lördag, maj 24, 2008

Flytt på gång

Det har varit mycket på gång denna veckan. Jag har inte alls hunnit med fredagstemat än och vim får se om det blir av. Vi håller på att flytta labbet. Denna vecka har det därför varit febril aktivitet på jobbet med att organisera, rensa, sortera och märka allt som ska flyttas eller kastas. Flyttar är alltid ganska tidskrävande. Och de tar även en hel del energi. Men det som känns så otroligt bra med att flytta är att man faktiskt kan rensa ut allt det där gamla "skräpet". Sådant som förvarats år efter år, men som knappt någon längre har någon som helst koll på. När det gäller flytt av ett labb handlar detta ofta om olika "prover" etc som folk har jobbat mer för åratal sedan. Folk som lämnat labbet för så länge sedan att de som nu är där knappt minns dem. En del av deras saker ska självklart sparas, men mycket har varit sådant som inte ens är ordentligt märkt så ingen vet längre riktigt vad dessa lådor och burkar innehåller längre. Alltså - kasta!

Det är något befriande med att rensa, sortera ut och kasta saker. Att liksom inte behöva ta med detta till det nya stället. Jag gillar det mycket! Man blir av med en massa onödigt tjafs. Detta gäller även i hög grad mina egna saker. Har försökt att rensa bort i frysar och kylrum, bland pappershögar och post-it-lappar. Det blev en hel del, trots att jag bara jobbat här i ca 2,5 år. Men man hinner minsann samla på sig....

Nu är det långhelg här i USA. Ledigt på måndag eftersom det är Memorial Day. Känns otroligt skönt. Ska bara ta det lugnt och inte göra något speciellt. Jag var så otroligt trött tidigare i veckan. Vet inte ifall det var en massa hormoner i omlopp men när jag vaknade i onsdagsmorse kändes det som om jag var helst slut och skulle kunnat sova dagar is träck. Så jag ringde in tilll jobbet och sa att jag tänkte stanna hemma vilket var helt ok. De klarade packningen utan mig den dagen. Och sedan sov jag i stort sett hela dagen, eller iallafall en 5-6 timmar. Vilket var gudomligt skönt! M kom hem ganska tidigt, redan vid 18-tiden och då hade jag nyss vaknat. Han blev lite orolig för om jag skulle kunna somna senare på kvällen eller om jag nu "vänt på dygnet". Men jag var fortfarande trött så vi lade oss vid 23-tiden och jag somnade som en stock och sov hela natten, vilket nog säger att min kropp verkligen var trött och behövde vila.

Nu är iallafall allt packat och klart till att flyttfirman ska komma på tisdag. Det känns så kul att få flytta in i ett nytt labb. Detta är nämligen ett helt nybyggt hus så allt är nytt, fräscht och modernt till skillnad från vårt gamla labb där det hela tiden var saker som inte fungerade. Allt från ventilationen till hissar och andra saker. Nu hoppas vi alla att det mesta ska fungera fint, och det känns inte heller fel att vi nu kan organisera all vår utrustning och alla saker "från noll". Jag tror det kommer bli otroligt mycket bättre och mer praktiskt på det viset. Mer genomtänkt. Det enda jag kommer sakna är utsikten från gamla labbet. För i det nya huset kommer vi titta rakt ut på ett fruktansvärt fult "patienthotell" som ser ut som taget från något trist, depressivt område i Östeuropa på 70-talet. En bunkerliknande byggnad. Sliten grå betong och trista stålkonstruktioner. Blä! Men man kan inte få allt tyvärr...
När vi har kommit mer iordning så kommer det nog lite bilder här i bloggen, så ni kan få se min nya arbetsplats.

Hoppas nu att ni alla får en riktigt skön helg!
Jag har förstått att det är Eurivision Song Contest idag så man får väl säga "Heja Sverige" ändå även om jag känner att man kommit bort helt från dettta sedan man lämnade Sverige. Men nu är det väl Charlotte Perelli som representerar de blå-gula färgerna om jag förstått det hela rätt. Och eftersom hon faktiskt vann Stora Melodifestivalen med "Take me to your heaven" exakt samma kväll som jag och M träffades för första gången och det sa det där berömda "klicket", så påminns jag alltid om denna kväll när jag ser eller hör hennes namn. Så lite extra får man väl hålla en tumme iallafall.


Bilderna i detta inlägget är hämtade från nätet.

10 kommentarer:

Marianne sa...

Så skönt att allt är färdigpackat, det är alltid lite lättare att packa upp och mycket roligare. Hoppas nu ni får det riktigt bra i nya labbet!

Visst är det bra med en flytt ibland så att man verkligen tvingas rensa bland allt man har. Vi rensade när vi flyttade från Turkiet, skulle tro att det blev några kubikmeter pryttlar som blev bortskänkta. Inte klokt vad mycket skräp man kan samla på sig.

