söndag, februari 01, 2009

Lördagstur i Parken

Lördagen var en underbar om än ganska kylig dag. Hade bestämt med ett par vänner att ses på eftermiddagen för att ta en promenad i Parken (Central Park). Det blev en skön promenad i Parken jag bara älskar. Sol, ca 5 minusgrader men en kall vind. På slutet var vi alla rätt genomblåsta så vi bestämde oss för att gå hem till lägenheten och fixa lite varm choklad för att värma oss. Det blev peppermintchoklad med en klick vispgrädde på toppen. Så god! M och Jag fick den faktiskt som en present tidigare och jag tycker den är jättegod. Den är inköpt på Williams-Sonoma tror jag. Om man ska dricka den på typiskt amerikanskt vis ska väl vispgrädden bytas ut mot en marshmallow, men det hade jag inga hemma. Nedan är ett ett par bilder från promenaden:



Det låg fantastiskt blank is på "dammen" som går från "The Boathouse" till västra delen av parken. Jag blev oerhört skridskosugen... som vanligt....


Här är mina vänner S och L tillsammans med Lill-Snorpan i sin vagn.


Bron låg och liksom sken i de sena strålarna från solen.


Lill-Snorpan sov under större delen av promenaden. Väl instoppad i tjock overall och åkpåse.


Idag är det söndag och vi har inte gjort så mycket mer än att städa lägenheten (vilket var väldigt nödvändigt), skypat hem till Sverige och sedan gått en promenad i staden. Lill-Skruttan har fått en jobbig hosta. Den kom igår och låter inte bra alls. Det piper och rosslar i luftvägarna. Men hon har ingen feber och verkar på rätt bra humör ändå trots både snuva och hosta. Jag hoppas ändå att den här förkylningen försvinner snart.

Just nu pågår Superbowl och vi har faktiskt radat upp oss i soffan med lite snacks och öl. Inte för att jag bryr mig om fotbollen alls, men det känns ändå lite roligt att titta på en av de största sporthändelserna i USA. Enligt en svensk artikel i SvD som jag läste häromdagen så är tydligen reklamtiden under Superbowl den dyraste man kan tänka sig. I år ännu högre än någonsin tidigare så nu är den uppe i ca 100.000 dollar per sekund! Helt otroligt! Man kan inte fatta. Men det visar såklart vilken genomslagskraft denna händelse har i detta landet. En ganska rolig sak var att besättningen på Flight 1549 som lyckades nödlanda på Hudson River här alldeles nyligen, och hjälpa alla passagerare till säkerhet utan att en enda miste livet, kom in på planen innan själva matchen började. De fick alla enorma applåder och jubelrop från publiken och hyllades som hjältar. Det fick mig att tänka på Annes tidigare inlägg om detta med hjältar här i USA. För det är verkligen något speciellt förhållande det amerikanska folket har till detta med hjältar och hjältemod. Både i särskilda situationer, som i fallet med besättningen på Flight 1549, och i vardagen.

Imorgon börjar en ny vecka och jag ska förhoppningsvis träffa ytterligare en bloggvän - JaCal som är i NYC på blixtvisit. Det ser jag fram emot! 
Hoppas att ni alla får en bra vecka!

19 kommentarer:

Marianne sa...

Vilken härlig promenad, om än kylskagen. Så vackert med isen på dammen.

100.000 dollar per sekund! Fast jag kan inte låta bli att bli lite ... nere av sånt, barn i USA får inte medicinsk behandling men reklam finns det pengar till. Ja, ja, en perfekt värld finns väl bara i drömmarna.

Kul att besättningen blev så hyllad!

KRAM!

Junibacken sa...

Ni verkar också ha haft en trevlig helg, vackert väder och en skön promenad med ett gott avslut med varm choklad, kan det bli bättre???
Kram!!

Annika sa...

