söndag, maj 11, 2008

Våga vägra Bugaboo!

Så har vi slagit till då. Äntligen bestämde vi oss. Och när vi väl bestämt oss tyckte vi det var lika bra att få hem den. Vagnen alltså. Det blev en Uppa Baby Vista. Alltså just en sådan vagn vi varit och tittat och känt på tidigare. Men detta är den nya modellen (2008) som då är något smalare än förra modellen, vilket vi var nyfikna på att se eftersom den stora nackdelen med vagnen varit den breda hjulbasen. Den nya smalare basen gjorde verkligen skillnad. Visst, den är fortfarande ganska stor, men nu är den inte särskilt mycket bredare än många andra populära vagnar som t ex Quinny och Bugaboo. Men dessa märken är så mycket dyrare än vad Uppa Babyn var att vi ganska snart insåg att vi inte prioriterade dem. Framförallt blir de dyrare eftersom det är saker man måste köpa till extra, men som följer med Uppa Baby strollern. Som t ex liggvagnsdel. En annan sak vi både gillade mycket med just Uppa Baby var att den är ganska hög. Alltså har man barnet mycket högre upp (=närmare sig själv) än t ex i Bugaboon. Framförallt kan detta vara en stor fördel för M som ju är något längre än medellängd, men även jag gillar att man inte behöver böja sig så mycket när man ska göra något med barnet i vagnen. Här är annars just Bugaboon den vagn man ser allra mest på stan. Det är helt otroligt hur många som kör den här! Säkert ca 98% av alla vagnar man ser är just Bugaboo. I början funderade vi lite på den, men nu känns det otroligt bra att faktiskt hittat en annan vagn. För med alla Bugaboos på stan är det nästan så man tycker det är något sektliknande över just denna vagn...! Så med en annan vagn känner man sig plötsligt som en fritt tänkande individ som inte lockats in i Bugabooträsket...haha! Skämt åsido så är säkert Bugaboo en jättebra vagn, men när vi jämfört den med just Uppa Baby Vista så vägde fördelarna med den senare vagnen över för vår del.
Här syns vår vagn med bassinet (liggdelen) på.

Hm, jag tycker det är supersvårt detta att handla något som man har noll koll på. Det mesta man handlar brukar man ju annars veta ungefär vad man gillar eller ogillar. Alltså vad man prioriterar och vad man inte tycker är lika viktigt. Men barnvagn. Hur ska man veta vilka egenskaper en sådan ska ha när man knappt rullat någon?? Dessutom är ju alltid sådana erfarenheter helt beroende på person, var och hur man bor etc...
På bilden är vår vagn med sittdelen, och den generösa sufletten uppfälld.

Jaja, vi åkte iallafall ner till en affär BuyBuyBaby, på West Side för att titta vad de hade inne. det var en stor affär med det mesta för bebisar och barn. Jag gillade den. Välorganiserad och med mycket personal som alla var otroligt vänliga och hjälpsamma. De hade dessutom 2008-modellen inne så vi kunde känna på den. Man såg direkt att denna modell var betydligt nättare än förra årets modell. Så efter att ha "sparkat lite däck" och diskuterat det ena med det tredje ansåg både M och jag att vi troligen inte kommer att hitta någon annan vagn som känns lika bra för detta priset. Så vi slog till.

Känns väldigt konstigt att köpa något så stort som vagn såhär långt innan barnet ska komma. 10 veckor kvar. Men vi tänkte som så att det är skönt att få detta gjort. Att ha vagnen hemma och slippa fundera mer. Dessutom så tror jag att Lill-Skruttans "fixering" stressade upp oss lite. Tanken finns ju nu att hon faktiskt kan komma tidigare än planerat. och med detta i bakhuvudet kändes det bra att köpa den nu. När vi väl bestämt oss för att faktiskt köpa vagnen redan idag så var det bara färgvalet kvar. Grundfärgen på alla vagnarna är mörkgrå, men sedan är vissa delar i färg. Här kan man välja mellan blå, grön, röd, orange, lila och svart. Vi hade tidigare varit inne på orange, men denna färg hade de inte inne och man vill ju gärna se färgen i verkligheten (inte bara på en dataskärm) så det blev istället en mild grön. Både M och jag gillade den gröna nyansen. Den känns väldigt enkel och neutral, men på ett icke-trist vis.

