måndag, juli 14, 2008

Helgen som var

Å jag har fått min nattsömn!!!!
M var världens underbaraste igårkväll och sa att han kunde ta de sena matningarna så jag kudne lägga mig. Jag var bara såååå trött. Sedan var tanken att jag skulle ta den tidiga morgonmatningen, men när jag vaknade i morse av Lill-Skruttans ljud var klockan halv åtta och M hade tydligen tagit 5-matnignen också! Otroligt!!
Trots denna fantastiskt långa natt, kände jag mig ändå inte helt pigg i morse konstigt nog. Jag förstår inte riktigt varför? Men det blev bättre under dagen och nu känner mig otroligt mycket piggare än igårkväll! Jag har idag t o m hunnit vara rikigt "produktiv" genom att tvätta och laga mat. Känner mig riktigt duktig. *klappar mig själv på ryggen*

Annars har helgen som gått varit jättskön!
Nedan är helgen i lite text & bilder:


Fredag

Hade lite ärenden till posten så på eftermiddagen tog jag Ella med mig och gick dit. Eftersom vädret var otroligt härligt (inte så fuktigt men lagom varmt) fortsatte jag en sväng till Parken (Central Park). Satte mig vid ena favvostället på gräsmattan med utsikt mot dammen.



Ella sov så bra i vagnen att jag sträckte ut mig på filten läste lite i min bok och bara "var".


Så avslappnande att bara ligga och titta upp mot trädkronorna och lyssna på alla ljud omkring.


Sedan vaknade Ella och det blev dags för mat. Efter flaskan blev det napp och gos i famnen.


Här är hon Lill-Snorpan efter maten.


Så blev klockan efter 18 och det var dags att börja dra sig hemåt eftersom jag hade två kompisar som skulle komma på besök vid 19.30-tiden. Ella sov gott i vagnen med sin lite för stora solhatt, som hon fått av mormor, på sig.



Besök av S och L:

På fredagskvällen kom som sagt mina vänner S och L och hälsade på. L är en av mina kompisar på jobbet och S är en fd jobbkompis som nu jobbar tvärs över gatan så vi brukar ses då o då på en fika nu när jag är hemma. Haha, de var verkligen de ideala middagsgästerna för de kom med take out sushi, vin och glass från Pinkberry! Mums!!! L hade dessutom med sig otroligt fina gåvor till Ella! Jag är helt överväldigad över hur mycket fina saker vi fått från alla!
Det blev en hel del prat under kvällens lopp. Om både jobbet och annat. M deltog såklart i både middagen och pratet. En supertrevlig, mysig och rolig kväll!

Ella sov gott hos S. Och så småningom vågade även L att hålla.


L med Ella i famnen. Jag gillar Ellas väldigt relaxade och coola stil....!




Lördag:

På lördagen väcktes vi vid 10-tiden av att min mobil ringde. Det var M och U (våra vänner som var på besök hos oss för ett litet tag sedan) som ringde och undrade ifall vi ville träffa dem och äta brunch ihop. Självklart ville vi det! Så vi gick upp (rätt trötta efter nattens och den tidiga morgonens matningar) och gjorde oss snabbt iordning. Vi hade nämligen bestämt att träffas nere i lobbyn "om ca 30 minuter".
Så vid halv elvatiden gick vi alla iväg till en av våra favoritkrogar i närheten "Bistro 61" för att äta brunch. Det är en av de bästa sakerna jag vet tror jag - att äta brunch på något mysigt ställe tillsammans med vänner. Jätteroligt att de ringde och spontanundrade ifall vi ville hänga med. Haha, de lät väldigt imponerade över att vi kunde komma trots det korta varslet. Men än så länge går det ganska fort för oss att få med oss Ella på spontana utflykter. Det blir nog "värre" senare när hon är större...

Ella fick också lite brunch på Bistro 61, fast i hennes fall blev det i form av en "mjölkdrink". Alltså ingen omelett, eggs benedict, crepes, pannkakor eller annat smarrigt för hennes del. Men hon verkade nöjd ändå och somnade i vagnen efteråt.


Efter ett ytterligare mat- och blöjbytesstopp hemma efter brunchen begav vi oss ut igen. Tog en promenad neråt midtown för att köpa lite saker vi behövde, och gick sedan mot Central Park. Men p g a att Bon Jovi skulle spela en gratiskonsert i Parken på kvällen (60 000!!!!! gratisbiljetter skulle delas ut) var det knökfullt där så vi bestämde oss för att promenera vidare till Carl Schurz Park som ligger lite högre upp alldeles vid East River. Här blev det picknick med inhandlade wraps samt medhavd frukt och dryck.

