måndag, november 09, 2009

Sjukt igen

Så nu ha vi drabbats av nästa omgång virus eller baciller eller vad det nu är. Lill-Skruttan blev ju som sagt lite hängig i fredags men har ändå repat sig ok under helgen har vi tyckt. Lite tröttare än vanligt, lite mammigare, lite mer gnäll och kink, mycket snor, men ändå inte så att vi tyckt det varit sjukt med stort S. Men under natten till idag skrällde dunderhostan igång. Hur kan en så liten kropp åstadkomma sådana åskdundrade hostar? Vaknade under natten av hennes hostningar och M som var vaken hade redan hunnit in och plockat upp henne ur sängen. Det lät riktigt otäckt tyckte vi båda. Sedan lade vi henne i vår säng. M sov på soffan och jag försökte få henne att somna och sedan att "underlätta" när hostattackerna satte igång. Massera lite på ryggen. Lyfta upp hennes överkropp lite när det var som värst. resultatet var att nattens sömn var ganska minimal. Jag tror dock att Lill-Skruttan sov något bättre än mig sin hosta till trots, vilket iallafall var bra. Själv låg jag och lyssnade oroligt mellan hostattackerna för att höra om det lät som om hon hade problem med andningen. Men jag slumrade självklart även lite av och till, så helt sömnlös var jag inte.

Fördelen med att inte sova ordentligen på natten är att man konstigt nog inte är särskilt trött på morgonen. man ahr ju aldrig riktigt hamnat i den där djupa sömnen och det är då rätt lätt att vakna till "på riktigt". Nackdelen är såklart att man blir tröttare under dagen. Ju längre den går desto mer känns hjärnan som mos.

Nu är jag hemma på lunch men ska snart tillbaks till jobbet igen.
Jag har iallafall lyckats vara riktigt effektiv fram till lunchen vilket känns bra eftersom jag itne vet riktigt när jag kommer at "krascha". Men det känns bra att hunnit med så mycket som möjligt innan dess i varje fall.

Ännu en som känner av den här förkylningen är M. Han har alltså åkt på en ny sjuka! Inte skoj. Jag hoppas att det inte kommer bli lika jobbigt eller långvarigt som sist. Och så tänker jag i mitt stilla sinne att "Nu får det vara nog med förkylningar och annat skräp på ett tag!" för jag blir så trött på detta med varannanveckassjuka. Själv känner jag inget än peppar peppar. Jag hoppas jag slipper. Jag har inte tid att vara sjuk!!!!! Det finns inte någon plats för det alls i min kalender! Nepp!
M vilar lite här hemma och ska hämta Lill-Skruttan snart. Det blir kortarde dag för henne eftersom hon inte är helt 100 än. Vi hoppas båda att det blir en mer sömnrik natt inatt.
Nu - tillbaks till jobbet.


16 kommentarer:

mammigranten sa...

Stackars liten! Och M med såklart.
Hoppas de kryar på sig snarast.
Kram

Trillingnöten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Trillingnöten sa...

Ajaj, det är så himla jobbigt när de små är sjuka. Det blir liksom hundra gånger värre känns det som. Å andra sidan känns det som om de små inte lider lika mycket som sina föräldrar när de hör sina små :) Vår dotter kan ha riktig förkylning och jag skulle aldrig kunna sova med den nästäppan, men min dotter hon, hon bara sover och sover...helt sanslöst.
Jag hoppas att båda känner sig bättre och att du slipper!!

Petra H sa...

Åh nej, stackars både E och M - det är ju verkligen varannan vecka som du skrev! Inte roligt alls! Och helt otroligt att du håller dig frisk men det är kanske på ren vilja??
Hoppas att de andra kryar på sig och att ni får sova HELA natten!
Stora kramar

Annika sa...

NÄ, nu får det räcka för er, era stackare!
USCH och fy. Det är väl alla starka dagisbaciller :-(...
Håller tummarna för att det ska gå snabbt att bli frisk denna gång, och att du ska slippa eländet.
KRAMAR!!!!!

Saltistjejen sa...

Mammigranten,
ja det är ju inte helt roligt för någon. Men jag hoppa att hostan blir bättre snart. och jag hoppas hon inte smittade er igår!
kram!


Trillingnöten,
nej visst är det underligt att de ändå klarr "mer" när de är sjuka än vad vi vuna gör. Samma sak med feber.
kram!


Petra,
javisst är det galet! Är det inte det ena så är det det andra. Visserligen hade vi en sådan period med Lill-Skruttan förra vintern, men då slapp iallafall vi undan de flesta gångerna. Nu har ju M drabbats väldigt tätt vilket känns helt knäppt!
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp jag vi får hoppas det går över snart!
Jag vet itne arför jag klarat mig såpass bra hittills. kanske är det mina år här när jag pendlade som boostat mitt immunförsvar lite mer...?!? ;-)
Kram!

anna of sweden sa...

Håller tummarna för att det vänder snabbt!
Kram!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
tack!!

olgakatt sa...

Usch, så trist! Se bara till att ni har skött undan alla infektioner tills ni kommer hem i jul!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
ja vi får förska göra det. hoppas sommsagt att detta ska vara sista "ordentliga" förkylningen detta året!
Kram!

Desiree sa...

Usch jag förstår verkligen att det känns tradigt att lillan ska vara sjuk igen och stackars M. Det är ju verkligen inge kul då det går i ett när det gäller infektioner och sjudommar. Hoppas att hostan går över snart så att ni kan få sova allihop och att även M repar sig hyggligt snabbt. Du borde vara kanontrött vid det här laget som inte sovit något vidare i natt din stackare. Hoppas du får sova lite bättre i natt.

Jemayá sa...

Oj nej, hoppas det ger sig snabbt. Vet itne om det hör till att det blir mer eller mindre ett år av intenisvt "förkylande" när de små blir aktivare, kanske de bygger upp sin motståndskraft?! Jag hoppas i varje fall att det för vår del räckte med förra vintern. Läste ett mycket enkelt, men effektivt sätt att skydda sig mot bobbor som hunnit söka sig in genom näsa och mun - gurgla med saltvatten flera gånger om dagen och också skölja näsan med saltvatten morgon och kväll. Hoppas du hålls frisk och inte "kraschade" förrän du var hemma! stor kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nä det har varitl lite väl mycket sjukdomar här på sista tiden. inte skoj. men jag hoppas det ska gå över snart.
kram!


Jemaya,
nej visst är det så att små barn ofta drar på sig en massa infektioner. Från dagis och kompisar. En del av småbarnsåren gissar jag när immunförsvaret byggs up.
Saltattensköljning har jag hrt talas om, men själv tycker jag det verkar lite läskigt att göra det... ;-)
Kramar!

Taina sa...

VAD LESS MAN BLIR DÅ!!! Förbaskade basilusker som härjar ÖVERALLT! Lill-Skruttan då. Tycker så synd om henne. Det är jobbigt för de små att växa upp innan de blir något mer immuna mot allt som går.

Hoppas både M och Lill-Skruttan kryar på sig nu.

KRAMAR

Saltistjejen sa...

Taina,
javisst är det trist! Ni har ju varit i precis samma sits med sjukdomar som avlöser varandra den sista tiden! Visst är det den säsongen på året och visst handlar det till viss del om ens barn som j vandrar runt på dagis viklet ju mer eller mindre är som en bacillodling, men ändå. Det vore skönt med lite friskt ett tag!
Kramar!!!!