torsdag, november 05, 2009

Lugnt firande

Gårdagens firande blev bra. Inget stort hallabaloo men väldigt mysigt.
Eftersom vi inte ville trixa med barnvakt för kvällen så bstämde vi oss för att gå och äta brunch tillsammans på förmiddagen istället. Båda gick vi först till jobbet och startade en del saker där sedan promenerade vi i det vackra och krispiga höstvädret till ett av de ställen i närheten som serverar frukost. Inget fancy eller så, men det kändes ändå som riktig lyx att få sitta ner och äta SAMTIDIGT. Att äta och prata utan att bli konstant avbruten. DET är lyx för en småbarnsförälder!

Efter jobbet tänkte jag att jag skulle göra M´s favoritefterrätt - marängsviss. Eftersom jag inte hittat några färdiga maränger i affärerna här så blev det till att göra egna. Så det vispades ägg med vår amerikanska turboelvisp. Tyvärr vispade jag lite för kort tid så marängerna blev rätt platta eftersom smeten var lite för lös. Men de smakade iallafall som de skulle. M testade en när de var nygräddade. Men sedan blev det inget mer. Vi orkade helt enkelt inte efter middagen. Båda två var nog fortfarande lite fulla i magen efter den kraftiga brunchen. M´s val av middag gjorde oss inte direkt mindre stuffade eftersom det blev en pastarätt med gräddbaserad sås. Alltså beslöt vi att vänta med marängsvissen till ikväll. Så ikväll kanske det blir lite sviss. Och definitivt någon lättare form av middag känner jag. Min mage fick nog en rejäl överdos av stabbig mat igår....

17 kommentarer:

Annika sa...

Vad trevligt det lät! Brunch!
Mums!
Och marängswiss!
Maränger finns!!! KOLLA på Whole Foods och Trader Joes! De ligger i små plastburkar. GODA!
jag är galen i maränger...Älskar dem!
Och marängsviss är bara för ljuvligt. NJUT av er sviss ikväll. Skit i middagen, go straight on the desert!! Mmmmm!!!!
Här är det inget sånt...Glöm det...buhu!!
:-)
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ok, fast vi har så långt till Trader Joes samt Whole foods tyvärr. Så det är inget man bara springer över och köper när andan faller på...
Marängsviss ÄR gott!
Men hur länge ska du vara på din diet????
Alltså när kan du börja njuta av annan mat igen med mer kolhydrater etc...?
Kram!!

Taina sa...

Jag grattade M på feijan igår!!

Ambitiöst att göra egna maränger, även om de blev platta. Ni får väl ta och röra ihop swissen ikväll och njuta.

Visst är det en lyx att få äta utan att bli avbruten. Vi har u dessutom lyxen att ha vår "barnvakt" i huset. Bella ställer ju upp jämt. Nästan i alla fall.

Lyckad och lugn födelsedag för M.

Kramar till er alla!

mammigranten sa...

Låter som lyckat firande!
Jag har mailat dig
Kram

KARLAVAGNEN sa...

Grattis i efterskott!

Saltistjejen sa...

Taina,
javisst har ni det lyxigt med barnvakt inom familjen! Super!
Kram!!

Mammigranten,
japp det var bra igår. m var nöjd ialalfall.
Jag ska kolla mailen! :-)
kramar!


Karlavagnen,
tack! Ska framföra grattiset till M.
Kram!

Lia sa...

Jag tycker det låter som en vældigt mysig fødelsedag! Som jag har skrivit på min blogg tidigare, så anser både jag och sambon att Brunch tillsammans ær lyx. Innan hade vi måndagar som en sådan mysdag (eftersom han resten av veckan jobbade utomlands och jag var undervisningsfri) men nu blir det att skapa nya rutiner. Kram søta!

Anna, Fair and True sa...

Brunch låter ju som ett perfekt sätt att fira födelsedagen på!

Anna, Fair and True sa...

Förresten, vilka länder använder egentligen Kelvin??

