tisdag, maj 27, 2008

En bonusdag!

Min långhelg blev plötsligt ännu längre!! Men det är väl bara att tacka och ta emot. Så det gör jag.
Jag fick nämligen ett mail från min chef i morse där det stod ordagrant så här:

"Don't come in today, there is nothing to do here."

Nehej, tänkte jag. Då gör jag väl inte det då.
Självklart är det flytten som gör att det inte finns något att göra på labbet nu direkt. Idag skulle flyttfirman komma och packa ner alla saker vi sorterat och märkt förra veckan. Sedan skulle de börja transportera lådorna till det nya labbet. Så nej, det fanns nog inte mycket att göra där idag. Alltså blev det en ledig dag idag.
Imorgon däremot hoppas vi att de hunnit flytta det mesta så att vi kan börja packa upp och organisera det nya labbet!

Hittills har jag inte gjort så jättemycket spännande på denna lediga bonusdag. Har suttit med en massa e-mail korrespondens nu på morgonen/förmiddagen. Samt kört lite tvätt eftersom det är skönt att göra det en vardag när det inte är så mycket folk i tvättstugan.
Har även slagit in en present eftersom M och jag är inbjudna till en inflyttningsfest ikväll. Så vi kommer ändå att ta tunnelbanan upp till Bronx eftersom festen är i en studentlägenhet i huset mitt emot jobbet. Ska passa på att visa M vårt nya labb då när han ändå är där. Det ska bli kul eftersom han inte har någon aning om hur det ser ut där.
I stort sett har det alltså varit en lugn dag och jag försöker vila lite också. Så skönt och lyxigt.


Värmen är defintivt här nu.
Idag visar termometern på 28 grader ute. Puh!
Igår premiärkördes AC:n i sovrummet innan vi lade oss.
Detta efter att ha varit ute på kvällen och gått en promenad längs med Hudson River på West Side (ungefär i höjd med Ground Zero). Satte oss på en uteservering och tittade på båtar och folk som spatserade förbi. Så underbart! kändes som om vi var på semester någon helt annanstans och inte alls på Manhattan.
Vi har kompisar som ska tillbringa en vecka här i staden nu och de anlände igår. Av en slump visade det sig att deras hotell låg alldeles i närheten och trots jetlag så ville de gärna ses en stund. Så vi beställe lite middagsmat och hade en riktigt mysig kväll tillsammans i kvällssolen.
Jag älskar verkligen staden när den är såhär!!

22 kommentarer:

Musikanta sa...

Skönt för dig att få en ledig dag när man minst anar det. Det kan du verkligen behöva nu när det inte är så långt kvar efter vad jag förstår. Hoppas att ni mår bra- både du och bebisen. Kramar från Ingrid.

Saltistjejen sa...

Musikanta,
jo jag mår bra. Lite trött emellanåt samt en del sammandragningar och lite ryggvärk till o från, men annars tycker jag det är okej.
KRAM!

Sporty Spice sa...

Åh, bonusdagar är ju det bästa som finns. Typ som när klockan ringer och man kommer på att det är lördag och man får somna om.

Visst är det härligt nu när värmen äntligen kommit. Fast idag har vi haft thunder storms och imorgon kommer svalare luft från Kanada.

Petra H sa...

Vad skönt att du fick en extra ledigdag - och tänk så kort jobbveckan kommer att vara!! Det låter som ni hade en jättemysig måndagkväll och jag är säker på att er tisdagkväll blir minst lika trevlig.

Annika sa...

Jättehärligt för dig!
Vilken oväntad bonus!
Förstår att det är hett hos er också. Här på sandbanken har det ju varit långt över 30 idag. Jag klagar icke :-)
Och AC:n är invigd hos er nu alltså. Jo, jag minns hur otroligt varm jag var när jag väntade barn...Peter höll på att frysa till is, och jag skulle ha både AC (satt på 63 grader F) och fläkt...och ändå var jag varm...

KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
ja nu uinder kvällen kom det en del skurar faktiskt. Men det gjorde inget. Det är ändå skönt att veta att det är sommar nu! :-)Petra,
ja denna veckan blir väldigt kort faktiskt. Och itne blir det så mycket "gjort" på jobbet heller eftersom vi under morgondagen kommer att packa upp och organisera labbet. Men det känns väldigt kul att få göra det! :-)


Annika,
ja idag var det väl ca 28 grader och sol. Innan det blev skurar.
Haha, igårkväll när jag drog på AC:n på max i sovrummet och sedan låg i sängen utan täcker eftersom jag tyckte det var varmt så kom M in och sa "men FRYSER du inte??!!??!!! Här är ju svinkallt!!!!" Så när han hoppade ner i sänge ville han nästan ha dubbla täcken. Men jag låg utan mitt. Så lite varmare än normalt har jag nog också blivit...?

