onsdag, december 23, 2009

Da´n före D-dagen

Dagen före Dopparedagen.
Känns konstigt.
I år har jag inte riktigt lyckats komma i julstämning.
Kanske för att hösten varit så fylld av allt mellan himmel och jord att det känns som om det nyss var sommar. Så min mentala klocka står fortfarande och stampar på oktober. Vart tog november vägen? Och december ska vi inte tala om. Dessutom var vi ju på soligare breddgrader för bara en vecka sedan. Så den yttepytte julstämning som möjligen börjat spira lite lite lite kom helt av sig. Och sedan var det mest fokus på att få allt klart på jobbet och sedan fixa inför Sverigeresan.

Nu är vi ju iallafall här och julen står och stampar utanför dörren.
Vi har haft riktigt mysigt sedan vi kom hit. Snön ligger fortfarande kvar även om det tyvärr varit ett par plusgrader idag så det är ganska slaskigt på vägarna. Det mjuka vita börjar förvandlas till brunt slaskmodd. Men än lyser fälten vita i vintermörkret och det piggar upp.

Dagen tillbringades bl a i Malmö för att få tag på sista klapparna.
Kvällen har varit lugn med lite nötknäckning, försök till rimverkstad samt lite TV-tittande. Svägerskan har varit här och busat mycket med Lill-Skruttan. Härligt!

Enda smolken i glöggbägaren just nu är att Lill-Snorpan fortfarande är jetlaggad. Så igårkväll däckade hon utan middag vid 19-tiden för att sedan vakna pigg igen vid halv tolv. Jag tog henne då. Det blev middag och sedan lite bokläsning fram till 2-tiden då jag inte orkade längre utan helt enkelt beordrade sänggång. För oss båda. Protester utbröt men efter en hel del snurrande och pladdrande i sängen måste hon ha somnat. Jag har ingen koll på tiden men skulle gissa att det var runt 3-snåret. Så det var bra trots allt. Jag hade först befarat att hon skulle vara vaken till morgonen. Ikväll är det likadant. Läggdags något senare än igår, men efter ett par timmar var det dags att gå upp tyckte hon. Denna natt är det M´s tur. Jag hoppas dock att det håller på att vända. Att hon ska somna tidigare inatt och att hennes dygnsrytm ska vridas rätt under de kommande dagarna.

Nu vill jag främst önska alla Er som läser en
otroligt härlig Julhelg!
Hoppas att sillar, gröt, skinka och knäck ska linda in er i den där berömda julkoman. Men bara lite lagom sådär. Och framförallt hoppas jag att ni får känna av värmen som julen ändå handlar om. Att man trots flängande mellan olika julbord och släktingar kan hitta lite julefrid på varje ställe. Att pulsen som ökat ett par slag under veckorna före jul ska börja lugna ner sig.

Och till Er som får en annorlunda jul i år. Den där "Första Julen Utan...".
Utan den person ni älskat hela ert liv men som plötsligt inte längre finns hos er.
Utan den person som ni trodde ni skulle fira alla jular med i evigheters evighet.
Utan det liv som ni förra julen tyckte var så självklart att ni inte ens kom i närheten av tanken att det någonsin skulle förändras.
Er tänker jag lite extra på.

12 kommentarer:

Suzesan sa...

Hoppas LillSkruttan ska få rätt tidsrytm. Måste vara svårt för henne att ställa om sig. Kanske värre för barn än vuxna?!


Åhhh härliga fina Saltis du är poet. Så vackert du beskrev om julen allt som är vid den röda julhälsningen. Jag blev rörd och berörd. Så där som annorlunda jul har jag gått igenom flera gånger. Det funkar om man bara tar det med ro och låter julefriden råda.

..... och än en gång En riktig GodJul och visst julmatskoma det är bevis på mycket och GODMAT

Jag är glad jag hittade hit en gång för längesen till din blogg.

Julekramar
/Susanne

olgakatt sa...

Satt en stund hos Anne-Maries dotter M i går, lille julafton. Det är den dan hon alltid firat med sina föräldrar så det var just första gången utan mamma. Pappan dog för ett år sen.
Och just idag, julafton, fyller dottern 50 år, dessutom. Nej, det var inte mycket till tröst jag hade, jag är ju så ledsen själv utan Anne-Marie.
Men jag tror M blir glad för födelsedagspresenten när hon packar upp den - en digital fotoram som jag laddat med 100 bilder, många på Anne-Marie!
Nu ses vi strax!

Anonym sa...

Vad fint skrivit av dig. Just en sådan jul har vi i år. Den första julen utan mamma. Det är inte det samma och jag har i år inte hittat julkänslan. Den finns helt enkelt inte där. Vi ska försöka göra vårt bästa för att det ska bli en mysig jul iallafall. Jag önskar dig och din familj en underbar jul.

Jessica

Livet enligt Jenny sa...

Åh vad underbart skrivet! Jag önskar det samma till dig och alla andra som läser denna härliga blogg!
Kramen

Jemayá sa...

hoppsan, jag hade missat både Miami- och Sverigeresa, men bättre sent än aldrig :), har just uppdaterat mig. Wow, vilka bilder från Miami - känns helt overkligt, då man tittar ut här och ser snö och solnedgång (halv två...). Du hade jättefina foton! Önskar di goch din familj en riktigt stämningsfull och fin jul. Stor kram till dig!!!

Taina sa...

God Jul önskar jag er alla!

Kramar!!!!

Desiree sa...

En riktigt god jul till dig Saltis. Hoppas ni får njuta av lite julefrid också och inte bara fara runt. Hoppas även att Lilla Ella kommer över jetlaggen snart. Själv har jag kört med melatonin tabletter men jag antar att man kanske inte kan ge små barn sådana. Jag håller verkligen med dig om att vart tog både november och december månad vägen? Men nu njuter jag av att våran flytt är avklarad och att vi är här och kan få fira tillsammans med våra familjer.

Stor kram till dig.

Ewa sa...

Tusentusen tack för den fräscha och härliga julklappen! Hoppas att du har en riktigt härlig julhelg och att ni får er dos av snö, släktingar och vänner. Skönt om Ella snart slipper sin jetlag...eller att ni slipper hennes jet... :D.
Här i norr där jag är nu är det mindre snö än hemma. Men det är kallare. Vi äter massor av svärmors goda mat, läser och sover ;). Vi njuter!

Stora kramar!

Saltistjejen sa...

Tack för era fina kommentarer!
Önskar er alla en GOD FORTSÄTTNING på jul- och nyårshelgerna!
Vill främst säga tll Jessica att jag är ledsen att din mamma inte är hos er längre, men jag hoppas att ni fick en bra jul trots allt. Så bra det nu kan bli "Den där Första Julen". Kram!
Och Ewa vad roligt att du tyckte om din klapp! .-)
Kram till er alla!

Anna, Fair and True sa...

Jag kom verkligen in i julstämning sista veckan innan jul men är ändå lite "månadsvill" ändå. Folk nämner t ex att "i januari ska jag göra x eller y" och jag tänker att januari är om ett kvartal eller så. Tror fortfarande det är oktober eller nåt!

Hoppas Ella anpassat sig till Sverigetid nu!

Fint att du sände en tanke till dem som fick en annorlunda jul i år.

Kram!

Susanna sa...

Härligt att följa din jul! Och tack för det där sista du skrev... KRAM

Susanna sa...

Härligt att följa din jul! Och tack för det där sista du skrev... KRAM