M matar en hungrig Ella på picknickfilten i skuggan av ett träd.


Mmmm vad gott. Picknickmjölk!


Här är vi alla tre i bild.


Jag och Ella gosar lite innan det är dags för Ella att lägga sig i vagnen igen. Det var lite för blåsigt för att ha henne med oss på filten.




Söndag


I söndags kom vi igång riktigt sent. Både M och jag var väldigt sega. Men vi ville gärna åka ner till B&H för att titta lite på kameror. M funderar på att köpa en HD videokamera nu när vi har Ella. Och jag funderar faktiskt på att köpa en ny digital kompaktkamera. Jag är inte så nöjd med den jag har 8som tyvärr är nästan ny).
Detta var första gången Ella åkte tunnelbana! Här i NYC är tunnelbanesystemet gammalt vilket märks framförallt när man kommer med barnvagn. Det är verkligen INTE handikappsanpassat och hissar lyser oftast med sin frånvaro. M och jag visste ju detta så vi var inställda på att bära vagnen i trapporna. Det hela gick bra och på hemvågen hittade vi t o m en station som var handikappsanspassad så då kunde vi åka hiss. Ella sov sig igenom sin första premiärtur.

Inne på B&H hände något som man inte alls förväntar sig i en stad som New York City - vi stötte på en bekant!! En av mina fd kollegor från Karolinska Institutet. Jättekul! Vi pratade självklart en stund med honom och hans flickvän. De var här på semester, och det kändes jättekonstigt men väldigt kul att träffas såhär.

Efteråt åkte vi hemåt och både Ella och vi själva började bli rätt hungriga. Så vi tog oss till en italiensk restaurang Zaza, i närheten av oss, som har en mysig innergård där man kan äta.

Här blev det det varsin somrig sangria till M och mig, och som vanligt en mjölkdrink till Ella. Sedan delade vi en väldigt god förrätt och avslutade med varsin pasta. Ja, och sedan däckade jag ju nästan när vi kom hem. Helt slut...


Nu är det måndagkväll och som sagt, jag fick sova många timmar natten som var, så nu är det nog min tur att ta vargtimmespasset inatt igen. Imorgon väntar min efterkontroll hos gynekologen, och på eftermiddagen ska vi till dagis för att få mer info om hur det ska bli när Ella ska börja där i höst. Det ska bli superspännande!

22 kommentarer:

cecilia sa...

Wow, vilken helg, jag blir helt utmattad när jag läser, hihi. Visst är det härligt med alla fina besök, omtankar, gåvor och fina stunder man får av/med sina vänner.
Grattis till nattsömnen också - va härligt!
Kram

Marianne sa...

Fullspäckad helg! Det låter härligt. Och det är så roligt att se hur Ella har växt, för det syns verkligen. Förut försvann hon nästan i famnen på den som höll henne, nu börjar hon ta plats! Och nappen ser inte riktigt lika groteskt stor ut längre, bara nästan : )

Vilken söt liten jumper hon har med "pytteliten", det passar verkligen henne!

Spännande att gå på besök till dagis! Hoppas allt blir som ni har tänkt er med det.

Anonym sa...

Pust! Att du orkar med så mycket.
Går jag och fikar så är jag oftast helt slut efteråt...inte för att jag vet varför men så är det.
Men ni verkar verkligen ta vara på den mesta av tiden nu och vara out and about och det är ju bra.
Precis som du säger blir det "jobbigare" sen när barnen blir större. Bara denna senaste veckan ser jag stora förändringar i Leon. Han är vaken mycket nu och vill bli underhållen.

Dags att dra sig tillbaka och hosta i ett hörn.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Oj, vilken innehållsrik helg! Det lät så mysigt att ligga och läsa i Central Park! Vi ska ju på på Helmsley Park hotel precis vid parken så vi kommer nog vara där en del kan jag tänka mig!

Linnea sa...

När ni ska köpa ny videokamera och kamera så kan jag tipsa om en hemsida som heter www.prisjakt.nu
Där kan ni jämföra olika modeller, märken och se vart de olika produkterna säljs billigast :)

Saltistjejen sa...

Cecilia,
ja det är helt otroligt vad många som skickar fina presenter och som hör av sig! Jag får lite dåligt samvete för jag har inte alls varit lika duktig på att uppvakta folk när de fått barn.


