tisdag, november 03, 2009

Ett stycke födelsedag coming up!

När jag skriver detta är det ca 30 minuter kvar på denna dagen. Det betyder ca 30 minuter till M´s födelsedag.
Paket finns inslaget. Undangömt. Inhandlat idag.
Men inget kort än. Det har inte hunnits med. Jag som en gång i tiden var en klippa på planering och förberedelser har sakta men säkert halkat ner i "oj-är-det-redan-dags-nähä-var-det-redan-i-förrgår-fan-också-vad-trist-nu-blir-det-sent-igen....-träsket".

Jag försöker att inte ta det alltför allvarligt. Jag försöker att tänka logiskt. Att inte känna det som ett nederlag att jag inte ligger en vecka före med tidsplaneringen. Jag vet att det är svårt att få tiden att räcka till. För allt och alla. Med ett jobb som tar en stor del av dygnets timmar och sedan en liten tjej som tar mycket av resten. Kanske är det inte alltid enbart det praktiska som breder ut sig, utan mycket av ens tid och energi sugs upp av allt man ska ha i huvudet. Ibland tycker jag det känns som om ens huvud består av ett kaos i flimmerform. Tankar och kom-ihåg-lappar inne i hjärnan som blinkar förbi i en strid ström. Aldrig tycks den sina heller. När gamla saker är fixade kommer det alltid nya. I ett i ett.

Jaja, det är som det är kan man ju sucka och sedan försöka att rycka upp sig lite. Tänka att det är inte hela världen. För det är det ju inte heller.
Men visst saknar jag henne ibland. Hon den där som brukade fixade saker i hyfsat god tid. Som planerade och förberedde. Som hade koll på både morgondagen, nästa vecka samt vad man skulle komma att behöva inför helgen därefter. Hon som funderade över födelsedagspresenter och juklappar en månad i förväg. Minst. Hon. Vart tog hon vägen?

Nu är det som det är och det blir som det blir.

22 kommentarer:

Nenne Nennelainen sa...

Tjohoo! Grattis M! Hätila ragilpur på fotskiliaben, som Puh skulle ha skrivit. :-)

Ha en skön dag och ta hand om varandra!

Och Söta Saltis, glöm inte att ta hand om dig själv också!

PoK
N&P

Anna, Fair and True sa...

Hon finns där, mitt i livet med allt vad det innebär! Du har ju i alla fall skaffat en present och kort behövs ju egentligen inte om du överlämnar det personligen.

Kram!

Saltistjejen sa...

Nenne,
haha! :-)
Tack vännen! och jag ska framföra grattishälsningen också!
kram!!


Anna Fair and True,
tja kanske har hon bara försvunnit lite tillfälligt några år...??! ;-)
Kram!!

Sporty Spice sa...

Jag tror att hon ligger latent och kommer att poppa upp så fort tillfälle ges. =) GRATTIS M på födelsedagen!!!

mammigranten sa...

Grattis från oss!
Håller med de andra, hon finns där någonstans har bara tagit tjänstledigt då det blev lite mycket i skallen. Det blir ju så när man har småbarn!
Kram

Annika sa...

Hon finns där! Hon kommer fram igen om ngra år då det lugnat sig lite...
LOVAR!!
Grattis till M!!! Hoppas ni får det kul idag!
OCh Saltis, jag hoppas på frulle den 21 nov ;-)
KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
ja man får hoppas det.
Tack för hälsningen till M!
kram!


Mammigranten,
tack!!
hoppas vi kanske kan ses i helgen!
kram!


Annika,
å ja det hoppas jag med. Ska maila dig.
Tack för hälsningen också! Ska framföra den!
kramar!

Desiree sa...

Du får börja med att gratta M så mycket på födelsedagen och hälsa så gott.Hoppas han får en underbar födelsedag men med två goa tjejer som dig och lilla E så får han det säkerligen. Jag tror du är lite hård mot dig själv. Det gör nog inget alls att du inte hunnit fixa något kort. Du har ju hunnit fixa paket och allt sådant. Usch jag förstår så väl känslan av att hjärnan är fylld med flimmer. Även om jag inte har en liten så känner jag att jag att hjärnan hela tiden är som en motorväg där inne. Jag är övertygad om som de andra säger att du hittar tillbaka till ditt lugnare och mer planerande jag så småningom. Ha en riktigt bra dag tillsammans med födelsedagsbarnet.

