lördag, augusti 03, 2013

Lördag med lek och kalas

Idag lördag, vaknade vi till en mulen morgon. Vi tog det lugnt och efter frukosten körde M iväg för att handla medan jag och Lill-Skruttan fixade lite här hemma. Sedan kom en av hennes kompisar upp (hon bor ett antal våningar längre ner i samma byggnad) och tjejerna lekte för fullt.


Hopp och studs

En Fairy Princess och en vanlig prinsessa


eftermiddagen var vi bjudna på 4-årskalas hos våra vänner Herr Österrike och Fru Madrid på Roosevelt Island. Så vi tog linbanan över. Vyn är lika fascinerande varje gång trots att vi åkt där så många gånger nu. Kalaset var hur lyckat som helst och det hann mörkna innan vi åkte tillbaka. Kvällen var helt ljuvlig. Lagom ljummen men inte het eller fuktig. En sådan där kväll då man önskar man hade en front porch att sitta på och njuta av de ljumma brisarna. 

Linbanan längs med Queensboro Bridge


Kalasets lilla varulv

Här i närbild (tänderna är "pirate booties")

Lek

Ute på balkongen njöt jag av våra vänners fantastiska utsikt över Manhattan

På väg mot linbanan efter kalaset gick vi längs med östra sidan av Roosevelt Island

Mina älsklingar 


Både Empire State och Chrystler Building skymtar i fjärran

På väg tillbaka till "vår" ö


Imorgon väntar ytterligare ett kalas. 5 år denna gången. Och det är Lill-Skruttans kompis W som fyller. Så vi åker ut till Familjen Brooklyn på förmiddagen för att fira honom. Det ska bli roligt att träffa dem. Vi har faktiskt inte setts sedan Lill-Skruttans eget kalas för två månader sedan. Helt galet att nästan hela sommaren passerat utan att vi lyckats få till någon träff.


6 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Fina bilder!

Taina sa...

Mycket kalasande nu! Men jag kan "trösta" dig med att det lugnar ned sig ju äldre de blir. Kommer ihåg att det ibland kunde vara kalas på kalas och tårtor och annat stod mig upp i halsen samtidigt som barnen var höga på socker.

Jättefina och läckra bilder från er promenad.

Hälsa Ella att jag blev rädd för varulven!!! HJÄÄÄÄLP!

Kramar

Kattas Betraktelser sa...

Oj, vad ni kalasar! De ser ut att ha det jätteroligt i sängen med alla hopp, likaså ser de så stöta ut i sina fina kläder som de klätt sig i! Vilken härliga dagar ni haft tillsammans! Kram

Desiree sa...

Så coolt att man kan åka linbana över till Roosevelt island. Ser jätteläckert ut med bilderna från linbanan i skymningsljuset. Vilken fantastiskt utsikt era vänner har över Manhattan. Supercoolt!
Hi hi älskar bilden på Ella som varulv. Leer stort igen när jag kollar på den. Så attans söt. Kul att ni åker ut till Brooklyn imorgon och får träffa era goda vänner där. Man inser att NY är en riktig storstad med stora avstånd mellan stadsdelarna. Att man liksom har en tendens att hålla sig i sin del.

Annika sa...

Ja, på Roosevelt Island har man nog den perfekta utsikten.
MYSIGT!!
Mkt kalas för er nu!!
Trevligt.
Ja, vädret var fint, speciellt i söndags. OCH idag.
Lovely!!
Kram!!

bettankax sa...

Tjejerna är jättesöta och så roligt de har tillsammans.
Älskar bilderna av din stad. Måste vara helt fantastiskt att ha allt detta utanför dörren. Man kan inte se sig mätt. Kul du skriver att även du/ni fortfarande blir betagna av denna stad:)
KRAM!!