torsdag, juli 03, 2008

Nationaldag i antågande

Imorgon är det Independance Day här. 4th of July. USA's nationaldag. Det är en stor helg och den kommer firas i hela landet. Eftersom amerikanerna älskar parader så kommer det självklart att vara ett evigt paraderande i alla städer runtom i landet. Dessutom fyras det nog av en hel del fyrverkerier. Här i New York City skjuter man inte alls några raketer under nyår, vilket man som svensk är van vid. Däremot brukar hela staden lukta krut just den 4:e Juli. Då är det flera stora fyrverkerier som sker under kvällen. Ett av dem är Macy's årliga som går av stapeln på East River. Här skjuts raketer upp från båtar i floden. Vi som bor pi Rockefeller Housing har tillgång till festvåningen på 38:e våningen vilken har fönster just mot East River. Där brukar det samlas en massa folk för att avnjuta fyrverkerierna. M och jag har varit där förra samt förrförra sommaren och tittat på raketerna. Det är rätt imponerande fyrverkerier måste jag säga. Minns att jag var väldigt imponerad första året.

Vi har annars inga planer alls för morgondagen. Jag tror att vädret och Ella kommer att få bestämma vad vi hittar på. Kanske blir det bara en promenad i staden och ev till parken. Vi får se helt enkelt. De har lovat åskskurar till eftermiddagen/kvällen, så ev blir det bara en snabb tur ute under dagen om det inte är alltför varmt.

Alla ni i USA - ha en riktigt skön 4th of July Weekend!!
Och ni därhemma - Njut av den svenska sommaren! Jag saknar den...



Dagens färska bilder på mitt sällskap här hemma. Lite slött i värmen idag. Lipton har mest sovit under AC:n och Ella som var väldigt igång och vaken igår har idag mest ätit, sovit och grymtat (det senare pga magbesvär).

Lipton som erövrat den lånade Babysittern. Detta är numer en av hans favoritsovplatser. Särskilt dagtid när solen lyser in genom fönstret och gör den till en riktigt gosig plats att ta sig en liten lur på. Kanske ska börja kalla den catsitter snart...?


Hm, han tittade upp lite iallafall, men snarkade snart in igen.


Och nej, Ella övar inte på att pussas. Hon försöker bara att med alla medel vinna kriget över "Fisarna-på-Tvären" som tyvärr går av stapeln efter nästan varje måltid.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ha,ha,ha..vilka roliga bilder på Lipton.
Förstår om han myser i solen i babysittern. Ni får nog behålla den som solstol till honom. :D

Bilden på Ella är så söt!
Det är ju samma min som när Leon är i "o-mode".
Men det är inte så ofta nu sen vi bytt formula och skaffat Infacol för magen.

Ha det så gott bland nationalfirandet och hoppas att vädret inte blir dåligt som det är här.
Pssst..päronen i Piteå har haft 27 i skuggan idag!! Tänka sig!

Kram!

Suzesan sa...

Men åhh vilken min. Hahaha så sött. Lipton passar ju bra där. Han vill väl vara bebis oxå. Ni får kanske skaffa en babysitter till. Han verkar vara en smart katt. Går det fortfarande bra med Lipton och Ella?
Happy 4th of July.
Sommaren är tillbaka om än bara ett tag idag har det nog varit 30 grader. Så skönt. Därför sover jag inte än för jag försöker ta till vara de fina kvällarna. Sova kan jag göra hela vintern. Jag är höjdrädd så jag hade aldrig fixat att vara 38 våningar upp:)
Sov Gott
Kram
Susanne

Fia sa...

Men å...den babysittern får ni nog behålla lääänge! Ser ju ut som om Lipton har lagt beslag på den, hur mysigt som helst ju! Ella ser ju ursöt ut, men oj vad jobbigt för henne att ha problem med fisar på tvären, jag vet att då vår lilla guddotter var liten så fick hennes mamma ngt att smörja in bröstvårtorna med innan hon ammade som tog bort gaserna.

Ha en mysig 4th!!

Saltistjejen sa...

Jess,
japp Lipton har nu babysittern som solstol. och han tycker den är sååå mysig! :-)
Den gungar ju lite också...

Jag Ellas pussmun är väldigt lik Leons o-mode faktiskt! Så han hade den minen när han hade magproblem han också. Hm. Jag hoppas att magen blir bättre med tiden. Enligt barnläkaren var det framförallt så små barn som kunde ha problem eftersom mag- och tarmsystemet inte riktigt var igång än. och för Ellas del kan detta vara ytterligare förstärkt av att hon var lite tidig också.

Ja vi får se hur vädret blir.
Hoppas ni får en skön helg!
Kram!



Suzesan,
hehe, jag vet inte om Litpon är så smart direkt. ibland tycker jag verkligen att ahn verar smart men lika ofta verkar han vara rätt korkad också... ;-)
Men han är iallafall urcharmig och supergosig i stort sett jämt! :-)
Och vi har faktiskt fått ännu en babysitter. Så vi ahr två. Fast självklart har Lipton lagt beslag även på den andra, hahahaha! Men den ligger han itne lika ofta i. Däremot leker han där för den har "leksaker" som hänger ner. Och självklart tycker han att allt nytt som kommer in i lägenheten bara "måste" var till honom! ;-)
Oj, höjdrädd. Hm, då hade du nog inte gillat att bo i vår lägenhet heller eftersom den är på 18:e våningen??