Nu har vi satt ihop vagnen och är verkligen nöjda med inköpet. 700 dollar blev det, vilket motsvarar lite drygt 4000 svenska kronor. För denna summa fick vi alltså själva chassit, en s k bassinet (liggvagnsdel där en liten bebis kan sova) samt vändbar sits för ett lite större barn. Att den senare är vändbar känns bra eftersom mindre barn helst ska vara vända mot föräldrarna men större barn ju vill kunna titta framåt när de sitter i vagnen.
Här har vi fält tillbaks sufletten något. Den går även att ta bort helt om man vill.

Jaja, nu har vi nog vårt största inköp gjort. Det känns bra. Vi känner oss helt nöjda med inköpet. Sedan får vi se vilka fel och brister vi hittar när vi väl kommer börja använda den. Jag tror fortfarande att själva storleken kommer att kunna vraa något man kan komma att irritera sig på när man bor såpass trångt som vi gör, plus mest kommer köra med vagnen i storstadsmiljö. Men som sagt. Det känns ändå som vi fått mycket vagn för pengarna, och eftersom vi inte hittat någon annan vagn vi hellre skulle velat ha så känns det väldigt bra. Nu får den stå hopfälld i garderoben tills det blir dags att rulla ut den på stan...

31 kommentarer:

Petra H sa...

Det är ju en jättefin barnvagn!! Och snyggt med ljusgrön!! (speciellt som jag hatar orange, ha ha) Och den var ju billig också, vilket är ju bra - jag kan tänka mig att kostnaderna kan springa iväg ganska snabbt med alla babyinköp som måste göras i början. Kul att ni vägrade Bugaboo, min kompis har en sådan och hon var så nöjd och när jag såg en annan kompis Emmaljunga som var stor och otymplig så förstod jag varför de valde Bugaboo, trots kostnaden. Men det är ju bra att ni har hittat ett bra och billigare alternativ.
Jag läste en tidningsartikel om hur folk alldeles för tidigt vänder insatserna från föräldern och mot gatan, vilket inte alls ska vara bra utan barnet och föräldern ska ha ögonkontakt för trygghet. En fransk kompis påstod på allvar att det skulle vara "tråkigt" för hennes son att titta på henne!? Jag tyckte att det verkade väldigt märkligt som resonemang!!
Trevlig start på den nya veckan!
Kram.

Saltistjejen sa...

Petra,
tack! Ja orbange är ju mångas hatfärg... ;-)
Själv gillar jag orange haha! men nu blev den grön istället.
Ja jag har ockås hört det där med att barnen för tidigt vänds från föräldern utåt i vagnen, och att de kan "överstimuleras" av alla intryck om de är för små.
Jag har inte så mycket koll på det egentligen, men det kändes bra att ha en insats där man kan välja vilket håll barnet ska titta åt, och därmed börja med att ha dem vända mot sig.
Kram!!

Desiree sa...

Tycker att den ser både fin och praktisk ut. Den gröna färgen var också riktigt fin. Bra att den hade vändbar del. Ja det måste vara lite svårt att köpa något man faktiskt aldrig har köpt eller använt innan men jag tror att ni gjorde ett väldigt bra köp och ni verkade också få mycket för pengarna. Jag tror ni köpte den ganska lagom innan. Skönt att ha detta viktiga köp gjort. Lill skruttan kommer nog att trivas bra i sin nya vagn.

Marianne sa...

Grattis till vagnen, den är riktigt snygg. Även om jag gillar orange tror jag det är bättre med en liten neutralare färg i långa loppet så att man inte känner att man bryter av på fel sätt och blir bunden i olika färgval framöver.

På min tid (30 år sedan) var det Emmaljunga som gällde. Och då fanns inte den där bra kombinationen att göra om liggvagnen till sittvagn, utan man var tvungen att köpa flera vagnar. Jag hade en mörkt vinröd i manchestertyg.

