söndag, december 06, 2009

Sprängskalle

Okej, så har man åkt på en redig gammal hederlig förkylning då. Jag är i stort sett säker på att det är Lill-Skruttans. Fast jag har ingen hosta. Istället känns det som om alla mina håligheter i skallbenet har fyllts till bredden av snor. Ingen trevlig känsla. Rätt otrevlig faktiskt om man ska vara ärlig. Lite som om huvudet snart ska sprängas av ett övertryck.

Jag konsummerar näsdukar som en tok. Och snortar nässpray som om jag vore beroende. Vilket man kanske kan påstå att jag är just nu. För utan den så känns det verkligen illa. Den lindrar åtminstone periodvis vilket är en lättnad.

Trots att jag mår rätt pyton just nu så är det långt ifrån någon form av influensa-sjuka med feber. Jag är absolut inte slagen till botten. Både gårdagen och dagen har klarats av hyfsat. Igår var Lill-Skruttan på sitt första kompis-födelsedagskalas. Kan säga att hon var i sitt esse. Så mycket fart och fläkt att hon däckade redan innan 19 på kvällen.

Lill-Skruttan & M ska just hugga in på "the Birthday cup-cake".


Idag har det hunnits med en tur till lekparken ute (bilder nedan. Kanske inte bästa kvaliteten men de är tagna med mobilen). Kallt som fasiken var det så vi var inte där så länge. Särskilt som Lill-Skrutta vägrar både mössa och vantar. Men lekrummet i huset samt ett besök av grannpolaren W hanns också med. Som tur var (för mig) så tog hon en lång eftermiddagsvila. Kan tillägga att jag gjorde detsamma.

Spännande att titta på duvorna som pickade på en bit bröd. Bagel såklart...
Nu sitter jag på jobbet för att försöka få klart den här rapporten jag ju var tvungen att skicka in. Och visst känns det lite tungt. Det ska erkännas. Men med känslan av superstress i färskt minne så upprepar jag igen att detta är en dröm i jämförelse. Så det känns inte så illa ändå. När jag lyfter blicken från datorn har jag ett upplyst New York City framför ögonen med Chrystler Building till höger. En ask Läkerol med lakritssmak samt ett paket näsdukar nära till hands på skrivbordet. Näsan nysprayad så sprängskallen känns för ögonblicket lite mindre sprängbenägen. Det här ska gå bra.

Dagens ord är förövrigt "Tissssccchooouuu" vilket Lill-Skruttan tyckte var övermåttan roligt att säga gång på gång. Antagligen kittlar det roligt i munnen. Med tanke på hur många "tissssscchooouuus" jag har använt under dagen är det kanske heller inte konstigt att hon upprepar just detta ord?

Imorgonbitti är det s.k "Sing-a-long" på dagiset och jag hoppas vara såpass frisk att jag kan gå. Det ska bli så roligt. Sedan är det återbesök på "Preemie clinic" för vad man kallar en "follow up". Jag hoppas detta blir sista gången eftersom det var otroligt länge sedan hon kändes som en preemie. Att sitta i väntrummet och se de andra för tidigt födda barnen gör därför att det känns som om jag själv sitter med en övergödd och yster kalv, medan de andra har små taniga getter.
Men nu måste jag jobba vidare så jag kommer härifrån någongång.
Näsduk fram. Läkerol in.

17 kommentarer:

Suddrik sa...

Jag har ätit för mycket socker i form av lussebullar och min hjärna går inte direkt på högvarv. Men jag vill i alla fall hälsa att du ska krya på dig!

Ta hand om dig med juice, varma filtar, tv och framför allt självömkan, den mixen brukar alltid göra mig frisk, ibland för fort eftersom man kan behöva en veckas sjukdom ibland.

Kram på dig!

Livet enligt Jenny sa...

Åh din stackare...
Har nyst som en galning hela helgen så jag hoppas inte jag åker på något nu.
Skönt ändå att det inte är knorrsjukan utan att du tom kan släpa dig till jobbet ihop med dina för tillfället bästa kompisar(läkerol, kleenex och spray.. ;) )
Krya på dig!

Nenne Nennelainen sa...

Stackars lilla vän, hoppas du kryar på dig snabbt!!! Ta hand om er där borta!

kram
Nenne med Pricken

Emmama sa...

Iiih, krya nu på dig! Hoppas den lilla fina kalven har det bra också och att det inte behövs så många mer follow ups. Lycka till med rapportskrivningen också!

Kram!

olgakatt sa...

De verkar gå i circulus vitiosus - ond cirkel - era virus! Det tar på krafterna som så väl kunde behövas till annat.
Men läpparna tycks inte hänga ändå, tack och lov. Och snart är det jul och ni här...
Å, vad jag längtar!

Sporty Spice sa...

Stackare, låter inte alls kul! Hoppas du kryar på dig snart!!!

Anna, Fair and True sa...

Din stackare, hoppas du kryar på dig snart!

Ella var verkligen superlik dig på sista fotot!

kram!

Annika sa...

Krya på dig, Saltis!
en äkta bonnförkylning kan vara väldigt tung!
SÅ Läkerol och vila IN!!
Kram!

Marianne sa...

KRYA PÅ DIG, Saltis! Fy så jobbigt med såna där förkylningar när hela huvudet känns som om det ska spricka. Usch och fy och bort med det!

