onsdag, augusti 21, 2013

Två dagar kvar

Nu är det bara två dagar kvar. Till vadå? Två dagar kvar på dagis för Lill-Skruttan. Och två dagar kvar innan semestern för oss alla. Ser SÅÅÅÅ mycket fram emot att få ledigt. Just nu känns det som om det behövs. Och då pratar vi ändå inte semester á la Sverige utan om att jag har ledigt i en hel vecka! EN vecka. Jo'rå s'atte. Lyxigt värre. 

Men faktum är att det verkligen KÄNNS lyxigt. Det var länge sedan vi hade ledigt. Inte sedan vår kryssning i slutet av januari har vi haft semester. Så nu är det på tiden. Att lämna jobbet bakom mig. Att koppla av. Koppla bort. Att lämna New York. Att se nya saker. Ladda batterierna. Det ska bli riktigt riktigt skönt. Välbehövligt. Särskilt efter en så galet hektisk dag som denna så känns semestern otroligt välkommen. Fast jag ska erkänna att trots dagens höga tempo har det också varit en riktigt rolig dag. En sådan där dag på jobbet då jag varit tvungen att göra saker "outside my comfort zone". Och eftersom det gick bra, känns det ändå som en riktigt härlig dag. I can do it! Att få växa lite. Inte helt fel inför kommande ledighet heller.

Så vad är planerna då? Vad gör man när man är ledig endast en vecka kanske alla svenskar (och andra européer) undrar? Jo vi ska dra ut på en liten road trip. På söndag bär det av. Första stopp blir Connecticut. Närmare bestämt en påhälsning hos Goa Taina! Så länge som jag velat det. Vi hälsade ju på hos dem i deras gamla hem då Lill-Skruttan just fyllt 1 år. Men det är drygt 4 år sedan och vi har inte hälsat på dem sedan dess. Enbart setts här i NYC. Och nu när de har sitt nya egna hus ska det bli extra roligt att ses.

Efter det stoppet drar vi vidare till Cape Cod. Tre hela nätter där blir det. Och inte vilka nätter (och dagar) som helst utan det blir CAMPING!!! Ojojoj! Har längtat efter det också. Att smälla upp tältet igen. Och nu på en av campingplatserna nästan vid spetsen av Cape Cod. Kan det blir bättre? Hoppas bara att vädret blir okej och inga stormar eller ihållande regn drar fram just de dagarna. Jag älskar att tälta. Men inte i dåligt väder. Därför önskar och hoppas jag att vi får uppehåll och lite tid på stränderna. Samla snäckor. Känna vinden i håret. Sanden under fötterna. Någon eller några rundturer med bilen. Kanske även en whale watching tur. Vi får se vad vädret och lusten säger.

Och så, sista anhalten på vår resa blir Boston. Där kommer vi bo på hotell. Kan vara rätt skönt efter några tältnätter. Vi har inget direkt planerat där heller men vi hoppas kunna spendera en hel del tid tillsammans med våra vänner som ju var här i New York City tidigare i våras. Och så att bara få vara.

Två dagar kvar. Sa jag det...?

11 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Jag forstar verkligen att du ser fram emot semestern och en mer an valfortjant sadan! Sa mysigt med camping och att halsa pa vanner, later underbart!
Och vad spannande med nya skolstarten for Lill-Skruttan!
Roligt att jobbet gar bra och du trivs, det ar ju det viktigaste och det som far en att satsa det lilla extra aven om det kanns som att energin inte racker till. Vi har haft tva valdigt hektiska veckor och med folk pa semester men det har varit nyttigt eftersom det ar vissa saker man bara maste gora, man kan inte springa och fraga nagon annan utan anvanda erfarenhet och sitt sunda fornuft. Och harlig kansla nar det visar sig fungera!
Ha en underbar semestervecka och koppla av och njut!!!!
Kram!

Channal sa...

Roadtrip till Cape Cod och Boston låter galet kul! Så vackert där. Det vet vi ju genom Annikas semestertripp!

Spännande för Lillskruttan att börja skolan. Önskar henne all lycka!!

Kram Anna

eastcoastmom sa...

Semester för er, äntligen! Hälsa Taina!!!

Anonym sa...

Åh, vad HÄRLIGT det låter!!! Och så kul att hälsa på Taina & co, hälsa! Vi har ju inte haft någon semester i sommar i och med min sjukskrivning, och O tyckte inte det var lönt att ta semester då (plus han har ngt stort projekt på jobbet). Jag har suktat efter sol, bad och "äta frukost ute". Dreglat över sommarbilderna som min syster lagt ut på instagram och mina föräldrar skickat via viber... Åh, nästa sommar!!
Ja, tänk att lill-Skruttan ska börja skolan, så häftigt! Men förstår att ni kommer att sakna hennes fantastiska dagis! Önskar att det fanns ett sådant ställe här i Bryssel men vi är ganska nöjda med Vs även om de är supergnälliga när det gäller "sjukdom" ("madame, han har feber, 37,5-38 grader..." och så är han urpigg när man hämtar honom). Fick höra igår att han har varit så hjälpsam och social den här veckan, första veckan efter 2 veckors sommarstängt, på dagis. Sådant värmer ens föräldrahjärta!
Håller tummarna för er skolstart, för er alla 3 ;-)
Stor kram och njut nu först av semestern!!!

Desiree sa...

Åh så kul att ni får lite semester. En vecka är ju ändå något man hinner en hel del på. Ja semseter är något man behöver för att ladda batterierna och jag förstår att det kommer mycket välbehövligt om ni nu jobbat hela sommaren och inte haft ledigt sedan slutet på januari. Så himla kul att det blir en visit till Taina. Du får hälsa henne så mycket självklart. Sedan är det ju underbart att även ni får möta allt det vackra med natur och strand vid Cape Cod som ANnika just visat underbara bilder från och coola Boston. Det blir tyvärr inget Boston för mig denna gången. Funkade inte riktigt att jag följde med C på hans tjänsteresa i oktober. Vi plannerar istället att försöka få till en semstervecka här i september istället. Även om vi hade 2 veckor i Sverige så känns det som evigheter sedan då det var direkt efter midsommar.
Kraaam!

Ps Hoppas sista dagen imorgon på dagis blir extra extra bra och fin :-)

Anna, Fair and True sa...

Härligt med semester! Det behöver och förtjänar du! Vad härligt med besök hos Taina och Cape Cod! Börjar skolan direkt när ni kommer tillbaka sedan?

finelinan sa...

Åh låter härligt!

Taina sa...

ÅÅÅH så kul det ska bli att få träffa er! Jag visade bilden på E igår för Liisa och hon höll på att trilla baklänges "WHAT? Is THAT E?" Hon har ju vuxit på sig så mycket och även om de setts efter ni var här första gången så såg Liisa en liten tjej framför sig, hahahahaha!

Ja du DEN DÄR semesterveckan är guld värd. På något sett så anpassar man sig även om jag ibland kan känna att 3-4 veckor skulle inte sitta fel. Allt har sin tid. Och plats.

Hoppas vi hinner åka ut med The bassbåten en sväng. Då får ni se "vår" ö i Connecticut floden!

Kramar!!

Mikaela i San Francisco sa...

Vad härligt med ledighet och semester!! Och vilka härliga planer ni har. Njuuuut! Kram.

olgakatt sa...

Efter den semesterveckan blir det skönt att komma hem och vila på jobbet;))
Men njuut!

bettankax sa...

Låter välbehövligt och härligt med semester. Önskar er en fin vecka. Njut och ha det bäst!:)
KRAMAR!!