måndag, januari 25, 2010

Regn regn regn

Idag regnar det inte lite här. Vaknade av att regnet slog mot rutan i morse. Fortfarande häller det ner. En hård vind gör desstuom att det är ännu mer ogästvänligt. En sådan där typisk dag då man helst vill stanna inne och kura med en bok, en film och varm choklad. Men eftesom det är måndag var detta inte möjligt.

Tog Lill-Skruttan till dagis imorse. En sådan morgon då det är hur enkelt som helst att säga "bye bye". Hon tittade knappt åt mig. Målarfärgerna och kompisarna var ju bara mycket mer intressant än gamla mamma, haha! Sådana morgnar är sköna. Då känns det extra lätt att promenera iväg till jobbet. På vägen blåste mitt paraply sönder. Vilket det är i ordningen vet jag inte. Jag har tappat räkningen. Paraplyer och denna staden går inte så bra ihop. Det blåser oftast alldeles för mycket för att paraplyer ska göra någon som helst nytta. Ändå envisas jag med att skaffa nya. Och använda dem. Hur korkad får man bli egentligen. Det måste vara ett tecken på dumhet eller möjligen obotlig optimism?

Nu precis började det regna in från fönstret där jag sitter! Alltså amerikanska byggen håller helt klart inte samma standard som svenska. Det bara är så. Inte "vanliga" byggnader iallafall. Både här på min nuvarande arbetsplats och på min förra har jag sett horribla vattenläckage när det är dåligt väder. Och ännu horriblare lösningar. På förra arbetsplatsen hade vi en ingång från källarplanet och där rann regnvattnet alltid i en strid ström från taket om vädret var dåligt. Men vad gjordes åt detta? Jo man placerade helt enkelt en stor plasttunna under vattenstrålen. Inte som akut årgärd utan varje gång detta hände. Jag funderade alltid över varför ingen blev orolig över att detta vatten ju måste komma från taket på den 12 våningar höga byggnaden, vilket i sin tur måste betyda att det rinner hela vägen i väggar och isolering innan det kommer ut i form av en vattenstråle i källaren. Kanske inte det bästa ur mögel- och fuktskadesynpunkt?

Själv längtar jag till att labbet intill ska vara färdigrenoverat. Jag har då blivit lovad en riktig skrivplats där. Ett eget skrivbord. Att slippa sitta i fönstret ska bli skönt. Även om min utsikt för närvarande är helt fantastisk så kommer jag gladeligen att byta bort Chrystler Building mot en plats som är min egen. Där jag slipper trängas med skrivare och diverse gemensamma saker. Och framförallt där man kan se datorskärmen även soliga dagar utan att känna sig halvt blind. Och dessutom slippa Niagarafallet på insidan av fönstret så man måste flytta alla papper och pärmar (för att inte tala om datorn) från översvämningen som bildas vid fönstret. Hm, nog klagat. Nu ska jag ringa maintenance så de får komma hit och täta fönstret.


*) Bilderna är tagna i morse med min mobil så kanske är kvaliteten inte den bästa. Men så är det när man tar bilder "i språnget".

15 kommentarer:

Emmama sa...

Paraplyer är ju ett ständigt gissel, även här. Kan vi inte tillverka vindtåliga paraplyer? Du och jag? :) Tjäna lite caaaaash. Det kan inte vara omöjligt att göra såna! Kram!

Annika sa...

Taskig kvalitet på arbetsplatserna där det regnar in. På mitt gym (må det vila i frid eftersom jag aldrig är där) regnade det alltid in i den ena träningssalen...Undrar om det är fixat nu???
HÄR är det århundradets skummaste väder idag...
Det är nog 18 grader varmt, fuktigt som fan, det blååååååååer otroligt mkt, ibland öser regnet ner, ibland är det sol (som nu). JAG blir tokig!
HATAR det!!!
Kram!!!

Desiree sa...

Vi hade regn nästan hela dagen igår och idag är det förvisso fint men rejält blåsigt. Jag föredrar dock det här vädret. Lillan ser ut att trivas fint och ha kul på dagis.

Ha ha jorå jag håller helt med dig att den vanliga amerikanska byggstandarden inte är speciellt hög. När vi var i Memphis regnade det rätt rejält också och det läckte in genom fönstret rätt bra. På morgonen var det en stor pöl av vatten på fönsterkarmen. Då var det hotellet inte speciellt gammalt. Känns som om de bara bygger för tillfället med så billiga lösningar som möjligt. Även här på labbet är det helt otroligt men jag jobbar på fjärde våningen och jag har titt som tätt sett myror och andra kryp även i de rum som ska vara så kallat ren rum för pre-pcr och sådant. Jag förstår även att du helt klart längtar efter en egen skrivplats. Jag har en egen här och det är toppen. Vill inte behöva dela dator och skrivplats med någon annan. När verkar eran labbrenovering vara färdig så att du kan få flytta?

Ha en bra måndag och hoppas att det slutat regna tills dess du ska hemmåt.

Saltistjejen sa...

Emmama,
hm det finns nog redan, men de är så dyra. Å andra sidan kanske det skulle löna sig i längden. Nackdelen är att alla de är icke-ihopfällbara. Självklart fattar jag att det är just DETTA som gör mina paraplyer så ömtåliga, men det är så byngligt att gå runt med ett en meter långt paraply....
Kram!


Annika,
ja så har vi det här. Kanske är det NYC-standard?
Visst är vädret konstigt. Vi har också varmt... Nu ahr det dock slutat regna viklet är skönt. Inget mer vatten på mitt "skrivbord". :-)
kram!!


