lördag, januari 23, 2010

Dagens

Dagens ute


Dagens inne

Dagens inköp

23 kommentarer:

Suzesan sa...

Jag tycker inte det känns längesen som LillSkruttan gjorde sin ankomst genom att skynda sig ut. Tänker på när du fick henne och vattnet gick och så oroligt det var. Guuu' vad gullig hon är, ute och går i pappas skor. Så stor och potta redan.

Tack för Ellavisningen.

Smart hylla för leksaker. Min dotter hade en sån där hylla på rummet fast längre och utan dörrar och varje gång jag lagt in grejorna så satt hon sig bredbent och drog ut alla leksakerna hylla för hylla. Men jag bodde större än er och hon hade eget rum. men så praktiskt för er i det lilla utrymme som ni har. Det blev snyggt.

Ha en bra söndag

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Kul att få se helgen i många bilder. Åh wow lilla E börjar verkligen bli stora tjejen som alltså ska börja gå på pottan, toppen! Tränar de sånt på dagis också? Hon är så himla söt spciellt då hon lånat pappas stooora skor, ha ha. Nog får du motion alla gånger och inte behöver du springa på gym då du springer och leker massor med Ella. Hon håller nog din kondis uppe alla gånger :-)

Emmama sa...

Vad härligt att se! Gustav vill se MOOOORE movies med Ella så det får ni allt fixa! ;) Babybjörn saker finns även i USA märker jag, kul! Och du, pratar Ella mest engelska? Fast du pratar bara svenska va? Samma här och hemma börjar folk tvivla på att jag verkligen pratar svenska med honom.. ;) Kram kram!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja tiden går snabbt och de växer helt ofattbart! Och det nya leksaksskåpet är vi väldigt nöjda med. Superbra!
Ha en fin vecka nu!
Kram!!


Desiree,
jo vi har tänkt börja potträna henne nu. Hon är såpass stor att hon börjat säga till innan hon ska göra nr 2 så vi ska göra ett försök. Får se hur det går. Jo, på dagis hjälper de också till. Där har de små små toaletter som är jättesöta, haha!
Och du har rätt i att man får springa rnt en hel del, men det är ju inte riktigt som att träna själv förstås.
Kram!!


Emmama,
Hahahaaaaa! Vi får försöka fixa mooore movies då ... ;-)
Och ja hon pratar allra mest engelska ord men blandar ändå med en hel del svenska. Än har hon inte förstått skillnaden tror jag. Inte heller med vilka hon kan prata det ena resp det andra språket. Vi partar svenska här hemma, men eftrsom hon tillbringar fler timmar per dag på dagis så får hon ju höra mer engelska. Samt när vi umgås med grannarna (vilket är nästan varje dag) så blir det ju också engellska. Tror det är viktigt att man fortsätter prata svenska med barnen även om de helst svarar på engelska. Det är ju förståeligt att de gör det också eftersomd et språk de använder mest kommer bli det de känner sig mest hemma med antar jag.
Stor kram!!!

Livet enligt Jenny sa...

Hon är sååå söt!!! Lycka till med det nya inköpet. Blir underbart när skruttan klarar sig utan blöjor. Kramen

Anna, Fair and True sa...

Härliga bilder, hon är så söt!

Anne sa...

Vad kul med Baby Björn pottan, att välja just det märket. Verkar vara rätt stort i USA också, som jag förstår det. Ja, oj vad tiden går. Nyss var det vattnet som gick på t-banan och nu är vi uppe i potträning. Gullungen er, hon är så söt och charmig på alla bilder och filmer. Gillade bilderna på pappa och dotter, mys och lek i soffan.

Är hon lätt att underhålla för er förresten? Är det lätt att distrahera henne och avleda henne om hon t.ex. envisas med att göra nåt ni inte vill hon ska göra/pilla med osv?

KRAMIS!

Saltistjejen sa...

Livet enligt Jenny,
tack! Och ja, jag ser fram emot när hon kommer klara sig utan blöjor. men det lär nog dröja ett tag ändå.
kram!


Anna Fair and True,
tack!


Anne,
ja Baby Björn är stort här också. Jag gick mest på de olika "reviews som folk skrivit in på nätet när jag kollade olika pottor och denn hade fått väldigt bra betyg. Därför blev det en sådan. Men det känns roligt att ha den som svensk okcså.
Det där med att distrahera och avleda är äldigt beroende på hennes humör. Haha! Och lite vilken fas hon råkar vara i för tillfället. Ibland går det bra och ibland inte alls.
Kram!!

