onsdag, januari 06, 2010

Pink

Okej.
Första dagen hemma.
Det har hunnits med Uppackning av väskorna.
Tvätt av stort tvättberg.
Dammsugning.
Gos med katterna.
Kvalitetstid med M.
Dessutom telefonsamtal med Ellas läkare.
Ögonkräm inskaffat. Första dosen ikväll.
Så nu blir det hemmadag imorgon.
Inget dagis för henne på minst 24 timmar.
Så imorgon får vi pussla lite. Jobba halvdagar. Men det ska nog gå bra. Eftersom vi varit borta har ingen av oss några inplanerade experiment eller annat så att jobba halvdag kommer inte bli något större problem för någon av oss. Fördelen med att detta kom nu och inte om en vecka.

Lill-Skruttan har även varit otroligt duktig idag. Efter hennes tidiga uppgång vid 03-tiden imorse/natt så höl hon sig vaken hela vägen fram till vilan på dagis vid 13 idag. Där sov hon sedan 3 timmar och här hemma somnade hon vid 19.30. Nu hoppas vi att hon kan sova lite längre inatt. Åtminstone till 05 hoppas jag....

Och så hoppas jag att krämen i ögonen gör susen så att hennes pink eyes blir bra snart.



19 kommentarer:

anna of sweden sa...

Pink eye? Det låter lite rockigt! Lite hippare än ögoninflammation. :)

Hoppas att ni får sova gott i natt!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
haha! Ja det gör det kanske??
Ungefär som när jag första gången hörde talas om "höstblåsor" och den första bilden som dök upp i skallen var galablåsor till feser som Nobelmiddagen.... ;-)
Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Hahaha ja vilka härliga namn de hittar på...
Håller tummarna för att hon blir frisk snart.
Ha en go kväll!
Kramen

Millan sa...

Oj josses vad flitigt du bloggat over julen. Jag hade massor att lasa ikapp och massor av fina foton att kika pa :-). Gott Nytt ar forresten! Ni verkar ha haft det toppen hemma i sverige! Forstar att er langa resa maste vara tuff. Sarskilt nu nar ni har Ella!! Jag tycker var resa racker alldeles utmarkt ;-).
Tyckte du att Ella forstod mycket av 'julen' i ar? Sofia var alldeles for liten och tyckte inte att det var sarskilt spannande med paket. Nils a andra sidan var helt overlycklig fran borjan till slut!!
Stor kram fran ett valdigt vitt och vintrigt Bristol

Saltistjejen sa...

Livet enligt Jenny,
ja man får lära sig nya saker hela tiden... ;-)
Kram!


Millan,
haha, jo men det var skoj. Och i Skåne hade jag tillgång till dator och intenet hela tiden. Hos mamma blev det ju betydligt färre inlägg. ;-)
Ella förstod en del men självklart inte "allt". Hon gillade t ex att dela ut paketen mer än att öppna dem. Än har hon inte riktigt greppat det där med att få presenter. Tomten tror jag knappt hon fudnerade över för vi körde endast med luva. Inget skägg eller så. Jag gissar att hon helt enkelt trodde att S (som var tomte) bara hade mössa på sig. :-)
Jättekram och Gott Nytt År!!

Taina sa...

Gooood morning there,

Men LillSkruttan då. Hoppas det blivit bättre med ögat/ögonen under natten och att medicinen hjälpt.

Skönt med en mjukstart på arbetet, dvs halvdagar? En annan är inne i ett stim redan och det finns miljoner saker som ska vara klara under januari. Men, men det är bara att hugga in och göra undan det som ska göras!

KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
jo hon är redan bättre i ögonen faktiskt så salvan verkar hjälpa som tur är. Halvdag kan kännas skönt men det är ju lite lurigt det där eftersom man ju egentligen borde få lika mycket gjort ändå. Men just nu har vi iallafall inga experiment på gång så det är enklare att planera för halvdag.
Kram!

Karin sa...

Stackare! Ögoninfektion är aldrig kul och att man blir paria på dagis är ju inte heller så skoj... Tur att ni inte hunnit sätta igång värsta experimenten då ;-)

Lille R hade sin första dagisdag idag efter jullov och han var så glad över att vara där igen. Han hade blivit dragen i pulka av de stora tjejerna idag (han är deras egen lilla bebis) och hade njutit järnet!

