fredag, december 04, 2009

Ny människa

Känner mig som en ny människa!
Helt och fullt.
Jo, verkligen.
Efter mitt möte med chefen idag så lyftes mitt enormt negativa stressmoment plötsligt från mina axlar. Plötsligt känns det som om jag kan andas friare igen. Så underbart! Det är nog inte förrän nu jag riktigt inser hur mycket detta verkligen tyngt mig de senaste veckorna. Självklart rent praktiskt i form av jobbtimmar, men framförallt mentalt.

Jag har fortfarande en dead line.
Att skriva färdigt min s.k "progress report" så att chefen kan skicka in den före jul.
MEN skillnaden är att hon nu tyckte att det räckte med att skriva om arbetet jag utfört och utför. Men att jag absolut inte behöver stressa ihjäl mig för att försöka få några sista-minuten-resultat. Och det är ju detta jag oroat mig så mycket över. Detta jag jobbat så mycket för. De där jävla resultaten som liksom aldrig kommer. De där försöken som bara gått åt ja, vart har de gått...? Pressen. Att försöka hinna. Att vända ut-och-in på sig själv och dygnets ack så få timmar, för att försöka få det att gå ihop sig i slutändan. Jag har drömt om jobbet på nätterna. Ofta vaknat till och då haft jobbet i huvudet meddetsamma. Och för min del är det ofta ett tecken på stress. Oron blir för stor så den tar upp allt utrymme och fyller upp även nattimmarna.

Nu, när jag faktiskt med chefens goda vilja, kan arbeta som vanligt. I normal takt så känns världen så mycket ljusare. Livet så mycket mer njutbart. Jag kan nog sträcka mig till att jag känner ren och skär lycka. En tung sten som hängt och tyngt ner runt halsen har nu kastats iväg. Självklart innebär detta inte att jag inte kommer arbeta och ligga i. Det måste man ändå. Men den mentala superstressen är för tillfället puts väck och det gör en ofantlig skillnad!

Plötsligt njuter jag ohämmat av att det faktiskt är fredag.
Fredagkväll och jag måste inte tillbringa hela helgen på jobbet som jag hade planerat tidigare.
En viss del måste jag ändå jobba. Pyssla lite med mina celler. Och skriva min "progress report" så jag kan lämna den till chefen på måndag. Men i jämförelse med tidigare jobbstressångest så är detta inget och nada. Jag kommer skriva med glädje. Med ett leende i mungipan. Jag lovar.

Plötsligt ser jag även fram emot nästa helg.
Riktigt mycket.
Utan stressen över allt jag skulle varit tvungen att hinna innan lördagen. Allt jag redan på förhand visste att jag inte skulle hunnit. Och som därmed låg tung ogenomtränglig som krutrök omkring mig.
Florida - Here we come!!!!!!!

Om en känsla kunnat ge en vingar skulle jag flyga hem från jobbet nu.
Men det blir till att gå. Promenera.
Fast stegen kommer vara så lätta så lätta...
Knappt nudda vid marken.

19 kommentarer:

anna of sweden sa...

Härligt! Grattis!

Desiree sa...

Jag förstår att det tyngt dig. Så skönt att det ordnat sig och att du kan slippa oro och ångest. Det hade ju faktiskt varit ormligt att begära att du skulle lyckas fixa fram fler resultat samtidigt som du skulle gjort ditt vanliga jobb och din progress report. Du verkar ha alldeles tillräckligt som det är men det du har nu är hanterbart. Usch jag förstår precis hur det kan vara. Jag är glad att jag själv har en toppenchef. Men nu har det varit superstessigt för mig på jobbet i någon månad och sedan har det varit jättemycket privat med flytt osv. Det ska bli himla skönt när jag kan pust ut. Jag tror att bara flytten här bli avklarad och jag känner att vi kommit iordning på nya stället lite så kommer det kännas fantastiskt bra. Ska ni åka till Florida en sväng? Närdå? Ska du åka och hälsa på Victoria? Lite nyfiken. Ha en skön helg nu och njuuuut.

Kramis

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
tack!!!


Desiree,
ja det har varit lite för mycket de senaste veckrona faktiskt. Så detta känns helt underbart.
Att vi dessutom drabbats så mycket av sjukdomar under hösten har ytterligare spätt på nivån av "jobbighet" eftersom det tär väldigt mycket på ens energireserver.
Hoppas verkligen att ni coskå får det lugnare snart och att du kan komma i balans. man inser inte alltid hur jobbig en situation är förrän efteråt på ngt vis. Så länge man befinner sig i den så bara kämpar man på.
Stor kram!!

Trillingnöten sa...

