fredag, juli 25, 2008

2-årsdag

I tisdags firade Jag och M vår 2-åriga bröllopsdag. Jag hade redan pratat med vänner som ville vara barnvakt till Ella under kvällen, men det kände inte M till. Det är de vänner som vi var ute och brunchade med härom veckan och som fram till idag bott i samma hus som vi. Jag skrev ett litet kort till M som jag lade under locket till hans laptop under en av nattmatningarna. Han hittade den när han gick upp på morgonen. Det enda jag skrivit på lappen var datumet samt att han skulle vara hemma kl 18 på kvällen. Självklart blev han nyfiken men fick inget veta förrän han kom hem från jobbet på kvällen.


När han kom hem på kvällen hade han med sig en jättevacker bukett rosor samt en flaska champagne för att fira. Han hade ju då ännu ingen aning om vad jag tänkt vi skulle göra under kvällen. Rosorna doftade helt underbart och de är fortfarande jättevackra trots att Litpon hela tiden är där och tuggar lite på bladen...

Vi drack faktiskt inte champagnen då på kvällen eftersom vi inte hade så mycket tid på oss utan sparade den till ett senare tillfälle. Kanske blir det nu i helgen? Den står iallafall i kylskåpet och väntar på oss, vilket känns ganska lyxigt. Det är ju inte var dag vi har en flaska bubbel som väntar i kylskåpet.

Jag hade dagen innan bokat bord på en mysig restaurang som vi besökt en gång tidigare tillsammans med min mamma för att fira hennes födelsedag. Stället heter Keens Steakhouse och är känt för sitt fina kött. Så är man köttälskare rekommenderas denna restaurang varmt! Ett hett tips är att inte äta förrätt eftersom kötträtterna är väl tilltagna och köttet fantastiskt. Atmosfären är mysig. Mer åt det "robusta" hållet än det eleganta. När vi kom (runt 19.30-tiden) var det i stort sett fullsatt. Av många kostymer att döma var det nog ganska många av gästerna som kommit dit för att äta efter jobbet. Kanske med kunder eller kollegor? När jag tog dessa bilder var det dock inte så många gäster kvar. Jag tog inte fram kameran förrän vi var färdiga med middagen och då var det ganska nära stängningsdags så de flesta gästerna hade gått.

En rolig del av inredningen på Keens är alla pipor som är uppsatta i taket. Historiskt sett var det stamkunder på krogarna i England som förvarade sina egna pipor på krogen eftersom dessa inte kunde packas i sadelväskor eller förvaras i fickorna pga av att de då lätt kunde gå sönder.

Vi började med att beställa in något att dricka. Jag tog en drink och M en öl. Sedan gjorde vi misstaget att beställa en förrätt. Som tur var så delade vi en istället för att beställa varsin. Men trots detta så insåg vi (senare) att vi skulle gått direkt på huvudrätten. Inte på grund av att förrätten var dålig eller så, utan helt enkelt av den enkla anledningen att huvudrätten var himmelskt god - köttet fantastiskt (det liksom smälte på tungan) och köttbiten dessutom var otroligt stor! Jag orkade inte ens äta upp mitt kött, och det kändes som en stor synd att lämna kvar en bit av det på tallriken. M orkade äta upp hela sin varmrätt, men med resultatet att han blev nästan svimfärdigt mätt! Och då är varken han eller jag direkt "små i maten" normalt...

Det var iallafall en otroligt härlig kväll. God mat på ett mysigt ställe. Första gången ute ensamma utan Ella vilket kändes härligt det också. Att slippa fundera över: "när gav vi henne mat sist?", "när pumpade jag sist?", "vad var det där för ljud, har hon vaknat?", "oj nu tror jag hon kräktes upp mjölken igen."...
Vi var inte ett dugg nervösa heller, som vissa säger att de är förta gången de har barnvakt. Det kändes helt tryggt att M och U skulle ta hand om vår lilla pärla. Och vi visste ju att vi kunde vara hos barnvakterna på ett kick ifall de skulle ringa oss om något skulle hända. Efter middagen promenerade vi hem genom staden i den varma kvällen.

När vi kom till våra barnvakter och hämtade Ella var klockan närmare midnatt. Men allt hade gått riktigt bra. Ella hade mest ätit och sovit. Det känns väldigt bra att det hade gått så bra för dem att passa henne. Men jag gissar att det är som enklast med barnvakt nu så länge hon är såhär liten. Nu handlar det ju mest om att hon äter och sover. Det blir säkert lite svårare senare när hon är lite äldre.
Både M och jag var iallafall nöjda med vår kväll! Fast vi tyckte båda två att det kändes mycket längre sedan än 2 år sedan vi faktiskt gifte oss.