Desiree sa...

Låter som ett jättebra sätt att fira M på. Jag hade gärna själv valt något sådant. Brunch är ju så gott! Så skönt för er båda att få en trevlig stund tillsammans i lugn och ro utan att behöva trixa med barnvakt. Det är ju perfekt att ni inte orkade marängsvissen för då har ni kvar det gotta till ikväll. Så gott med glass och maränger. Mums! jag har ju provat att göra maränger här men det funkar absolut inte. Så efter mina 4-5 katastrofala försök så har jag gett upp och håller mig till köpemaränger då jag ska ha sådana.

Saltistjejen sa...

Lia,
visst är det mysigt och lite lyxig känsla attäta brunch! Det tycker iallafall jag!
Så jo det var ett mysigt firande.
kram!!!


Anna Fair and True,
ja det var det! Och på fråga B svarar jag vet ej...
Kram!


Desiree,
haha jo ikväll blir det nog sviss! mmmm!
Minns att du skrivit på di lbogg om dina misslyckade marängförsök. Jag har hittills aldrig misslyckats med just marönger så det kändes lite snopet att de blev pannkakor nu. men huvudsaken är att de smakar bra ochd et gjorde de ju så det blir nog bra ikväll.
kram!!

Petra H sa...

Brunch är bara bäst!! Vi kör ju brunch varje hhelg eftersom vi är så sena på morgnarna.. även om det ju inte alltid blir något avancerat.
Maränger har jag nog aldrig testat att göra, förutom citronmarängkaka som inte var så svår att göra som jag trott i flera år... Nog den godaste kakan tycker jag! Marängssviss har jag inte ätit sedan hösten 2006 - ja, ibland har jag värsta minnet för NÄR jag gjort saker och ting, ha ha! Det roligaste med den efterrätten är annars hur vissa tror att det heter marängschwiss eller svisch - vet inte om de tror att det har något med Schweiz att göra? ;-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
hahaha nej det är inte lätt med svissen eller svischen....! Dessutom görs den ju olika också. Innan jag träffade M var min marängsviss ALLTID glass grädde, bananer och maränger samt chokladsås. men sedan sa han att maränsviss minsann inte skulle innehålla glass! och vi bråkade lite om det.... hm, diskuteeerade menar jag såklart.... Och när jag kollade upp det hela så hade han ju rätt!!! Den klassiska marängsvissen ska INTE ha glass!!! jag var chockad! Men nu är det den vi gör. Och OM jag blir sugen på glass till så kan jag alltid ta det själv till min sviSS! :-)
Kram!!!!

Anna, Fair and True sa...

Marängsviss utan glass??!!! Nä, då är jag inte traditionell utan vill ha den MED glass!!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha! Exakt såååå kände jag också! Men nu har jag faktiskt lärt mig uppskatta "riktig" sviss också. Men ibland vill jag ha glass till också! :-)

Petra H sa...

Ha ha, jag skulle minsann också kräva MED glass! Visste inte att det fanns "ett äkta marängsviss"-recept? Känns som en typisk barnkalasefterrätt, som om det skulle finnas ETT rätt sätt att göra en igelkott (potatismos med köttbullar och prinskorvar på tandpetare) :D
Hi hi, jag har blivit tillsagt av min spansklärare att jag inte använda verbet "discutir" så ofta på spanska eftersom det här i PR innebär att man BRÅKAT, inte bara diskuterat. O och jag diskuterar ofta, inte bråkar ;-) (i Spanien är visst innebörden som på engelska / svenska, alltså bara att man DISKUTERAR)...
Hoppas att E kryar på sig!!

Saltistjejen sa...

Petra,
hahaha! Jo jag vet att detta är vad de flesta tänker och tycker om just sviss. MEN det finns faktiskt ett "original". :-)
Jag gissar att det inte startade som en barnkalasefterätt haha! ;-)
Kul med diskutera på spanska! Vi diskuterar också oftare än bråkar.
Kram!!