Det verkar logiskt att barnen lätt blir överstimulerade om de ska se allt som passerar för tidigt, innan de riktigt kan urskilja vad allt är utan det förmodligen mest blir ett blurr av färger och former och fart. Hihi, först läste jag "vändbar" som att man kunde vända på tyget när det blev fläckigt av glass och choklad : )

Anonym sa...

Jättefin vagn Saltis!
Modellen påminner lite om Bungaboo på nått sätt men vilken bargain motför vad de kostar.
Bra att få både liggdel och sittdel i ett.
Vi har ju köpt till liggdelen till vår Quinny men vi köpte ju vagnen lite billigare så jag låtsas som att jag gjort ett bra kap i a f.. :D

Tycker du att det är tidigt att köpa vagn för er? He,he... vet inte vilken vecka jag var i när vi köpte våra.
Och väskan till sjukhuset är redan packad och klar sedan flera veckor tillbaka. Här har du en som är ute i god tid minsann...ha, ha..

Ha en trevlig dag!
Kram!

Ann sa...

Vad najs!!! Riktigt fin vagn faktiskt (vi som hade sådan diskussioner om vagnen). Och jag är ju jätteglad att det inte blev orange :) :) ;)
Ni kan vara riktigt stolta att spatsera runt med den vagnen på Manhattan!

Lisa sa...

Tycker det verkar vara en bra storlek p� er vagn, att hantera i storstaden. Inte otymplig. Fargen var ocksa fin, fast gron ar min hatfarg, var den har lite diskret, med en fin fargklick.

Som Marianne skrev var det Emmaljunga som gallde forr, brun var den. Min dotter fick tom en dockvagn i Emmaljunga, men den var illgron, s� min smak maste ha forandrats.

Grattis till tredje platsen. Rostade s� klart p� dig, och tankte rosta alla dagar som man fick. Glomde det, sa det skulle ha varit 4 roster till, om jag satt upp lite post-it lappar som kom ihag.

Skont att ni fick ett sa bra omhandertagande i barnaffaren. Det �r ju ett sa stort kop kanslomassigt ocksa. Om jag inte minns fel var det en annan affar, dar det var otrevlig (ointresserad)personal ni motte.

Ha en skon vecka, och skot om er.

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! ja det känns väldigt bra nu faktiskt, att ha vagnen på plats. Nu är det "bara" att vänta på att den som ska åka i den ska komma hem också. men den leveransen lär nog inte bli riktigt lika enkel... ;-)


Marianne,
ja vi tyckte det var jättebra att kunna köpa bara 1 vagn istället för flera. Kanske kommer man att tycka att man behöver en vad vi kallar paraplyvagn senare. Alltås en lättare stroller som man kan fälla ihop väldigt lätt om man tex åker buss, men det blir itne förrän barnet är lite större isåfall, och mer som komplement till denna vagn. Sådana mindre strollers är dessutom väldigt billiga här.


Jess,
ja modellen är ganska lik Bugaboons, fast större och liksom "rejälare". Nuförtiden verkar de flesta vagnar förresten vara ngt Bugaboolika så om den modellen var först så var det nog en hit. Vi tittade som sagt på Quinny också (er vagn) men vi tyckte den var lite för dyr för oss, även om den är superfin! Hellre en Quinny än en Bugaboo!! ;-)
Ja egentligen är det ju inte så supertidigt att köpa vagn. Det är mest bara en superkorkad känsla av att man kanske "jinxar" allt om man köper hem så stora saker så tidigt. Men jag vet att det inte finns någon logik i detta alls. Och nu tycker jag vi gjorde helt rätt med tanke på att barnet faktiskt KAN komma tidigare än planerat också.