Suddrik sa...

Du är så duktig på att lägga upp bilder! Och FINA SOM 17 var de!!

Nenne Nennelainen sa...

Fy fan vad jag är avundsjuk på Ella som får bo i NYC med er! Jag vill också åka rutschbana med dig med coola hus i bakgrunden, spatsera omkring i central park och upptäcka hela världens människor. Ska vi göra ett utbyte, hon behöver se landet lite (jo, nu är det dags). Hon och P kan gå på traktormuseum och äta sockerkaka för 15 spänn och vi kan ... ahhh... bara vara. Ok, jag kan ta soffan. Jag lovar att inte skrika utanför toadörren för att vara med dig när du ska bummelibumma och ni kan få sovmorgon varje dag.

Låter det inte toppen?

Puss på er!

Anna, Fair and True sa...

Nytt barnmuseum i New York http://www.nytimes.com/2010/01/23/arts/design/23historical.html?th&emc=th

busliv sa...

Vad stor hon börjar bli!
Det går fort när dom växer,, ibland vill man bara stoppa tiden!
Och så söt hon är:-)

Saltistjejen sa...

Suddrik,
tack! Men jag har ju många inlägg utan bilder också. Allt beror på tid och ork.
kram!


Nenne,
hahahahaaa! :-D
VMen du var det inte du som skulle ha kollo eller något sådant på somrarna dit man kunde skicka barnen för att de skulle lära sig både det ena och det andra??? Så när hon är lite större kan hon komma tilll er och få se andra delar av världen!!! ;-)
Sedan kan du ju alltid ta en resa hit när helst du vill! Du är alltid välkommen! :-)
KRAAM!


Anna Fair and True,
tack för länken! Ska kolla upp detta!
Kram!


Busliv,
ja det växer verkligen snabbt. Och jag håller med, ibland skulle man vilja kunna trycka på pausknappen.
Kram!

Petra H sa...

Kul inlägg med en massa bilder från era helgaktiviteter! Jag kommer ihåg hur roligt det var att gå i föräldrarnas skor - det gillar nog alla barn!?
Och potta, det var ju inte så länge sedan hon föddes!! ;-)
Ha en trevlig måndag!
Kram

Saltistjejen sa...

Petra,
japp jag minns också det! Att gå i pappas skor var en favorit för de var ju abra sååå stora! ;-)
Pottan får vi se hur det går med...
Kram!

Taina sa...

I helgen läste vi dina inlägg, L och jag. Hon vill alltid gå in och kika på E och nu skrattade hon rejält! Om och om igen har hon tittat på filmsnuttarna. Hahahaha!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Taina,
hahaha!!!! Vad kul att hon kollar in E! Gissar att även L har gått runt i för stora skor?!? ;-)
Kramar!!

Annika sa...

Vilka fina bilder!!!
Jättefina!
OCH potta inköpt också!!
Härligt!
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
tack!
Och ja det ska bli intressant hur det ska gå med potträningen...
kram!

Västmanländskan sa...

Åh, en sådan (grön) står hemma hos oss också. Lilla T sitter gärna på den - men bara med blöjan på!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
haha! Ja nu får vi se hur det går med den. Hittills har hon mest använt innerdelen som hatt...! Haha!

Karin sa...

Vad stor hon är din lill-skrutta! Så långt hår och allt. Lille R har nästan inget alls han...

Här har vi snö i massor. T och jag var i Tyresta i helgen och gick på tur. Han är faktiskt riktigt duktig att "gå på ski". Vi stannade förstås och drack varm choklad i solen. Ibland är livet helt enkelt underbart!

Vi är klassföräldrar i både Is och Ts klass (bra timing!) och i lördags hade vi Vikingafest i Is klass. Det var himla kul och jag sydde kläder och stod i. Hon blev jättefin och vann tävlingen "bästa Freja"! Själv såg jag ut som en korsning mellan bagare och städtant - inte helt lyckad kostym för mig alltså.

kramar!

Saltistjejen sa...

Karin,
ja hon är stor nu. Det går undan ojoj!
Kul att ni fortfarande har riktig vinter! Det var härligt de dagarna jag var hos mamma efter julen. Att få ha riktig vinter med snö! Mmm!
Skidtur låter så mysigt. Själv har jag itne åkt på år och dar.
Du vi har fått ett napp på lägenhet till er i påsk. Ska skicka mailet vidare till dig ikväll. kanske M redan gjort det? Så får ni se om det är ngt av intresse.
Nu dröjer det ju inte alltför länge tills vi ses!
KRAMAR!