torsdag, december 10, 2009

Sött

Under kvällen var jag så otroligt sötsugen. Tjatade om att vi inte hade något gott hemma. Men att jag inte orkade gå ut för att köpa något. Till slut sa min supergoa man att han kunde baka en kladdkaka. För att vi skulle få något gott.

Sagt och gjort en kladdkaka blev det.
Och oj, nog blev den söt alltid!
Tror mängden socker - kakao blev lite felbalanserad.
Men det var ändå himla gott. Iallafall de första tuggorna. Sedan blev det lite väl sött.
Jag åt inte upp hela min bit, men jag tycker ändå det var så himla gulligt av M att baka.
Sött sött sött.
Så sött av M att baka en söt kaka till mig när mitt sötsug satte igång.

Och dessutom så tog han ju definitivt död på mitt sötsug. Nu känner jag mig inte ett dugg sugen på något sött. Alls. Så det var ju riktigt bra!
Förutom att jag ska pussa min söta dotter innan jag somnar. Den sötman är det enda söta jag är lite sugen på fortfarande. Men det suget lär man nog få dras med livet ut....!
Och inga kladdkakor i världen lär kunna råda bot på det.

19 kommentarer:

Suddrik sa...

Åh vilket gulligt inlägg. Jag sitter och dumflinar. Kram på er.

Trillingnöten sa...

Men! Vilken gulleplutt :) De kan förvåna en de där äkta männen ibland...på ett positivt sätt. Och du ville ju ha sött! :)

Trillingnöten sa...

Men! Vilken gulleplutt :) De kan förvåna en de där äkta männen ibland...på ett positivt sätt. Och du ville ju ha sött! :)

Millan sa...

:-) ja om syftet var att ta kal pa ditt sotsug sa lyckades han ju! Jatte gulligt av honom att baka at dig. Det har nog Ben aldrig nagonsin gjort...
Dock at aven jag kladdkaka, fast med riktigt choklad i (Petras recept) i gar kvall kl 22 och jag ar fortfarande matt. Var pa julmiddag med nagra vanner och at alldeles for mycket, alldeles for sent! kram

Desiree sa...

Ha ha helt underbart. Gulligt av M att baka en kaka åt dig. Synd att den blev på tok för söt men den verkade iallfall bota ditt sötsug.

Kram

Saltistjejen sa...

Suddrik,
tack!
Kram på er pockså!!


Trillingnöten,
Ja detta var verkligen en överraskning för M brukar normalt aldrig baka eller vilja göra något såndat. Men det var jättemysigt och kändes så bra!
kram!!


Millan,
hahahaha ja nog tog det kål på sötsuget alltid. Detta var dock bara en vanlig kladdkaka och ingen lyxvariant à la Petra. Men kul att du var på julmiddag och hade trevligt igår!
Kram!


Desiree,
japp, nästa gång kommer han ta mindre socker och mer kakao. Men tanken och handlingen var supergullig och det är ju DET som betyder något. Att jag sedan njöt av de två första skedarna men att sockret sedan tog överhanden gör inget. Jag slutade iallafall sukta efter sött! :-)
Kram!!

Victoria sa...

Men vad gulligt gjort! Johan skulle nog sagt åt mig att åka och köpa glass om jag var så sugen... Där skulle det inte blivit någon kladdkaka om jag inte bakade den själv ;o)
Kram!

Saltistjejen sa...

Vic,
hahahha! Det var vad M sa först och vad han nästan alltid brukar föreslå som lösning på mina kvällsug efter något gott. Men denna gång överraskade han sedan med att baka! jag är fortfarande paff!!! :-)
Kram!

Annika sa...

Jaha, en sådan har man ju inte ätit sedan gud vet när...har i stort sett knappt ätit ngt sött denna höst. Kladdkaka är så gott att det finns inte med vispgrädde till, mmm....
Gulliga M som bakade en sådan åt dig!!
Imorrn ska jag iallafall äta lussbullar har jag bestämt, så de' så :-)
Kram!!

anna of sweden sa...

:)

Saltistjejen sa...

Annika,
ja du har ju varit såååå duktigt under hösten med att hålla dig till nyttig mat! Bravo!!
Själv faller jag ner i sötsugegropen då och då...
Hurra för att du ska få äta lussebullar imorgon iallafall!
Kram!


Anna of Sweden,
Ja, visst var det sött?!
:-)

Anne-Marie sa...

Vilken omtänksam man du har. Att kakan sedan blev litet väl söt gjorde kanske inte så mycket. Mycket sött verkar du ha på gång. :) Kram!

Marie sa...

Vilken härlig man du har! Men kan tänka mig att det inte är alltför gott med en alltför söt kladdkaka, men tanke var ju god! :)

Marianne sa...

Å vad romantiskt! Romantik är inte alltid röda rosor och skumpa, att baka en kladdkaka till sin sötsugna fru slår allt sånt med hästlängder!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
tack ja och igår var han mer än vanligt gullig!
Kram!


Marie,
haha japp tanken var mer än god. Kakan var emr än söt!
Kram!


Marianne,
nej visst är det den vardagliga omtanken som är den verkligen romantiken! :-)
Kramar!

Anonym sa...

Nej det sötnosen blir du aldrig av med :). dock kommer ni att nog att dela det med tiden :D.
Ewa

Anna, Fair and True sa...

Vad gulligt skrivet!

M kanske hade en baktanke (fyndig jag var) med det. Å andra sidan är ju du så smal att du nog inte skulle ta så mycket skada av flera bitar kladdkaka! Fast tänder ska man ju alltid vara rädd om förstås :)

Saltistjejen sa...

Ewa,
haha nej den sötnosen vill man ju ha kvar! :-)
kram!


Anna Fair and True,
hm tror inte han hade ngn baktanke utan det blev nog bara lite fel beräkning av ingredienserna. Plus att kakaon här känns mindre "chokladigt bitter" än vad den gör i Sverige. Så balanden blev än mer off.
Ang iguren så bryr jag mig inte om kaloriräkning eler ådant p g a den. jag skulle däremot gärna vilja få igång mig att börja träna igen eftersom jag mår bättre av att vara fysiskt aktiv. Men självklart har du rätt i at man ska ha koll på sina tänder.
Kram!

Ewa sa...

Men vilket konstig inlägg jag skrev, slant på tangentbordet tydligen. Menade såklart att er lilla sötnos blir du/ni ju aldrig av med dock tror jag att ni med tiden kommer att dela kladdkake/sötsuget med varandra. ;)