Marianne sa...

Härligt med en extra vilodag för dig! Bra att kunna passa på och få undan en del också så kan ni ägna er åt annat i helgen som snart är här.

Jag älskar också NYC, men nu är det länge, länge sedan jag var där. Och visst är det kul när man på vissa ställen känner sig som om man var på semester! Vi hade en sån restaurang i Istanbul. Där kändes det som om vi var på lyxsemester trots att vi bara var en kvarts promenad hemifrån och trots att där inte var så särskilt dyrt.

Har du fått en extra ledig dag till eller är du på nya labbet nu tro?

koko sa...

Vilken härlig dag ni har haft! Ljuvligt! Här i stockholm har det också blivit varmt och vackert, himla skönt att vara mammaledig just nu. :-)

Lullun sa...

Lyx med en extra slappardag! Och vad mysigt det låter med er kvällspromenad och besök. *Drömmer mig bort* :-)

Saltistjejen sa...

Marianne,
nej idag ska jag till jobbet. men det blir nog en rätt lugn dag. Ska börja packa upp och organisera saker och ting vilket känns roligt!
Och ja det är lustigt när man hittar ställen i sin egen stad som känns sådär annorlunda att man tycker det känns somm semester när man är där! :-)
Kram!!


Kokosen!!
ja jag har hört att finvädret har kommit till Stockholm igen nu! Låter verkligen härligt att vara ledig i Stockholm när det är som vackrast! Hoppas du och "Conny" mår finemang!! :-)
Kram!


Lullun,
ja det var lyxigt.
Och besöket är ju här ända till slutet av vecakn så vi ska faktiskt ses igen ikväll redan. Men då blir det hemma hos oss för de ville gärna se hur vi bor. Får se om vi går ut sedan och äter eller om vi tar hem mat hit, eller om vi lagar ngt. Beror lite på ork och energi att laga något eller om vi hellre äter än lagar.... ;-)
Kram!!

Dila sa...

Vad härligt med både värme och en ledig dag. Alldeles perfekt! Vad kul att flytta till en ny och fräsch arbetsplats. Måste kännas inspirerande.

Kram Dila

Saltistjejen sa...

Dila,
ja det är jättekul med flytten!! :-)
Och värmen o det fina vädret fortsätter också!
Kram!!

Desiree sa...

Wow, inte dumt med en bonusdag ledigt! Sådana mail önskar jag att jag ibland hittade i min inbox. Låter supermysigt med att gå ut och sätta sig på en uteservering och njuta nu när ni har fått värme. Vad trevligt att ni har vänner på besök igen att umgås med. Verkar vara otroligt poppis att åka till NY. Det är ju en häftig stad som har mycket att erbjuda och dessutom så är ju dollarn så låg nu och priset på flyg dit ganska billigt. Ha det så kul på inflyttningsfesten ikväll.

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt! Speciellt du som är gravid uppskattar säkert det särskilt mycket.

När min kille och jag ska till New York i sommar kan vi ev bo (gratis) hos en kompis i Queens. Känner du till Queens väl? Hon säger att det är lätt att ta sig dit med tunnelbanan och det är inte säkert och så. En kompis har bott hos henne tidigare och tyckte det var utmärkt så vi ska nog bara tacka och ta emot eller vad säger du?!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är inte varje dag man får sådana mail från chefen... ;-)
Och ja det är många som kommer hit för att semestra nu. Den låga dollarn spelar säkert in en hel del! Men även det att staden lockar och att det inte kostar alltför mycket att flyga ToR hit. Det tar ju inte heller så lång tid eftersom det går så många direktflyg. Faktum är att detta var en bidragande faktor til att vi valde NYC. Just det att vi båda ville och hoppades att folk skulle kunna ta sig hit o hälsa på. Och så har det ju blivit vilket vi är glada för!


Anna Fair and True,
det låter väl superbra om ni har en kompis i Queens. Jag känner tyvärr inte alls till Queens eftersom jag typ nästan aldrig varit där. Alla stadsdelar här är ju enormt stora så själva områdena varierar ju ganska mycket i atmosfär o liknande beroende på VAR i stadsdelen man är. Det enda jag känner till om Queens är att i Fluching (en del av Queens) så finns det hur många kina- och andra asiatiska restauranger och affärer och marknader som helst. Det kallas även "little Chinatown". Jag har varit där en gång och ätit jättegod asiatisk buffet på en restaurang ihop med en kinesisk kollega. Sedan finns ju en hel del uteställen i andra delar av Queens, typ tyska beer house samt även ett område med väldigt mycket bra grekiska restauranger.
Men som sagt, alla stadsdelar här är enormt stora (jmfrt m Stockholm) så även om mna varit på ett ställe så vet man ofta väldigt lite om andra. Enbart Manhattan (som ju är en stadsdel i NYC) är ju ungefär lika stort som Stockholm... Och det finns ju massor av olika delar av endast Manhattan vilka skiljer sig enormt mycket från varandra. Typ Upper East Side där jag bor skiljer sig jättemycket både från Upper West, och Lower East Side, SoHo etc etc...
Men får ni chansen att bo hos ngn som bor i NYC så ta den! Det är alltid roligare för då kan era kompiar visa er runt i sina kvarter och har säkert en massa tips om vad som finns att göra och se!

