torsdag, november 19, 2009

Helg med böcker, sång och gluehwein

Här kommer ett lite sent inlägg om helgen som var.

I lördags var det mulet och lite småregingt ute när vi vaknade. Jag och Lill-Skruttan gick upp och jag skickade ett sms till Grannen för att se ifall de ville med till Dagisets "Book Fair"Barnes and Nobles senare. De hade andra planer men istället blev jag inbjuden på morgonkaffe. Jag svarade att vi kunde komma om ca 5-10 minuter eftersom både Lill-Skruttan och jag själv fortfarande hade pyjamas på. Men fick då veta att de minsann också satt i pyjamas så om vi ville kunde vi komma som vi var. Så sagt och gjort, vi knatade över till Grannarna i pyjamas. Sådana relationer är de bästa tycker jag! Vardagliga och enkla. Inget extra piffande behövs. Det är vardagsrealism på hög nivå. Lite disk på köksbänken, leksaker strödda på vardagsrumsgolvet, pappershögar på borden och sist men inte minst umgänge i pyjamas! Härligt! Kaffet var dessutom gott och det blev en skön morgonstund för mig och C, samt en rolig lek- och fartfylld sådan för Lill-Skruttan och kompisen W. Detat har numer blivit så att bland det första Lill-Skruttan vill göra på morgonen är att leka med W. Hon springer till dörren, eller ibland bara pekar hon med hela armen mot dörren, tittar uppmanande på en och säger "wiss wiss wiss", vilket är hennes uttal av W´s namn. Självklart går det ju inte på vardagarna men ofta på helgerna ses vi en stund på morgontimmarna. Antingen hos oss eller dem, men ännu oftare i något av lekrummen, på gården eller så har vi sällskap till någon närbelägen lekpark.

Senare var det dags att promenera till Barnes and Nobles för att vara med på sångstunden där. Det var Bari Koral, en av musikpedagogerna på Lill-Skruttans dagis som skulle sjunga och spela. Inbjuden för just detta event - CFC´s Book Fair. Jag gillar verkligen hennes låtar. De är för barn med härliga underfundiga texter men låtarna är verkligen sådana som man som vuxen kan höra på repeat (vilket det ju ofta blir med just låtar eller berättelser för barn) utan att ledsna helt. Man kunde även köpa hennes nya CD "Rock and Roll Garden" och det gjorde vi. Om ni har barn i förskole- upp till lågstadieåldern rekommenderar jag verkligen skivan! Och såhär tycker en del recensenter om Bari.

Tydligen är Bari också yogainstruktör för barn och denna sång hittade jag på Youtube och den verkar vara en yogasång.Annars är kanske denna youtube video bättre för den tycker jag visar att hon verkligen är en musiker som kan spela och sjunga för både vuxna och barn.Lill-Skruttan blev nog lite smått överväldigad av alla barn som var där och var till en början rätt reserverad. Hon tinade upp lite mer i slutet dock, men dansa började hon inte göra förrän en bra stund efter att sångstunden var slut. Då i sällskap med kända kompisar från dagis. Det blev en hel del spring och bus med olika dagiskompisar som hon träffade på i bokhandeln. En av de "Stora pojkarna" i Pink Room har blivit extra förtjust i Lill-Skruttan och när de sågs i lördags hade de riktigt roligt. Här är en del bilder från vår lördagsförmiddag på Barnes and Nobles.
Bari Koral i full fart med sin gitarr.


Lill-Skruttan ville inte dansa utan satt hellre med pappa och tittade på alla andra barn som sjöng och dansade.


Men efter sångstunden blev det fart o fläkt tillsammans med dagiskompisen E.


Rulla runt och lekbrottas på golvet var väldigt kul.


Hm, tydligen var det andra saker som också var intressanta på golvet.


