tisdag, januari 19, 2010

Före och efter senaste IKEA-turen

Häromdagen åkte vi ju till IKEA för att hitta något bra system för att förvara Lill-Skruttans leksaker. Hur gick det då kan man undra.
Jodå, det gick över förväntan. Zipcaren fungerade finfint. Vi hittade utan några som helst problem till Red Hook i Brooklyn där vårt närmaste IKEA ligger. Självklart hjälpta av både utskriven färdbeskrivning samt att vi kände igen oss efter några av våra promenader i Brooklyn. Några av dem till och från IKEA faktiskt.

Vi hade redan tidigare pratat om att köra vidare med samma "serie" som vår TV-bänk är. Bestå. Fördelen med det är att man då kan få ett mer enhetligt intryck i vardagsrummet vilket förhoppningsvis ska göra att det inte ser alltför plottrigt ut. Det blev alltså en titt på "Bestå" när vi väl var framme. Sedan lunch. Köttbullar med potatismos till M och en barnportion av samma sort till Lill-Skruttan. Gravlax till mig. Avslutningsvis varsin "prinsessbakelse". Mmm.... Allt till det otroligt låga priset av 13 dollar! Sedan blev det lite omkringspring för Lill-Skruttan innan vi gick för att plocka ihop våra saker. Självklart inhandlades även en del smått och framförallt gott! Fikabröd till eftermiddagsfikat blev mandeltårta samt kanelbullar. De senare av gigantisk storlek!

Väl hemma skruvade M ihop alltet på ett litet kick! Sedan hade vi Lill-Skruttans kompisar W samt R över på fika tillsammans med deras mammor. En jättemysig, om än rätt aktiv och ljudlig, eftermiddag.

Hur blev då resultatet?
Bedöm själva.

FÖRE:

Innan såg det ut såhär. En leksakshög i ena hörnan nedanför fönstret.


Närbild på en del av leksakerna.


EFTER:

Katträdet något flyttat till vänster och nu ett lågt skåp istället för en rörig hög leksaker.


I dagsljus ser det ut såhär i rummet nu.


Close up.


Sesam öppna dig!
Såhär fint bor leksakerna nu.

Eftersom skåpet är såpass lågt kan Lill-Skruttan även använda ytan ovanpå till att antingen leka på, eller stå och se ut genom fönstret. Vi hoppas att man även kan använda den som sittplats ifall man har fest med lite fler gäster. Då kan man kanske lägga ett par kuddar ovanpå och vips har man en sittbänk!


Kan även meddela att IKEA-fikat blev populärt. Bullarna och mandeltårtan verkade falla våra gäster i smaken. Det blev en riktig långfika med både te och kaffe samt IKEA-fikabrödet. Mycket prat och skratt.
Under och efter fikat var det full fart på de små gästerna. Det var så roligt att se de leka tillsammans. Och när alla gått hem var Lill-Skruttan helt slut. Efter maten däckade hon redan innan klockan var halv åtta. Själva var vi ganska trötta men otroligt nöjda och glada efter en intensiv dag. Och vi avslutade kvällen med att titta på de första avsnitten av 24, vilka vi missade häromdagen.

24 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Men åh vad bra det blev! Så skönt att få undan och slippa se dem hela tiden :) Min man älskar kanelbullarna från IKEA, de med glasyr (finns det andra?). När jag gör dem hemma med riktigt pärlsocker tycker han inte att det är lika gott :( Typiskt amerikan :p
Men bra jobbat med möbeln!

Ann Jolby Solander sa...

Men vad bra det blev, och vilken underbar utsikt ni har. Fönstret i sig är ju som en tavla.

Kram Ann

Anna, Fair and True sa...

Det blev ju jättebra! Och super att Ella även kan leka på byrån och gäster sitta där. Eller ni kanske vill sitta och njuta av er utsikt bara :)

Millan sa...

Snyggt varre! Och lustigt nog har vi kopt en nastan exakt likadan unit i helgen, fast till var stereo :-).
Ikeafika ar toppen! Kram

Sporty Spice sa...

