tisdag, februari 24, 2009

Lite fler bilder från helgen

Okej, här kommer ett litet inlägg med bilder från helgen. Visst har jag redan skrivit om helgen som var, men det var ju mest den aktiva delen. Här är några foton från den betydligt lugnare mysdelen av den gångna helgen.

Lipton och Tazo är riktigt goda vänner nu! Här ser man dem i "trädet" när Lipton kommer för att slicka Tazo - en ömhetsbetygelse.


Tazo myser.


Här är Lipton nästan på väg att pussa Tazo på nosen...


Eftermiddagslur i soffan för vår lill tjej. Tazo lurar i trädet och Lipton vakar över både Lill-Skruttan och Lill-Kissen.


Efter lur kommer lek. Lite bensprattel är alltid skoj!


Förrförra helgen tog vi bort "tältet" vi haft över Lill-Snorpans säng. Tyckte inte vi behövde det alls längre. Så nu ser vårt sovrum plötsligt luftigare och rymligare ut. Och sängen har blivit en plats man kan sitta och leka i!


Såhär såg sängen ut med tältet på (gammalt foto). Inte särskilt vackert.


Och detta var väl så som vi hade det för det mesta. Vi skaffade ju tältet för att vi inte visste hur Lipton skulle vara med Lill-Snorpan, men ganska tidigt insåg vi att han inte var ett dugg intresserad av att vara i sängen så länge hon låg där, så vi hade nästan alltid tältet öppet.



Här ska björnarna fångas.


Litet Gosetroll.


Självklart var det idag annars Förlovningen som dominerade dagens svenska tidningar. Den mellan Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Jag kan väl mest säga som så att jag är glad för deras skull. Att de nu äntligen ska få göra det de flesta normala personer får göra när de själva tycker det känns rätt, nämligen att gifta sig. De är ju inte direkt purunga. Jag gifte mig också när jag var en bra bit över 30 så det är inte det. Men skillnaden var väl att det då handlade enbart om mig själv och M. Inte en massa andra inblandade som skulle "godkänna" vårt val av varandra som livspartners. För min del tror jag att detta är en av orsakerna till varför jag faktiskt tycker att Kungahuset och Monarkin känns så otroligt förlegad och gammaldags. Alla dessa regler,  både uttalade och outtalade, är så gammaldags. De fungerar liksom inte riktigt bra tillsammans med ett annars så modernt samhälle och tänkande känner jag. Men självklart är jag glad för deras skull. Hoppas nu att de ska bli lyckliga tillsammans och slippa alltför hård press på sig både före och efter bröllopet.

Själv ser jag allra mest fram emot att det ska bli mildare och varmare temperaturer här nu i veckan. I morse var det isande bitande kall vind. Brrr. Jag börjar längta efter vår nu helt klart. Att slippa ta på sig tjocka otympliga kläder. Att slippa klä på Lill-Skruttan en massa kläder. Tänk när man bara kan gå ut som man är utan ytterkläder alls. Det gillar jag!




19 kommentarer:

Marianne sa...

Så gosiga alla era småttingar är!

Jag är också jätteglad före V o D:s skull! Brukar ofta säga till Klas att det är ju tur att han inte är kung eller nåt, för jag hade inte stått ut. Men jag gillar vårt kungahus, vet inte vad det är. Bara göra det : )

Kram!

Suzesan sa...

Javisst är det roligt när två människor som älskar varandra gifter sig. Det var på tiden.
Lite coolt blir det iallafall.

Jag såg att det jag tänkte var redan skrivit på sätt och vis:)Men jag tänkte att det var ju ett inlägg med bara gosetroll. Ojdå så stor Ella är nu. Tazo är verkligen en söt katt. Tur att Lipton äntligen ser fördelarna med en kattbebis...

När jag ser bebisar i spjälsängar så tänker jag på när min egen dotter lärde sig klättra ur. jag satt och pratade i telefonen i köket. Sandra skrek alltid tjugo minuter innan hon somande. Det blev tyst. jag tänkte skönt nu har hon somnat. Så hörde jag hur det tassade i hallen. Då kom Sandra och ajg såg bara ett stort leende så sa hon " Nu vet jag hur man gör mamma" Vad jag skrattade:)
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Desiree sa...

Otroligt söta bilder både på Ella och på kissarna. Vad kul att de blivit riktiga kompisar nu katterna. Leker Ella något med dem också eller bryr hon sig inte om dem alls? Tältet var gulligt men hade det någon funktion eller hur kommer det sig att ni hade tältdelen? Jag kan inte låta bli att ständigt förundrars och beundra eran fantastiska utsikt. Den är verkligen häftig!

Victoria sa...

Åh, såna fina bilder på missarna och lilla Ella - tänk att vi snart kommer att få gosa med dem!! Vad roligt det ska bli!
När ska vi komma? Sex? Sju?