Ella verkar ju jätteduktig med flyg, jet-lag och omställning - en riktig globetrotter!!

Ha det bra!
kramar

Jemayá sa...

Nu har jag försökt läsa upp mig och se på alla dina härliga foton från Sverige. Känns säkert lite "mittemellan" än, men sanrt då ni fått sova ut och fått in rutinerna känns det säkert härligt att tänka tillbaka. Förstår väldigt bra dina funderingar om var ni ska bo - men så länge Ella är liten kanske det inte är så stor skillnad ändå för henne, när det blir dags för skola blir det kanske annorlunda, då blir det svårare att byta land och så. "Pink eye" har vi haft här också sen veckoslutet, inklusive förkylning och feber, alltså Daniel. Tack för infon - kändes skönt att läsa att man inte nödvändigtvis behöver medicinera. Det var så kallt och jag lat...och tyckte det inte såg så allvarligt ut. Nu börjar han bli helt återställd. Gott nytt år, förresten och kram :)

Saltistjejen sa...

Karin,
E var på dagis igår också eftersom vi inte förstod att det var pink eye förrän jag ringde läkaren på eftermiddagen. Då hade de ringt från dagis och sagt att hennes ögon var helt igenkloggade efter vilan. Hon hade också tyckt det var kul att vara tillbaks trots att hon egentligen var helt slut redan innan lunch p g a jet-lagen. men hade hållit igång enda till vilan kl 13.
Om jag förstått det hela rätt så kommer ni itne ta med R hit när ni kommer eller?? Endast I och T?
Det ska verkligen bli så kul att ses!
KRAM!


Jémaya,
tack! Själv har jag inte hunnit läsa ikapp alla bloggar och definitvt inte hunnit kommentera. Jag inser att jag inte kommer att hinna heller så de jag inte hunnit läsa fram till nu får vara helt enkelt. Trist men så är det när tiden är en bristvara....
Såg på din blogg iallafall att ni verkar haft det bra i stort sett. Tyckte om ditt inlägg som handlade om "ditt" decennium också. Kul att läsa!
Stor kram och Gott Nytt år!!!!!

Trillingnöten sa...

Usch! Din stackars lilla tjej. Jag hoppas hon mår bättre snart. HUr sjutton får man pink eye? Jag har bara hört om det i USA, aldrig här i Sverige. Kanske ett annat namn?

Marianne sa...

Visst ÄR det skönt att komma hem igen när man har varit inneboende i flera veckor. Hur roligt det än är så är det ljuvligt att få sova på sin egen kudde i sin egen säng och rå sig själv.

Ja det där med var man ska bo blir ju lite mer tillspetsat när man har barn. Men jag tror att det där kommer att ge sig naturligt, ni kommer att fortsätta trivas där ni är eller börja längta hem till Sverige. Och i så fall är det ju "bara" att flytta hem igen.

Hoppas nu att sötnosen blir frisk och kry snabbt igen!

Kramar!

Annika sa...

Pink eye är inget annat än en vanlig ögoninflammation, men icke desto mindre jobbigt.
Tror tamejtusan jag har åkt på ngt ditåt också. Ögat är så rött att det finns inte...
Nå, medicinen hjälper ju fort då man får den.
Jetlag är icke roligt. Jag vaknar 4 varenda morgon sen vi var hemma...pust...
men, det är värre när de små vaknar tidigt. HOPPAS att natten inatt ska gå bara BRA!!!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

För några år sedan hade jag knappt hört talas om det men nu känns det som var och varannan unge har det stup i kvarten! Kanske iofs är för att jag numera har vänner med barn men samtidigt minns jag inte att folk fick det när vi var små?

Hoppas hon mår bättre nu!

Desiree sa...

Fullt upp med en gång. Hoppas att lillan kryar på sig och att ögonsalvan hjälper. Duktigt att hon klarat jetlagget så pass bra iallfall. Det är ju toppen. Tur att det blir kort vecka även för er och att ni får ta igen er till helgen. ÄVen vi är tillbaka i AL igen och resan gick riktigt smidigt även om det blir ett väldigt lååångt dygn då man varit iväg och flugit.
Sköt om dig. Kram

Fröken Anki sa...