Här är ett par av bilderna från Dagen då det begav sig. Porträttbilderna är tagna av Mårten Svemark, vår kompis som var vår bröllopsfotograf den dagen, resten är från egna eller gästers kameror. Bröllopet känns både nära och väldigt långt bort i tid. Men jag är otroligt glad över att allt den dagen kändes så perfekt! Eftersom vi valt att ha en utomhusvigsel var vi självklart mest oroade över vädret. Men vi hade vädrets makter med oss den dagen och det blev en sådan där svensk sommardag när de är som bäst. Soligt, varmt och skönt men inte för hett. Och att få fira tillsammans med familj och vänner i den sköna sommarkvällen och senare ljusa sommarnatten, mitt i vårt älskade Stockholm var helt fantastiskt!

















21 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Oj så fint, jag i min mentala kaos blir alldeles tårögd. 2 år, ja jösses, Grattis jag minns att det kändes stort. Måste nog erkänna att varje år kännts stort, tänk att vi fortfarande... brukar vi säga till varandra. Vi har i år varit gifta i 10 år, varje bröllopsdag har vi uppmärksammat, det känns viktigt. Utom i år faktiskt för nu är jag ju sjuk men vi har lovat att fira dubbelt nästa år. Er kväll såg så fin ut och så härligt att Ella mått gott under tiden. Lycka till i med många fler år!

Saltistjejen sa...

Fritt ur hjärtat,
Å tack!
Ja det känns vädligt bra. Fast egentligen kan det vara lite missvisande detta med bröllopsdagar tycker jag. Vi har t ex varit tillsammans flera år innan vi gifte oss. Så egentligen handlar det ju "i praktiken" om många fler år än just de som gifta.... Nästa år firar vi 10-år som par... Egentlgien är det väl det som räknas?
Fast här i USA är de tokiga i just bröllopsdagar alltså själva " wedding anniverseries"... Ungefär som om det skulle vara mer "värt" om man firar 5-årig bröllopsdag men endast varit ett par i säg 6 år, jämfört med om man firar 2-årig bröllopsdag men varit ett par i 15 år!

Hoppas iallafall att ni kan fira riktigt rejält nästa år eftersom det inte blev något iår!

Kram!

Anonym sa...

GRATTIS PÅ 2ÅRS JUBILEET!!

Jag har sett era bröllops bilder på er andra hemsida också. Ni är så otroligt fina och vilken underbar dag med vädret ni fick. Kalas!!

Vilken bra överraskning du ordnat för M. Det var säkert uppskattat. Fina rosor han köpt också!!
Jag är en tyrannosauros vad gäller mat så den där restaurangen skulle nog falla mig i smaken..
Kött som smälter i munnen..
Jag dregglar redan! :D

Så skönt att ni kunde slappna av och bara ha egentid en dag som den.
Lilla Ella är nog lättast att ha hos barnvakt nu tror jag också.
Jag har aldrig lämnat Leon men tror att jag skulle vara bekväm med att göra det, i a f med mamma.
Kanon att ha barnvakter i huset som ni bor i och som vill ställa upp.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja du skulle nog verkligen uppskatta restaurangen tror jag! Och ja det var skönt och roligt att få några timmar när man kunde vara två vuxna tillsammans och inte endast två föräldrar. Det rekommenderas! Kanske kan du och T passa på någon j´kväll nu när din mamma är hos er??
:-)

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad fina ni var på bröllopet (fast jag har sett dem förut på er förra sajt)! Grattis på bröllopsdagen! Var romantiskt att du överraskade M! Tur att han inte tänkt göra detsamma för dig!

Vad modiga ni är också som vågar lämna bort Ella för några timmar (en del är så mesiga)! Sedan är det väl iofs lättare eftersom ni ger flaska, då kan ju vem som helst mata.

Nu ses vi snart!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
tack för grattiset!
Ja det blev en bra överraskning.
:-)
Hm, det känns faktiskt inte alls så modigt att lämna Ella. Vi lämnar henne ju till vänner vi känner o litar på. Men visst hjälper det att hon är van att ta flaska. Men även helammande mammor KAN ju pumpa mjölk som barnen kan få av tex pappan eller barnvakter om mamman/föräldrarna vill göra ngt utan barn ett par timmar. Men jag tror det hänger med på hur föräldrarna styäller sig till barnvakt egentligen. Men själv har jag svårt att förstå att man inte passar på när de är såhär små. Tycker sådant verkar mycket mer komplicerat när de blivit äldre....