Marianne,
ja visst har hon blivit stor nu! Ibland när jag varit ifrån henne en hel dag och kommer hem tycker jag att hon växt under dagen! :-)
Den fina lilla bodyn med "pytteliten" på har vi fått från några av våra bästa vänner i Sverige som skickade den! Jättefin tycker vi!! Och som sagt väldigt passande trots att hon vuxit jättemycket sedan vi fick hem henne.


Jess,
ja jag vet inte men jag tror att jag också får energi av att göra saker. Absolut inte varje dag eller inte för mycket, men jag blir ofta lite "piggare" rent mentalt av att komma ut. Fast visst, rent fysiskt kan man ju bli supertrött också. Kanske var den innehållsrika helgen plus sömnbrist två av orsakerna till att jag var helt slut på söndagkvällen...?
Jag hoppas även att du kryar på dig gumman! Det måste vara ett litet helvete att vara sjuk OCH inte få sova/vila alls.
Kramar till dig!!!


Anna Fairand True,
härligt att ni ska bo nära Parken!!!
Det är verklgien så härligt att strosa runt där! Tycker det är en av mina favoritställen faktiskt. inte enbart här, utan rent allämnt. Den är så stor, och det finns så många olika ställen i parken som är så olika varandra. och man kan titta på folk men även hitta "enskildhet". Ja, jag älskar verkligen Central Park!


Linnea,
hm, jag vet inte ifall jag sett dig på bloggen tidigare?? Om du har skrivit förut och jag inte minns detta ber jag om ursäkt! Men mitt minne är inte alltid så bra... Iallafall välkommen! Jätteroligt att du följer min blogg! :-)
Och tack för tipset om hemsidan! Fungerar den även för prylar man kan köpa utanför Sverige? Eller är det mest affärer inom Sverige??

aussiekicki sa...

Vad skönt att få sova lite längre! Att få småbarn är ju som att vara jetlaggad i flera månader.

Vilken gullig kommentar du skrev på min blogg! Tack, jag blev själv ganska rörd.

Vilken mysig helg ni haft! Härligt att kunna komma ut lite och visst är det skönt med en stor fin park att bara vara i. VI har Centennial Park som också är helt underbar.

Sköt om er! Kram!

Desiree sa...

Vilken toppenmysig helg. Vad kul att få besök av kompisar och få träffas och visa Ella för dem. Ni verkar ha hunnit med massor. Så skönt att du fick sova i natt. Snällt av M att ta hela natten så att du fick vila ut ordentligt. Det är nog vettigt att turas om så att någon får en hel natts sömn emellanåt ordentligt. Ni verkar gå på så många roliga och smarriga resturanger. Jag blir helt hungrig av att läsa och se fina bilder på godsakerna. Ha det bra och hoppas att du och Ella får en fin dag idag.
Kram
D.

Saltistjejen sa...

aussiekicki,
javisst är det så. Jetlag i flera månader... ;-)
Och tack! Men jag kände verkligen så när jag såg ditt inlägg...
Kram!!

Desiree,
ja det är jättebra att kunna dela lite. Man behöver det. M hjälper faktiskt till otroligt mycket. I stort sett såpass mycket att man inte bör kalla det "hjälpa till" utan snarare att vi delar bördan lika så länge han inte är på jobbet. Jag försöker ta fler av de tidiga passen och även vissa nattpass eftersom han jobbar, men i och med att han är nattuggla så tar han rätt ofta de kring midnatt och lite därefter.
Och ja, det finns ju ett enormt utbud av restauranger här i staden så det är itne så svårt att man hamnar på ngn av dem... ;-)
Kram!

Anne sa...

Wow, vilken helg. Vad mycket härligt ni hunnit och orkat med. Det låter så väldigt mysigt allting. Vilka fina vänner ni har, så omtänksamma och gulliga. De ser rätt stolta ut få hålla lilla Ella på bild också :)
Jag måste hålla med Marianne, det syns även på bilderna att Ella växer och blir större. Vad skönt ha en nyfödd så här på sommaren, det är bara att gå ut och behöver inte kläs på en massa eller oroa sig för bitande vinterstormar.
Det är klart hettan kan vara ett problem också, men jag inbillar mig i alla fall att allting går fortare, är enklare och smidigare med en nyfödd på sommaren än på vintern.
Vad SKÖÖÖÖÖNT också att du fått sova en hel natt. Du låter väldigt pigg :)
Återkom med info från dagismötet, det är spännande få höra mer om det.

SweFlo sa...

