fredag, november 20, 2009

Fredagstema - skyltar

Så kommer då Fredagstemat fast lite sent som vanligt. Det är Simone´s tredje tema denna månaden och temat är kort och gott Skyltar.


En skylt som visar smakerna på glass inne i restaurangen Shake Shack som vi var till i september.


Även denna skylt satt uppsatt i ovan nämnda restaurang.


I Central Park, på West Side, finns en lekplats som uppenbarligen är uppkallad efter den berämda sångerskan.


Flera av bänkarna i Central Park har små skyltar på ryggstöden. De flesta är minnesskyltar till personer som gått bort, men det finns en del som är till minne av andra händelser i personers liv. Dessa två nedan tycker jag kändes lite roliga.


Troligen några som gillar Parken....


Och här är nog någon som friat vid just denna bänken? Väldigt romantiskt tycker en romantiker som jag själv....


En del av träden i Central Park är inhägnade och den Amerikanska almen är en av dessa. Tydligen är det en något känslig art?


Kanske en mindre rolig skylt. Jag har dock aldrig under mina år här känt något som helst obehag i Central Park. Men den är ju stängd nattetid så om man mot förmodan skulle gå in här då kanske det är helt annorlunda?


Detta vet jag inte riktigt om det kallas "skylt" i dess traditionella bemörkelse. Men det är ju en skylt om än också en rullande "korvmoj". Så typiska för just Manhattan, där man ofta ser dem i gathörnen. Och särskilt många finns i samt i närheten av Central Park såklart.


Här en gatuskylt i korsningen utanför vår hus. Tycker det är lite roligt att man måste skriva ut att man ska vänta på grönt ljus när man står vid ett trafikljus i en alltid mycket trafikerad korsning. Men kanske är det bäst att sätta en skylt och vara övertydlig så att staden inte kan stämmas av någon trafikant som skulle köra mot rött...?


Denna skylt tycker jag är jättekul, men det kanske bara visar att jag är en riktig vetenskapsnörd med nördig humor? Den står iallafall intill en utfart vid en av ingångarna till M´s jobb; Rockefeller University.


Att städa upp efter hunden kan man tycka att alla borde göra. Med eller utan skylt. Staden här är verkligen väldigt ren om man tänker på hur många personer och hundar som faktiskt bor här så de flesta verkar ta hand om hundbajset. Men jag tycker att denna skylt är så ful! Kolla in stilen på den som städar efter sin hund!!!! VEM skulle böja sig ner med en liten skyffel på det där sättet, jag bara undrar???? Nog för att man ska lyfta tunga saker genom att böja knäna och inte ryggen, men hallå! Lite hundbajs??! Så stora, tunga korvar kan väl ändå inte ens stora hundar göra att man skulle böja sig på det där sättet!


Skylten är såklart från Ikea. Den här från Ikea i Brooklyn.
Ni som följt min blogg ett tag har sett den tidigare för jag har helt fräckt återvunnit den igen från ett tidigare inlägg.


Den här skylten åkte vi förbi när vi körde ut från Philly (Philadelphia). Ni får kanske klicka på bilden för att se den lite större, men jag tyckte det var roligt att stället heter Intercourse, vilket på svenska betyder samlag.


Även denna bild är en jag återvunnit från ett tidigare inlägg.
En skylt som gör reklam för.... SNUS!
Denna såg vi utanför en mack när vi körde från Cape Cod tillbaks mot New York City i april 2008. Haha, lite kul att snuset här tydlgein är danskt! Jag trodde att det var cigariller som var Danmarks specialitet vad beträffar tobak, och att snuset var en svensk och en finsk ovana...


