måndag, augusti 05, 2013

Söndagens 5-årskalas samt skaldjur

Igår söndag var det som sagt dags för nästa kalas. Det var Lill-Skruttans kompis W som fyllde fem. Vi drog därför iväg till Brooklyn på förmiddagen. Tog Queensboro Bridge över till Queens. Då passerar man Silvercup-skylten och den gillar jag. Sedan körde vi vidare mot Windsor Terrace i Brooklyn. Det var en strålande fin dag. Solig men inte för varm och utan fukt. Som gjord för ett utomhuskalas!

Det bjöds bland annat på Bacondonuts. Only in America... säger jag bara

Pinjata

Födelsedagsbarnet får första slaget

Star Wars-tårta

Ljusen tänds

För att strax blåsas ut!

Det var ett lyckat kalas, även om Lill-Skruttan var rätt blyg. Hon kände ju ingen annan än W men jag tror ändå hon tyckte det var roligt. Den absolut mest hjärtknipande situationen uppstod ungefär halvägs in i kalaset, då jag såg att hon pratade med W och tog hans hand. Men hans ansiktsuttryck såg mest frågande ut och sedan släppte de händerna och W skuttade iväg. Jag såg som sagt detta endast på avstånd men M stod lite närmare och han berättade senare att Lill-Skruttan verkligen frågat W om han inte ville leka eller göra något med henne. Och att hon sedan velat hålla hans hand.

Vi stannade ett par timmar och sedan åkte vi vidare. Mot IKEA. Enbart för att köpa lite mat. Fylla på de svenska förråden lite. Och jag blev otroligt glatt överraskad när jag såg KRÄFTOR! Självklart köpte vi två paket. Men de får vänta lite. Till något riktigt bra tillfälle. På kvällen blev det sedan istället en räkmiddag. Just svenska räkor ä något jag verkligen saknar och kan längta efter. Kräftor ska vi inte prata om, men det känns annorlunda eftersom det var något jag endast åt på sensommaren. Men räkor är ju "året-runt-mat" så det saknar jag på ett annat vis.

Svenska räkor!


5 kommentarer:

Taina sa...

Bacon donughts! Ewwwwwwwww. Helt otroligt vilken konstig kombination.

Gulliga LillSkruttan då, som varit van att leka med W och nu en massa okända barn. Svårt för barn ibland.

Vi har också svenska räkor här hemma. Längtar efter att få äta dem. Köpte kräftor förra året men i år ska jag nog lägga dem i lite lag en stund för de var ganska smaklösa måste jag erkänna.

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Taina,
tack för tipset om kräftorna. Ska nog göra det jag med då innan vi ska äta dem.
Och ja bacon donut var kanske inte min favorit men lite kul att ha testat en tugga iallaall.
Kram!

Annika sa...

HAHA, bacon donuts. HUR smakade de???
HOOHOOOO!!! Bacon bagels kan jag fatta, men bacon DONUTS!!
Komiskt.
DOCK, de kanske är riktigt goda?

IKEA ja...ja deras mat är ju inte vad det brukade vara. Men, men...
Räkor är gott, kräftor också.
Saknar också svenska räkor här. SÅ GODA.

Ja, lilla Ella...det är inte lätt att vara på ett kalas där man bara känner en enda. DET är det inte för vuxna heller :-(
HOn är duktig.

KRAMAR!!!

Katta sa...

Bacon donuts, hm lät inte så där läskande gott att ens prova, men givetvis måste jag göra det nästa gång jag besöker USA. Härligt mer era kalas. Kram

Steel City Anna sa...

Bacon donuts :) kräftorna har jag prövat, var goda :)