måndag, december 07, 2009

Kalven släpps fri

Snabb uppdatering efter vår "follow-up" på "The preemie clinic" idag.
Lill-Skruttan var först lycklig över att ha nya stolar att klättra på (i väntrummet). Sedan upptäckte hon de målade fjärilarna i taket och var glad som en lärka åt dessa. Pekade och upprepade "buddaby" eller något liknande vilket såklart var "butterfly".
Men när sköterskan kom och det var dags för obligatoriska mätning och vägning bröt åskvädret ut. Stora tårar och starka lungor demonstrerades.
Det hela stillnade något när vi var färdiga och kunde gå in i undersökningsrummet dit sköterskan också kom med en leksak. En liten stund var leksaken intressant. Sedan även takmålningarna i detta rum. Men snart nog insåg hon att nej, detta var också ett hemskt rum. likadant som det man normalt brukar besöka när man får de där hemska sprutorna. Så snart var åskvädret igång igen. När läkaren kom in för att ställa frågor och lyssna på hjärtat så ökade åskvädret i styrka. Och när slutligen denna läkare, ännu en läkare (som jag tror är "the head at the clinic"), terapeuten samt en medicinstuderande (eller vad hon nu var) klämde in sig med oss i det lilla undersökningsrummet bröt åskorkanen ut. Det blev helt klart för mycket för Lill-Skruttan. Men vi kunde trots gallskriken ändå förmedla svaren på allas frågor och när detta var klart kunde överläkaren konstatera att Lill-Skruttan kunde "graduate".

Så nu är den ystra kalven utsläppt på grönbete alldeles själv igen. Inga fler besök behövs på denna klinik för prematura barn. Skönt. Inte för att det gjort något att gå dit. Men det känns ändå bra att ens egen uppfattning om hennes utveckling verkar vara i fas med den medicinska expertisens. Och när vi gick därifrån såg vi flera barn i väntrummet varav bl a en lite pojke helt klart hade någon form av neurologisk skada. Då kramar man gärna sin lilla övergödda Ysterkalv lite extra och känner hur kärleken och tacksamheten över detta lilla mirakel sprider sig i kroppen som varm lava.

19 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Grattis! Det låter jättebra!!! Även med lite åska och dunder! Bra hon visar att hon har integritet.

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha, jo nog har hon integritet alltid den lilla kalven! ;-)
KRAM!!!

Trillingnöten sa...

Men du vad skönt! Som sagt så finns det mycket som kan hända de små, och det är skönt att din lilla tjej är frisk och kry! Även åskutbrottet är ju ett tecken på detta :) fast de kanske sker lite dåliga tider ibland :p

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är klart det känns bra att hon mår fint. Vi har dock aldrig oroat oss från det att hon började lägga på sig i vikt. Första tiden var man ju lite småstirrig men då var hon ju så yttepytteliten också. Plus att man var nykläckt förälder med nerverna lite utanpå...
;-)
Kram!

olgakatt sa...

Gött med diplomerat normalt barn!
Hoppas din sprängskalle gått ner i tryck också vid det här laget!

När åker nevön till Florida? Håller tummarna att allt går bra - jag är inte ett dugg orolig att han inte gör ett lysande jobb! Var inte hans insats planerad till Lucia? Då lyser han säkert, stjärngosse som han är.

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
jodå tack! Min spränskalle spränger inte längre. Det mest knäpper och knakar i den nu. Och ibland trycker det på i hålorna men jag sprayar flitigt....
Känner mig ialalfall bättre än igår.
Vi åker alla till Florida nu på lördag. Sedan ska han prata på månadgen den 14 så det är dagen efter Lucia. Käns trist att jag inte akn kolla hans talk men att dra med sig Lill-Skruttan in i föreläsningssalen känns inte aktuellt....
Kramar!

Emmama sa...

Du förstör att jag för evigt kommer kalla henne kalven va? För den är det gulligaste smeknamn jag nånsin hört talas om!! :) Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
hahahhaa! Feel free. Gissar att hon inte kommer bli sur på mig förrän om ett par år.... ;-)
Kram!

anna of sweden sa...

Grattis till graduation! :)

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
tack!
:-)

Annika sa...

Gratulerar! Aldrig mer the preemie clinic. DET känns bra för samtliga i familjen, inklusive den lilla kalven...(nä kalla henne inte det :-) ).
Kram!

Desiree sa...

Stackare inte kul att gå till läkaren. Men det var bra att allt såg bra ut och att ni inte behöver oroa er alls. Inte verkar man märka det minst att lillan kom till världen lite för tidigt. Hon har helt klart kommit ikapp. Jag kan tänka mig att man känner extra tacksamhet över att ens barn och största kärlek i livet mår bra och är frisk och kry på alla sätt då man ser andra som det inte gått lika bra för. Hoppas även att du mår lite bättre idag från din förkylning.

Kram

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det känns bra att allt såg fint ut. och näe jag tror inte vi kommer kalla henne kalven faktiskt...! ;-)
Kram!


Desiree,
ja lite bättre känner jag mig idag men fortfarande spökar bihålorna något och näsan ömsom rinner omsom täpper igen. Men men.... Inte värre än så trots allt.
Och det känns bra att Lill-Skruttan nu är officiellt ikapp andra jämnåriga barn också. Inte för att vi varit oroliga men det känns ändå bra.
Kram!

Nenne Nennelainen sa...

grattis Kalven! :-)

Nej, då är Lill-skruttan ett bättre ord, hahahah! Fast kalvar är väldigt söta de med, men bajsar där de står och stoppar du in fingret i munnen så sitter du snart fast upp till armhålan med en blöt mule i örat.

Lycka till i Florida då! :-))))))))

Massor av kramar

Saltistjejen sa...

Nenne,
haha men hon bajsar också där hon råkar stå.... ! ;-)
Kram!!!

Millan sa...

Ah sa skont att allt ar bra med henne och att hon nu blivit utexaminerad :-). Harligt!! Men sa typiskt att de alltid far sadana dar utbrott nar man som minst vill att det ska bli sa. Kram

Saltistjejen sa...

Millan,
haha ja visst är det så. Ubrott i all ära. Det var nog mest gråt. Men det var mycket gråt...
Nu är vi iallafall färdiga med denna premtaura klinik vilket känns bra.
kram!

Marianne sa...

GRATTIS! Nu är Lill-Gullan verkligen stor! Haha, jag kan se det hela framför mig när hon talar om för doktorn att hålla sig på avstånd : D

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack! Ja hon har en ganska bestämd vilja tösen.... :-)