tisdag, november 17, 2009

Kalasdag

Äntligen känner jag att jag börjar återhämta mig lite från förra veckans intensiva dygn.
Visserligen är det fortfarande mycket på jobbet men jag känner att jag har lite mer egen kontroll nu. Särskilt som det inte är några direkta kvällsaktiviteter denna veckan. Det gör det hela lite lugnare.

Idag hade jag och M en lunchdate.
Så himla mysigt.
En lyx som vi definitivt kommer försöka göra då och då.
Att jobba så nära varandra öppnar verkligen för denna lilla vardagslyx och det känns så härligt!
Vi gick till en nyöppnad asiatisk restaurang ett stenkast från våra jobb Fatty Fish.
Jättegod mat, trevlig service och fin lokal. De otroligt få gästerna till trots hoppas jag att det går bra för dem så de blir kvar för det var absolut ett ställe vi gärna återvänder till.
Sedan en kort promenad till Java Girl där vi köpte kaffe. Med varsin latte i handen gick vi tillbaka till våra respektive jobb.

Hämtning av Lill-Skruttan på dagis efter jobbet.
En ren fröjd.
Strålande glad och på sitt allra bästa och charmigaste humör.
En mammas dröm helt enkelt.
Lill-Skruttan pratsam och gosig och idel solsken i blick.
Bus och gos. Middag och bad. Sedan kom M hem och då blev det superbus med honom i soffan medan jag fixade middag till oss.

Nu är man mätt och glad.
Och vi ska snart kolla ett nytt avsnitt av ny-versionen av V.
Jag gillar den faktiskt riktigt mycket. Även om den inte är "riktiga V" i mina ögon. Men det gör inte så mycket. Lagom skön underhållning en vardagkväll. Det räcker för mig.

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Halloj! Visst är det underbart att få träffas lite på dejt trots att man är gifta? Jättekul att det går att göra för er!

Just ja V har vi också sett första avsnittet av. Men jag var så himla förvirrade eftersom det hoppade fram och tillbaka i tiden. Upplevde du det så också?

Saltistjejen sa...

Nej jag tyckte inte V kändes så förvirrande. Men däremot känns det ju inte alls som gamla "riktiga" V. Men om man kan bortse från detta så gillar jag serien. Lite sådär lagom på ngt vis.
Fast de går väldigt snabbt fram i handlingen tycker jag och ibland skulle den nog må bättre av att fördjupa karaktärerna lite mer. Men som sagt, den är helt ok tisdagsunderhållning! :-)
Kram!!

Nenne Nennelainen sa...

Låter som en kanondag, vad härligt att höra! Jag tycker lunchdejter är nästan det bästa som finns, vi jobbar ju en bit från varandra så det blir inte så ofta men när det väl blir så spritter det i kroppen resten av eftermiddagen och jobbet går som schmutt!
Ta hand om varandra over there... :-)
PoK!

Cecilia/svengland sa...

Oh ska V komma tillbaka? Fullkomligen älskade den serien när den nu gick..det måste ha varit på 80 talet nångång!

Annika sa...

V ja....Vad tyckte du om gårdagens avsnitt?
Rätt bra får man nog säga...
men jag SAKNAR Diana!! Och snart vill jag se lite ödleaction!! NUFF with the pretty stuff!! hehehe!!!
Lunchdater är roliga. Idag har jag och Peter en...
Ska snart iväg och göra mig lite fiiiin i håret...
Kramar!!

Taina sa...

Verkligen en kalasdag och det behövde ni nog båda. Sedan att avsluta med att hämta en gla liten skrutta är ju pricken över iet.

V vet jag inte ens vad det är för något...Något som är värt att titta på?

KRAMAR

Desiree sa...

Låter som en riktigt toppendag. Vad glad man blir av sådana dagar. Hoppas att även idag blir fin. Ja det är klart att du och M ska utnyttja att ni jobbar nära varandra och köra med lite lunchdater då och då. Skönt att det lugnat sig något. Ha en bra dag som sagt.

kram

Saltistjejen sa...

Nenne,
visst är lunchdater mysiga! Som en extra lyx!!!
Kram!!!!


Cecilia,
jo en ny version av V går redan här i USA. vet inte när den kommer om den kommer, till England men det borde den väl?
Den är rätt annorlunda mot originalet men jag gillar den ändå.
Kram!


Annika,
Jag gillade gårdagens avsnitt men tycker att serien ibland tenderar att göra precis som de flesta amerikanska serier ofta gör; man går lite för snabbt fram i handlingen vilket gör att karaktärerna blir lite lidande. Alltå jag skulle gärna se mer av karatärerna än "bara action" men jag vet att det oftast inte är så. Väldigt annorlunda mot orignalserien där allt gick väääldigt långsamt haha!!! Det tog väl mer eller mindre en hel säsong innan det blev sådär riktigt "krigigt" mellan ödlorna och människorna.
Och visst saknar jag både Diana och Donovan! Även Kyle och Elisabeth (fast de kom ju itne förrän senare). Men som sagt, jag tycker nya serien är bra men jag ser den itne riktit som "V".... ;-)
Kul med lunchdate för dig med!
Kraaam!


Taina,
hahahaaa du V gick på svensk TV när jag gick på mellan- och högstadiet. Någongång i mitten-slutet på 80-talet tror jag.
Jag ÄLSKADe det!!! Och många med mig.
MEN om man inte följde serien då är jag inte säker på att man skulle gila den nya? jag kollar lite av nostalgi även om den nya har väligt få likheter med den gamla. men man vill ändå se.
Sedan berro det ju på vad man gillar för typ av serier. Jag gillar Science fiction och lite action och gör man det så kanske nya V är något att se? Annars är det nog inte det.
För vår del är det skoj attse för nya versionen utspelar sig här i NYC (inte i Los Angeles som jag tror originalet gjorde). Så man får mycket New York vyer. igår såg vi en glimt av vårt eget hus!!!! :-)
Stor kram!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja detta att vi arbetar så nära är en riktig lyx!Att kunna ses på en fika eller en lunch är så himla härligt! Då barnfritt också såklart! :-)
Kramar!

Marianne sa...

Vilken härlig dag du har haft! Mer sådana dagar!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Marianne,
japp mer sådana dagar säger jag med...!! ;-)
kram!

Emmama sa...

Vardagslyx med guldkant är det bästa som finns verkligen! :)

Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
javisst är det så! Jag tycker om min vardag och upskattar särskilt när den ibland förgylls lite extra!
kram!!

Anna, Fair and True sa...

Perfekt att ni nu jobbar så nära varandra nu och kan lunchdejta! Peter och jag gör det ibland men ganska sällan. För jag måste ändå hoppa på bussen 10 minuter för att möta honom inkl passa busstiderna och då blir det följdaktligen inte så ofta man "orkar".

Anonym sa...

varfor inte:)