lördag, maj 17, 2008

Brewster by the Sea

Okej, jag tänkte skriva ett inlägg om vårt Bed & Breakfast som vi bodde på när vi var på Cape Cod. Anledningen till att jag vill skriva lite extra om detta ställe är att jag tyckte det var lite över det vanliga.
Jag har inte bott på så många B&B här i USA, endast ett i East Hampton (Long Island) och ett på Hawaii (Kauai). Dock har jag förstått att på flera B&B här ingår inte alls frukost, vilket jag ju tycker är en del av själva defintitionen Bed & Breakfast. Lite knasigt att kalla det just ett B&B utan frukost, men men...
Vårt B&B i Brewster var iallafall en riktig höjdare!


Först lite historia
Brewster ligger på den del av Cape Cod som kallas Lower Cape. Det är alldeles innan Cape Cod böjer norrut. Här ligger förutom Brewster även städerna Harwich, Chatham, and Orleans. Brewster grundades redan 1656, men då som en del av staden Harwich, och blev sedan en egen stad först 1803. Staden har fått sitt namn efter den första religiösa ledaren för "The Pilgrim at Plymouth Colony" Elder William Brewster. Här byggdes under senare delen av 1600-talet de första vattendrivna kvarnarna (s.k grist mills vilket bilden här visar, även om just denna är från Virginia) i landet och det var kring dessa som staden växte upp. En av dem är den kvarn Gristmill om låg en liten bit bort från vårt B&B som vi passerade innan vi började vår återresa till NYC. Men självklart var det inte enbart bönder och mjölmalning som byggde upp staden utan även sjöfarten. I Brewster bodde många rika sjökaptener som såg till att bygga riktigt stora villor (mansions) som än idag finns kvar att beskåda, och faktsikt även med dagens mått imponerar.
År 2000 fanns det drygt 10.000 personer bosatta i Brewster.

Brewster by the Sea
För att återgå till vårt Bed & Breakfast "Brewster by the Sea", så var detta verkligen en liten pärla! Det ägs och drivs av ett gift par - Donna och Byron. Och de tar verkligen hand om en. Helt otrolig service både vad gäller detaljer och personlighet. Och allt är verkligen "med det där lilla extra"! Detta B&B består av fler än ett hus. Vi bodde alla i samma hus så jag har ingen aning om rummen i det intilliggande huset, men vi var iallafall alla mycket nöjda med våra respektive rum. Alla tre rummen var inredda i den romantiska New England stilen, men trots att det var mycket blommigt (för det var det...) så var det ändå smakfullt och inte så kitchigt som det kan bli i vissa fall. Svägerskan och Loff bodde i Garden room. Jag och M ockuperade Acorn room vilket låg "på vinden" och svärmor G fick givetvis sviten Belle suite. En översikt på alla rum kan ses här.

Här är några av mina bilder från Brewster by the Sea.

Utomhus
Själva huvudbyggnaden består egentligen av två trähus vilka är sammanbyggda.


Huvudentrén (som här syns i mitten) leder direkt in i ett större rum som tjänar som matsal/sällskapsrum. I den högra delen av huset ligger SPA-rummet på bottenvåningen och på övervåningen är en av sviterna. Vi bodde i denna delen av huset. I den vänstra delen av huset ligger köket och även den del där Donna och Byron själva bor, alltså deras privata bostad.


Här är den del av huset som vi bodde i. Det var ett större rum "Garden Room" på bottenvåningen med egen utgång till baksidan. Sviten "Belle Suite" där G bodde var på övervåningen med fönster mot framsidan. Mitt och M's rum "Acorn Room" vilket låg en trappa upp ovanför Garden room (de små vindskuporna var våra fönster). Till denna del av huset fanns det en egen ingång också så vi behövde inte gå genom huvudingången.


Utanför stod ett otroligt vackert magnoliaträd som blommade för fullt när vi var här.


Lyktan vid "vår" ytterdörr.Rummen:

Acorn Room
I detta rum en trapp upp bodde M och jag. Det var något mindre "blomromantiskt" än de andra rummen, men passade oss alldeles utmärkt. Det kändes väldigt mysigt att det var snedtak och det kändes väldigt privat här eftersom man inte hade några rumsgrannar åt något håll.