Parken ja...DEN UNDERBARA!!
Hade ni varmt igår? Vi hade 17 grader här!!!
Men jag har inte varit utanför dörren på hela helgen. Jagh har dragit på mig en förkylning. Så allt jag planerat gick totalt om intet.
visst var det coolt när besättningen kom in på SB!!! THAT's the way to do it!!
Reklampenagarna under SB är ofattbara. Jag såg ingen reklam som jag direkt gillade heller. Men så tittade jag bara med ett halvt öga från mitt soffhörn.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
visst är det en orättvis värld vi lever i. Det FINNS pengar men det är inte alltid man tycker att de placeras på ett vettigt sätt. Men samtidigt handlar det ju om stora företag som givetvis satsar pengar på ngt som de tycker är en investering inför framtiden. Alltså att reklamen senare ska generera penar tillaka i form av folks ökade inköp. Och på ngt vis tänker jag mig ju att detta i längden ska vara bra eftersom då kasnke de dä företagen inte behöver sparka så många och detta i sin tur är ju bra för de anställdas familjer och därmed barn. Men visst kan man tycka det är bakvänt också. För det är sådana enorma summor det handlar om.
Hoppas nu du får en bra vecka!
kram!

Junibacken,
ja det var en jättefin promenad. jag älskar Central park oavsett årstid faktiskt.
Och varm choklad och tjatter med vänner är alltid mysigt!
kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp parken är fantastisk! En av mina absoluta favoritplatser häri NYC!
Vi hade varmare igår men itne 17 grader! Himmel det är VARMT! Vi hade nog 7 tror jag. Men det kändes väldigt varmt jämfört med lördagen som var rätt kylig, särksilt vinden.
Min största behållning från SB var dock Springsteen!!! Ojojoj! han spelade några av mina absoluta Springsteenfavoriter också. Guldkorn från Born to Run skivan, vilket jag tycker är en av de bästa skivor som jag har!!!! :-)
Fast matchen blev j riktigt spännande i slutet också Annika. Kanske t o m såpass att du "vaknade till"??
Reklamen var både och tycker jag. Några var väl lite annorlunda eller "extra" men det mesta tyckte jag inte alls var särskilt bra. Och som sagt det är hiskeligt stora summor! Astronomiska.
Hoppas nu att veckan blir bra!
Kram!!

anna of sweden sa...

Villke härliga bilder!

Emmama sa...

Skrammande just som Marianne skriver vad vi lagger pengar pa nar det saknas pengar pa annat hall, argh! Ska se om jag kan hitta hyllningen pa youtube, kan tanka mig att det var maffigt!

Underbart med bilder fran parken, har varit dar vid bada mina NYC/besok och blev helt betagen, underbart! Pappa har sprungigt marathon dar ocksa och delar min karlek! :)

Kram och ha en skon vecka!

Anna, Fair and True sa...

Härligt med vinterpromenad!

Peter var faktiskt på Hard Rock café i Stockholm i natt och kollade på Superbowl. Kom hem halv fem och sov sedan ca 4 timmar innan han var tvungen att gå upp för att gå till jobbet. Han får väl sova igen det i veckan.

När jag var aupair i USA och kom till aupairfamiljen i Pittsburgh januari 1996 (jag hade då varit hos en familj i NJ men bytte av diverse skäl) så var det samma helg som Super Bowl. Så min födelsedagspresent - eftersom min födelsedag var samma helg då - så fick jag en Pittsburgh Steelers sweatshirt! Steelers var nämligen i final då också - de är ju det lag som vunnit flest gånger - men jag minns faktiskt inte om de vann då?!! *skäms* Men trevligt minne hursomhelst.

På tal om det här med reklampengarna håller jag med Marianne. Jag hörde att GM inte hade råd att annonsera i år i alla fall

Desiree sa...

Ser kyligt men vackert ut. Perfekt att avsluta med lite varm choklad för att värma sig. Just den där chokladen har jag faktiskt också köpt på Williams Sonoma. Jag köpte den mest för den fina burken som jag nu har för att förvara kaffe i. De har mycket fint i den butiken. Hoppas du får en bra vecka. Lilla Ella såg ut att ha det mysigt i sin vagn under eran vinterpromenad. Kul att du får chansen att träffa Jacal. Alltid skoj att få möjligheten att träffa andra bloggare i verkligheten.

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
tack!!


