måndag, januari 11, 2010

Glömsk

I morse kollade jag mobilen och såg att jag fått ett sms från en kompis på jobbet. Under natten. Hon påminde mig om att jag skulle ha en presentation på jobbet idag. Hm, jag kanske inte behöver tillägga att jag sköt upp den? Presentationen alltså. Detta hade jag totalt glömt bort. Efter helgen känner jag mig som om jag är en nykläckt kyckling. Haha! Äntligen ute i den riktiga världen om än fortfarande på lite vingliga ben. Jetlagen verkar vara över. Och jag börjar först nu vara mer "normal" igen efter resan. Förra veckan gick lite som i dimma efter hemkomsten. Och min första arbetsdag var ju inte förrän på torsdagen så det betydde att jag endast jobbade två dagar den veckan. Så kanske inte så konstigt att jag helt glömde bort min presentation. Det var iallafall inget direkt "viktigt", utan ett av våra vanliga labbmöten där vi presenterar regelbundet. Väldigt informellt alltså. Men trots detta måste man ju ändå förbereda sig. Och det hade jag ju inte gjort. Nu har jag fått ett nytt datum. Första februari. Det är noga antecknat i kalendern och ska inte glömmas bort! Jag tyckte mest synd om kollegan som inhandlat cup cakes till mötet. Nu fick vi äta dem under dagen till fikat istället. Uppskattat men jag kände mig ändå lite dum.

Ikväll blir det barnfritt för både M och jag ska gå på en föreläsning på NYU. Så vi har bett våra underbara grannar att hämta Lill-Skruttan på dagis och sedan ha henne under kvällen. Hoppas det går bra. Vi spenderade förövrigt större delen av helgen med just nämnda grannar. Det blev middag med dem både lördag och söndag. Plus en kaffe där på lördagmorgonen. Och någon timme eller två i pay room tillsammans. Jag tror nästan att Lill-Skruttan och grannarnas lille son knappt inser att de faktiskt inte bor i samma hem... haha! Jag tror att de tror att vår lägenhet och grannarnas på något vis är samma hem, men med två ytterdörrar mellan...

Hann även med en s.k "Parent-Discussion Group" idag som dagiset anordnar då och då. Dagens ämne var "Setting limits" vilket kändes rätt aktuellt eftersom Lill-Skruttan definitivt är "riktig" toddler med stark vilja, envishet samt en kärlek att testa gränser. Det var en bra diskussion tycker jag. Inte för att man får något facit i handen direkt, men ibland kan det kännas skönt bara det att höra att andra föräldrar kämpar med ungefär samma saker. Få höra hur de hanterar vissa situationer och hur de tänker och känner. Man inser att man inte är ensam. Och det kan vara värt mycket ibland. Konstigt nog (eller egentligen kanske inte alls så konstigt med tanke på min ofrömåga att hålla tyst) insåg jag efteråt att jag var en av dem som pratat mest.... Vissa bara lyssnade. Lite "fusk" tycker jag. För vadå hallå! Det hette ju inte Parent-Listening Group!!!

Jaja, nu är det dags att avsluta här på jobbet och dra sig hemåt. M och jag tänkte promenera ner till NYU så det är bäst att gå i tid.

7 kommentarer:

olgakatt sa...

Det är inte bara du som tappat tråden under alla helger! Satt på ett styrelsemöte i förra veckan och vi var lika tomma i skallen allihop! Jättesvårt att komma på spåret igen! Och här är ju julen egentligen inte slut förrän på onsdag, Tjugondag Knut.
DÅ tar vi bort julgranen!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
nej det är lätt att bli lite vilsen efter långa helger. Nu känns det ändå rätt skönt att vara tillbkas i vardagen igen.
kram!

Trillingnöten sa...

Typiskt det där med presentationen! Men jag förstår varför :) Man kommer av sig efter resor och semestrar och sånt trevligt. Vilken bra diskussion på dagis! Jag önskar att vi hade mer sånt här i Sverige också. Det skulle vi behöva just nu! Vilken toppenidé!

Annika sa...

Jamen cup-cakes:en smakade nog gott ändå :-)
Och sen blir det nya 1 feb. BARA en sån sak...
Hihi!
Bra med diskussionen på dagis. Säkert nyttigt för alla fldrar att ta del av.
Minns att vi hade det på Karolinas lekis också, det kallades Parent University. Verkar vara vanligt här i US.
men då jag jobbade på Montessoriskola här i två år fanns inget sånt på kvällstid. Så det diffar säkert.
Kram och ha en fin dag uppe i NYC!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är verkligen så att man komemr lite "ur spår" efter en sådan här ledighet. Särskilt med resan och jetlagen på det...
Diskussionen var jättebra! De brukar anordna olika Parent-Discussion meetings då och då på dagiset med lite olika teman. Allt från mat, till syskonrivalitet till ja det mesta. Nu var det som sagt gränssättning.Annika,
japp de var goda! Red-velvet cup cakes! :-)
Ja jag gillar att de ordnar olika sådana här möten på dagiset. Det är ett bra sätt att få lite mer kontakt med andra föräldrar och att få höra lite om hur andra tacklar olika problem som dyker up.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Jag känner igen det...vissa snackar en massa (jag) och andra bara sitter där! Hahaha! Jag kan bli så irriterad när folk inte har något att säga. Men alla är vi ju olika.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha!!!! Jo jag gissar dock att man får vänja sig... M skrattade när jag berättade detta och sa, "Men tog du någon paus då? Så att andra ens KUNDE få en syl i vädret..." ;-)
Men det gjorde jag faktiskt!!!
Kram!