Här sitter M på den stora sängen, vilken var rätt speciell i stil. Eftersom den var så hög fanns det en iten "trappa" vid fotänden så att man lätt kunde ta sig i och ur den!


Badrummet var väldigt fräscht och om man saknade "blomromantik à la New England" i själva rummet så kunde man alltid tillbringa en stund här inne. För här var det minsann blomromantiskt!


Det söta blommiga badrumsskåpet på väggen. I detta fanns tvål, dushckräm, schampo etc...


Fönstret ut mot Magnoliaträdet.


Tyckte att den söta korsstygnsbroderade "privat-skylten" passade in så väl med resten av stilen här. Denna hängde på dörren till vårt rum.


Belle Suite
Här sitter G på sin säng med romantisk sänghimmel i spets.


Detta var andra rummet i sviten, med soffa och fåtölj och på motsatta väggen den öppna spisen.


Här syns den öppna spisen. Tyvärr var det ingen riktig utan en "fejk" vilket vi alla utom G tyckte var lite kitchig, men den fungerade, fast den hade ett högfrekvent pipljud som var ganska irriterande...


Liten detalj i badrummet. Även detta badrum var precis som vårt otroligt blommigt.


Garden Room

Detta rum låg som sagt på bottenvånngen och vätte mot baksidan av trädgården, med en egen altandörr. På baksidan fanns bl a en pool samt en hot tub. Den senare badade vi i ena kvällen. Även detta rum var inrett i en mycket romantisk New England stil. Här syns ena fåtöljen.


Detta är en bild av rummet från kvällen vi firade G med champagne. Sängen var gigantisk oc även den med en romantisk sänghimmel i spets. Väggen på motsatta sidan av sängen hade en öppen spis (gas, ej fejk) och även en stor platt-TV.


Självklart hängde även en liten söt broderad kudde på dörrhandtaget till detta rum för att visa att det var ockuperat av gäster.


Mat- och sällskapsrummet

I denna delen av rummet serverades frukosten på morgonen. Eftersom det var stora skjutdörrar i glas ut mot baksidan och terassen var rumet väldigt ljust.


Här är en bild av rummet tagen uppifrån en liten "balkong" som fanns i anslutning till Belle Suite.


Det stora bordet där vi åt frukost om morgnarna. I det stora glasskåpet i bakgrunden visades en del av de SPA-produkter som såldes här. Det mesta var i "eget namn".


Vackra rosor.


I den andra delen av rummet fanns en öppen spis samt en hel del böcker och spel.


I denna delen av rummet stod även en flygel. Här ser man även den lilla "balkongen" som fanns utanför Belle Suite.


Flygeln.


På eftermiddagen serverades Afternoon Tea. Här var menyn för söndagens tea time.SPA-rummet
Här var det rum där G och jag fick våra SPA-behandlingarden första kvällen. Två massagesängar stod i mitten av rummet, och vid ena väggen ser man den öppna spisen. där som hade en skön brasa när vi fick massage.


Närbild på dekorationerna ovanpå öppna spisen.


Denna lilla kudde hängdes på dörrhandtaget när SPA-behandlingar pågick i rummet. Detta så att man inte skulle stiga in i rummet och störa.


Här är Harryson, den oerhört charmiga labradudelvalpen som Donna och Byron hade.


Detta var ju ett B&B som faktiskt serverade frukost. Och inte vilken frukost som helst utan verkigen riktigt lyxiga frukostar. Donna och Byron lagade och serverade personligen frukosten. Här syns en av deras specialiteter "Brewster Sunrise" som bestod av färskpressade frukter. Både gott, nyttigt och vackert! Jag dricker te så i bakgrunden skymtar min lilla tekanna.