Annika sa...

Visst, absolut förlegat med ett knugahus...Fattar det inte alls. Men nu är det som det är, och jag hoppas att det blir ett STORT och PAMPIGT bröllop! Eftersom det är en monarki, after all.
JAJA!
Vickan är ju iallfall den som verkar ha mest i skallen, och knugen borde abdikera rakt av.

MEN du visar fina bilder idag---
Ella är ju som ett liten godisbit där hon sitter. SÅÅÅÅÅÅ söt alltså!!!
OCh kissarna är fina...OCH utsikten lika fin som alltid.

KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
nävisst är det helt hemskt att behöva leva hela sitt liv i ett "dockskåp"!!! Hu!,
Kram!


Suzesan,
ojojoj! Tänk vad du msåte blivit överraskad av din dotter! Hahaha!
Så Skoj! Tur hon inte ramlade och slog sig.
Och tänk nu ska hon själv snart bli mamma! Roligt!
Kramar!


Desiree,
jo ältet skaffade vi för att vissa sa att det kunde vara lite knepigt med katter och bebisar. Alltså att Lipton ev skullevilja lägga sig på henne när hon sov, eller kasnke leka och då kunna skada henne. Så med tälte kunde vi stänga ute honom från hennes säng. Men för vår del blev det inte särksilt problematiskt faktiskt. Han var inte sä intresserad av henne alls. Så länge hon låg i sängen och "lät" ville han hålla sig därifrån. Däremot när hon inte låg där kunde han gärna lägga sig där en stund, haha!
Kram!


Vic,
Japp SNART får ni gosa med oss allihop! Låter väl kul! :-) Jag ahr förresten mailat dig nyss.
kram!!!! Haha snart får vi ge en kram IRL!!!! :-)


Annika,
Ja jag tycker Victoria, alltså kronprinsessan snackar jag om nu och inte SunnySwede, haha, verkar vara en väldigt bra tjej med fötterna på jorden. Så det blir nog bra. Jag ahr bara lite svårt för hela konceptet tror jag. Men inte med några direkt starka känslor. Känner lite som att "ryck-på axlarna" åt hela monarkin. Det finns viktigare saker att lägga energi på tycker jag.
Och visst är det roligt att katterna kommer så bra överens nu! Såååå mysigt!
Kramar!!

Anne sa...

Hon är så superduper go och söt, din lilla stora tjej. Man kan nästan inte se sig mätt på henne. Hon verkar vara en väldig social tjej, du visar ofta bilder när era vänner hålla i henne och gosar med henne. Hon verkar trivas hur bra som helst bland folk och att ha det livat runt omkring sig. Jag gillar ert bumper skydd i spjälsängen, det är snyggt och ser mjukt och gosigt ut.
Beträffande katterna (jag är inte alls kunnig på katter så kanske en dum fråga) men Lipton och Tazos kattsort lossar inte särskilt mycket hår eller hur? Det måste vara smidigt slippa städa en massa katthår. Kram!

olgakatt sa...

Hej alla fem!
Så gott att se att pågarna trivs ihop!
Och vad jag längtar efter att få se lilla Ella och hennes mamma snart nu! Då är det förhoppningsvis vår här.
Snön börjar töa bort i Tyringe men gömmer ännu vintergäcken. Min lilla bild är från den 18 februari 2008, då var den rabatten heltäckt av de små gula lyktorna, i år är den lika täckt av ett lager snö.
Känn dig f ö hemma i republikanernas skara! Stackars människor i kungliga familjen, inga demokratiska rättigheter har dom - kan det vara lagligt?? Vad säger EU?
S var helsur för att det inte var några "riktiga" nyheter på TV kl 18.
Kram

mammigranten sa...

Vad fina Tazo och Lipton är tillsammans och vad söt den lilla prinsessan är.
Men vad högt ni ser ut att bo!

Emmama sa...

Älskar också er utsikt och tycker du ska göra ett bildspecial på temat er utsikt! :)

Monarkin är ju jättemärklig men kärlek är fint så jag är som du glad för deras skull. Och vilken uppståndelse, ojojoj!

Dina tre bebisar är ju såå söta!

Kram!

Myra sa...

Mysiga kissar. Och söt liten tjej ni har. :)

En av mina katter tog över vakandet över min yngsta dotter då hon föddes. Han lämnade henne inte ensam många minuter per dygn. Men han var bra dock, då han aldrig låg vid huvudet eller ansiktet på henne. Höll sig alltid utmed sidan eller vid fötterna. :)

Millan sa...

Sa fina foton pa era sma godingar! Smart med det dar lilla taltet maste jag saga. Jag har aldrig sett ett sadant innan. Det ar ju battre att det det sakra fore det osakra trots allt!
Jag tycker ocksa att det ar himla skoj med forlovningen mellan V och D. Men fy sa jobbigt att behova gora en sa formell sak av det hela... skont man inte ar kand! :-D
Kram!

