fredag, augusti 09, 2013

Fredag igen

Ikväll är det fredagkväll och vi ska återigen få träffa Annika och Peter! De är här för att hämta sin dotter från NYU imorgon. Det ska bli jätteroligt att återigen få träffas! Lite lyxigt. Vi ska ses nere vid Washington Square. Vid 19-tiden.

Här har det annars varit fullt upp de senaste dagarna. En hel del som surrar och snurrar omkring oss nu. Både på jobb och hemmaplan. Men so far so good. Fast det känns skönt med helg nu.

I morse gick jag med Lill-Skruttan till dagis. Hon ville ta scootern. Och sin nya ryggsäck. Och när hon susar iväg där snett framför mig slås jag återigen av hur stor hon verkligen är nu. Igårkväll hade vi mysig "Filmkväll" här hemma. Ratatouille. Och hon berättade sedan att hon fått lära sig att stå i brygga (arch) på movement på dagis den dagen. Och att "hennes kompis E var superbra på det och kunde göra det på en gång lätt som en plätt!" Vi pratade då lite om att vi ju alla är bra på olika saker. Och att det, precis som Skalman säger, "är väldigt bra att vi alla är olika och kan göra olika saker". Varpå hon utbrister "Ja, som att jag är jättebra på att rita och har bra fantasi. Men pappa han har ingen fantasi alls! Han kan inte berätta några sagor. Men han är ju bra på hjärnor. Och på akvarium!"

Ibland är det svårt att inte skratta. Men jag skrattar ju MED henne inte ÅT henne, Men eftersom sådana subtila skillnader kan vara lite svåra att avgöra för en nybliven 5-åring så försöker jag hålla ansiktet allvarligt och säger att det har hon ju alldeles rätt i. "Pappa är bra på hjärnor. Och på akvarium".

Nu önskar jag er alla en härlig helg och gå ut och gör saker ni är bra på!

8 kommentarer:

bettankax sa...

Underbara kommentarer:)) Så kloka de små liven är.
Ha en trevlig kväll med Annika&Peter.
KRAM!!

Malin sa...

Hej, vad roligt att hitta hit till din blogg nu när jag snart själv är på väg till New York! Hur länge har ni bott där och hur trivs ni? :) Jag ska börja studera till hösten så är i en annan situation än er som barnfamilj mm. Men om du har några bra tips inför flytten får du gärna hojta!

Känner du till något om boendesituationer inne i Manhattan, kan man komma ner och hitta ett boende på ett par dagar/max en vecka eller är det lite optimistiskt? Känns ju gärna som om att man vill komma ner och kika runt lite :) Trevlig helg!

Saltistjejen sa...

bettankax,
haha javisst!
Och ikväll ska det bli roligt att träffa Annika och peter. Vi ska strax åka dit.
Hoppas du får en fin helg!
Kram!


Malin,
KUL att du hittat hit. och ang bostad så är det helt beroende på hur mycket du kan tänka dig att betala i hyra. Jag har nog tyvärr inga bra tips mer än att kolla med de på skolan där du ska börja plugga. De borde veta lite bättre. har de t ex housing som man kan få som student? Vissa skolor har det och det underlättar. Annars är det många som delar lägenheter här eftersom hyrorna är höga.
Hoppas du får en fin helg! Och hör gärna av dig igen så jag får veta hur det går med bostaden!
Kram!

Desiree sa...

Hi hi förstår att det inte är lätt att hålla sig för skratt alla gånger. Som du säger så skrattar man ju inte åt henne utan med henne men det är ju inte lätt att förstå då man fortfarande är liten. Hi hi M är bra på akvarier och hjärnor ;-)
Ha en riktigt skön helg och hoppas att ni får fylla den med en massa kul aktiviteter sammtidigt som ni får ladda batterierna.
Så kul att du får chansen att träffa Annika med familj igen.
Kram!

Anonym sa...

Underbar kommentar om pappa! Hihi...
Så kloka de är trots sin ringa ålder.

Självklart ska hon använda sin fina ryggsäck. Kan som sagt vara bra att ha en liten trygghet i att den är ny fast ändå lite använd. Den är jättefin! Tänk att hon redan ska börja skolan! Stora tjejen. Hon kommer ha så kul med att lära sig en massa nytt. Njut av de sista veckorna innan hon är "stor".
Kram

finelinan sa...

Vilken gullunge du har!

Jag ska absolut göra något jag är bra på idag. Sätta på mig byxorna och vita skjortan och ge mig iväg på ett 12-14 timmarspass och serva ett nygift par på deras bröllopsmiddag/fest!

Ha en bra helg du med!

mammaxtre sa...

Sagt ur barna mun, så underbart att du skriver ned detta. Härligt att plocka fram och skratta åt tillsammans.

Barnen växer fort så fort. det är bara att hänga med.

Ha det bäst!

Coolaannna sa...

Ni har det lika mysigt som vanligt!

Kul att jag hittade dig på Instagram också! Ibland blir det enklast och snabbast att använda sig av Insta!!!

Kram Anna