Blev det några bokinköp då?
Jodå det blev det. Jag köpte dels två böcker till Pink Room. Man kunde se vilka böcker de olika rummen hade på sina wish lists och om man vill kunde man köpa någon eller flera av dessa och ge direkt till rummen. Den ena av böckerna hette "My feet are not for kicking" vilket jag tyckte kändes väldigt aktuell... Självklart handlade vi en del till Lill-Skruttan också så några dollar blev det nog till dagisets egna bokinköp också.

På kvällen var i bjudna till våra österrikiska vänner M och U på deras årliga Gluewein Party. I år kändes festen lite tidig men vi fick lära oss att man tydligen startar Glueweinsäsongen den 16 november på Leopoldi (tror jag det var). Det var en otroligt lyckad och rolig fest med mycket folk. En del gamla bekanta som vi inte sett på länge, och en del nya. Kul med blandningen av nya och gamla bekantskaper. Även här var Lill-Skruttan först lite reserverad och överväldigad av alla dessa för henne nya människor. Men efter första timmen tinade hon upp och sedan gick det nästan inte att få stopp på henne när hon kryssade runt bland gästerna och "pratade" med alla. Hon blev så exalterad att hon senare på kvällen for omkring som ett litet kvicksilver. Till slut kunde jag ändå sätta på henne pyjamas och natta henne i värdparets säng. Jag och M var sedan kvar rätt länge och fortsatte äta, dricka och ha trevligt. Vid 2-tiden tog vi dock en taxi tillbaks hem och då var vi alla rätt trötta, men glada och nöjda. Vi kommer snart återse M och U, samt en del av gästerna från denna festen eftersom vi är bjudna till dem på Thanksgiving middag vilket ju är redan nästa vecka.

I början av festen ville Lill-Skruttan mest vara i min famn. Lite läskigt med alla personer där.


Fast lite chips var ju gott förstås, så det vågade man sig ner på golvet för att kunna ta.


Mycket gott att äta var det. Värdparet hade själva fixat ribs, potatissallad samt gulasch. Sedan hade alla gäster tagit med sig lite olika saker som ostar, kallskuret, bröd, olika grönsaker och sist men inte minst olika desserter. Mums!


Lill-Skruttan gillade potatissalladen.


Här pratas det lite med en av värdens studenter. Hon har själv en dotter som går på samma dagis som Lill-Skruttan, men dottern var inte med denna kvällen. Däremot var det en hel del andra barn på festen men de var alla lite "för stora" för Lill-Skruttan så hon roade sig mest med de vuxna gästerna.

Som alltid när man är inbjuden på fester här i staden så slås man av vilken otroligt härlig blandning det är av olika nationaliteter och kulturer. Det var så många gäster att jag inte har koll på var alla var ifrån men de länder jag vet var representerade där var USA, Österrike, Spanien, Ukraina, Indien, Kina, Serbien, Tyskland, Bulgarien, Kanada och Storbritanien.

I söndags tog vi det lugnt. En slö förmiddag och sedan en liten promenad ute med gissa vilka... jo Grannarna såklart! En skön avslutning på helgen.
Nu är det ny vecka igen. En något mindre hektisk sådan än den förra. Helgen som kommer blir det fint besök av Annika som ska göra NYC! på söndagen ska vi ses på en brunch här hemma hos oss. Det ska bli så ROLIGT!

20 kommentarer:

Taina sa...

Så nu har ni också donerat! Hahaha!
Bokk Fairs har jag inte deltaga i än. Vet att det har varit flera men har prioriterat bort dem just nu. Ska börja låna lite böcker på engelska till L nu. Vi har ju bara läst svenska sagor för henne och de böckerna börjar bli smått barnsliga för henne.

Vad härligt gäng ni var på Gluewine partyt då! Underbart med denna blandning av alla nationaliteter. Gillade din klänning!

Stora kramen!!!

Lia sa...