Perfekt lösning! Kan tänka mig att en och annan katt kommer att gillar att ligga ovanpå det där skåpet. =)

Tänkte på det du sa om Ikea-sängar. Är det verkligen så att de är längre? Vår Hemnes är fasiken inte lika lång som den Ikea-säng jag hade i Sverige, mina tår nuddar nästarn fotänden. Och jag har inte växt, haha! Och så läste jag någonstans att ALLT från Ikea är lika hela världen över FÖRUTOM sängarna i USA som är kortare.

Jag ska till Ikea på torsdag (träffa Taina!) så då får jag väl kollmäta alla sängar. =)

Annika sa...

Du är ju så duktig på att få till det!
SNYGGT!
Praktiskt!
Visst är det otroligt billigt med maten på IKEA. Brukar käka deras räkmackor som är riktigt goda! Förr brukade jag fika med fikabröd också, det gör jag ju inte nu, buhu...
;-)
Men i lördags då vi hade gäster bjöd jag på IKEAS mandeltårta med vispgrädde. DEN är SÅÅÅ god!!!
Men så otroligt SKUMT at sängarna är KORTARE här! FATTAR det fan inte. Inte är väl amerikaner så korta, eller?? FATTAR NOLL!!!!!!!!!!
Kram!

Desiree sa...

Det där blev ju super! Toppen med det där skåpet ni hittade. Perfekt som sagt att det ger en yta ovanpå att också leka på och sedan kan jag tänka mig att det blir lite extra roligt och spännande för lillan när det är ett par dörrar som hon öppnar själv till sina gjejer. Jag förstår att fikat blev lyckat för det lät himla gott med mandeltårta. IKEA är toppen man får verkligen mycket valuta för sina pengar där. Jättefin lösning av förvaring som passar bra in i erat rum i övrigt också. Kul!

SweFlo sa...

Snyggt! jag jobbar med samma ide, att ha möbler från samam serie så det ser enhetligt ut. Hittills TV bänk och köksbord, ska nog bli matsalsmöbel efter vi flyttat med plus buffebord. Vi var på IKEA i söndags, passade på att fika lite med. Förresten, Sarah har samam IKEA-krokodil, hon älskar att mysa med den!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
hahaha jag är INTE så förtjust i IKEAS kanelbullar just för att jag tycker de är alldeles för söta och "sliskiga". Desstom känns det konstigt att äta med glasyr på!!! MEN jag föstår att detta är en amerikansk variant på den svenska bullen.... HÄR älskar de den ju!
Kram!!


Ann Jolby-Solander,
hej! TACK! Vad glad jag blir. jag tror inte jag sett dig här inne tidigare på min blogg heller? Välkommen hit. Och OM du kommenterat tidigare så ber jag om ursäkt för att jag glömt det.
Ja utsikten är fin. Utan den skulle lägenheten kännas mycket mindre och trängre än vad den gör.
kram!


Anna Fair and True,
ja de blev riktigt bra faktistk. Jag var rädd att det skulle se alldeles för trångt ut, men tycker inte det.
Kram!


Millan,
hahaha så ni har nästan likadan då! Där ser man. Tycker de är både snygga och praktiska.
Kram!


Sporty Spice,
jo jag tror att det är skillnad på VUXENsängar och barnsängar aksnke? När vi flyttade hit sa alla att sängarna även för vuxna hade andra mått än de amerikanska. Jag har faktiskt igne riktig koll på det men en av mina f d kollegor klagade över att sängarna var för långa och SMALA jämfört med amerikansk standard. Kanske har de ändrat det nu? Eller så var hennes säng inköpt lååångt tidigare och de hann ändra det sedan. Vad jag verkligen VET är att BARNsängarna ÄR längre än amerikansk standard! Detta eftersom vi mätt och kollat dem och insett att de inte går in i vårt lilla "hål" där Lill-Skruttans crib stod tidigare. och amerikansk standard på barnsäng är samma som spjälsängarna. Det är därför man som svensk tycker att spjälsängarna här ser gigantiska ut. Men de är ofta convertable så de senare blir toddler beds.
Vad KUL att du ska träffa Taina! Hälsa o krama från mig!!!!
Kram!!


