tisdag, maj 13, 2008

Inte helt på topp

Idag har jag känt mig lite konstig. Låg, men inte direkt ledsen. Men inte alls så "på" som jag brukar. Allt har liksom gått lite på halvfart. Och jag känner att jag definitivt har haft en lägre toleransnivå än vanligt. Sämre tålamod. Det märks särskilt extra mycket nu ikväll när jag känner att jag blir irriterad på Lipton. Orkar inte leka. Orkar inte busa. Försvinn katt! Kom inte här och klampa på tangentbordet! Var inte "på mig" hela tiden!

Kanske är det hormoner som spökar? Kanske är det bara trötthet? Jag sov dåligt inatt. Vaknade hur många gånger som helst. Så imorse när klockan ringde kände jag bara neeeeej, jag vill inte! Men upp måste man ju. Och det har ändå gått hyfsat på jobbet idag. Egentligen har det varit en riktigt trevlig dag. Om jag varit "mitt vanliga gamla jag" hade jag nog tyckt det varit en väldigt bra dag. Till och med lite över det normala. Jobbet har gått bra. Jag har fått rätt mycket gjort. Och det har varit flera roliga sociala aktiviteter också. Men nu på grund av mitt mycket mysko humör så har jag känt mig lite "off". Lite som om det jag gjort och sagt varit något jag liksom sett på avständ. Knasigt jag vet, men det är som om jag inte riktigt varit 100% delaktig i min egen dag.

Hm, en liten oroande tanke som smugit sig på mig under dagen är att om detta beror på just dålig sömn så gissar jag att det kommer bli flera sådana här dagar framöver. Dels under de sista veckorna av graviditeten. Men framförallt när Lill-Skruttan väl är här. För överskott på sömn tillhör ju inte direkt det vanliga i en småbarnsförälders vardag har jag förstått....

Jaja, nu är det kväll. Och en av de positiva sakerna är att jag verkligen njuter av att vara hemma. Att ha en lugn kväll. Att kunna sitta i soffan och göra inget. Och sedan få gå och lägga sig innan klockan blivit allt för mycket. För att sova och förhoppningsvis vakna upp till ett bättre humör imorgon. Oftast brukar mitt humör stabiliseras rätt bra efter en natts sömn, Så jag hoppas på att få sova lite bättre inatt. Så får vi se vad morgondagen har att erbjuda.

12 kommentarer:

Petra H sa...

Oj, vad jobbigt att inte få sova ordentligt. Det är ju inte konstigt att du har känt dig off idag, och visst har man dagar då man känner att inget är riktigt rätt... Usch, sådana dagar vill man helst bara gå och lägga sig, dra ett täcke över huvudet och förhoppningsvis vakna upp på bättre humör nästa dag - vilket jag hoppas att du gör imorgon!
Och ja, du har nog rätt i att du / ni får vänja er vid mindre sömn i fortsättningen - och att sova när babyn sover... för hon lär inte sova när ni sover ;-)

Saltistjejen sa...

Petra,
ja jag hoppas jag känner mig bättre imorgon. Det har dock inte varit någon superjobbig dag. Men en sådan där dag när man inte riktigt är som vanligt. Hoppas iallafall att lite mer sömn kan få mig tillbaks i mitt vanliga humör igen.

Marianne sa...

Sådana dagar är alltid trista, men jag hoppas också att du vaknar till dig vanliga glada humör. Förutom sömnen är det kanske oro för dina förvärkar som spelar in?

Kan du ta dig en liten tupplur mitt på dagen om du har sovit dåligt? En sån där liten power-nap på 5-10 minuter? Det kanske också hjälper, och det får du kanske lära dig göra sedan när Lillan har kommit ...

Hoppas den nya dagen blir bättre!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack! Nu är det morgon oich jag känner mig redan bättre. Sov mycket bättre inatt och det känns bra! Tyvärr är det svårt att ta en power nap mitt på dagen eftersom jag jobbar men när jag är hemma vilar jag ganska ofta på eftermiddagen om det finns tillfälle till det.

Annika sa...

Ja det där med sömnen minns jag...Hur otroligt svårt det var att finna ro när man var höggravid, och varmt var det.
Hoppas att du känner dig lite mer uppåt idag, Saltis.

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
jo det känns redan mycket bättre!!! Sov bra inatt. vaknade inte så många gånger och vilken skillnad det gör! :-)
Tack för omtanken!
Kram!

Mia sa...

Hej. Jag har kikat in hos dig igen! Vad skönt att du mår bättre idag. Jag kommer ihåg att mitt humör pendlade upp och ner som en jojo under båda mina graviditeter. Extra mycket om jag inte fått sova bra. Har alltid behövt mycket sömn vilket inte är så lätt med två små barn! :-)
Hälsningar Mia

Sporty Spice sa...

Hoppas du får en god natts sömn i natt istället.

Saltistjejen sa...

Mia,
tack!! Ja jag har inte haft några större problem med humöret faktsikt. Men igår var det en ganska låg dag utan att jag kände mig direkt deppig eller ledsen. Bara lite "off" som sagt. Idag känns det iallafall mycket bättre. Sov helt ok inatt och jag tror det gjorde susen!


Sporty Spice,
Ja jag sov bra inatt med så det känns som sagt bättre nu! Tack!Och tack för ditt mail ang organic och antibiotic free food!!! :-)

Desiree sa...

Jag har också sovit lite dåligt denna vecka och jag tror att det delvis kan vara det som spökar för mig för jag känner mig också som dig. Lite låg och blir lätt små irriterad på saker och ting. Jag vet att sömn påverkar mitt humör en hel del. Så jag får väl försöka sova lite bättre och lite mer. Jag hoppas att du också får en god natts sömn inatt och känner dig både piggare och gladare imorgon. Det är inge kul att känna så här.

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack gumman! Ja sömnen är viktig för mig med. Tråkigt att du känner som jag. Men det är iallafall "bra" när man tror man vet orsaken till problemet. Det värsta jag vet är när man är ur humör men inte förstår varför.
Hoppas du kan sova lite bättre du med snart!!!!
Kram!

Ann sa...

kram!!