onsdag, december 16, 2009

Tillbaks i kylan igen

Så är vi hemma igen. New York mötte oss med knastertorr kyla och vinterkänsla. På ett sätt saknar jag värmen. Det har varit underbara dagar där nere. Men samtidigt så gillar jag ju vintern också, och julkänslan är helt klart större här än i Miami. Tycker jag. Men visst var det med lite vemod som vi checkade ut från vårt lyxiga hotell i morse. Att bo så var verkligen lite utöver det vanliga. För vår del iallafall.
Vi avslutade vår Miamivistelse med att besöka Everglades och göra en liten tur med "båt" samt se "doddidajs" som Lill-Skruttan glatt utropade gång på gång ivrigt viftande med sitt lilla pekfinger. Hon ville naturligtvis få alla runtomkring att inse det fantastiska faktum att det var riktiga "doddidajs" framför henne. Och vi ville inte gå in på diskussionen om att det egentligen inte alls var "doddidajs" utan 'gators hon såg. Jag menar krokodil eller alligator, vad spelar det för roll?

Nu är det bara två vardagar och en helg kvar innan det bär av till Sverige. Det känns nästan lite surrealistiskt att tänka på att man igår tillbringade dagen vid poolen och stranden i Miami, idag är man hemma i ett kylslaget New York, och om ett par dagar kommer man befinna sig i Sverige igen. Ett länge inlägg med fler bilder från Miami kommer senare.
Nu finns varken tid eller ork. Morgondagen kommer börja med en dagisfrukost och sedan ska jag försöka att börja knyta ihop jobbpåsen lite inför jul- och nyårsledigheten. En del presenter ska även inhandlas. Men först en natts förhoppngisvis god sömn!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vilken liten globetrotter Ella redan är.
Hur går det att ha henne på flyget? Jag är så nervös för att flyga med Leon nu i f a han blir rastlös eller sparkar i sätet framför eller nått.
Jag vågar mig nog inte till Sverige förrens jag har någon att åka med. Speciellt när man ska ha två små med sig.

Jag är SÅ impad av att Ella är så duktig på att prata.
Lillskrutten här säger ju inte mycket mer än mamma, pappa och daddy. Sen är det en blandning av grymtningar och annat babbel.
Hoppas att det kommer såsmåningom.
Tur att han förstår allt man säger i a f. :D

Hoppas att ni får en kanonfin jul i Sverige. Snö i mängder lär ni ju få se.
När kommer ni tillbaka till NY igen?

KRAM!

Taina sa...

Välkommen uppåt i landet! Det har varit några dagar med minus nu. Både dag som natt. Men det är ju så det ska vara vid jul, tycker jag.

Jag ser fram emot ditt inlägg från Miami. Vi har funderingar på att åka dit. De har ju en mara där...hihi

Åh vad kul för er att få åka iväg snart! På tisdag kommer ju sonen hit och DET ska bli underbart!

KRAMEN!!!

Anna, Fair and True sa...

Vad härligt det låter med värme samtidigt som jag tycker det är supermysigt med all snö vi har i Sverige nu!

Doddidajs var ju bara ett så gulligt ord! :)

Annika sa...

Doddidajs var supergulligt!!
KUL att Miami var lyckat!
Kallt som tusan här ja...Men hÄRLIGT!!!!
Och i Sverige är det ju snö!! jag åker hem ieftermiddag...ska bli underbart.
Kram!!

anna of sweden sa...

Låter som att ni haft några härliga dagar. Ser fram emot vår Miamiresa efter jul.

Lite nyfiken bara, vilket hotell bodde ni på?

Emmama sa...

Välkomna hem! Och trevlig resa! Värst vad ni reser, härligt! :)

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
vad roligt att se dig här!!!
Läste nyss ditt inlägg men har inte kommenterat där än. Skönt att höra att allt är bra med er.
Attflyga med E är olika beroende på hennes humör, när på dygnet flighten är samt hur långt man ska. Men oftast går det. Ibland bättre ibland sämre.... Det bästa är om man kan tima in så hon sover lite under flygningen. Tyvärr sover vår lilla tjej väldigt lite rent allmänt så det är itne alltid det blir så lång lur direkt. Att flyga ensam med barn är dock ett meck! Jag ahr bara gjort det en gång hittills och nu efter det känner jag att jag varje gång vi ska flyga är glad över att M också är med. Men man får räkna med att vandra runt i gången rätt mycket. Och hoppas att medresenärerna har tålamod... Särskilt när det är över Atlanten. Kortare flygningar känns inte lika farligt. Men 7 timmar eller mer är drygt...

Att Leon itne pratar så mycket "färdiga ord" är inget kosntigt alls. Alla barn är otorligt olika. På dagiset finns det barn som var supertidiga med att prata. Bl a en kille som bara är någon dryg månad äldre än Lill-Skruttan men som redan talar med hela meningar fullt förståeligt. Helt otroligt! Sedan finns en kille som är jämngammal med vår tjej och han har hittills i stort sett endast sagt "this" inget annat. Nu de senaste veckorna har han börjat säga några andra saker som t ex vissa barns namn. Men som sagt jag tror att man inte alls behöver oroa sig så länge de ändå "tjattrar" på även om det är saker man inte själv förstår. och huvudsaken är att de förstår vad man säger till dem. och det gör de ju tidigt!

Vi ska stanna i Sverige till 5 januari. Flyger hem på morgonen då så vi är tillbaks här på em samma dag.

Hoppas ni får en underbar jul och att lille J väntar till lägligt datum med sin ankomst! :-)
STOR KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
tack! ja jag tycker ni ska dit! Du kasn springa och resten av familjen softa!!!!!
Och du att sonen kommer förstår jag ska bli underbart! Lite senare ska han ju komma även till oss haha! Synd bara att man inte får träffa honom.
Jag ska maila honom snart igen med lite mer info.
KRAM!!!!