Annika,
tack vad gulligt!
Och ja, mandeltårtan var supergod!
Vi åt ju den vi med.
Men OM sängarna nu är kotrare (jag blev osäker nu när Sporty skrev om dem ovan) så är det inte så konstigt tycker jag. För visst är amerikanernas medellängd ganska mycket kortare än den svenska. Tycker iallafall jag. M är ju väldigt medel i Sverige men här tycker alla att han är låååång! Självklart ser jag ju amerikaner med olika genetisk bakgrund (oj vad kliniskt det lät!) som har sydamerikanskt påbrå, asiatiskt etc och de är ju nästan alla väldigt korta. kanske drar det ner medlelängden? Fast de flesta amrisar jag träffat är faktiskt också kortare än de flesta svenskar jag känner. Rent generellt alltså. Sedan finns det ju alltid undantag. :-)
Kram!!!!


Desiree,
ja vi blev väldigt nöjda och hittills verkar Lill-Skruttan också nöjd. Hon gillar att öppna och stänga så dörrarna är superbra!
Kram!



SweFlo,
visst gör det skillnad att försöka ha det lite mer enhetligt. tcyker rummet inte ser lika överbelamrat ut då. Och i vårt fall är det ganska viktigt eftersom rummet redan är övermöblerat. Men detta smälte in bra. Kul emd krokodilen! Lill-Skruttan tycker jättemycket om den och gosar med den i soffan på kvällarna. Fast igår visste hon inte riktigt hur hon skulle lyckas gosa med både huvudet och svansen samtidigt.... Den är ju så stor! :-)
Kram!!

anna of sweden sa...

Fiint! Och du, vilken utsikt! Wow, säger jag bara!!!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
tack!!!
Ja vi gillar utsikten även om vi tyvärr nu blivit så vana vid den att vi inte alltid "ser" den.
Kram!

Annika sa...

Jomen, sant om amrislängden...men inte så korta att detta skulle vara det enda landet i världen där sängarna är kortare.
Men visst, jag med mina 169 cm är ofta låååång här...meget trevligt, if you ask me ;-)

Victoria sa...

Jättefint!! Tänk vilken stor skillnad det gjorde!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha nej men jag tror inte att USA är landet med de KORTASTE sängarna heller! ;-)
Antagligen är sängstandarden i t ex Asien ännu kortare. Jag ahr vänner som reste i Vietnam för ett antal år sedan och de är båda korta i Sverige, men d kände sig som jätttar där och fick knappt plats med benen i bussen! ;-)
Så standarden är ju olika i olika länder. på många vis.
Och du har ju en perfekt längd tycker jag! Snyggt "längre" men ändå inte såpass lång att det är svårt med storlekar eller så.
Kram!


Vic,
tack! Visst blev det bra. Skönt för den som dammsuger också. Vem DET nu är....??!? ;-)
Kram!

Anne sa...

Suuuuupersnyggt! Verkligen! Gillar att ni köra på samma stil (för övrigt en ursnygg serie, den där Bestå) och nya skåpet har ju massor med funktioner.
Intressant det där med sänglängden, det har jag inte tänkt på. Däremot så är det ju definitivt mycket vanligare med bredare sängar här, den bredaste King size finns väl inte ens i Sverige, där är väl 180cm det bredaste och en King är väl större än så (tror jag).

Saltistjejen sa...

Anne,
tack!
ja jag gillar också att man får det lite mer enhetligt i rummet. De gör det mindre rörigt på ngt vis. :-)
Och ja King Size är väl nästan 2 meter bred tror jag och det har jag aldrig sett i Sverige.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

SNYGGT!!!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
Tack!!

Emmama sa...

Så bra det blev, inte undra på med möbler från Ä L M H U L T! :D Er utsikt har jag ju kommenterat om innan men lova dig själv att skatta dig lyckling varje gång du tittar ut genom de fönstrena! :) Stor kram!

Anonym sa...

Hej jag har mailat dig :)

Saltistjejen sa...

Emmama,
haha ja jag ska försöka tänka på utsikten varje dag! :-) Jag lovar.
Kram!!!


Anonym,
tack! Jag har precis läst ditt mail!
Svar kommer senare.
Kramar!

Fröken Anki sa...

Ser jättefint ut! Bra att det fanns i samma serie som resten av hyllorna. Och extra sittplats är ju inte fel!

kram

Suddrik sa...

Vad fint ni har det. Och vilken utsikt.

Och mmm... bullar... :)

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det var superbra! Känns mer enhetligt så och vi är väldigt nöjda.

Suddrik,
tack! och ja utsikten är fin....