lördag, december 12, 2009

Emmas julklappsbyte

En av mina favoritbloggar är Emmas och för ett tag sedan utlyste hon ett hemligt julklappsbyte mellan bloggare. Jag fick ett mail från Emma för ett tag sedan där min juklappsbloggare fanns och nu har jag äntligen köpt, slagit in, gjort ett julkort samt skickat julklappen.

Här är resultatet innan det hamnade i en "påse" och skickades iväg med posten.

En av er som är med på julklappsbytet kommer att få denna julklapp om ett tag!


Hann även med att göra ett julkort vilket jag tycker känns roligt.


Dagens mest positiva överraskning var den otroligt hjälpsamma mannen på posten. Det är ju en djungel detta att försöka hitta rätt typ och storlek på kartong när man ska skicka paket. Jag hade tagit en av postens "flat rate" som de gjort mycket reklam för på TV eftersom det inte är ngn viktbegränsing utan volymbegränsning på dessa kartonger. Men väl framme i kassan sa mannen där att han trodde att jag skulle tjäna på att skicka innehållet i ett mindre och billigare "paket". Han frågade om han fick öppna kartongen och när han såg att min julklapp inte tog upp ens hälften av utrymmet gick han resolut och hämtade en vadderad påse istället. I och med denna hjälp sparade jag 15 dollar! Sådant tycker jag är Service! Och det får mig på bra humör!

Imorgon bär det av till Miami.
Det blir en tidig morgon här för jag måste förbi jobbet en sväng innan. Det mesta är dock packat men jag vet att det alltid brukar bli stressigt på sluttampen ändå. Vi har iallafall bestämt att ta en taxi till flygplatsen vid 08.30-tiden imorgonbitti.
Det ska bli såååååå skönt att komma iväg lite!
Sol, värme och semester är en oslagbar kombination.
Stackars M har ju förstås sitt föredrag på måndag, vilket är själva anledningen till vår Miamitripp, så han kommer nog inte känna av semesterkänslan förrän det är över. Som tur var kommer han att prata redan på måndagförmiddag så sedan är han fri. Vi har inte planerat något alls egentligen utan kommer nog se lite vad vi vill göra medan vi är där. Det enda vi säkert vet är att vi tänkt hälsa på min bloggkompis Vic och hennes familj på måndagkväll och det ska bli jätteroligt!
Nu måste jag lägga mig för annars blir det ingen sömn alls....


10 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Vilket vackert paket!!! Hmm, nästa år ska jag vara med! Blev lite inspirerad!

Emmama sa...

Vad kul att följa detta, det kommer klart bli en tradition! :) Trevlig resa! Kram!

olgakatt sa...

Ha det så skönt i Florida!Ska tänka på nevön på måndag fm Miamitid.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilket fint paket!! Och vad duktig du är som gjorde eget julkort!

Jag hade också en otroligt hjälpsam person på posten i Sverige. Sa att jag tjänade på att skicka i en icke förfrankerad vadderat påse. Blev mycket billigare än jag trodde.

Ha så skönt i Florida!

Kram

Desiree sa...

Ooooh vad spännande med julklappen. Den ser jättefin ut. Gulligt av mannen på posten att hjälpa dig så att du slapp betala en massa i onödan.

Åh ni ska till Miami. Gud vad härligt. Nice! Då tycker jag du ska njuta av sol och liten minisemster. Det kan du allt behöva. Hoppas det går bra för M, men det gör det säkert. Jag vet dock att det alltid är nervöst att tala på sådana där möten. Kul att ni ska träffa Vic och hennes familj. Jag håller på att plannera våran Key West semester med svärföräldrarna just nu för fullt men det blir ju först i slutet på januari vi sticker dit. Ha det nu riktigt bra.

Kram

Annika sa...

Nästa år ska jag också vara med, kul grej. Kände att det inte hanns med iår, men...

HAVE fun in MIAMI!!!

Trillingnöten sa...

Vad trevligt med Miami! Det är mysigt där, mycket annorlunda än New York :) Ha en trevlig resa!

underytanjag sa...

Tjusigt! Nu får man se vad som dimper ned i brevlådan... Riktigt avis på Miamitrippen. Kram!

Petra H sa...

Spännande!! Jag skickade mitt paket för några veckor sedan, inte lika vackert inslaget som ditt, men kommer inte ihåg hur mycket jag betalade. Men jag skickade det i den minsta "jiffy"-påsen jag kunde hitta ;-) Det tråkiga är ju bara att man kan inte vara så hemlig när det ska fyllas i tulldeklaration etc.
Kram!

Saltistjejen sa...

Till alla mina bloggvänner ovan,
tack!
Jag tycker själv detta var så roligt av Emma! Tack Emma för den finfina idén! Nu går jag också och väntar på paket....!
Kram!!!