Vilket härligt inlägg, det märks att er helg var ett välkommet abvbrott i hektisk vardag! Jag håller med dig till tusen: Tänk om det vore lättare och mer naturligt att donera och volontära i Norden! Självklart ska inte folk behöva leva på andras välvilja, men det skapar ju gemenskap när alla föräldrar får möjlighet att på ett litet vis vara med och bygga sitt dagis. Lite samma som att vara hockeymamma och stå i korvkiosken =). Som svensklärare gillar jag ju också tanken på just Bookfairs, att man redan tidigt satsar på ord, bilder, språkutveckling för barnen! Och fina fina, vad du var Läckert klädd på festen! Du påstår att du inte gillar kläder, men ändå är du alltid sååå snygg A! Hihi. Ang jul och nyår. Petchie, jag och Emma har talat om att få ihop en liten bloggträff i skåne den 1a januari. Är det möjligen så att ni också är i krokarna då?!! I så fall är du ju mer än välkommen att hänga på =) KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
japp nu har vi donerat. Via bokinköp vilket jag gillar! :-)
Du jag förstår verkligen att L gärna vill ha lite mer "bitiga" böcker än sagor!!!! ;-)
Ett superbratips är att kolla online på t ex Barnes and Nobles hemsida och då söka på barnbööcker! De har jättebra sökmotor så man kan söka på t ex ålder och då få en massa tips på böcker som passar den åldern. Sedan finns det ju alltid reviews också så man kan se vilka böcker som många rekommenderar och tycker är bra. Jag tycker det är super!
Kram!!


Lia,
ja vårt dagis satsar mycket på just böcker samt knst och musik. Det är vad de gör allra mest. Mycket läsande och målande och fix med lera samt så har de ju musik och dans två ggr i veckan redan. Kul tycker jag!
Haha så du tycker jag klär mig snyggt...! Ja det var ju bra då. Men till vardags har jag nsätan alltid jeans o tröja bara.... :-)
Sedan bloggträff i Skåne hade varit kalas MEN vi är där över JULEN iår alltså åker jag till mamma i mellandagarna. Så OM jag ska kunna ses måste det bli innan den 29:e. Kanske finns några av er där då och har tid för en iten fika? DET hade varit sååå kul!
KRAM!!!

Lia sa...

Saltis: JAG räcker upp en hand! Vi landar på Kastrup på förmiddagen den 29:e och ska ju bo i Malmö, så JAG vill absolut ta en fika den dagen, var som helst, Malmö, Lund eller var du än befinner dig! Har du M med dig och lillsnorpan med så vågar jag kanske dra med mig sambon också, hahaha =)

Anne sa...

Men oj så bra hon Bari var. Lyssnade på både barnklippet och "vuxenmusiken". Vilken begåvning, det är faktiskt så det känns synd att hon inte är en "riktig" artist. Om du förstår vad jag menar.
Jag lade faktiskt in barnskivan i min wish list på amazon, det är alltid bra med tips för ge-bort-saker vid kalas och annat. Även för svenska barn tycker jag barnskivan verkar så kul, även om den ju så klart blir mer begränsad pga språket men tror inte det gör så mycket faktiskt.
Hur som helst, låter som en toppenlördag. Bra blandning av barnaktiviteter och sen på kvällen mer för de vuxna. Du milde vad gott buffébordet såg ut förresten. Det såg ut som de bor ganska stort, ni verkar ha fått plats med mycket folk hemma hos dem.

Saltistjejen sa...

Lia,
oj men DU jag ÅKER på morgonen den 29:e så det går inte! Fasiken också!!!!!!
VAD SYND!!!!!!!!
:-(

Saltistjejen sa...

Anne,
vad kul att du gillade Bari! Jag tycker att hon gör jättehärliga låtar och har kommit på mig själv med att nynna bl a "backpacklåten" för mig själv här på jobbet, haha!
Ja det var en jättebra helg och lördagen var väldigt social. Våra vänner bor STORT!! För att vara Manhattan bor de GIGANTISKT STORT!!!!! haha!
Deras lägenhet är i 2 plan och det känns som att komma till ett hus när man kommer till dem.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Så mysigt! Härligt! Å nu fick jag lust att besöka Waterstones eller någon annan bra bokaffär och bara kolla runt(säger hon som just muttrat över att hon har så många böcker).