För att även göra magen glad serverades självklart även lite "matigare" saker, som här pecanvåfflan med jordgubbar, lönnsirap samt bacon på sidan.Som jag skrev i inlägget så var servicen på Brewster by the Sea otroligt bra! Personlig och man fick verkiigen lite "över det vanliga". Till exempel visade det sig att varje kväll när vi kom tillbaks till våra rum låg det två delikatesschokladbitar och väntade på ett litet fat på sängen. Här pratar vi absolut inte om Hershey eller annan "vanlig" choklad, utan mer åt konditorshållet, ev även handgjord. Kändes verkligen lite sådär extra lyxigt. Dessutom fick vi med oss en liten papperspåse var med vattenflaska och några hemgjorda kakor innan vi skulle påbörja resan tillbaks till NYC. Som färdkost på vägen. Jättegulligt!
Vi tillbringade tre nätter här och var mer än nöjda! Jag hade gärna återkommit hit inom en hyfsad snar framtid men på grund av deras barnpolicy så lär det nog dröja ett tag. Vi frågade nämligen och de har som regel att inga barn under 12 år är tllåtna på grund av att de vill att deras gäster ska kunna njuta av lugn och ro på detta B&B. Detta är helt förståeligt tycker jag, även om det självklart kändes lite tråkigt nu när vi ju ska ha barn väldigt snart. Men till er som inte har barn eller om barnen är gamla nog, eller om ni planerar en semester utan barn så rekomenderar jag varmt detta B&B!

16 kommentarer:

Marianne sa...

Vilket fint reportage du har gjort! Det låter verkligen som ett ställe att koppla av på och ändå kunna göra utflykter som ni gjorde. Bli ompysslad och bara njuta. Och det verkar ju vara ett par som verkligen bryr sig om sina gäster, vad gulligt att dela ut färdkost!

Det där långbordet påminner mig om ett pensionat vi bodde på i en liten by på en ö i Egeiska havet, en av de få som är turkiska. Där fanns bara ett stort långbord för frukosten, så alla gäster satt tillsammans och åt. Resultatet blev att alla lärde känna alla och efter bara en kvart kändes det som om vi var en stor familj. Jag ska skriva upp den ön och det pensionatet på min "blogga om"-lista.

Så trist att ni måste vänta rätt länge innan ni kan åka tillbaka. Men om ett år eller två kanske det behövs en andra honeymoon : )

Anonym sa...

"Brewster by the Sea" verkar verkligen ha varit ett kanonställe att stanna på.
Jag är gillar oftast inte blommor och sånt jox men det flyter så väldans fint på detta B&B.
Min mamma skulle nog älska det.
Man kan liksom känna hur avslappnande och skönt det är att bara vara där.
Vem var det förresten som höll i massagen? Var det någon som kom om man beställde tid?

Undrar hur många bebisar som kommit till där måntro? ;)

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack!!! Ja det var en riktig oas om man vill stressa ner och bara ta det lugnt och njuta! :-)
Ja vi får väl se ifall vi kan återvända. kanske kan man så småningom fixa en barnvakt för en långhelg eller så och då pka dit och "vila upp sig" lite...! :-)

Och skriv gärna om din resa till ön och om det pensionatet!! Det låter jättemysigt!!! :-)Jess,
Haha, nej jag är inte heller särskilt förtjust i just den engelska bondromantiken med supermycket blommor, spetsar och sådant. Men just på sådana här små B&B eså passar det faktiskt riktigt bra. Det blir mysigt och romantiskt på ett sätt som jag aldrig själv skulle välja att inreda. Men det är kanske en del av hela grejen med att komma bort från storstadens design, dekor och allmänna höga puls?? :-)
Jo massagen var det speciella terapeuter som kom och gjorde. Jag gissar att de har ngt avtal eller så med ägarna Donna & Byron så att de ringer och bokar dessa tjänster när gästerna vill ha det. De kvinnor vi hade var otroligt proffsiga!!! Det finns ju olika behandlingar att välja på också, så jag kan tänka mig att det är olika terapeuter som bokas beroende på vilken behandling som ska göras.
Helt klart en fullträff i avslappning och relax!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Oj, vilket bra tips till Peter och mig som ska dit i sommar! Det påminde mig lite om vårt B&B i vindistriktet i Sydafrika. men vad knäppt att inte frukost ingår på många ställen! Som du säger, det ingår ju i definitionen av ett B&B!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja ni kan ju kolla in det! Jag vet inte ifall ni kommer till Cape Cod, men om ni tänker det så är det ju jättebra om ni kan få rum här! För det var verkligen ett superbra ställe!

