tisdag, juli 29, 2008

Bloggträff

Idag har jag träffat ytterligare en person bakom de bloggar jag följer. Det var Anna Fair and True som åkt hit till NYC med sin P för att semestra. Självklart ville vi ju träffas när de var här, och det blev en fika här hemma hos oss. Det är ju allra enklast så med Ella, men också eftersom M hade en ganska busy dag på jobbet och inte kunde ta sig så långt bort.

Det är alltid lite speciellt att träffa någon man aldrig tidigare träffat tycker jag. Någon man tycker man lärt känna lite genom att läsa den personens blogg eller "chattra" på nätet. Innan funderar man alltid en del över hur mötet ska bli. Vem den där personen ska visa sig vara egentligen. Självfallet hoppas man att man ska "klicka" och att det ska visa sig att man är på samma våglängd. Men man vet ju inte säkert. Så det är som sagt alltid spännande inför ett sådant möte.

Hittills måste jag säga att alla mina möten med personer jag "lärt känna" på nätet varit klart över förväntan. Den lilla bild och/eller känsla man fått för en person via nätet har visat sig stämma väldigt bra med verkligheten. Kanske kan dessa lyckade möten även bero lite på att många av de som är aktiva bloggare eller som är ute på olika forum online ofta är öppna och nyfikna personer som är intresserade och mer än gärna träffar andra människor. Att lära känna nya personer och vara nyfiken på andra runtomkring IRL är nog ganska vanligt hos personer som också är sociala på nätet i någon form.

Fikat idag gick även det över förväntan. Vid fyratiden på eftermiddagen ringde det på dörren och in steg Anna och hennes P. De hade med sig svenskt lösgodis samt även en jättefin present till Ella! Kändes så lyxigt! Sedan följde flera timmar av prat prat och mer prat. Kaffe och glass till detta. Det blev med andra ord en riktig långfika. Otroligt roligt och trevligt! M och jag hade aldrig trott att Anna och P skulle stanna så länge som de gjorde och vi hoppas verkligen att vi inte "höll kvar" dem eftersom de ju självklart vill utnyttja sin tid här i NYC.

Ella var vaken när besöket anlände, men slockande sedan i babysittern. Troligen tyckte hon att allt vårt pratande var ett riktigt rogivande bakgrundsljud. Och eftersom fikandet och pratandet höll i sig i timtal så var det kanske inte så konstigt att Lill-Snorpan slocknade. Själv känner jag att det var så trevligt att om det inte varit för att våra gäster haft så begränsad tid här så hade jag mer än gärna setts igen!

Så Anna & P.
När ni läser detta (vilket kanske dröjer med tanke på er stundande Road trip) så hoppas jag att:
- ni lyckades få bord på Spice Market (eller ngn annan mysig restaurang)
- ni hade tid att besöka det mysiga och lite "hemliga" cocktailstället
- att ni kommer få en härlig fortsatt semester här i USA!
- Och sist men inte minst - TACK för godis och present! Supergulligt!!!!

Hoppas vi kan ses igen, kanske i Stockholm nästa gång?!

9 kommentarer:

Petchie75 sa...

Jättekul att du träffat Anna, hi hi det blev ju nästan som när de två Petrorna träffades i NYC (med dig så klart) ;-) Och vilken höjdare att de hade med sig svenskt lösgodis, mums!
Jag håller med dig precis, det känns verkligen som man känner varandra redan när man ses för första gången efter att ha läst varandras bloggar.
Jag hoppas att vi kan ses snart igen, jag är så nyfiken på att få träffa lilla Ella och din skåning så klart! Hoppas att O och jag kan planera in ett NYC-besök innan vi flyttar vidare.
Kram!

Desiree sa...

Vad kul att du har fått chansen att träffa Anna. Hennes roadtrip verkar helt underbar. Något sådant ser jag också fram emot att få göra innan vi lämnar denna kontinent. Jag ser själv mycket fram emot att få träffa Annika i Stockholm. Ska verkligen bli jättekul att få träffa henne in real life. Jag hoppas att jag får tillfälle att träffa fler kära bloggare också framöver. Skulle vara jättekul att kunna träffa dig, M och Ella någon dag.

