söndag, januari 03, 2010

Snart hemresa

Det har varit lite tyst här på bloggen sedan jag lämnade Skåne, men nu har jag lite tid att skriva ett kort inlägg. Dock får bilderna vänta till senare. Det har varit riktigt bra dagar här med en fantastisk vinter. Jag vet att många klagar på kylan men jag måste säga att jag ÄLSKAR just sådana här vintrar. Torr kyla och snö lätt och porös som pudersocker. Lill-Skruttan är väl däremot sisådär glad över vintern. Hon vill gärna ut, men efter att man byltat på henne alla lager av kläder har hon ofta börjat tröttna. Sedan är det bylsigt att gå runt med vinterstKursivövlar och snön är svårgådd samt kall och kanske lite lite obehaglig. Så det har varit en hel del gråt. Stunderna utomhus har varit ganska korta.

Mormor hade fixat en jättefin liten pulka och vi har försökt att köra Lill-Skruttan i den men oftast har hon bara velat åka en yttepyttestund. En härlig pulkatur fick vi dock tillsammans på nyårsafton. Tillsammans med en av mina gamla vänner från skoltiden och hennes små tjejer. Och det var riktigt skoj.

Imorgon är det sista dagen i Sverige för denna gång. Det känns både sorgligt och otroligt skönt. Det sorgliga är som vanligt just för att man inte vet när man kommer att komma tillbaka nästa gång. Jag gillar inte avsked. Men samtidigt känner vi alla att det kommer bli oerhört skönt att få komma hem snart. Vi har börjat längta. Hem till vårt eget hem. Sova i egen säng. Få igång våra vardagsrutiner. Helt och hållet foga över vår egen tid. Och att faktiskt bara får "vara". Sitta och hänga i soffan. Ta en promenad i staden. Umgås på tu man hand med M. Ja, helt enkelt få rå sin egen tid och känna sig hemma. Två veckors tid är länge att bo i kappsäck.

Men det har varit en bra julresa ändå.
Som vanligt har man inte hunnit med allt och alla man skulle önskat. Men nu är jag mer rutinerad och känner att jag faktiskt kan glädja mig åt det och de jag faktiskt hunnit med, mer än att gräma mig över det och de jag inte hunnit. Och det känns bra.
Man får inse sina begränsingar. Man kan inte hinna med allt och alla. Det är bara så.
Imorgon är som sagt sista dagen. Då blir det heldag här hemma med mamma. Förutom M som eventuellt ska in till Centralen för att se om min ryggsäck som jag lyckades glömma på X2000 på vägen hit har kommit in till Hittegods.
Nästa gång jag skriver kommer nog att vara från New York.

18 kommentarer:

Victoria sa...

Lycklig resa och hoppas att du får tillbaka din rygga!
Kram/Vic

Anne sa...

Vet precis vad du menar! Känner så igen det. Efter några intensiva veckor så börjar längtan efter de egna rutinerna, egna hemmet och sängen (allt det där du skriver om) smyga sig på och nåt man längtar efter. Vi är väl alla olika, för vissa kommer det här fortare än för andra. För mig kan längtan hem till mitt eget komma rätt snabbt efter två veckor eller så, medan vissa inte känner det förrän efter en månad.
Jag hör nog till en av dem som skulle uppskatta vara längre perioder i Sverige om jag hade lyxen och förmånen att ha en fast punkt då jag var där, allra helst i ett eget boende. Och itne det här hattandet land och rike runt för att komma till egen familj, mannens familj med mera. samtidigt, saker är som de är, folk bor utspridda och det är ju roligt också, kul och nåt man gärna gör. Men det sliter på, tycker jag i alla fall.
Trevligt annars att höra att du börjar bli så rutinerad och erfaren att du njuter mer av det du hinner med än gräma dig över det som inte hinns med. Jag har en bit kvar att nåt dit, man jag jobbar på det...

Trevlig resa, hoppas flygresan går bra för både stora och små. Kram!

Trillingnöten sa...

Vad skönt att ni haft en trevlig resa och njutit av vintern! Äntligen är det riktig vinter :) Inte slaskigt och dant utan verkligen konstant snö. Perfekt. Men som sagt, jobbigt att bylta på en himla massa kläder. Jag hoppas att er hemresa går toppen! Många kramar till dig!

Ewa sa...

Så härligt att ni fått uppleva den härliga vintern med massor av fin snö medan ni har varit i Sverige. Småpyren gillar inte riktigt att vara som michelingubbar. Det blir bättre nästa vinter när hon är större och inte trillar hela tiden :). Jag ska aldeles strax ut med mitt lila barnbarn som precis kommit hem ifrån släkthelger i Frankrike. Hon kommer också att tycka att det är aldeles för svårt att röra på sig med alla kläder.

Jag önskar er en trevlig resa!
Kramar

Emmama sa...

Känner också igen känslorna! Vi har en vecka kvar och det blir lugnt och skööönt. Stor kram och lycklig hemresa! Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Förstår känslan av att leva i kappsäck.. Gjorde det många år i tonåren när jag bodde utomlands och jobbade och inte hade något riktigt hem någonstan. Följden av det har blivit att jag saknar behov av att lämna hemmet alls nu i vuxen ålder. Fast ibland är jag allt ute å ser mig om.. ;)

Ha en bra resa hem!
Kramen

Karin sa...