Ann,
hahahaha! Ja nu kanske t o m DU kan tänka dig att rulla lite vagn när vi ses senare. Jag menar nu när den inte blev orange!!!! ;-) :-D


Lisa,
Jo storleken är nopg okej hoppas vi. Ev är den ngt "bulkig" för de trånga trottoarerna och framförallt t-bana och buss här. Men vi får se. kaanke tar man barnet mest i bärsele när det är litet och man ska åka kommunalt, och vagnen mer för att promenera? Vi får se. Det kändes ändå som en bra vagn för oss och de behov vi överhuvudtaget kan fundera ut nu i förväg.
Och denna barnvagnsaffär var verkligen bra! Det var inte samma som den där vi fick usel service av snäsiga expediter, utan här var de superhjälpsamma och trevliga!
Tack för grattiset också! Vad gullig du är! Det var inte meningen att ni skulle måsta rösta varje dag. Tyckte mest det var en lite kul grej och så hoppades jag att några skulle hitta hit till bloggen från Sica´s blogg. :-)

koko sa...

Vagnen var jättelik bugaboon måste jag säga, och alla verkar ju vara supernöjda med den, så ni kommer säkert bli nöjda ni med! :-) Fin grön färg tycker jag också!
Eftersom det ofta är 7-9 veckors leveranstid i Sverige är man ju tvungen att köpa vagn tidigt, men jag håller med om att det känns lite knepigt att göra det. Kanske extra mycket för oss som inte direkt haft spikrak väg fram till bebis...

Kram kram!

Saltistjejen sa...

Kokosen,
Hej vad glad jag blir över att du tittar in här! :-)
Ja vagnen är lik Bugaboon, men är högre.
Här kunde vi ju ta med oss vagnen direkt från affären. Ingen leveranstid alltså. Vilket var skönt. Vi funderade på att vänta p g a detta, men eftersom vi hellre har den stående än att den skulle vara "slut" när vi väl vill köpa den, eller att Lill-Skruttan kommer för tidigt och vi inte har någon, så valde vi att köpa nu.
KRAAAM!

aurorabuddha sa...

Sa fin vagn! Det verkar ju som om ni gjort ett bra val! Jag maste saga, jag ser inte barnvagnar sarskilt ofta har - kanske har jag inte den urskiljningen, helt enkelt! :o)

Du kommer nog att fa din bebis medans jag ar pa retreat!

Anne sa...

Vad kul få höra fortsättningen på vagnfunderingarna och att ni köpt vagn nu. Den är jättefin, jag tycker den gröna färgen är läcker! Bra köp, helt klart.
Fin och neutral men ändå inte trist-neutral (som du säger). Den ser smidig och lätt att använda också.
Jag gillar att ni har liggdel, en sk bassinet. Det tycker jag annars inte alls är självklart här (åtminstone i de delarna av USA där jag bor). Många verkar inte ha liggvagn alls utan kör med bilstolen i barnvagnen bara. Det kanske är annorlunda i New York där man inte har bil på samma sätt och slipper problemet med att vagnen ska få plats i bilen, bökigare väcka en sovande bebis som somnat i bilen och sen ska knölas in i liggvagnen (enklare då bara flytta över bilstolen och helt skippa liggvagnsdel). Om vi får barn nån gång och det blir aktuellt, då vill jag helt klart ha en liggvagn till. Ett måste tycker jag. Det känns som att en barnvagn "ska" ha det helt enkelt.
700 dollar.....billigt vad jag förstår. Men som den relativt icke insatta person jag är (även om jag har lite koll och förstått barnsaker är dyra) så känns 700 ändå som väldigt dyrt för "bara" en barnvagn. Vad kostar alltså en Quinny eller Bugaboo (de verkar alltså vara de dyraste märkena eller det kanske finns fler?)
Kul ni köpt vagn, jätteroligt läsa och se bilder!

Annika sa...

Jag hade ju en Brio Finesse till Karolina, enm komibvagn från Sverige. Ja, vi snackar 12 år sen nu :-))
Den vagnen var som en cadillac...OJ vad komplimanger jag vevade in med den. Då fanns inte dagens utbud. Då var det mest fula pastelliga vagnar i paraplymodell som fanns på marknaden. Så, ni har Buy, Buy Baby hos er också :-) DET är ju en jättebutik där jag var rätt mkt när K var liten.
Vagnen är snygg!! Verkar smart och bra att ha på Manhattans gator. När jag ser och hör om den där trendvagnen bugaboo tänker jag bara på Gwyneth paltrow av ngn anledning...hon måste ha haft en sån till sina barn.