Anne sa...

Åh, vilket underbart ställe. Jag lade in det i mina favoriter under "resor" så det finns där för ev. framtida resor.... Verkar oerhört mysigt och lyxigt, tänk om alla B&B skulle vara sådär. Sängarna såg ruskigt sköna och bekväma ut. Jag gillade detaljerna, alla små saker som säkert bidrog till helhetskänslan. Som du skrev, gulligt med t.ex. detaljen att det fanns choklad varje kväll.
Man blir ju riktigt inspirerad att själv driva ett sånt här ställe när man läser om Brewster by the Sea.
Jag förstår helt klart barnpolicyn, det verkar vettigt. Dock kan jag tycka 12 år är en rätt hög gräns. Jag menar, bebisar och små barn som inte går att "kontrollera" är ju en sak men lite äldre barn tycker jag vore ok. Och med äldre barn menar jag ändå yngre än 12. Kanske 6-7 års gräns? Eller nåt sånt...???

Ling sa...

Det ser verkligen ut att vara en bra plats för semester. Jättemysigt! Men..lite väl för mycket blommor och sånt.. fast det är sån kontrast till stan. Ska åka till NYC i augusti. Tyvärr, har jag inte tid för en sväng annars skulle jag nog ha kollat in det. Men kanske i framtiden...

Barnpolicyn, 12 års gräns låter strängt. Men det behövs tror jag, barn som är yngre...det är svårt att hålla koll på dem och man får fullt upp på att hålla reda på dem så det blir inte mycket vila för föräldrarna.

Ni får nog skaffa barnvakt och åka när det är dags för att slappna av och ta det lugnt. Tror det behövs snart.... ^_^

Saltistjejen sa...

Anne,
javisst känner man lite att man gärna skulle vilja ha ett eget B&B eller liknande! haha! Eller ett café eller så. men sedan funderar man lite till och inser att o man har ett sådant ställe som Brewster by the Sea får man aldrig semester själv. Oh då är det inte lka tlltalande längre.. ;-)

Ja jag tyckte också 12 år lät mycket, men kan på sätt och vis förstå det med tanke på att just deras B&B är inrktat på avslappning och att "komma från". De har ju pool också och att ha barn även i 6-7årsåldern i en pool vet man ju är ganska "stökigt" och lekfullt, vilkt kanske inte är det an vill på ett sådant här ställe. När vi frågade sa de att de kan täna sig göra undantag (och att de gjort det) om de t ex har haft gäster från Europa eller långväga ifrån. Tror de haft ngn familj där med en 9-åring eller så.
Kram!Ling,
Vet inte ifall jag sett dig i min blgog förut! Vill iallafall säga välkommen! :-)
Och ja blommigt var det! Men jag som inte är så väldigt "blomig" av mig tyckte ändå det mesta var smakfullt inrett, om än i New Englandstil (vilket är det typiskt bondromantiska ofta med just blommor och spets....). Det var väl framförallt just badrummen som var superblommiga och där spenderar man ju bara en viss tid... Resten var lite mer sparsamt blommigt...
Kul att du ska till NYC i augusti!!! :-) Hoppas du får en riktigt bra semester här då!

Lullun sa...

Säger det igen; vilket ställe! Inte alls min smak med blommorna heller, i mitt egna hem alltså. Men det är ju en del av resupplevelsen, så där passar det ju utmärkt. Det blir dock att vänta med att bo där även för vår del. Tror dock inte ens jag skulle valt att bo där med en liten "vilding" som min även om jag fick. Man vill ju inte vara den som stör. Det får bli mer "vanliga" övernattningsställen för oss i några år framöver. :-)

Annika sa...

Vilket ställe, Saltis! När Peter och jag ngn ggn drar upp till dom trakterna vet jg precis var vi ska bo. TACK vare dig!!!
UNDERBARA bilder. Stället ser ut precis som ett B&B ska se ut! Romantiskt och urgulligt!
Förstår att Donna och Byrons gäster trivs som kungar och drottningar där.
Det är bara gulligt med romantiken tycker jag.
Vad kostade det per natt? (if I may ask).