Anna Fair and True,
ja jag är lite avis på er snö! Jag älskar snö!!!!!! Särskilt till jul. Vet inte alls om vi får snö eftersom vi har Skånejul iår.
Kram!


Annika,
japp! kallt men härligt! Håller med!
Ha nu en superbra resa och hoppas att ni får en underbar jul!!!
KRAM!


Anna of Sweden,
ja det var sååååå härligt! Att bara koppla av och ha det varmt och skönt. Underbart!
Vi bodde på Loews Hotel. Superhärligt! Särskitl "the pool area" var extremt nice!!!!! :-)
Kram!!


Emmama,
tack! Jo det blir lite mycket ibland. men man får passa på. Denna gången reste ju M med jobbet så att säga så hotell och hans biljett fick vi ju betalda av konferensen. Så då var det ju givet att jag och Lill-Skruttan hängde med.
KRAM!

Marianne sa...

Det var det gulligaste ord jag har hört på länge! Doddidajs! Det är så klart så de heter! Alla gånger.

Visst är det lite kul att bo på lyxhotell ibland! Jag har haft turen att få göra det med jobbet ett par gånger, och man känner sig verkligen lyxig i såna omgivningar.

Hoppas att snön ligger kvar hemma i Sverige när ni kommer dit. Snart, snart!

Stora doddidajs-kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
haha ja du Doddidajs är just nu ett hett ord i vokabulären...! :-)
Och ja att bo lyxigt så där som vi gjorde nu i Miami är verkligen ngt som känns lite extra.
Kram!!

olgakatt sa...

Måste vara konstigt för Ella med sommarklänning och solhatt ena dan och så vinterskrud nästa!
Hoppas nu att snön ligger kvar här tills ni kommer! Får väl lägga in en snöboll i frysen om det kniper...
Doddidajs på er allihop!

Leles värld sa...

Hej, vi ska till New York på söndag och tänkte höra med dig om du kan tipsa om en barnvänlig restaurang. Vi har med oss en tvååring och en fem månaders.

Ha det så bra i sverige!
Kram

Desiree sa...

Välkommen hem och tillbaka till kylan. Låter som ni har haft det kanon. Åh vilket gulligt namn lillan kommit på för alligator. Jag förstår att det var härligt att få både sol och värme. Det behövs ibland. Men nu måste ni vänja er vid kyla, speciellt om ni ska hem och fira julen i Sverige för där verkar det vara både snö och kyla. Här är det rätt kallt för tillfället men det är väl lika bra att jag också vänjer mig för vi far ju hem till Sverige på måndag och där lär det ju vara ännu kallare. Ha det bra och sköt om er.

Kram

Suzesan sa...

Doddidajs vilket ord åhhh så gulligt.

Fin bild på Ella när hon spanar in dem.

Idag är här askallt, vinden gör så att allt och alla förfryser om de inte passar sig. Risk för frostskador. Men bara 6 minus. Men vinden är brutal i kyla och fuktig luft.

Det är det ju alltid vid kusten. Så skönt med kyla men så kommer viunden och det är inte skönt längre. Men nu är jag inomhus ju.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
ja vi pratade om det idag på väg till dagis. Både M och jag funderade på ifall hon tyckte det var skumt eller om hon bara tycke det är helt naturligt att det är kallt här hemma men var varmt på annat ställe.
Och en snöboll i frysen låter kul!!!
:-)
Kramar!!!


Lele,
oj, tja det mest barnvänliga i restaurangväg är alla kedjor som t ex TGI Fridays, Olive Garden. Outback Steakhouse, Bubba Gump (ligger ett vid Times Square) etc... kanske inte det roligaste men helt ok. Jag gillar särskilt Outback eftersom man kan få riktigt bra kött där. Bubba Gump är rättt kul också om man inte varit där tidigare. Annars är de flesta restauranger mycket mer positivt inställda tilll barn här än vad de är i Sverige. Rent generellt alltså. Det svåra om man är i staden (Manhattan och intilliggande stadsdelar) är oftast att det kan vara rätt trångt på många av de små mysiga ställena. Så har man barnvagn kan det vara lite småbökigt. Vi ahr en fransk Bistro nära oss dit vi gått många gånger och där de är supertrevliga och väldigt positiva trots barn och barnvagn. Den heter Bistro 61 och ligger i korsningen 1st Ave and 61st street. kanke är ni inte i de krokarna men annars är det ett trevligt och mysigt ställe med god mat och bra service.
Hoppas ni får en riktigt bra New Yorkvistelse!!!
kram!


Desiree,
tack! Jo det är riktigt kallt här också nu. Men jag gillar det! Jag har som sagt inget emot kyla på vintern bara det inte är snöblandat regn och ruskigt väder. men torr klar luft med sol gillar jag! Här var det ett par minus idag. Soligt och klarblå himmel! Härligt!!! :-)
Tänk att vi åker hem samma dag. Men kanske ine samma flyg? Hur åker ni?
Kram!


Suzesan,
ofta är det ju vinden som gör så att man fryser. Är det "bara" kallt men ingen vind kan man ofta klä sig så man håller sig varm, men vind gör verkligen så att det blir riktigt kallt.
Hoppas du snart kan mysa lite mer inne när vinden ligger i.
Kramar!!

Leles värld sa...

Tack för tipsen!
Kram

Saltistjejen sa...

Lele,
det var så lite så.
:-)

Livet enligt Jenny sa...

Åh det låter helt underbart med värme. Här har vi altt från -9 till -6 grader och som vanligt i Göteborg, snålblåst! Tror jag hade stannat i Miami om jag varit du... :)
Kramen