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha ja det är härligt arr botanisera i bra bokaffärer!
Kram!

Desiree sa...

Vilken mysig helg. Ni hittar alltid på så mycket trevliga saker. Den där bookfair verkade väldans trevlig. Gluewinet antar jag påminner rätt mycket om den svenska glöggen eller?

Ja just det du får träffa Annika nu till helgen,kul!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja gluehwine är väldigt likt glögg. Mindre söt men med ugnefär samma kryddor. Så man fick lite föraning av julen! :-)
Och ja i helgen ska jag få tillfälle att träffa Annika! Det ska bli himla kul!
Kram!!

Trillingnöten sa...

Men vad härligt! Du har rätt med det där med nationaliteterna. Jag saknar lite det från New York. Man träffar så himla många olika nationalitetera, men också personligheter :)

Marianne sa...

Ja det är den HÄR helgen Annika kommer till dig! Så ROLIGT för er! Jag är så avis på er båda! : )

Skönt att den här veckan är lugnare än den förra, hektiska veckor ska inte vara längre än just en vecka!

Ha nu en JÄTTEBRA helg!
KRAM!

Annika sa...

Ja, snart ses vi, Saltis!! Vad roligt det ska bli! OCHG vädret verkar bli bra!!
Book fairs har man ju stött ngra ggr! Hihi!
Smart grej!
OCH gluhwein, det är himla gott!!! Gillar det jättemkt!
Ni hittar alltid på så mkt kul om helgerna!
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är jätteroligt att här är så heterogent. jag tror detär en av de saker jag kommer sakna mest när vi lämnar denna staden.
Kram!


Marianne,
japp det är denna helgen!
Vi ska ses på söndag och det ska bli så roligt så roligt!
Hoppas ni får en bra helg och att flyttpackning etc går bra!
Kramar!!


Annika,
haha nu är ni kasnke på väg hit redan!! :-)
Och visst blev vädret bra! HÄRLIGT!!!
Skönt när prognoser om dåligt väder inte slår in!
Vi kanske kan höras innan söndag på telefon. Vi bor ju kvar på samma adress som tidigare och samma lägenhet så om du minns den så hittar ni utan problem. Annars får du höra av dig så sms:ar jag adressen!
KRAM!!

Anna, Fair and True sa...

Vilken trevlig helg! Skönt att det är så avslappnat med grannarna! Gluewein är okej men inte lika gott som glögg alls tycker jag!

olgakatt sa...

Tänk, jag tycker det verkar som om helgerna blir lika aktiva som vardagarna för er!
Ha en riktigt trevlig helg nu i alla fall och hälsa Annika!
Är liiitet skeptisk till elefantteorin.... Har du fler bra förslag?
Kram!

Suzesan sa...

Skönt att du får lite avkoppling med nu mitt i allt OCH så kommer ANNIKA och familjen. KUL. Ni får mysa ordentligt nu dårå. Ha det bästa och hon är sååå mysig LillSkruttan. Ha nu en trevlig helg

Kram
/Susanne

Damitri sa...

Anna Fair and True,
ja det är verkligen skönt att ha en så bra kontakt med grannarna! Och jag gillar gluewein ycket och gillar faktiskt att det inte är lika sött som svensk glögg.
Kram!


Olgakatt,
vadå skeptiskt till elefantteorin!? Nu föstår jag inte riktigt....? ;-)
Ja helgerna blir ibland rätt aktiva men vi försöker hålla en lagom balans ändå med både sociala aktiviteter och annat. Oftat blir det en bra mix.
Jag ska hälsa Annika!!
Kramar!!!


Suzesan,
ja det är så skönt att inte alla veckor är som min förra. Hu då hade jag aldrig orkat.
Det ska bli superkul att träffa Annika!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Åneeej!
Nu gjorde jag det igen!!!!!
Svarade som Damitri!!
Jaja det ÄR verkligen Saltistjejen som svarat även denna gången! :-)