söndag, oktober 19, 2014

Älskar denna staden!

Ibland bara älskar jag denna staden mer än vanligt. Igår var just en sådan dag. Efter en lugn förmiddag kom vi så småningom ut i det fina höstvädret. Vi hade inga direkta planer men tänkte promenera genom Central Park till West Side. Upper West. Bara strosa runt. Hitta någonstans att äta lunch. Så fick det bli. Och ja, det blev just en sådan där underbar dag som New York City kan bjuda på. Häng med!

Korsar Park Avenue

I Central Park ville Storasyster klättra upp på en av klipporna för att se på utsikten


På toppen!

Som alltid i Parken pågår en massa saker. De här killarna brukar vara där och utföra en show med massa akrobatiska trick. Storasyster ville stanna och titta en stund. De var "väldigt duktiga tyckte hon, men de sade ganska många fula ord" och ja så var det.

Cykeltaxis

En av mina favoritplatser - Bethesda Terrace

Två änglar

På väg västerut

En annan klassiker i Parken - The Bow BridgeLunch på Unos

Sedan gick jag och Storasyster till New York Historical Society. Utanför entrén står Abraham Lincoln

Anledningen till att vi gick in var för att se utställningen om Ludwig Bemelmans Madeline
Vi hade av en ren slump passerat utanför på väg till lunchrestaurangen och sett att de hade denna utställningen. Storasyster som både läst ett par böcker om Madeline samt har ett Madeline-spel ville gärna gå in. Detta är NYC i ett nötskal för mig! Man promenerar bara runt och så ser man att det finns en utställning som verkar intressant och då bestämmer man sig för att se den. Storasyster älskade audioguiden som gav väldigt bra information med roliga frågor och tankar kring de olika bilderna.


Efteråt slöt vi upp med M och Lillebror som satt och njöt av livemusik inne i Central Park
Familjeselfie

Efteråt promenerade vi vidare hemåt igen genom Central Park och stannade till en stund på östra sidan för att spela lite fotboll. Kvällen var smått magisk. Nästan lite ljummen trots att det är senare halvan av oktober. Cykeltaxis och hästdroskor som körde runt med turister. Livemusik från en konsert i närheten samt joggare, familjer, kärlekspar som passerade. När vi väl kom hem hade det redan börjat mörkna och klockan visade en bit efter halv sju. Det blev ingen middag eftersom vi alla fortfarande var mätta efter vår stadiga och sena lunch på Unos. Istället fikade vi på hemgjorda chokladbollar från kvällen innan. Dekadens...! Storasyster var trots att vi gått hela vägen till och från Upper West Side, besökt museum och spelat fotboll, inte trött utan ville ner på Playground. M tog henne dit medan jag nattade Lillebror. Där hade hon hittat kompisar och de hade farit runt som vildingar. Ibland undrar man verkligen var de får all sin energi ifrån. Till slut blev det ändå kväll även hos oss. Och ja, jag säger det igen. Dagar och kvällar som denna är det helt fantastiskt att vara här. Folk som säger att man inte kan bo i en storstad som New York med barn vet helt enkelt inte vad de pratar om.

9 kommentarer:

Pia sa...

Vilken underbar dag! Det ar mycket av vad ni har I NY som jag saknar, parker, spontanitet, mangfald (mangfald finns har ocksa men det ar mycket mer segregerat), utstallningar, kultur...! Harligt och forstar att ni njuter! Lillebror har vaxt jattemycket, de sa sa fina bada tva!
Kramar!

Sahra sa...

Spontanitet går ju att få till även i vår sjyssta huvudstad. Men jag förstår att sitta på en filt i Central Park i oktober smäller lite högre än att sparka på blöta löv på Djurgården. Låter som en kanonhelg. Längtar till NY. Har varit där just i mitten av okt och det var kanonhärligt väder då. Kram

Emma sa...

Jag förstår precis. Vi gick på barnteater i Paris igår, sedan in till Jardin du Luxenbourg där en stor orkester spelade "clownjazz". Man kunde även rida på ponnys och leka i sedvanlig park. Sedan promenerade vi hem genom staden och det händer något i vart och vartannat hörn. Jag älskar storstan med barn. I alla fall den här! Härligt att ni också hade det bra!

eastcoastmom sa...

Bra dag! Det sköna med en storstad är ju att man kan göra så mycket utan att behöva åka nånstans, man kan gå överallt (om man som ni bor centralt).

Annika sa...

SÅ fint, Saltis.
OCH ja, det är verkligen en mkt speciell stad du bor i!!
Love it.
Vackert höstväder och NYC är verkligen en smällande combo!!
DC är också gåvänligt och har ju det otroligt vackra höstväder ni har också. Städer av detta slag är egentligen idealiska för barnfamiljer.
Önskar att vi kunde komma upp till NYC snart, men inget sånt är inplanerat. TYVÄRR!!
Du vet att ni är så välkomna hit också!
Kramar!!!

Steel City Anna sa...

Fint! Hoppas det blir många fler sånna dagar.

Saltistjejen sa...

Pia,
ja det var en sådan där otroligt bra dag som började helt oplanerat men som ändå fylldes med en massa härliga aktiviteter utan att bli stressig.
Alla platser tror jag dock har bra och sämre saker. Så även om ni saknar en del som finns här har ni ju annat istället.
Kram!!


Sahra,
Ja absolut! Alla större städer har mycket för familjer men väldigt många (särskilt svenskar och nordbor) har svårt att se detta som en tillgång tror jag. Själv tycker jag man kan få ut väldigt mycket av större städer med barn.
Och ja, hösten är min favoritårstid här helt klart! Hoppas du får återuppleva NYC i oktober någonting framöver.
Kram!


Emma,
Eller hur!? ja det är fantastiskt hur mycket som "bara finns" där ute när ma kliver ut ur dörren.
Kram!!


eastcoastmom,
Ja det är fantastiskt när man bor "mitt i det". Men visst, det finns en massa nackdelar med det också såklart, men man får försöka ta vara på de bra sakerna. :-)
Kramar!


Annika,
ja det är en väldigt speciell stad detta. Önskar också vi kunde ses snart men det lär nog dröja en del.
Kram!!!


Steel City Anna,
Tack! Ja det hoppas vi med.
Kram!

Desiree sa...

Underbart med sådana där spontana dagar då man gör lite som man vill och stannar till en stund där man känner. Härligt väder verkar ni också ha att njuta av just nu. Alltså lillebror är ju bara så otroligt söt, han sitter där på picknick filten och bara ser så attans söt ut. Kan tänka mig att det alltid finns en hel del på G i en stad som New York, så något finns alltid att göra. Ibland behöver man inte göra så himla mycket speciellt heller utan bara njuta av dagen, vädret och att få vara tillsammans och koppla av.

Anna, Fair and True sa...

Tycker det är perfekt att bo i stan med barn! Finns ju alltid något att göra!