Lycka till nu med rapport, follow-up och sing-along!

Kram!

Desiree sa...

Stackare krya på dig. Hoppas att du mår bättre redan imorgon. Söta bilder på lillan i sin fina vinterkappa/jacka.

Saltistjejen sa...

Suddrik,
haha så du har lussebakat alltså! :-)
Mysigt!
Tja det blir nog ont om självmkan och TV tror jag. Måste jobba och sedan har vi ju Lill-Skruttan, men jag mår faktiskt bättre idag så jag hoppas det värsta är över!
Tack för omtanken!!!
Kram!


Livet enligt Jenny,
oj, hoppas du håller dig frisk! Nej knorrsjukan tror jag faktiskt att jag hade en släng av tidigare i höst. Då när Lill-Skruttan var riktgitdålig och M också blev ordentligt däckad. Själv döckade jag ju bara en dag då men rejält och jag misstänker det var ngn variant på Grisen.
kram!


Nenne,
shit gumman! Jg kan bara tänka på ditt sms nu och då betyder ju förkylningar NADA!!!
Är så GLAD för er skull!!!!!!!
Ska maila dig.
Kraaam!


Emmama,
nej jag hoppas lilla kalven ska få bli utsläppt från hagen nu och ska få springa fritt. :-)
Kram!


Olgakatt,
japp här går det verkligen runt runt runt. Men nu hoppas vi få vara friska fram till nsäta år åtminstone. Men det vet man förstås aldrig...
och du, snart behvöer du inte längta för det är inte lång tid kvar!
kram!


Sporty Spice,
Tack!


Anna Fair and True,
Haha tycker du? Hm, själv ser jag inte riktigt likheten mellan oss, men det är nog svårt att göra.
Och jag mår bättre idag så jag hoppas det värsta är över för denna gången.
kram!


Annika.
tack! Ja det var rätt tungt igår men känns bättre idag så nu hoppas jag att jag är på bättringsvägen.
kram!


Marianne,
ja det var inte kul. Men huvudet känns mindre sprängfyllt nu även om jag fortfarande hör väldigt dåligt...
Kramar!


Desiree,
tack! Jo det är bättre idag så nu hoppas jag att förkylningen snart ger med sig helt.
kramar!

Västmanländskan sa...

Krya på dig!!!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack!

Anne sa...

Krya på dig Saltis! Kanske lika bra bli förkyld nu, förhoppningsvia ha det undanstökat lagom till Florida-och Sverigeresa (förhoppningsvis kommer inga nya bacller senare). Du låter vid gott mod och med ork ändå, som du skrev, skönt att superstressen du tidigare hade över dig är borta. Så nu är det säkert lättare för dig att hantera en förkylning än det varit för en vecka, innan bossen plockade bort en börda från dig.
På preemie clinic och de follow up som är där, skiljer de sig från "vanliga" (eller vad jag ska kalla det för) kontroller, mer exakt vad är det som görs där?
Kram och som sagt krya på dig supersnabbt!

Saltistjejen sa...

Anne,
tack! ja det känns verkligen som om denna förkylning inte är lka farlig som den skulle varit om jag fortfarnde varit lika stressad som tidigare. Nu kan jag dra ner lite på tempot ifall jag känner att jag itne riktigt orkar med.
Ang preemie follow up så gör de i stort sett samma sak som på vanlig follop up. Iallafall har det varit så för Lill-Skruttan. Men det är nog också för att hon aldrig haft några direkta följdproblem av att hon var tidig. Självklart blir det andra typer av undersökningar ifall man har ett barn som har medicinska problem som t ex ätsvårigheter, neurologiska hinder etc... iI sådana fall får barnen även annan träning via preemie clinic med olika terapeuter och program. Men i vårt fall har det inte varit något sådant alls. Enda skillnaden har varit att vid varje besök har man träffat fler läkare än vid en vanlig koll då man enbart träffar "sin" pediatrician. På preemie follow up har man träffat den "vanliga" barnläkaren som jobbar där, men även en speciell terapeut för motoriken samt en nutritionist. Men vi har som sagt inte behövt mer än svara på deras frågor och så har de kollat på Lill-Skruttan och sedan ahr det varit bra med det. Mätning och vägning görs av sköterskan precis som vid vanlig kontroll. Nu sade de dock att detta var sista gången. Hon är som vilket barn som helst och därför behöver hon itne komma tillbaks om vi inte upptäcker ngt som är konstigt senare. Då kan vi själva ta kontakt med dem.
Kram!!

Suzesan sa...

Krya på dig. jag har nyss passerat en sån förkylning. Ihhh. Tisssccchhhou hahaha så hon häramde dina nysningar LillSkruttan.

PÅ översta bilden är Ella så lik M. Där hon istter i pappas knä och skall äta cupcakes.

...Och på nedersta en liten kopia av dig.
Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
oj så du har ahft en sådan här rejäl förkylning. Fy! Skönt att du verkar vara bättre nu iallafall. Det är verkligen inte kul. Haha, tisschouu tror jag nog egentligen från engelskans "tissue" som man ofta säger här om pappersnäsdukar. Men kanske har du rätt i att hon härmade mig när jag nös! Haha, det hade jag inte tänkt på.:-)
Kram!!