För det första vill jag bara säga, vad härligt fräsch och pigg du ser ut! Inte alls som en nybliven mamma brukar se ut! Vad härligt att få komma ut och känna att man är människa, och ha trevligt. Det är nog mycket viktigt för att man ska hålla lågan igång. Inte så konstigt att du inte kände dig helt utsövd, kroppen har mycket att ta igen. Efter en VECKA med klok sömn skulel det nog verkligen göra susen, men man tar ju såklart sådana här stunder och tackar! Vad härligt att allt har fallit på plats så bra för er inför hösten med. Det gör ju helt klart att man kan njuta mer av nuet.

Petchie75 sa...

Grattis till både nattsömn och dagisplats - försöker läsa ikapp nu när jag fått låna min fars dator i sommarstugan!!
Jättefina bilder, tänk så underbart att ni har Central Park så nära ert hem. Hi hi, det är ju faktiskt lite glamoröst tycker jag allt att du strosar runt i NYC med en liten söt dotter. Vars body med Pytteliten på var så söt, var kommer den ifrån (Sverige förstår jag ju så klart!)? Men vilken stor napp hon har - är det någon speciell amerikansk napp (i landet där allt är så stort!!)?
Stor kram från Skåne!
PS Och jag håller med SweFlo, du ser så fräsch och snygg ut!

Saltistjejen sa...

Sweflo,
måste börja med att tacka för komplimangen!! Hm fräsch o snygg?? Jag vet inte. Men igår morse såg jag definitivt inte fräsch o snygg ut när grannen ringde på dörren. Jag matade Ella just då så jag fick öppna med henne i famnen, och själv var jag andast iklädd en gammal t-shirt och trosor, och hade nog håret på ända... hahahaha! Tror att jag verkligen var bilden för en "småbarnsförälder" då!! ;-)


Petra,
Ja bodyn är från Sverige. Fick den av vänner som skickade den. Jag tycker den är supersöt!
Och nappen är nog lite stor?? Vi fick emd den från sjukhuset. Fast jag tror fortfarande att Ella är lite mindre än vissa barn så nappen ser större ut än vad den egentligen är?? För vi har kollat andra nappar också och de ser stora ut de med.
Stor kram tillbaks!!! :-)

Anonym sa...

Härmed ansöker jag tjänsten som nattnanny. Som betalning vill jag ha en rundvandring i Manhattan.

Svar till "Du pumpar, jag matar". /Page

Anonym sa...

Kom på att Manhattan är en ö, så det bör heta "på" och inte "i". Jag hoppas att det inte påverkar mina chanser att få arbetet! :-)
/P

Anonym sa...

Låter som om nin haft en helt underbar helg! Och er skrutta är ju så söt. Gillar Pytteliten-tröjan skarpt. Haha, finns det med Jättestor-tryck till min sambo? =)

Anne-Marie sa...

Först ett jättestort GRATTIS till er lilla Ella! Jag har ju inte varit inne här och kommenterat på ett bra tag. Instämmer med andra inlägg att du verkligen ser fräsch och pigg ut. Ni verkar ha ett fullmatat schema och ändå hinner ni med att slappa. Kul med alla bilder. Kram!

Saltistjejen sa...

Page,
du får mer än gärna tjänsten som nattnanny!!!! :-) Fast jag skulle ju ha svårt att gå och lägga mig och sova då förstås eftersom jag nog gärna skulle sitta uppe och tjata med dig istället...! ;-)


Sporty spice,
hahaha! Det vore verkligen något! Att göra en egen tröja med jättestor tryckt på bröstet och ha på sig samtidigt som Lill-Skruttan har den emd Pytteliten, hahahahaha! Synd bara att ingen här skulle fatta vad något av orden betyder.... ;-)


Anne-Marie,
Tack!!!
Ja schemat kanske verkar fullt, men eftersom det är rätt avslappnade aktiviteter så känns det inte särskilt jobbigt faktiskt. :-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag mejlade dig igår så du vet! Det var väl saltistjejen@hotmail.com?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
Å vad bra! Jag ska kolla!

Märta Stewart/ Min stora lilla värld sa...

Saltis! Vilken söt bebis ni har. Den sötaste jag sett måste jag nog erkänna - mina egna inräknade!

Och du ser superfräsch ut - verkar må bra.

Mitti-semestern-kram!

Saltistjejen sa...

Min stora lilla värld,
Å TACK! jag rodnar nu...
Fast det är svårt att tro vad du säger ang Ella för jag tycker din lilla dotter är bland det charmigaste och sötaste JAG sett i bebisväg!!! :-)
Hoppas ni har det underbart nu under semestern! och att ni får fler härliga dagar på landet!
Kram!