fredag, januari 22, 2010

Som vanligt

...så har jag inte skrivit Fredagstemat i tid. Men det kommer. Så småningom. Frågan är bara när.

Ikväll ska vi vara barnvakter igen. Fast numer känns det nästan inte som att vara barnvakt. Vi passar varandras barn så ofta nu att allt går på rutin. Det äts middag ihop, det leks och det badas. Sedan pyjamas på och läggning. En i vår lägenhet och den andre i sin egen säng i lägenheten tvärsöver. Så smidigt. Och framförallt så verkar de små Gullungarna älska det! Lill-Skruttan är iallafall helt överförtjust i W och frågar varje morgon efter honom. Sedan varje kväll när vi kommit hem från dagis. Så ja, det är helt klart en win-win för alla inblandade. Barnen och oss föräldrar. Bilden är från förra veckan. Är de inte söta där de sitter och väntar på att middagen ska serveras...?!

7 kommentarer:

Emmama sa...

Riktiga gullegrisar, det är så fint med kompisskap med små barn! Gustav har också sina favoriter och det är så fint att se dom leka, höra dem resonnera och bara vara med varandra. Vilken fin barnvaktshjälp ni har också! Vi är ett gäng här som lovat varandra att bli bättre på att hjälpas åt så att par kan gå ut och käka eller gå på bio ibland. :) Kram och trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja jag tycker det är jätteroligt att se hur Lill-Skruttan interagerar med sina vänner. Och vi ser ju framförallt just W eftersom vi träffas flera ggr i veckan. tillsammans med föräldrarna eller som nu när vi är barnvakter. Det är super för oss och nu sedan nyår har vi varit barnvakt åt varandras barn säkert en gång i veckan nästan, haha!
Kram!

Anne sa...

Såå söta! Gullungar är vad de är :)
Nästan syskonrelation ju, det är ju väldigt unikt och speciellt att ha en kompis boende på det sättet som ni har nu. Som du skrev nån gång tidigare, de kanske inte ens förstår att de bor i skilda i hem...
Hoppas att ni får en bra helg!
KRAM

Victoria sa...

Vad härligt att det funkar så superbra med kidsen!
Trevlig helg och kramar till er alla!

Saltistjejen sa...

Anne,
ha de har ju en väldigt tät kontakt så det är väl nästan så nära man kan bli utana tt vara syskon gissar jag. Lite speciellt, men roligt!
kram!


Vic,
ja det känns superbra!
Hoppas ni får en fin helg ni med. Gissar att ni får höra en del stories från DC??
Kram!

Millan sa...

Men gud vad smidigt att ha barnpassning pa sa nara hall!! Helt suverant ju! Att bade barn och foraldrar kanner alla sa val maste ju underlatta! Jag kanner mig alltid lite dum over att be om barnvaktshjalp eftersm det oftast innebar att nagon maste ta sig till oss for att barnen ska kunna laggas i sina sangar o sa dar. Men bor man sa nara sin barnvakt sa ar det ju inga problem! Verkligen smidigt. Klart att de sma tycker att det ar toppen dessutom.
Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja vi inser ju verkligen både M och jag att detta är oerhört lyxigt! Det är mycket få förunnat att ha barnvakt så lättigllgängligt och då även själv kunna ställa upp så enkelt. Det blir en helt annan sak eftersom man efter att man lagt barnen sedan kan vara i sin egen lägenhet precis som vanligt och bara behöver gå in till den andra ifall barnet där inne vaknar vilket vi ju hör på Babylarmet. och i-och-med att vi bor så nära så tar det ju bara 1 minut innan man är dä vilket gör att man inte är ett dugg orolig för att barnet därinne ska hinna bli oroligt.
Dessutom är det skänt att vi verkligen hjälper varandra på det här viset. man känner liksom inte att man "kommer i skuld" till den andra familjen eftersom de lika ofta som vi vill ha lite hjälp med barnvakteri. Och det är skönt!
Stor kram!
Kram!!