En julaffär i Newport.Kanske inte skyltar i den traditionella bemärkelsen men dessa små broderade "kuddar" hängde på dörrhandtagen på det härliga Bed & Breakfast "Brewster by the Sea" som vi bodde på när vi var på Cape Cod.Okej, det var mitt inlägg till Fredagstemat denna veckan. Klockan är mycket och jag ska lägga mig. Imorgon kommer Annika med sin familj förbi och äter brunch hos oss. Det ska bli superkul! Mer omdet samt resten av helgen kommer senare i veckan.
17 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Oj så många skyltar. Kul tycker jag att skyltar verkligen visar olika kulturer. Somliga skyltar skulle vi aldrig se i Sverige.
Sofforna blir mina favoriter, vilket härligt sätt att befästa något.

Saltistjejen sa...

Fritt ur Hjärtat,
javisst är de där skyltorna på parkbänkarna fina?! Jag tycker det kan vara roligt att promenera runt i parken och läsa på de skyltarna. Det finns ju väldigt många men det är riktigt fint.
Jag har ingen aning om hur mycket det kostar att få en skylt på en bänk där men gisar att det är ganska mycket pengar.
Tack för ett roligt tema!
Kram!

olgakatt sa...

Visst är skyltar en hel vetenskap! Bäst tycker jag den vid övergångsställe för disträa vetenskapare är! Kanske uppsatt av samma skäl som gångbron byggdes - någon blev överkörd på väg till jobbet. Kanske medan vederbörande funderade på ett forskningsproblem och inte såg sig för.

Men med datering torsdag den 19 är ditt fredagstema inte sent - nåt är kanske fel i tidsinställningen??

Just nu är klockan ca 15 här och således 9 hos er. Då är Annika m familj snart på G! Ha det så kul allihop!

Suzesan sa...

Vilka härliga skyltar. Verkligen unika på sitt sätt. Roligt med Intercourse skylten Hur ahar vi översatt där tro???...och de på bänkarna. Håller med om att sättet att plocka upp hundbajs på var ehhh KONSTIGT.

Ha det så kul nu med Annika.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
haha ja jag tycker också den skylten är jättekul!
Hoppas att det inte är en lika tragisk historia bakom den som med gångbron dock.
Oj datumet var hetl fel. Eller halvt fel kanske, för jag började på inlägget i torsdags men hann inte klart förrän igår. Men glömde att ändra den gamla datum och tidsinställningen , men nu får det vara så. Jag orkar inte ändra eftersom det ändå inte spelar ngn roll.
Och ja nu har Annika varit här. Det var jättekul att träffa henne och hennes fina familj!
Kram!


Suzesan,
tack!
Ja det är ju lite olika med skyltkulturer så att säga. Vissa skyltar känns som om de inte skulle hittas någonannanstans än här. ;-)
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
hm jag ändrade ändå men det blev nog inte helt rätt kanske? Det var väl egentligen lördag jag postade detta men jag fick fel datum, jaja nu har jag ändrat och orkar inte göra om det.
:-)

Trillingnöten sa...

Men jösses vilka härliga bilder! Och så många minnen som kommer fram :) Helt underbart! Tack för dem!

Desiree sa...

Vad många bra skyltar du hittat. Jag tyckte jättemycket om de där söta och roliga budskapen på parkbänkarna i central park och jag gillade också den med stroller parking för den var så himla söt tecknad. Det är ju bra att man måste plocka upp hundbajset efter sin hund iallfall. Sedan tyckte jag den där med Slow och scientist crossing var riktigt kul.

Ha det bra och jag hoppas att du och Annika fick det riktigt trevligt ihop.

Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! Kul att du gillde mitt fredagstema.
Kram!


Desiree,
ja jag gillar också de där små skyltarna på parkbänkarna. De flesta är ju sk in memorium, men det finns även flera andra liknande dem jag visat här!
Annka och jag ahde supertrevligt men som vanligt springer tiden iväg så snabbt!
Kramar!

Nenne Nennelainen sa...

Vilka roliga skyltar! Den med hundbajsplockaren var ju verkligen asful!

Vi tog en bild på en skylt som satt vid en plantering på trottoaren i Greenwich Village där det stod "Please, no pee-pee". :-D Okej, när du ber så snällt så... *halar upp byxorna*

Hoppas katten frisknar till och att Ms händer får läka, stackarn!

massor av kramar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saltistjejen sa...