Wow! Till och med jag blev lättad när jag läste ditt inlägg...som en sten lyfts från mitt bröst! :) Då är det bra!

KARLAVAGNEN sa...

Så härligt det låter. Det är synd bara att vi drar oss för att ta det där samtalet med chefen t ex. Så att det blir försenat. Men nu är det gjort och Tinkerbell flög hem med lätta fötter till sin lilla familj. Vet inte varför, men jag tänkte fick en vision av Tinkerbell när du skrev om att flyga hem! Enjoy the weekend!

KARLAVAGNEN sa...

Så härligt det låter. Det är synd bara att vi drar oss för att ta det där samtalet med chefen t ex. Så att det blir försenat. Men nu är det gjort och Tinkerbell flög hem med lätta fötter till sin lilla familj. Vet inte varför, men jag tänkte fick en vision av Tinkerbell när du skrev om att flyga hem! Enjoy the weekend!

Suzesan sa...

Grattis Saltis den känslan förtjänade du. Du har haft det sltigt ett tag nu som jag förstått. Låter härligt att bara koppla av på sätt och vis.

Ha en skön helg. Njut.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha! ja det var ju bra att även du kände av lättnaden! :-)


Karlavagnen,
visst är det ofta så. Nu var det inte ens på mitt initiativ utan ett redan planerat och inbokat möte men resultatet var ju det samma.
Så skönt!
kram!


Suzesan,
tack!
ja detta kändes verkligen underbart skönt.
Hoppas din helg blir bra den med.
Kram!

Pratglad sa...

hm... själv väckte jag min kära make mitt i natten genom att jag pratade i sömnen om jobbet = inte bra.. hm.. men men.. min paus från jobbet är ju rätt tydligt inplanerad så det får väl gå....

skönt att du är mer lättad!!! det har du VERKLIGEN förtjänat, kära medsyster med diagnos "duktig-flicka"!!

Saltistjejen sa...

Pratglad,
tack vännen! Och jo för din del kommer det ju bli ett jobbavbrott, men det blir ju ett väldigt spännande sådant! :-)
Nu är det ju näääära!
Kram!

Jemayá sa...

härligt att höra! Och att se foton från er trevliga fest. Om en vecka har jag också en julfest, men hoppas orka börja ställa till med ...om inte middagar, så i allafall kaffebjudningar för att folk ska inse att jag finns till ännu och äntligen börjar ha energi för andra/annat än vardagen också! kramar!

Saltistjejen sa...

Jemayá,
vad kul med julfest! Det blir säkert jättelyckat. Själv tycker jag att visst kan det vara lite jobb med att fixa till en fest men det brukar verkligen vara ngt man itne ångrar sig i slutänden. Men får faktiskt energi också även om det tar en del också.
kramar!!

Victoria sa...

Vad skönt att det känns bättre med jobbet, negativ stress är INTE kul! Ni är hjärtligen välkomna hit!! Kramar!!

Saltistjejen sa...

Vic,
TACK!!!
Å vad ni är söta och ÅÅÅÅ vad ROOOLIGT det ska bli att få träffa er igen! Hela din underbara familj! Lill och Lång var ju bara FÖR goa när vi sågs sist!
Varma kramar!

Nenne Nennelainen sa...

hej, vad skönt!!!!!!! Det låter ju super att du fått ett bra samtal med chefen så att hon vridit ner lågan på blåslampan lite. Grattis! Njut nu och hoppas ni får en skön tid fram till jul!

Jag har inget annat kul att rapportera, men heller inget tråkigt, och inga nyheter är ju BRA nyheter. :-D:-D:-D

Jinxade jag åt nu?

Hur som helst, massor av kramar till er alla!!!!

Saltistjejen sa...

Nenne,
ja det känns oerhört skönt. Särksilt som jag nu åkt på en förkylning och inte mår tipp topp...
BRA att du inte har några hyheter än tycker jag! Jag tänker på er och hoppas att mina telepatiska förmågor ska kännas. :-)
KRAM!

Marianne sa...

Å så SKÖNT! Hoppas nu att helgen har varit riktigt skön. Ska läsa ikapp (igen!).

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt! Bra att ha en förstående chef! Fast det låter ju bra också. Jag menar, inga resultat i din värld är väl egentligen också resultat. Eller?

Saltistjejen sa...

Anna Fari end True,
ja det var verklgien skönt! Men njae inga resultat i min värld är oftast inte så bra. I detta fall hadnlar det om experiment som strandat på vägen så jag håller på att optimisera olika protokoll och då är de uteblivna resultaten inte något mer än just uteblivna svar. Tyvärr.
Kram!!