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det vore verkligen toppenroligt ifall du och O skulle komma till NYC någongång! Att få träffa dig igen, och O, vore så kul! Det var ju himla kul sist när vi träffades du och jag o andra Petra! :-)
Och ja det är egentligen otroligt vad lätt det gått varje gång jag träffat någon IRL som jag bara haft kontakt med online förut! Det är så roligt att ha en "riktig" person bakom blogg eller nick.


Desiree,
ja det var verkligen kul att träffa Anna. De ska ju verkligen göra en riktigt skön toad trip och jag hoppas de får fint väder, men inte alltför hett.
Jo jag är lite avis på dig att du ska träffa Annika. Det vill jag också gärna göra. Men hon ska ju till NYC på brllop senare i sommar så då hoppas jag att vi kan få till en träff.
Stor kram!

Anonym sa...

Vad trevligt med "bloggträff".

Jag hoppas verkligen att vi också kan träffas en dag.
Det där med att man liksom lär känna folk via bloggen är ju så sant och personligen kan jag liksom även känna vilka som man skulle komma väldigt bra överens med. Eller det är vad jag tror i a f.
Är man öppen och nyfiken på andra människor så går det oftast bra.

Vad snällt av dem att ta med sig svenskt godis.
Fick du en massa salta då? :D

Lillan är så söt i sin babysitter. Är den annars upptagen av Lipton eller har han gett upp på ägarrätten?

KRAM!

Anonym sa...

Jag blir så avis!! Jag vill också fika i ert kök. Och klappa Lipton, och gulla med Ella. Och prata, prata, prata!

Kram/ SvettoPage

Anna, Fair and True sa...

Hej! Vi aktiverade internet på hotellrummet nu idag för sista dygnet så jag har precis läst ditt inlägg!

Vi tyckte också det var jättetrevligt!! Vi hade gärna stannat längre men kände både att vi inte ville ta upp mer av din tid och att vi ville ut och se mer av stan! Vi fick faktiskt ett bord på Spice Market (efter att tagit en fördrink i baren) och vi är så glada för tipset för det var toppen!! Så himla god mat och så mysigt ställe! Det blev dock inget barbesök efter för vi var ganska trötta (vi börjar bli gamla hihi).

Kul att ni uppskattade godiset! Det ser så gott ut på bilderna att jag själv blir sugen haha!

Vill bara säga igen att det var så kul att träffa dig! Det var kul att du är lika pratglad som jag! Det var mysigt att få hålla lilla Ella också! :)

Vi måste definitivt ses i Stockholm när ni är där nästa gång!

Stor kram!
Anna

Saltistjejen sa...

Jess,
ja jag känner likadant med dig. Att det skulle vara störtkul att ses! Och jag tror att någongång ska vi väl kanske lyckas få till det eller???? :-)
Stor kram till er alla!


Page,
Du är sååå välkommen så! Det vet du! Sedan så förstår jag om de inte passar er just nu att "dra till NYC" direkt. men som sagt mitt hem står alltid alltid alltid öppet för dig! För fika, och gull med Lipton och Ella. och defintivt för prat prat prat!!!!!
Vi får verkligen försöka träffas nästa gång jag kommer till Stockholm!!
KRAAAM!


Anna,
Å vad ROLIGT att ni gillade Spice Market!!! och att ni fick bord där också. Ja det är faktiskt ett jättemysigt ställe med god mat och atmosfär. Ett av våra favvoställen.
Hoppas nu ni får den suoerhärlig road trip!
Och självklart hör vi av oss nästa gång vi kommer till Stockholm.
Kram!

Marianne sa...

Vad roligt! Och vad gulligt av Anna att ta med godis och present till Ella! Har själv inte träffat någon än, förutom dem jag kände redan innan. Hoppas få göra det en vacker dag, bland annat dig och lilla Prinsessan!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det var verkligen roligt att träffa Anna! Och det är ju så kul när det visar sig att man har en massa gemensamt (intressen, erfarenheter, etc etc...) och är "på samma våglängd".
Ja det vore enormt skoj att få träffa dig någongång, Fast vi har inte ngn Egyptenresa planerad... men kasnke kan man ses i Sverige någongång i framtiden??
Det hade varit superkul!

Stor Kram!