Jag förstår att det är skönt att komma hem igen. Synd att vi inte hann träffas, men jag ser fram emot att ser er alla i NY i påsk!
ha en skön resa hem och hoppas att din rygga återfinns. KRAM

Annika sa...

Jag har njutit och njutit och njutit av femton dagar i Stockholm med julkortsvinter! Jag skulle aldrig få för mig att klaga på kylan, nej aldrig! Jag älskar den!
Vi kom hem t DC i lördags, och det är OK. idag är det VARDAG igen då skolan drar igång.
KALLT som tusan här med ilvindar.
ÅK till Arlanda i god tid då säkerhetskontrollerna är OMFATTANDE, to say the least!
Lycklig resa hem!!!
Kram!

Desiree sa...

Nog verkar ni ha haft en bra tid här i Sverige och det har jag också känt att jag själv har fått. Men precis som du säger så ska det bli jätteskönt att få komma hem till sitt egna hem. Jag har också insett efter flera resor hit att man inte kan hinna med allt. Man får glädjas över allt man hinner och inte gräma sig över att man inte hann med allt och alla. Speciellt under juletid då det oftast blir en lite kortare period och man får prioritera familjen lite mer. Jag tror att sydligare bredgrader verkar passa lill skruttan bättre. Jag kan förstå henne för det blir rätt jobbigt med alla kläder speciellt om man är liten. Det har varit fantastiskt vackert och underbart men det ska bli skönt med lite mildare väder så att man inte behöver klä på sig så förbannat. Hoppas att resan för er går smidigt och bra. Jag är själv inställd på att det kan bli rätt besvärligt med allt på flygplatsen då vi far på onsdagmorgon. Får se till att vara där i lite extra god tid helt enkelt. Njut av sista dagen och ha det bra.

Kram

Anonym sa...

Det är alltid skönt att komma hem efter att varit borta en längre tid.
Och speciellt det där att bara "vara".
Även om vi kan bara vara även när vi är i Sverige men man känner ju ändå att man liksom nästan måste ha fullspäckat schema med att träffa alla och det är väl mindre roligt.
Att flänga runt menar jag.
Och ni som har två olika delar av Sverige att hinna med dessutom.

Kan tänka mig att Ella inte gillade att vara michelingumma.
Leon älskar att vara ute här men om vi varit i Svrige så hade han kanske tyckt att det är nmindre skoj med alla lager av kläder som i s f måste på.

Hoppas att ni hinner landa ordentligt och andas ut innan det är tillbaka till vardagen med jobb och dagis.

KRAM!

anna of sweden sa...

Välkommen tillbaka. Och flyg försiktigt! Kram!

mammigranten sa...

Hoppas resan hem gått bra!
Verkar som om ni haft det alldeles underbart i Sverige, fått njuta av de vita vintern och den härliga kylan.
Vi hade ju turen med en vit jul ivf, men mer än så har det inte blivit.
Kram och välkomna hem!

Taina sa...

Snart är ni hemma! Hoppas resan gått bra för er.

KRAMAR

Anna, Fair and True sa...

Nu har ni nog kommit fram! Hoppas resan gick bra! Stor kram!

Marianne sa...

Så mysigt ni har haft det över helgerna! Men jag förstår Lillan att hon tycker det är lite besvärligt med snön, det är det ju tills man kan gå ordentligt : )

Nu är ni nog hemma igen, hoppas resan gick bra och att ni har hunnit vila ut ordentligt!

God fortsättning!
Kramar!

Anonym sa...

Hej Anna!

Hoppas resan gick bra hem till New York! Det är kallt som attans och blåser så man flyger omkring. :) Ni kanske får lägga den där promanden på is såvida ni inte klär er riktigt varmt :)

Hade fint!
Kram
Albert

Petra H sa...

Gott nytt år, så där 6 dagar i efterskott! Hoppas att hemresan har gått bra och att du fick tillbaka din ryggsäck! Vi ska förhoppningsvis få vårt bagage idag, försenat sedan den 2 januari med Finnair!!! Våt tvätt, spansk skinka och julklappar innehöll resväskorna, förutom våra vinterkläder...
O sa senast imorse att han verkligen njuter av att vara i mina föräldrars sommarstuga där vi har "eget" hus med eget badrum, såå skönt att få rå om sig själv lite, även om vi så klart umgås med familjen också.
Stor kram och vi får höras när jag är tillbaka i PR (nästa vecka)
PS Vårt postnummer är 00907 - jag fick ditt sms när vi mellanlandade i Florida, ngt fel på mobilen så den tog inte emot ngra sms under hela december!?

Saltistjejen sa...

Tack alla för era fina kommentarer ovan!
Jag ahr inte haft tid att svara alla personligen men vill ändå passa på att önska er alla ett gott Nytt år och hoppas att jag komemr fortsätta "prata" med er här på bloggen!
Kram!