Och ja ta vara på sommaren och värmen och de underbara kvällarna!!!
kram!


Fia,
Hm, vi får se hur länge vi kan ha kvar babysittern. Den är bara lånad, men det är ett långlån så Lipton kan nog njuta av den rätt länge faktiskt. :-)
Vad smörjde hon in brösten med??? har aldrig hört talas om ngt som man kan smörja in de med som kan hjälpa mot tväriga fisar... men om du minns får du gärna skriva det! :-)
Annars hoppas jag att magontet ska växa bort snart. Men vi får väl se.
Ha en riktigt skön 4th of July!

Marianne sa...

Hihi, ja det där är nog Liptons stol nu. Ella får ha en annan : )

Perfekt att ni kan gå upp i festvåningen för att se fyrverkerierna, att ni slipper ge er ut i folkträngseln med lilla Prinsessan. Så hade vi det i Istanbul, det låg en miljonärsklubb rakt nedanför oss vid strandpromenaden. Varje gång någon firade en större födelsedag, förlovning eller bröllop där hade de världens fyrverkerier. Vi satt på första parkett i både arbetsrummet och på balkongen.

Hoppas du hittar något knep för att bli av med fisarna-på-tvären. Kan det vara chokladen runt M&M?

Ha en jätteskön 4th of July!

KARLAVAGNEN sa...

Hej! Vet du att lite lite grand Fjällbrynt messmör hjälper mot små oroliga babymagar!

Millan sa...

hahaha vilka sota bilder pa bade Lipton och ELla!! Jag trodde att Ella kanske sag lite sur ut over att Lipton hade stulit hennes babysitter ;-).
Hoppas ni far en fin dag i dag!! Har blir det ingen 4e juli firande saklart men val middag med vanner och det ar val sa trevligt!
Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är himla bra faktiskt att man inte måste trängas med tusen personer för att se fyrverkerierna. Särskilt som det ofta är lite ostadigt väder såhär års också och det inte är sällan som det blir åskskurar. Då är det rätt skönt att vara inomhus.
Hm, jag tror inte det är så mycket det jag egentligen äter. Jag frågade både amningsspecialisterna här samt Ellas läkare och de sa alla att magont i den här åldern (prematur-nyfödd-ett tag efter födseln) så handlar magont nästan alltid uteslutande om barnets eget mag-tarmsystem som ännu inte riktigt "vaknat till". Det är alltså mest en fråga om att vänta tills de växer till sig lite. Så jag hoppas att hon gör det hyfsat snart...


Karlavagnen,
aha men DE>T blir det nog väldans svårt att få tag på här...?? Hm?? Tror inte ens jag sett det på ikea?


Millan,
Ja kanske gillar inte Ella att Lipton tagit "hennes" stol?! Fast vi provade att sätta henne i den häromkvällen och hon var nog alldeles för liten. Så än kan Lipton ha den med gott samvete! :-)
Hoppas ni får en riktigt bra och mysig kväll med era vänner!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Det blev en synvilla på min dåliga dator på jobbet - trodde att det var en liten minigris på första fotot på Lipton! Det var hans rosa högeröra som jag trodde var trynet innan jag såg lite bättre! Haha!

Söt min Ella hade fast inte kul om hon har ont i magen :(

Hoppas ni har en bra nationaldag! Som jag skrev på Annes blogg tror jag har jag också tänkt på det att USA aldrig har fyrverkerier på nyår (eller i alla fall inte i New York eller i DC där jag har tillbringat två nyår) vilket är trist. Konfetti är liksom inte lika kul. Men ikväll får ni nog fyrverkerier så det räcker!

Ha en bra helg!

Saltistjejen sa...

Hahahahahaaaa! Jag skrattade högt när jag läste att du trodde Lipton var en minigris! var tvungen att kolla fotot och jag förstår vad du menar!!! :-)

Ha en riktigt skön helg du med!

Anna, Fair and True sa...

=D

aussiekicki sa...

Hahaha, Lipton förnekar inte att han är en katt! Vi hade två pälsbollar som ockuperade killarnas babysitters. De fick flytta till en dam på landet men tyvärr blev pojken sjuk i vintras och fick avlivas. Busan lever och frodas däremot och är en riktig tjockis.
Vad söt Ella är! Elias var likadan med sitt pruttande.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Aussiekicki,
Hm, kasnke borde man börja sälja "babysitters" i djuraffärerna???
Oj så din ena lilla kille hade också pussminer när han pruttade...?! ;-)

Lullun sa...

*haha* Underbara foton! Nu ska jag försöka läsa ikapp mig efter semestern. :-)

Saltistjejen sa...

Heeej lullun! Kul att se dig tillbaka! lycka till med ikappläsandet! :-)
kram!