Ha nu en riktigt vilsam söndag och Memorial Day!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack!!! ja det ska bli en skön söndag och måndag. Vädret har ju äntligen blivit fint här nu.
Och detta med att rensa vid en flytt, det gjorde vi mycket innan vi flyttade hit från Sverige också. Blev av med otroligt mycket som man ju aldrig använde.
Hoppas du får en fortsatt skön helg!
Kram!

cecilia sa...

vila, vila, vila - ha en underbar fortsatt helg, oroa dig inte för att vända på dygnet, när man är gravid finns det inga dygn, bara antal timmar man kan sova på:)

Anonym sa...

Skoj med nya lokaler för er på jobbet.
Blir det längre eller närmare för dig eller ligger det i samma område som ni varit i förut?
Skönt för dig om det skulle bli lite närmare till jobbet.

Jobbigt att vara så trött.
Hoppas att du inte lider av blodbrist. Du bör nog påpeka din trötthet vid nästa besök hos din obbyn. Det är nog inte ovanligt att få anemi vid graviditeten.

Hoppas att du haft en skön helg och får en lugn måndag med mys.

Jag kollade på Melodifestivalen. Vilket fiasko! Men jag måste säga att Sveriges låt faktiskt var bra och borde hamnat bättre än 18:e (!) plats! :D

Kram!

Saltistjejen sa...

Cecilia,
haha! Ja så är det nog... Jag försöker vila när jag kan och behöver. Och än så länge går det ju bra.


Jess,
japp det är jättekul att få komma till nybuggt ställe! Det kommer inte göra någon skillnad alls i avstånd till jobbet för denna byggnad ligger bara på andra sidan vägen från det hus vi nu är i. Hade varit jätteskönt att få närmare, å andra sidan är jag glad att det inte blev längre avstånd.
Jag tror inte det är anemi för de har nyligen kollat detta. Troligtvis är det bara så att jag gärna vill tro att jag fortfarande orkjar göra ungefär samma saker som innan jag var gravid och ibland "tar jag ut mig" lite för mycket utan att vilja inse det och då "slår det liksom tillbaks". Men nu känner jag mig utvilad och det är skönt eftersom jag vet att jag har ytterligare en dag att vila på eftersom vi har långhelg! Härligt! :-)
Jag har noll koll på schlagerfestivalen nuförtiden faktiskt, men såg på Millans blogg att finalen var igår. Men hade inte hört låten förrän M tog fram den på Youtube så vi lyssnade lite på den igårkväll.
Kram!!

Annika sa...

Passa nu på att vila ordentligt. Jätteskönt med långhelg.
Nu vet vi att det inte gick så bra för Charlotte P. Men jag tycker att "Take me to your heaven" är en jättebra låt...
KUL att ni träffades just den kvällen :-)
Kramar från North Carolina!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
å vad roligt att du kommenterar här trots att du är på semester! :-)
ja jag vilar och tar edt lugnt, och detär så sköööönt!!!
Och det känns superlyxigt att det är ledigt imorgon också!
Haha, ja det är lite roligt att vi råkade träffas just den kvällen. Särskilt som jag var hos en kompis den dagen och hade funderingar på att strunta åka in till "stan" för att gå på den festen där jag sedan träffade M. Istället funderade jag på att stanna kvar hos min kompis för att kolla melodifestivalen. Men sedan gick jag ändå på festen och det är jag ju glad för! :-)
Ha det nu super i North Carolina!!!!
KRAM!

Lullun sa...

Kul med nytt labb! Även om det var lite tråkigt med utsikten. Men man kan ju inte få allt! ;-)

Kul också med Charlotte-minnet. *hihi*

Petra H sa...

Härligt med ny arbetsplats, det måste kännas jättespännande att gå till jobbet imorgon! Undra hur lång tid det kommer att ta för er att komma i ordning.. det brukar alltid ta lite längre tid än man planerat. Tråkigt dock att ni får en tråkig utsikt, men ni får väl titta desto mer på den fina innemiljön!
O och jag kollade lite på Eurovisionsfestivalen eftersom vi har TVE (spanska statliga internationella tv-kanalen) som visade hela programmet. Dock missade vi den första hälften inkl Charlotte Perellis framträdanden.. Äsch, jag bryr mig inte egentligen men vi har ju också vårt lilla Eurovisionsminne eftersom O och jag träffades på en Eurovisionsfest för tre år sedan - organiserad av en irländsk bög som var gemensam bekant till oss båda (kan det bli mer Eurovision än det - eftersom irländarna har vunnit så många ggr ;-))!

Saltistjejen sa...

Perra,
ja det ska bli kul nu när flytten verkigen är "igång"!!! men visst, vi har också förstått att det lär ta lite tid att få igång labbet så att det är helt funktionellt. Är inte så säker på att chefen har insett det bara, men hon lär väl bli varse...
Skoj att du och O också har schlageranknytning, haha!!! Och ja det VAR ju verkligen schlager. En irländsk bög. Sjöng han Johnny Logan låtar också?? ;-)

Kram!!