Emmama,
jovisst är det astronomiska summor som man udnrar ifall de inte kunde satsat på annat. Men jag gissar att det lönar sig med reklamen eftersom dessa företag annars inte skulle satsa så mycket pengar. Så antagligen köper "vi" tittare deras produkter....
Och härligt med parken ja!!! jag älskar den! Kul att din pappa sprungit maraton här!!! Det är jättekul att titta på faktiskt! En fest!
Kram!


Anna Fair and True,
Aha där ser man! Så peter är intresserad acv Superbowl!!!!! Och DU har en Pittsburgh Steelers tröja! Kul!
Kan tänka mig att det måste varit stort när du var i Pittsburgh och de var i finalen.
Kram!


Desiree,
ja jag minns att du skrivit om just den chokladen. Tänkte länka till det inlägget men mindes inte alls när du skrev om det och hade inte tid att söka genom din blogg....
Den är jättegod tycker jag!
Och ja det ska bli jätteskoj att träffa JaCal! Varje bloggvän jag har träffat har visat sig vara ännu trevligare och roligare än man kunnat tänka sig! Så det känns verkligen som att man lär känna varandra rätt bra på nätet!
Stor Kram!

cecilia sa...

Mysig promenad! Och grattisi i efterskott!!!
Jag må hon leva, hurra, hurra, hurra!!

Saltistjejen sa...

Cecilia,
Å tack!!
:-)

Anna, Fair and True sa...

Vet iofs inte om jag har kvar den här tröjan. I så fall på vinden hemma hos mina föräldrar eller nåt :)

Anne sa...

Vilken härlig helg, tycker det är så fantastiskt med den stora Central Park som ni så enkelt har tillgång till. Skönt med promenader och lite prat med vänner, låter inte alls dumt som helgsysselsättning. Ofta är det ju de där "små" stunderna som man uppskattar, vardagsgrejerna och inte sprakande stora fester eller annat "stort" utan små vardagssaker som betyder mycket och piggar upp.Som en promenad i parken.
M hade åkt till en jobbarkompis som hade Superbowlparty men jag var inte ett dugg intresserad hänga med, men hade tv:n på här hemma för reklamens skull. Missade dock flygbesättningen, så de hyllades som hjältar... vilket de ju ockspå är. Men visst känns det som sagt väldgt amerikanskt. KRAM!
Hoppas sötnosen mår bättre idag!

Saltistjejen sa...

Anna,
ja haha jag menade inte att du skulle ha den på dig nu eller så... ;-)


Anne,
ja jag älskar verkligen Central Park! och du har helt rätt i att det är sådana där stunder med vänner som känns så hmla bra! Att träffas, ta en fika eller promenad, eller kasnke både och som i lördags. Prata och umgås. Det är jättemysigt och det uppskattar jag oerhört mycket.
Kramar!!

Lia sa...

Jag blir grön av avund! Vill ju också kunna gå runt i Central Park och titta på alla människor. Lund är inte fullt så spännande, hihihi. Och JO, jag tycker jättemycket om din blogg även fast jag inte känner er, eller har småbarn själv! Som jag sa tidigare så gillar jag just balansen du har mellan familjeliv, akademisk karriär och storstadsbrutta! Ha en trevlig vecka med bloggträff och allt!

Saltistjejen sa...

Lia,
ja Central park är superhärlig! En riktig oas här i Storstadsdjungeln.
Men Lund är mysigt det också om än inte lika mycket folk på gott och ont...
Jag blir jätteglad att du tycker om att följa vårt lilla vardagsliv här borta. Med allt vad det innebär.
Varma kramar!

Jemayá sa...

Vilka vackra foton (speciellt på Lillan :). Verkar vara förkylt lite här och var på bloggarna, mest synd är det ju om dom riktigt små när de hostar och har täppt näsa. Daniel har också hosta, få se hur det blir i natt...Skulle sitta bra med varm choklad med grädde, mmmmm om det blir en vaknatt till. kramar!

Saltistjejen sa...

Jemayá,
tack! Ja det är väl förkylningstider nu. Lite överallt. Hoppas verkligen att du kryar på dig snart och framförallt att du får sova om nätterna!
Kraaam!