Japp snart ses vi! Ska bli så kul!!!

Desiree sa...

Stort grattis på bröllopsdagen. Vad bra att det gick bra med att lämna bort Ella på kvällen. Måste kännas bra att ha testat det. Vilken häftig resturang. Den skulle nog både jag och Calle gilla, men speciellt Calle. Häftig inredning med piporna i taket. Vad fint du hade plannerat firandet av er bröllopsdag. Jättekul att se alla vackra bilder från er bröllopsdag också. Din klänning och du var såååå vacker. Underbart väder verkar ni också haft turen att ha då ni gifte er. En flaska champange är aldrig fel att ha hemma att ta fram vid tillfälle även om ni inte hann drick den nu till denna bröllopsdag.

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack för grattiset! Ja det känns väldigt bra att det gick så bra med barnvakteriet. Än är ju Ella inte så komplicerad ;-)
Jag är lite avis på dig som ska till Sverige snart...
Hoppas du fick gjort allt du skulle i helgen. Shoppande och så. :-)
Kram!

Anonym sa...

Grattis på bröllopsdagen!

(Äh, med patetisk menar jag oftast "känslosam överdrift". Inte alls så allvarligt, och så här i efterhand inte helt utan en gnutta komik. J har blivit bombad nu igen och ska in om några dagar för skörd. Allt verkar fint.)

/Page, som tycker om att överdriva

Saltistjejen sa...

Page,
haha! Ja patetisk är jag lite då och då faktiskt. :-)
Å hoppas allt går bra för J!!!! Tänker på er!

KRAAAAM!

Anonym sa...

Låter ju som om ni hade en helt underbar bröllopsdag. Och så kul att få se bilder från bröllopet. Din klänning var ju helt bedårande. Enkel och supersnygg!

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
Japp det var en lyckad bröllopsdag!! och tack för komplimangen för klänningen! Jag kan säga att det inte var helt lätt att hitta en "enkel" klänning här i USA. My God, sååå mycket volanger och glitter och spets.... En expedit blev sur för att jag hela tiden ville ha ngt "more simple", så till slut sa hon "ska du ha en bröllopsklänning elller en tärnklänning?!?!?" Och hon hänvisade mig till tärnornas avdelning. haha, det var egentlgien rba för min klänning ÄR egentligen en sk. "Maid's dress" alltså gjord för en brudtärna. Fast jag köpte den i vitt. :-)

Petchie75 sa...

Grattis i efterskott till den 2-åriga bröllopsdagen - det verkar som ni hade en jättefin kväll tillsammans! Det är ju jättebra att ni har nära vänner som ni litar på för att passa Ella, ibland måste man nog få ta lite tid för att vara själva... kanske bara för att få lite distans och som du säger bara slappna av från föräldrarollen.
Restaurangen verkar så mysig, jag är så sugen på att besöka NYC igen och testa alla ställlen som du har tipsat om på bloggen!
Vackra bilder från bröllopet också, faktiskt har jag bara varit på utebröllop i Sverige (alltså bara som i alla svenska bröllop [jag varit på] och bara som i att alla utländska bröllop varit inomhus om du fattar vad jag menar ;-))! Det gäller ju att man har tur med vädret! Har du inte nämnt det innan att din bröllopsklänning egentligen var en tärnklänning? Den var iaf jättefin!! Har du funderat på att färga den för att kunna använda den igen?

Suzesan sa...

Sååå vackra bröllopsbilder. Vilket brudpar. Din klänning var ju som en sagoklänning. Mkt vacker. Grattis på bröllopsdan i efterskott. Restaurangen verkar ju mysig och maten Ja precis i min smak med sånt kött. Bra att träna sig på att ha barnvakt en stund. bra för Ella med så blir det lättare än om man väntar för länge.
Ja blommorna och champagenne var ju så vackert oxå. Smart att boka egentid så där i smyg.
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Anonym sa...

Vilken härlig 2 årsdag!! Resturangen lät urmysig och trevlig.

Underbart vackra bröllopsbilder på er två!

Härligt att allt gick bra med Ella och barnvakten.

The Hanssons sa...

verkar ha varit en fantastisk dag både då det begav sig och nu två år senare. Roligt att få se bilder.
Ha en skön vecka

Saltistjejen sa...