Nenne,
visst är den ful! Tcyke att man i dagens datasamhlle skulle kunna lyckas knappa fram en något snyggare skylt va?!? :-)
Hahaha no pee-pee..... ja det finns verkligen skyltar och skyltar.

Superdunderkram!!!

Taina sa...

Hahahahaha Slow Scientists!!! De kan vara i sin egen lilla värld eller???

Jättefina skyltar och ANNORLUNDA skyltar du har hittat. Gillade frieriet på bänken. Snacka om romantisk!

KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
jodå det kan de. Eller vi kanske man ska säga. jag råkar ju vara en sådan jag med.... Fast jag skulle nog kunnat vara ett typexempel på "tankspridd mamma" också och skulle nog ibland behöva en skylt för det med! ;-)
Ibland vandrar man runt med alldeles för många tankar i skallen så man glömmer liksom bort att se sig för...
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vad många fina och roliga skyltar du hittat!

Undra om snusnamnet "Skoal" kommer från "skål" eller om det är ett helt annat ord på danska??

Finns ju lite roliga skämt om Intercourse (ja, amrisarna själva tycker ju också att orten har ett roligt namn, i synnerhet efter det är Amish-territorium och man tror ju att de kanske är lite mer puritanska?).

Läste lite historia om varför det heter Intercourse:

Intercourse was founded in 1754. The community was originally named Cross Keys, after a local tavern. Intercourse became the name in 1814, and there are various theories to explain this; one possibility is that the name derived from a race course, the "Entercourse", which was located along Old Philadelphia Pike just outside of town. The village website gives some other theories for the origins of the name.

"Another theory concerns two famous roads that crossed here. The Old King's highway from Philadelphia to Pittsburgh (now the Old Philadelphia Pike) ran east and west through the center of the town. The road from Wilmington to Erie intersected in the middle. The joining of these two roads is claimed by some to be the basis for the town 'Cross Keys' or eventually 'Intercourse'.[1] A final idea comes from the use of language during the early days of the Village. The word 'intercourse' was commonly used to describe the 'fellowship' and 'social interaction and support' shared in the community of faith, which was much a part of a rural village like this one."[1]

While it may seem attractive to some to misconstrue "intercourse" in its more base sexual form, this has nothing to do with the origins of the village name.

Läste också att många snor stadens skyltar! =D

Jag gillade också scientist-skylten! Gillar du förresten serien "The Big Bang Theory" om några nördiga fysiker?! En av mina favvisar just nu!

Balsamic Fig lät som en intressant glassmak förresten! Har du provat den?!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
tack för att du kollade detta med Intercourse!!!! :-) Kul att läsa och få mer historia kring det lusitga namnet!
Och nej, jag har inte smakat ngn av glassmakerna på skylten faktiskt. När vi var där tänkte vi ev gå tllbaks och köpa en glass sedan men vi var mätta och hade ingen lust att gå tillbaks. En av deras milk shakes smakade jag dock och den var god men vääääldigt mäktig. Tror jag tog caramel eller liknande som smak på den...

Suddrik sa...

Jättekul inlägg! Jag gillade bänkarna, så gulliga! Du är duktig på att lägga in bra bilder!

Snuset förvånade mig också, maken skulle sluta när vi åkte, men det säljs på varje mack här i krokarna, jag tror att alla som har cigg har snus faktiskt. Jag förstår det inte riktigt, trodde att de på sin höjd skulle ha snuff som man drar upp i näsan och chew (sån där jätteklump som man har i kinden, tuggar på och spottar, äckligt som bara den).

Saltistjejen sa...

Suddrik,
jaha där ser man! Så det finns alltså snus lite överallt här med!!! men det var ju bra för alla snusare.
Såg faktiskt en likadan skylt igen idag fast här på Manhattan så det verkar som om just Skoal verkar vara rätt vanligt här då?!
Kram!