måndag, januari 18, 2010

Förvaring

Som jag skrev om i inlägget nedan (Fredagstemat) så har vi inte så mycket förvaringsutrymme. Just nu är det framförallt leksaker som allt som oftast är spridda i lägenheten. Det gör att det väldigt snabbt blir rörigt. Vi har försökt samla de flesta leksakerna i en hörna vid fönstret men det ser ändå mest ut som en "hög" med leksaker. Och är dessutom jobbigt att städa eftersom man måste lyfta på varenda pinal för att komma åt att dammsuga.

Så nästa projekt är att hitta en bra förvaring för om inte alla, så åtminstone de flesta av dessa leksaker. Imorgon är det holiday (Martin Luther King Jr Day) här. Då är dagis stängt. Alltså har vi hyrt en zipcar och nu är en IKEA-tur inplanerad. Leksaksförvaring samt allmänt godis- och mat inköp ska försöka hinnas med.

Vi får se hur det kommer att gå. Men jag hoppas att vi hittar ett bra nytt "hem" för Lill-Skruttans leksaker. Sedan står säng på listan, men det blir inte IKEA eftersom deras sängar är längre än den amerikanska standarden vilken är exakt den storlek som ryms i vårt sovrum.
Som sagt, utrymme är en bristvara här....


11 kommentarer:

Annika sa...

Aha, bilen till IKEA så här på MLKJD.
Peter jobbar, ingen helg för honom, inte...
Lycka till med det ni ska köpa...
Lustigt, jag trodde IKEA körde amerikanska mått på sina sängar numera fullt ut. det fanns ju en tid då de inte gjorde det då de hade euro-sizer, men jag trodde numera att de körde amrismått fullt ut...
Men de sängarna är alltså längre?
Hade ingen aning om det...

Petra H sa...

Förvaring kan man aldrig ha nog av, och speciellt inte om man har en liten bostad. Problemet med en stor bostad är att man kan ha högar lite här och där som inte stör så mycket att man gör något åt dem ;-) Det är mitt lilla lyxproblem!
Ha en trevlig ledig dag idag och lycka till med shoppingen!
Kram

Fröken Anki sa...

Förvaring ja - det är alltid en knepig fråga. Speciellt när man inte har så mycket utrymme. Och så vill man ju att det ska se snyggt ut också om man ska ha det i samma rum som nåt annat. Men IKEA har många rätt snygga system, och praktiska. Framförallt att det mesta går att bygga på ett tag. Lägga till, ta bort - efter vad man behöver.

Lycka till med shoppingen! Hoppas ni hittar det ni vill ha.
Ha en fin MLKD!
kram

Saltistjejen sa...

Annika,
kanske har de ändrat måtten på sina vuxensängar men barnsängarna är inte standard (USA). Vi vill ju ha det eftersom amerikanska toddler beds är samma storlek som den crib vi lånade till henne, Så vi VET att den ryms med den möblering vi har nu i sovrummet.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Petra,
hahaha ja DET yxproblemet har ju inte jag haha! :-)
Men ni hade ju inte alls stökigt! Mycket fria ytor och det kändes som ett välorganiserat hem.
Du M läste på FB om din kaviarolycka. Trist! Men bra att du fick tillbkas väskorna iallafall!
Kramar!!!


Fröken Anki,
ja Ikea ä bra också för att det är relativt billigt. Jämfört med andra. Hoppas du får en fin ledig dag du med!
Kram!

Taina sa...

Du vet att det finns en säng här, men den kanske är för lång? Annars så köpte vi en säng till L som är utdragbar, på IKEA i New Haven. Kanon!

Åh, mat o godis från IKEA! Najs...

KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Taina,
jag har för mig att er säng är från Ikea och isåfall är den tyvärr för lång. Den ryms inte i det lilla hål som finns i vårt sovrum, haha! Vi har även kollat den utdragbara sängen på Ikea som L har, men den är alldeles för bred för att rymmas i sovrummet. Tyvärr. Så vi kör på amerikans standardmått nu. De är ju samma som för den amerikanska crib (spjälsäng) som hon lånade förut så det måttet vet vi passar! :-)
Men tack ändå!!!
Kram!

olgakatt sa...

Skojigt att det finns nån europastandard som är STÖRRE än amerikansk! Det kunde man ju inte tro.

bejla_isflaket sa...

Hoppas det gick bra med shoppingturen! :-)

Desiree sa...

Hoppas att ni fick en trevlig dag på IKEA och att ni hittade vettig förvaring. IKEA brukar ju ha en hel del smarta lösningar som inte kostar skjortan. Några större plastlådor kanske skulle funka?

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
att det handlar om LÄNGDEN och itne bredden kanske ändå gör att det hela är förståeligt...?!?


Bejla,tyack det gick bra och jag ska visa hur det blev senare!


Desiree,
jo tack det gick fint! Jag kommer visa resultatet senare här på bloggen!
Hopas ni hade en härlig lånhelg med Elvis! :-)
Kram!