torsdag, december 03, 2009

Fredagstema i december

Just nu snurrar livet väldigt snabbt omkring oss. Tiden räcker inte till. Vare sig till det man måste eller det man vill. Så Fredagstemat under december kommer nog att bli lite si och så från min sida. Tyvärr. Det är Nilla som står för temat denna månaden och jag ska se ifall jag hinner och orkar med något, men vill i nuläget flagga att jag troligen inte kommer att hinna med så många.

Uppdatering på sjukfronten:
Lill-Skruttan var tillbaks på dagis i dag. Hostan är kvar men inte lika illa. Hon har fortfarande snuva men även den är betydligt bättre nu. Febern var borta redan igår vilket är kravet för att gå tillbaks till dagis - minst ett feberfrtt dygn hemma. Men framförallt är det humöret som är tillbaka! Och då menar jag det glada. Medan det supergnälliga trista är väck. Så skönt! En helt ny liten person vi har här hemma nu! Imorgon är det dags för 18-månaderskollen. Otroligt! Tycker alldeles nss vi var där på 12-månaders kontrollen....

Själva har nog både M och jag åkt på en liten släng av vad-det-nu-var hon hade. Men vi tror och hoppas båda två att det är en betydligt mildare variant. Just nu finns som sagt ingen tid till att bli sjuk! Jag ska ärligt säga att jag inte riktigt förstår hur vi ska hinna med allt som vi "måste" innan vi ska åka hem till Sverige i jul?! Men, det brukar ju gå på något vis ändå. Och bara vi får hålla oss friska ska det säkert fixa sig även iår.

10 kommentarer:

Anne sa...

Låter som en jobbig vecka, men vad skönt den lillas humör är tillbaka! Håller tummarna för att snuvan och hostan försvinner snabbt också nu, men vad skönt hon är feberfri och framför allt är ett soligt, glatt jag igen. Jag antar att allting är mycket lättare att hantera, även om man själv blir sjuk eller är stressad pga jobbsaker, lättare om i alla fall tösen är frisk(are), glad och mer sig själv igen.
Veckorna rinner verkligen iväg nu, det är inte långt kvar till jul. Du kanske skrivit det men kommer inte ihåg, så jag frågar: när åker ni till Sverige?
Hoppas ni får vara friska nu, så ni orkar med både jobbstress, Ella och allt annat som pockar på innan ni kan pusta ut lite och börja fira jul om några veckor. Skönt med stundande helg kanske. KRAM på dig!

Trillingnöten sa...

Vad härligt att det vänder och går mot rätt håll! Man saknar ju sin lilla gulliga skrutt när hon är sjuk...det blir inte samma sak :) Vad kul att ni åker hem över jul! Hoppas ni får lite snö då :)

Nenne Nennelainen sa...

hej,
ta hand om er därborta!!!!!


massor av kramar

/hönan

Marianne sa...

Skönt att Skruttan är bättre nu! Arton månader redan ... Hoppas som du säger att era slängar blir mildare så att ni ska orka igenom allt som måste göras innan ni åker. December kan vara en hektisk månad.

Kram och krya på er!

Anna, Fair and True sa...

Skönt iaf att Ella verkar vara på bättringsvägen (och hoppas ni inte blir sjukare) så att ni blir friska i tid för resan. När åker ni?

I slutändan brukar man ändå hinna men vägen dit kan ju såklart vara lite jobbigt. Sedan kanske man ibland måste sätta sig ner och tänka "är det något av dessa 'måsten' som egentligen inte är det?".

Önskar jag kunde skicka några extra timmar till er!

Kram!

Annika sa...

Ja, det märks att du har mkt nu, Saltis. Sätt bloggen åt sidan, var med i temat då du hinner.
Håller tummarna för att saker och ting ska lugna ner sig i ditt liv nu...
'bout time for that, if I may say so myself...
Ta hand om dig!!
Och er!
Bamsekramar!!

Desiree sa...

Jag sträcker upp en hand nej jag stäcker upp båda och vill vara med i eran klubb över stressen med allt som ska hinnas med innan vi far hem till Sverige för jul. Usch vad stessigt det kan bli ibland. Men skönt att höra att lillskruttan mår bättre och är tillbaka på dagis. Jag håller tummarna för att ni får hålla er friska båda två. Ha en bra fredag och helg även om det är intesivt just nu. Jag har faktiskt också hoppat över fredagstemat denna månaden.

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det har varit lite jobbigt. Mest det att försöka hinna hålla ett heltidsjobb flytande samtidigt som man är hemma med en liten sjukling plus får alldeles för lite sömn... Men men det går om än lite haltande.
;-)
Visst rinner tiden iväg. Vi ska åka till Sverige den 21:a men innan dess ska vi en sväng till Florida vilket såklart gör veckorna fram till Sverigeresan lite extra hektiska. Men jag ser fram emot ett par dagar i värmen! :-)
Kram!!


Trillingnöten,
ja det känns alltid udnerbart när det väl vänder.
Och nu ser jag fram emot att åka till Sverige också. Nästan ett år sedan jag var där sist.
kram!


Nenne,
tack vännen!!!
Ni med!
kraam!


Marianne,
ja jag tror att både M och jag ska komma lindrigare undan faktiskt. Jag har väldigt mycket lock för öronen idag och känner av halsen lite, men ännu inget värre. Så jag hoppas det stannar vid detta.
Kram!


Anna Fair and True,
ja det är konstigt hur mycket man inser att man "måste" göra. Fast just nu tror jag tyvärr att alla måsten är riktiga måsten. Iallafall mer eller mindre. För det mesta har med jobbet att göra. För både min och M´s del. Jag ahr en dead line innan jul som jag MÅSTE hinna fixa och det är lite stressigt nu måste jag säga...
Kram!


Annika,
japp just nu är det liiite för mycket faktiskt. För att man egentligen ska må bra alltså. Men vi får ett par dagar ledigt nästa helg och tre dagar veckan efter. Eller JAG får det iallafall. m ska hålla föredrag så för honom blir det ju inte lika avslappnat. Jaja, ser fram emot det ialalfall.
kram!


Desiree,
japp förstår att ni ahr mycket också. med flytten och allt annat fixande! Det är inte lätt när sådana saker infaller just inann jul. Plus att en hemresa även emdför lite extra stress i form av planerande och packande som ska fixas.
Hoppas att ni hinner med det mesta ialafall utan att stressa alltför mycket.
kram!

Nilla sa...

Krya på er!

Saltistjejen sa...

Nilla,
tack!