Petra,
Tack tack! Ja det är som sagt lite riksabelt med utomhusvigslar i Sverige eftersom det lika gärna kan vara 32 grader och stekhett som 12 grader och spöregn...
Hm, jag har faktiskt inte ens packat upp klänningen....ehe... låter säkert helt rubbat, men efter bröllopet och den Sverigesemestern var vi sååå slut att när vi kom tillbkas hit så ville vi inte ens lyfta ett lillfinger. Semester var det knappast i ordets rätta bemärkelse... Så kläningen lkigger faktsitk fortfarande i sin påse och är otvättad. Jag har dock inte haft så mycket tankar på att återanvända den. jag vet inte riktigt till vilken fest den skulle passa. Ens om man färgar den. Den msåte definitivt kortas av isåfall, och jag vet inte om jag har lust att lägga nre några pengar på det eftersom jag ändå inte vet vilket tillfälle jag skulle använda den. men vem vet. kanske får jag tummen ur ngngång i framtiden och tvättar den iallafall...
;-)
Det vore förresten superkul om du och o kom till NYC ngngång framöver!

Kram!



Suzesan,
Å tack! Ja jag var nöjd med klänningen. Inte alltför mycket maräng eller så, men ändå något man kände sig lite speciell i dagen till ära. :-)
Ja att träna Ella att träffa flera personer tror jag verkligen är bra. I och emd att hon börjar dagis så tidigt kommer hon ju att få träning i detta också såklart. Men att kunna lämna bort till barnvakter när man behöver är verkligen guld värt!
Kram!


Veronika,
Ja restaurangen är mysig och har supergod mat (om man nu gillar kött...)!
Det var en riktigt bra 2-årsdag tyckte vi båda två, även om vi var rätt trötta på natten sedan när vi skulle mata Ella.


Nika,
kul att du tyckte om bilderna! Ja det är alltid roligt att minnas tillabaka sådana här speciella dagar! Och då blir det ju ocksåm roligt att fira.
Hoppas du får en skön vecka du också!

Marianne sa...

Grattis på tvåårsdagen! Så vacker du var som brud! Ja, du är alltid vacker, men extra vacker som brud! Och vad skönt att det gick bra med barnvakten så att ni kunde fira ordentligt, bara mamma och pappa! Man måste få vara bara vuxen ibland också, även när man är förälder.

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack! ja det var jättehärligt att det gick så bra med barnvakten! Det känns så skönt att veta att man kan få lite hjälp med detta om man behöver. :-)
Kram!

Anne sa...

Jag läser i kapp lite här. Vad mycket bra inlägg jag missat. Vilken härlig överraskning du hade grejat på er bröllopsdag, tänk vad såna där små överraskningar kan vara roliga både göra och få (nästan roligare fixa ihop och ge ;) ).
Den där restaurangen låter toppen, kött som smälter på tungan. Så ska det vara. Jag håller helt med om förrätterna, jag tycker ofta det är så på restaurang att man bör avstå förrätt och bara ta huvudrätt. Jag/vi är inte heller små i maten utan kan trycka ner en hel del. Men portionerna är så enorma här, så man brukar inte kunna njuta riktigt till fullo av en god varmrätt om man även tagit förrätt. Men det är supersmart man kan dela förrätt, det gör vi ofta om vi tar förrätt.
Vilket jättefint sommarbröllop ni hade, jag älskar din klänning, frisyr och smycke. Jag kommer ihåg du tidigare berättat du själv gjorde smycket, eller hur? Jättevackert!
Vi gifte oss för 3 år sen (blir 4 i december) och det kan ju verka väldigt kort. Men precis som ni har även vi varit tillsammans väldigt länge. Det där kan bli lite konstigt ibland bland amerikanerna, för de frågar ju alltid hur länge man varit gift och tar för givet (är min uppfattning i alla fall) att man varit tillsammans nästan lika länge som man varit gift. Det blir lite missvisande. De verkar ju gifta sig rätt snabbt och inte som vi vara "bara" par och/eller sambo i en himla massa år innan man gifter sig.

Saltistjejen sa...

Anne,
å tack! Ja jag gjorde halsbandet själv. På bröllopsdagens morgon till allas stressade förfäran. fast själv tyckte jag att jag ahde gott om tid... ;-)
Ja här verkar de räkna just antalet år som gifta. Och det kan verkligen bli lite "fel" när man varit tilllsammans en herrans massa år utan att vara gift... ;-)
Men det får man förklara ifall de undrar.
Kul att du är tillbaks i bloggvärlden igen efter era besök!!
Stor Kram!!