Desiree,
ja blåser gör det här med. Som sjutton...
Och visst är det konstigt att man itne bygger lite bättre. Ddå skulle säkert omkostnader senare för renoveringar o reparationer etc bli lägre. Alltså om man hade bättre standard från början. men så verkar de inte tänka?
Jag vet inte men hoppas det ska bli färdigt hyfsat snart. Gick förbi rummet idag och än så är det bara betongjutet golv.... Men men vi får se. Det kommer i vilket fall bli skönt.
Kram!

olgakatt sa...

Och vi har snö,-15° C och det har varit en härlig solig dag! Ska bli fint i morgon oxå men bus mot slutet av veckan. Allt enl SMHI, dvs idag kunde jag ju se själv.

Hoppas du får din egna arbetsplats snart - det är jättetrist att antingen få flytta runt eller vara hänvisad till en skrubb! Eller en fönstersmyg, som i ditt fall! Med tillhörande läckage...

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
oj minus 15 måste vara rätt kallt för att vara Skåne!!!!! Kan inte vara så ofta ni har så kallt på vinern eller?
Låter annars härligt tycker jag! Som den veckan jag var i Stockholmstrakten efter jul. Då hade vi mellan 10-15 grade minus varje dag, solsken och vackert vit snö! Underbart!!!
kram!

Fröken Anki sa...

Oj är det så illa med fönstren. Jag ibland undrar man hur dom tänker här.
Det har regnat rätt rejält här också idag. Och blåst som bara den. Fönstren vibrerade ordentligt imorse. Men nu har det gett med sig lite. Det regnar litegrann bara. Och det är fortfarande 13 grader varmt. Konstigt i januari. Jag har hellre snö och kallt när det nu är vinter.

Men men...

Du fick ju en trevlig start på dagen i alla fall. Härliga målarbilder!

kram och ha en fin måndag kväll.

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja nu har det slutat regna här också! Till och med varit lite sol. Men jag håller med dig om att man hellre har vinter i januari. Äen om jag börjar bli lite sugen på vår också... :-)
Men mer ljuset än temperatiuren tror jag.
Kram!

Anne-Marie sa...

Det låter verkligen inte kul att ha regn som kommer in. Hade det i min glasdörr i lägenheten förra hösten innan de rengjorde dräneringshålen som finns. Det verkar som om himlen öppnat sig på alla möjliga håll i USA. Förra veckan hade vi otroliga oväder med rekordmycket regn - runt 5-7 inches på några dagar. Det är mycket blött det. Hoppas du får det torrt och bra framöver. Kram!

Trillingnöten sa...

Haha! Regnväder är underbart :) Din stackare som måste sitta mitt i det. Jag förstår att du vill ha nytt nu, och absolut nu! Och paraplyer är bara jobbiga. Vi hade ett jättestort som var supertungt, men stort och täckte både mig och min man i NY. Men det var t o m för stort för att få ned i resväska så det fick stanna kvar hos svärmor :( Tyvärr!

Trillingnöten sa...

Ps. Du har blivit utmanad på min blogg!

Suddrik sa...

Det regnar in på mitt gym också! Men det roligaste av allt är ändå hur folk häromkring själva tror att deras byggnadskonst är bäst i världen, samtidigt som vi garvar oss hesa åt dem.

Bäst var ju när en kvinna sa "oh, Sweden. I'd love to live in Europe, but I couldn't stand the plumbing". Det var menat halvt på skämt, inte skulle hon ha flyttat om rören vore som hon ville, men en del allvar, joho! Jag gapade nån sekund och skrattade sedan, undrade vad 17 hon menade. I Sverige har jag aldrig sett en toalett få stopp, här får vi köra plunger nån gång i månaden minst. I Sverige FINNS det inte ens plungers för toaletter. Ojdå, tyckte kvinnan. Sen kan man ju inte sluta. Man berättar om att elavbrott på 2 veckor som det är här ibland, det händer inte i Sverige, stormen Gudrun var ju ett extremt undantag och drabbade bara landsort. Här går all småel jag köper sönder, om de ens fungerar från första början. I Sverige kan jag handla på Rusta för inga pengar alls, grejerna funkar ändå. Sen kan man lägga till att vi har avlopp i badrummen. Det blir spiken i kistan, de tror att Sverige är en teknologisk utopi.

Bättre mobilnät har vi också, och billigare!!


(Men nu ska jag äta blåbär, det finns det INTE i Sverige just nu!)

Taina sa...

Hahahaha, stackars Saltis där hon flyger omkring i NY som Mary Poppins!

Något paraply behövdes inte här igår. Regnet var så hårt så det studsade upp från marken mot en!

Kramar

Saltistjejen sa...

Suddrik,
haha det var ju jättelustigt! Vadå plumbing????
Hm, ibland får man höra så lustiga saker av folk.
Kram!!


Taina,
njae om jag ändå kunde flyga med mitt paraply... Nu gick det ju mer sönder så flyga blir det inte av tyvärr. :-(
Men idag har vi strålande sol! Otroligt hur skiftande vädret är!
Kramar!

Saltistjejen sa...

Anne.Marie,
nej det trista är att jag ju har både papper, pärmar och datorn där. Så vatten undabedes helst!
Ja det här ovädret verkar dragit fram över stora delar av landet faktiskt. Hoppas det är över för denna gången.
kram!!


Trillingnöten,
ja här finns det ju gigantiska paraplyer. Tyvärr tycker jag att alldeles för många spatserar runt med dessa bjässeparaplyer utan att tänka på att deras omfång plötsligt ökat rejält. Jag blir därför ofta på dåligt humör av dem eftersom de alltför ofta inte tar hänsyn utan promenerar in i folk med sina enorma paraplyer!
och en utmaning! Ska genast kollas!!!
KRAM!