Anne sa...

Saltis,
Super med en extra dag, och nu är det torsdag och nästan helg igen. Tiden går fort nu, ännu en vecka närmare due date för dig :)
Då jag läste ni skulle till Bronx på fest slog det mig att jag måste ju fråga lite mer om de olika stadsdelarna. Såg sen att du skrivit en bra och utförlig svarskommentar om det till Fair and True Anna.
Känner du att du kan Manhattan och alla delar där bra eller är det mycket kvar utforska och lära känna även där?
Jag antar att New York är en stad man aldrig blir "färdig" med, det finns säkert alltid nåt nytt område att utforska och lära känna mer.
Är det nån stadsdel som är "farlig" och som du inte skulle känna dig bekväm vistas i?

Saltistjejen sa...

Anne,
ja tänk att det redan är torsdag...
Nej jag tycker det finns hur mycket som helst av Manhattan som jag inte har koll på. Det är så många områden här som vi inte ens varit i. Det är stort och eftersom kommunikationerna är dåliga "på tvären" så blir det int så ofta att vi t ex är på west side.
Vad gäller de intilliggande burroughs så har vi endast varit i Bronx (bara vissa delar), Brooklyn (också bara vissa delar) och knappt alls i Queens.
Kanske ska ta och skriva lite mer om stadsdelarna här i bloggen? För något man inte tänker så mycket på här är att NYC är en enormt stor stad ändå, med ungefär lika många invånare som hela Sveriges befolkning.
Jag har aldrig varit rädd här, men visst finns det vissa delar av vissa stadsdelar där jag tror att man ska vara lite försiktig. På Manhattan tror jag dock inte det är någon fara någonstans så länge man använder "sunt förnuft". Men vissa fattigare delar av Bronx, Brooklyn och även Queens är väl kanske inte att rekommendera?

Anne sa...

Jo, skriv gärna mer om stadsdelar i ett eget blogginlägg. Harlem, är det en egen stadsdel eller ligger Harlem i en annan stadsdel typ Bronx?
Som du säger, det är lätt (speciellt för en utomstående som aldrig ens besökt New York) att glömma hur enormt stort det är. Som du säger,nästan lika många invånare som hela Sveriges befolkning.

Saltistjejen sa...

Anne,
ja jag ska göra det då framöver. Kan ju bli interessant även för mig eftersom jag har dålig koll på de flesta stadsdelar här jag med! ;-)
Harlem är en del av Manhattan. Denna del ligger norr om det som kallas "Upper East Side" även omd et nog egentligen också tillhör "Upper East". Fast en del av Harlem är även på West Side ("Upper West") nära universitetet Columbia. Ena delen av Harlem kallas i dagligt tal "Spanish Harlem" eftersom det mest bor spansktalande där, t ex puertoricaner och mexikaner. Medan andra delen av Harlem har fler svarta afroamerikaner.

Millan sa...

Vad harligt med en extra ledig dag!! Inte helt fel att fa ett sadant text... maste kanske visa for min chef ;-)?!
Later som om ni haft underbart vader det senaste. Att picknicka i Central Park en hel dag later helt suverant!! Definitivt nagot jag ocksa skulle trivas med. Men har ar det vaxlande molnighet som vanligt sa mycket picknick blir det inte ;-).
Hur manga veckor har du kvar pa jobbet nu?

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det är härligt väder här nu. Alldeles perfekt faktiskt. Men det ska tydligen bli sämre nu framvöer. Regn och åska är på väg. Tyvärr.
Jag hoppas jag kan jobba i stort sett hela cägen fram. jag har massor jag vill hinna klart innan förlossningen så jag hoppas verkligen att kroppen kommer orka hela vägen. Ev drar jag ner ngt på takten, men som sag så hoppas jag kunna jobba så när inpå due date som möjligt.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Tack för info om Queens härom veckan förresten! Nu blir det så att vi ändå kommer att bo på hotell (Helmsley Park Lane) för vi ville vara mitt i smeten och tyckte att vi kunde unna oss det. Men bra att veta ändå. Vi kommer ändå att hälsa på min kompis i Queens. Hon bor i Little India så där antar jag att det finns bra indisk mat t ex! :)

Hoppas att du har det bra där på sjukhuset och att bebisen fortsättet mår bra i magen!