Desiree sa...

Oj kom just på att min lillebror fyller år idag. Då fyller alltså han och M på samma dag. NU får jag ta och skicka ett grattis mail till honom i Moskva.

Saltistjejen sa...

Desiree,
Haha ja det ar ju skönt att höra att man inte är ensam med hjärnflimmer...! ;-)
Jag ska hälsa M från dig!
Och kul tt din bror och M har födelsedag samma datum.
Kramar!!

Petra H sa...

Ett stort grattis till M och jag vet ju att det fanns minst ett kort från Sverige till honom så helt kortlös blev han ju inte ;-) Och vem bryr sig om kort om man kan få present istället :D
Du har ju andra prioriteringar i livet nuförtiden och det är ju bara så det ska vara!! Inte behöver man ha stenkoll på allt, så länge du har koll på barn, familj och jobb. Resten är bara bonus!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Petra,
nej kortlös blev han inte.
Och han blev glad för presenten också vilket känns bra.
Självklart behöver man inte ha stenkoll, men ibland kan jag känna att det blir lite väl mycket "ojdå!" över mitt liv. det mesta fixar sig ju såklart alltid men som sagt jag kan sakna att ha bättre koll.
Kramar!!!

Lia sa...

Tingeling och ett stort grattis till M! Anna oroa dig inte, HON kommer med säkerhet att återvända när skruttan är äldre och livet ser annorlunda ut. Njut lite i hemlighet av ditt kaos, det var väl så att "genier behärskar även kaos"...eller!? =) KRAM

Saltistjejen sa...

Lia,
hm jag vet inte det ja. Det där med genier mena jag.... Fast visst en hel del kreativitet föds ju ur just kaos men jag tycker det finns kaos och kaos. Och mitt kaos känns tyvärr oftast varken genialt eller kreativt tyvärr... ;-)
Men men man får väl invänta de där lugnare tiderna som ni alla pratar om... haha!
kram!!

olgakatt sa...

Nu är inte lång stund över av M:s födelsedag här hemma. Men ni firar väl som bäst först om ytterligare en stund, antar jag! Vad blir det för gott till middag?
Många kramar från oss i T! Damen B hälsar, vi har varit på styrelsemöte ihop i kväll.

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
nej hemma är det ju snart midnatt. Här är vi fotfarande på jobbet. Kvällen vet jag inte riktigt vad som bjuds för vi bestämde att fira under fm med en brunch. Så det gjorde vi. Jag är faktiskt fortfarande mätt, hahaha!!! Men NÅGOT gott blir det allt!
Jag har funderingar på en lättare middag (pga den stabbiagare brunchen) och sedan kasnke toppa med en god efterrätt! Funderar på om jag ska vara så ambitiös att jag gör maränger för då kan M få sin favoritefterrätt nmligen maränsviss!
Men vi får se. kanske...
Kul att du träffade Dam B idag! Hälsa tillbaks nästa gång!
Kramar!!

Suzesan sa...

Grattis till M på födelsedagen. Hurra hurra hurra hurra.

Jag håller med tidigare sagt. Hon finns där men vilar nu med det ansvaret som finns.
Just nu är hon mamma och det tar all tanketid. Men att du orkar jobba så mycket med småbarn beundrar jag. Starkt duktigt. Du får gå tillbaka till ditt "gamla jag" när det är tid.

Man ändras så mycket när man får barn.

Bra att fylla år i november det gör jag med. Om några dar.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack för grattiset! Jag ska föra det vidare till M.
Så du fyller också år snart!!!! Kul! Ja fördelen är att man nar något som lyser upp en annars rätt mörk årstid.
Tack för fina orden också Om mitt juvarande kaos. ;-)
Kramar!!!

Anna, Fair and True sa...

Har ju glömt att säga att du ska hälsa ett grattis!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahha!
Ska framföra grattiset idag! :-)
Tack!

KARLAVAGNEN sa...

Du, jag var likadan förr...

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
där ser man! man är alltså inte ensam...
;-)