bara nagra veckor kvar tills skolstarten!

Läskigt, att tiden gar sa fort!

Kramar

Anna, Fair and True sa...

Låter som E ändå är i en härlig ålder trots det jobbiga.

Vad kul att ni får till en Sverige-resa senare. Hur är de med att barnen tar ledigt från skolan?

Mrs Clapper sa...

Den där solnedgången alltså, helt overklig! Vilken fantastisk utsikt ni har!

Steel City Anna sa...

Oj vilken himmel! Augusti är en fin månad tycker jag. Lite lugnare.

Västmanländskan sa...

Känner igen det där med humöret ;)

Taina sa...

Underbara månad! Augusti. Och snart börjar vi med rutiner igen. Längtar.

Tänk att Lill-Skruttan börjar skolan snart!!! Du får nog byta ut smeknamnet snart, hahahahaha!

Tiden rusar iväg och den här sommaren måste ha gjort rekord i hur snabbt den passerade. Wroooooooom, så var den över. Ja inte riktigt än då för här är det full sommar än i 1,5 månad till. Tackar för det bara vi slipper den höga luftfuktigheten.

Kramar!!

Sahra sa...

Man vill stanna tiden. Älskar Mollys ålder nu. Mellan fem och sex. Skolbarn. Häftigt. No more dagis. Yey!
Kram