Kramar!!

Desiree sa...

Jag tycker att det är jättetrevligt att bo och utforksa olika B&B. De brukar vara så mycket charmigare och trevligare än att bo på de vanliga hotelkedjorna som är så opersonliga. Vi försöker alltid bo på just B&B numer då vi är ute på resa. Dessutom brukar det inte kosta mer att bo på ett B&B jämfört med de trista hotelkedjorna. Hittills har vi varit mycket nöjda med de olika B&B:n som vi bott på. Jag ska skriva upp detta ställe du skriver om för det verkade vara precis så där charmigt och mysigt som man vill att ett B&B ska vara. jag håller helt med dig om att att jag tycker det är fusk om det inte ingår frukost i just ett B&B. Alla små detaljer utgör ju också viktiga delar just för att det blir så mycket mer personligt och charmigt. Vilket kanonmysigt ställe ni hittade. En riktig pärla. Jag blir väldigt sugen på att åka hit då jag läser om detta ställe.

Petra H sa...

Åh, vilket sött ställe!! Även om man inte är för den romantiska, blommiga stilen så passar det ju jättebra för ett B&B tycker jag. Jag har bott på många brittiska B&B och det är nästan alltid blommigt - dock inte alltid så smakfullt eller mysigt.
Nu önskar jag att vi också kan åka tillbaka till New England men det lär nog dröja.

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja det är ju flera stilar som man faktiskt kanske inte skulle gilla i sitt eget hem, men som passar på den plats man är på. T ex superblommig romantik, eller även bara sådana saker som vissa stilar passar i t ex ens sommarstuga (om man hade haft ngn...) men man skulle kanske inte alls ha samma saker hemma.
Nej jag förstår att man inte vill ta ett abrn till ett sådant typ av ställe eftersom det skulle kännas som man störde, och dessutom skulle det väl inte vara så kul för barnet att ständigt bli hyschad etc... Så med barn lär man hellre åka till mer barnvändliga ställen, för alla parter! :-)


Annika,
Japp jag rekommenderar det verkligen! Och Karolina är ju såpass stor att ni t o m kan åka dit hela familjen! :-)
Jag håller med om att just denna romantiska New Englandstil passar så fint på ett B&B som detta även om man själv inte skulle få för sig att tapetsera med de tapeterna hemma!


Desiree,
javisst är det så mycket mysigare och mer personligt att bo på B&B istället för på typ Hilton eller liknande! Jag tycker om hotell också, men det är en helt annan typ av upplevelse. Om man inte vill bo i centrum av en större stad utan mer i "lantlig" miljö föredrar jag också defintivt B&B. Och som sagt kommer ni till Cape Cod och ska bo där ett par dagar så är detta en riktig pärla!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja detta är ju "nya" England så det är väl blomstilen som kommer från från "gamla" england gissar jag?!? ;-)
Jag håller med om att denna stil kan vara supergullig på ett ställe som detta, men att det även kan gå till överdrift, eller t o m vara osmakligt inrett! Allt beror på balans och detaljer etc.... :-)

min stora lilla värld sa...

Villket sjysst ställe! Precis som ett lyxigt B&B ska se ut och vara! Om 10 1/2 år kan vi åka dit (när Livia fyllt 12) ... Tycker det är bra med hotell och restauranger som har tydliga riktlinjer vad gäller barn osv. Så blir det inget snack och alla de som har sparat länge för att få en lyxig stund kan få njuta i lugn och ro. Och JAG skulle inte ORKA vakta Livia på ett ställe fullt av blommig porslinstrudelutter. :-)

Saltistjejen sa...

min stora lilla värld,
haha, nej jag gilllar också att det finns bra policy ang familjer på hotell och B&B. det är bättre att veta i förväg. För det skulle inte vara roligt vare sig för den som tänkt sig en avkopplande semester i lugn och ro, men inte heller för de småbarnsföräldrar som stressade känner att de "förstör" semestern för sina medboende pga att deras barn skriker eller springer runt. En total nitlott för alla parter. Nej då är det bättre att de med barn är på ett ställe där både de själva och barnen känner sig välkomna. Och de som vill ha semester utan barn får detta!