Pajdeg
100 g smör
100 g (1 2/3 dl) vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
200 g grovriven västerbottensost
2 ägg
2 dl mjölk eller grädde
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Pajdeg
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare.
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare.
3. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
4. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme.
5. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
6. Fyllning
Fördela västerbottensost i pajskalet.
7. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Som sagt otroligt enkelt och väldigt gott. Jag har även gjort en variant av den där vi lade i lite rökt lax i bitar också. Även det blev också himla gott.
4 kommentarer:
Jag är inte superförtjust i paj, men just västerbottenpaj är ju svårt att motstå. Med en god krispig sallad. Kram
Tack Saltis! Jätte snällt!
Kram
Ja det är ju sa gott med västerbottenpaj, men jag undrar vilken ost i Frankrike som mest liknar västerbotten?
Kramar
Å, så gott. Det här måste jag testa. Jag är tokig i paj, älskar västerbotten. SÅ vilken bra kombo ;)
Kräftor längtar jag efter nu. Det går bli en vända till Ikea!
KRAM vännen!
Lotta
Skicka en kommentar