Anonym sa...

Åh, de är ju så söta ihop! Och vilket kul "klätterträd" ni har. Vi har en pelare men inte alls lika skojsig. var har ni köpt det? Lillsnorpan är ju lika söt som vanligt. Och skönt för henne (och er) att slippa det där tälten. Såd ju ut som Globen i vardagsrumet. =)

Lia sa...

Oj så mysigt!! Bebis och bebiskisse. Jag njuter av bilderna =). Och säger som Marianne: jag gillar också kungahuset, vet inte vad det är, men som historielärare är jag ju lite stofil (hahahaha) och blir glad i hela hjärtat över förlovningen. Kram

Saltistjejen sa...

Anne,
ja hon är nog rätt social faktiskt. Fast hon har börjat få lite sk separationsångest nu den senaste tiden. Inte varje gång hon träffar nya personer, men ibland. Men oftast går det bra.
Jo Lipton fäller rätt mycket hår nu (han fäller mest såhär års när det börjar bli vår) men skillnaden mot vanliga katter är nog att hans päls är kortare. Så det blir inte lika långa hår och därmed upplever man det som mindre hår.
Kram!


mit,
haha, viklet roligt "nick" du har!
Ja snart får du träffa oss. Bara ngn månad kvar ungefär. Tänk vad sanbbt tiden går.
Det ska bli roligt att komma till Sverige och träffas!
Kram!


Mammigranten,
Jo vi bor på 18:e våningen. Så ganska högt är det. Fast här är det i och för sig många som bor mycket högre. typ 30+ våningen och så.
Kram!


Emmama,
haha! Jag kasnke får göra det så småningom. Tyvärr bir man ju lite hemmablind så vi tänker inte alls lika mycket på utsikten längre. Men ibland kan det slå en, och då känns det fantastiskt! :-)
Kram!


Myra,
Å vad gulligt av din katt! Lipton har inte alls brytt sig särksilt mycket om vår dotter faktiskt. han gillar hennes leksaker desto mer, hahaha! Hon har inte heller brytt sig så mycket om honom heller, men börjar göra det lite emr nu.
Kram!


Sporty Spice,
"trädet" är jättebra faktistk! Vi kpte det online från Petco. Det finns i lite olika höjder och modeller. Såg ett annat hemma hos våra kompisar förra helgen som jag tyckte var fint men det skulle varit för stort för vår lilla lägenhet. Minns dock inte vilket företag som sålde deras "träd".
Japp skönt att slippa tältet! :-) Mycket luftigare nu!!!!
kram!


Lia,
ja det är mysigt med både liten tjej och liten kattpojek. Fast Tazo ahr varit lite väl lugn nu ett tag så vi har oroat oss lite över honom. Men imrgon ska M ta honom till veterinären vilket känns bra. För vaccination och "check up" men då kan vi ju fråga lite mer om hans "lugn" också.
Haha så du är historielärare och har förstås hela svenska kungalängden i vardagsrummet då, hihi!
;-)
Kram!

Petchie75 sa...

Jag undrade just varför ni hade tak på barnsängen men fick en snabb aha-upplevelse ;-)
Jättesöta bilder på Ella, hon är så stor nu! (tänker jag varje gång jag ser nya foton på henne).
Stor kram och hoppas att våren kommer snart till er!

Petchie75 sa...

Jag undrade just varför ni hade tak på barnsängen men fick en snabb aha-upplevelse ;-)
Jättesöta bilder på Ella, hon är så stor nu! (tänker jag varje gång jag ser nya foton på henne).
Stor kram och hoppas att våren kommer snart till er!

Anna, Fair and True sa...

Jag undrade precis vad tältet var till för men sedan svarade du ju på det. Snart måste ni väl sänka sängen antar jag innan hon börjar klättra i smyg!
Vad söta de är missarna!
Tycker också det är roligt med Victoria och Daniel för de skäl du skriver. Skönt att man själv inte är i deras situation med miljoner människor som tittar och blandar sig i. Det var någon insändare som menade att Mona Sahlin inte borde uttala sig om att hon var så glad för Victorias skull eftersom hon vill ha republik. Så larvigt. Hon hyllade ju Victoria som person och kärleken och man kan ju skilja på det och politik.

Saltistjejen sa...

Petra,
javisst är hon stor nu. Hon växer verkligen så det knakar. Vi hinner inte riktigt med själva faktiskt! ;-)
kram!


Anna Fair and True,
ja vi ska nog sänka sängen ytterligare snart. Men än kan hon inte riktit stå. Fast det går säkert fort när det väl händer.
Ang Victoria och Daniel så håller jag med. Man måste ju känna glädje inför dem som personer vad man än känner och tycker om Kungahuset och monarkin som sådan. Tycker iallafall jag.
Kram!