söndag, augusti 11, 2013

Kräftskiva tack vare IKEA


Igårkväll, lördag hade vi då vår lilla kräftskiva här hemma. Så otroligt gott och trevligt. Våra svenska vänner som bor i huset var inbjudna och de hade med sig fantastiska sallader samt tårta till efterrätt. Och dryck. Själva bidrog vi med en västerbottenpaj samt såklart kräftorna. Inköpta på IKEA förra helgen. Men efter tips från min kompis Taina gjorde vi även en ny kräftlag som de fick dra i under dagen. Det hade nog varit optimalt om de legat i den över natten, men vi fick inte riktigt till vår logistik för det igår. Men de var ändå goda. Som utlandssvensk är det verkligen så att man inte är särskilt kräsen. Inte som hemma där det smakas av, analyseras och tycks om varje års kräftor, glögg, eller annat säsongsbetonat. Här är vi överlyckliga OM vi får tag på godsakerna och ja, det avnjuts med stort nöje. Att göra egen kräftlag har jag aldrig gjort tidigare men det var faktiskt väldigt lätt. Receptet på den jag gjorde finns i slutet av detta inlägg. Och den blev god tycker jag. Lite mer dill kunde vi nog satt till men som sagt, jag tycker ändå kräftorna smakade ljuvligt! Krondill går förresten inte att få tag på här så vi nöjde oss med vanliga vippor.

Barnen var inte så intresserade av att smaka kräftorna så det blev makaroner för dem. Med eller utan korv. Allt efter tycke och smak. Men de höll verkligen igång mer eller mindre hela kvällen så ett tag funderade vi över om det var dem eller vi som tagit en snaps till maten.... Det är roligt nu när de blivit såpass stora att åldersglappet mellan dem "krympt" lite och de verkligen har riktigt roligt tillsammans.

De otroligt goda salladerna vi bjöds på. Måste fråga om recepten.

Festhumör

Mmmmm... även makaronerna var fina!

Västerbottenpaj med västerbottenost inhandlad i vår specialostaffär "Ideal Cheese" på 1st Avenue och 52nd Street

Det blev en rätt sen kväll. Inte för att vara en kräftskiva såklart, men för våra småttingar. Men roligt, trevligt och gott var det och det kändes kul att kunna ha en liten kräftskiva ihop med Lill-Skruttan. Hennes andra, men hennes första minns hon nog nästan inte. Då var hon två år och vi hade en ljuvlig kräftskivekväll med Skånefamiljen i Lusthuset. Nu envisades hon med att kalla kräftorna för räkor, men  det kanske inte är så konstigt. Vi har som sagt aldrig ätit kräftor här hemma tidigare. Räkor äts det däremot lite ibland.

Idag är det söndag och ett strålande väder. Planen är att åka till DUMBO och Smorgasburg för en lunch där ihop med vänner. Och sedan eventuellt promenera till Pier 6 för lite vattenlek där. Jag tror det kommer bli en riktigt bra dag.


8 kommentarer:

Miss Marie sa...

Mmm, så gott! Har ännu inte ätit kräftor här, men snart hoppas jag på det, är ju ett måste i augusti! :)

Anonym sa...

Vad mysigt det ser ut och maten ser så god ut! min senaste kräftskiva och Viggos första var förra året i sommarstugan och min bror berättade att jag skulle bli faster :-) I år har vi fått nöja oss med Kavlis kräftost ;-) Kanske det blir en skånsk augusti nästa år och i så fall kräftskiva så klart! Har skickat mail till dig via FB... Stor kram!

Channal sa...

Så mysigt o trevligt! Precis som det ska vara så alla är nöjda! Kräftor o makaroner! Gillar't!!

Imponerad att det finns västerbottenost i New York!!

Skön söndag till dig o din fina lilla familj.
Kram Anna

Lisa sa...

Vad gott det ser ut! Sag inte receptet pa kräftlaget, missade jag nagot, eller? Du kanske kan lägga upp receptet pa västerbottenpajen ocksa? Den ser smaskig ut!
Kramar, Lisa

Freedomtravel sa...

Vi brukar också göra egen lag, med porter och krondill. Blir väldigt gott! Skulle kolla på ditt recept... med såg det inte?

Taina sa...

Kul att du lade dem i lag för annars hade de varit lite smaklösa. Den där västerbottenspajen såg MUMSIG ut!!!

Kramar!

Västmanländskan sa...

Härligt med kräftor. Vi ska på kräftskiva på lördag.

Emma sa...

Jag är i Sverige men har ändå inte lyckats klämma in denna svenska tradition... Mysigt det ser ut!