Stackars lilla!
Hoppas hon är bättre snart.
Tur att ni kan pussla med jobben när sånt händer.

Ha en fin fredag och skön helg!
Och att jetlagen snart är borta.
kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
det är vanligt även i Sverige Men det "riktiga namnet" är väl conjunctivitis, alltså en form av ögoninflammation. Tydligen sprids det väldigt snabbt och lätt på t ex dagis.Nu är hon dock mycket bättre och idag kunde hon gå till dagis igen. Krämen (antibiotika) hjälpte snabbt. Hoppas din man också är på bättringsvägen!
Kram!!


Marianne,
ja det är verkligen udnerbart att vara hemma i sitt eget hem. Vi njuter varje stund nu haha!
Ang detta med barn och boende så är det knepigt. Så många för- resp nackdelar med allt. Men som sagt för vår del handlar det ju först och främst om var vi kan få arbete. Det hänger på det. Och arbetssituationen i Sverige är ju inte den bästa direkt. Inte för oss forskare iallafall. Men jag kan längta till att vara närmare familj och vänner där. Å andra sidan vet jag att jag kommer att sakna USA mycket eller iallfall NYC, den dag vi ev flyttar härifrån.
Kramar!!!


Annika,
å neeej! Har du också ett rosa öga! Hoppas det går över snart. och jetlaggad verkar du vara. Själv tycker jag det är hyfsat enkelt att ställa om sig när man reser hit från Europa. Bärre att resa dit. MEN med barn så fungerar det inte lika bra. Även om man själv klarar av att hålla sig vaken hyfsat "sent" så man inte ska vakna mitt i natten, så hjälps det ju inte när barnet ändå vaknar mitt i natten, haha!
Men nu verkar hon ha kommit in bättre i amerikanska tiden. I morse vaknade hon itne förrän strax innan 7! :-)
Kramar!!!


Anna Fair and True,
haha det är såååå mycket jag aldrig hört talas om innan jag eller mina vänner fick barn. Har ingen aning om ifall det beror på att man saker som är kopplat till barn och barnsjukdomar etc var ngt man inte brydde sig ett skvatt om tidigare och därför aldrig "lade på minnet". Eller om det är så att vissa saker fått "nya" namn och man därför inte "hört" det tidigare. Kanske är det en kombination?
Kram!


Desiree,
skönt att höra att er resa också gick bra även omdet är långt. För visst är det långt att resa när man flyger och ska vara flera timmar tidigare på flygplatsen också p g a säkerhetskollen. Oc ni har dessutom ett byte också. Jag var otroligt glad över att flyga direkt nu när vi har E. Ingen hit att behöva byta då...
Hoppas det går bra för dig och C att komma in i vardagsrytmen igen och att ni fortsätter känna er bra med ert nya hem!
Kram!!


Fröken Anki,
tack!
Jo det är skönt att det redan är fredag faktiskt. En väldigt kort jobbvecka blev det.
Lill-Skruttan är redan bättre och är på dagis idag så det känns bra. Hoppas ni får en fin helg ni med och att skolstarten gått bra!
Kram!

Karin sa...

Det blir bara I och T. Inte så kul för en ettåring i NY tror jag (och inte för hans föräldrar eller...). Han ska vara hos mormor och bli ompysslad - inte helt fel det heller!

I vill till Frihetsgudinnan och T undrar hur vi ska kunna vara kvar på muséet efter stängningsdags för att kunna se alla levande utställningsföremål (har precis sett "Natt på muséet")! Sen vill han förstås åka tåg och gärna till den högsta byggnaden och titta ut.

Har jag sagt att Dr J har blivit pappa igen? Det blev en liten kille och allt verkar bra med dem.

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Karin,
nej jag förstår att ni inte reser med R. Det blir nog lättare och skönare så. För er alla. Hahaha vadguligt att han vill se alla levande föremål på natten. kanske itne så bra att stanna kvar på Naturhistoriska då med tanke på alla dinosaurier där! ;-)
Kul med J!
Jag ska se om jag kan maila och gratta.
Å vad jag ser ram emot ert besök här!!! Nu är det desssutom inte så länge kvar. Tiden går ju alltid så snabbt.
KRAM!