Att köpa vagn är ju som att köpa bil...SVÅRT!!!

Jag tycker 700 är mkt pengar, men dp är det väl kvalitet också och det SKA det ju vara!!

KRAMAR!!!
Annika....Ps, det ösregnar här och är så himla kallt, 7 grader. Blir tokig!!!

Saltistjejen sa...

Aurorabuddha,
nej det kanske beror på var man bor också. Här i NYC är det många barnvagnar på stan, men jag kan tänka mig att om man bor i städer eller områden där de flesta kör bil till och från ställen så kanske man inte ser lika många vagnar??
Aha, så du ska på retreat i sommar! Skoj!


Anne,
ja vi ville gärna ha en liggvagnsdel. Men som du säger så är det vanligt här att man använder bilbarnstolen i sina vagnar den första tiden innan man går över till sittvagnsdelen. Men jag har hört att det inte är optimalt att ha barnet sittande för länge. Inte bra för deras ryggar. Så en liggdel känns bättre. Och som du säger så har vi ju ignen bil så vi kommer säkert inte använda bilbarnstol så mycket alls.

Och ja alla barnsaker är rätt dyra. 700 dollar är nog ett "mellanpris" vad gäller vagn. Man kan hitta billigare vagnar också, men då oftast inte med liggvagnsdel utan enbart för bilbarnstol. Och eftersom vi ville ha en liggvagnsdel och även en vändbarn sittdel så blev denna vagn ett bra val för oss.
Bugaboon kostar nog ca 800-900 dollar utan liggvagnsdel. Den får man sedan köpa extra för kanske 100-200 dollar ca. Quinnyn är nog ngt billigare än Bugaboon kanske men även där måste man köpa till bassinet extra, vilket kostar ca 150 dollar, så slutsumman blev ändå runt 900 dollar eller så.
Den dyraste vagnen vi sett här är dock Stokke. Ett norskt mörke. Den ksotar från 1000 dollar och upp. Helt galet!!!!! Men den har blivit mer och mer poppis på Manhattan iallafall. Dn verkar jättepraktisk tycker jag. Men den är ful. Plastig och ser ut som en hög kontorsstol!!!!! Men som sagt priset på just Stokkeprylar är helt galna!!Annika,
ja 700 ÄR mycket pengar! Men vi hoppas att vi kommer att kunna använda denna vagn i flera år eftersom den har både ligg- och sittdel. Men visst är det dyrt!! Hu!
Ja kanske hade Gwyneht Paltrow en Bugaboo?? Säkert många kändisar som haft en sådan. Kanske är det en del till populariteten??

Vi har också regn och skittrist väder idag. 9 grader just nu. Brrrr!!!! Men man slipper iallafall AC:n, haha! :-)
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Fin! Och färgen är mycket bättre än orange! Jag tror att ni hade tröttnat på den efter ett tag!

Man ska tydligen inte vända barn förrän de är 10-12 månader och definitivt inte vid 8-månadersåldern då de kan vara ganska mammiga eller pappiga. Anledningen är just att det blir för mycket intryck och att de inte riktigt förstår att mamma/pappa och tryggheten är där fast att de kanske inte ser den (dvs om du är bakom bebisen). Speciellt viktigt eftersom många bara trycker ner sitt ansikte i vagnen och säger "Heeejjjj, vad söt du är"! och då kan barnet bli rädd om han/hon inte ser mamma eller pappa.

cecilia sa...

jättefin vagn - jag tycker att ni gjorde helt rätt. när vi skulel köpa vår vagn ville expediten absolut trycka på Bugaboon, och blev nästan stött när vi valde samma modell som vi hade till dottern sex år tidigare (och sen skänkte till dotterns kusin). Jag tycker att bugaboon är grymt överskattad.

SweFlo sa...

Jättesnygg, verkligen ursnygg! Jag kommer ihåg det där me dbarnvagnsköpet. Vi läste reviews, klämde och provkörde som om det var värsta bilköpet. Och sedan visade det sig att vi knappt använde den, det blev mest Sarah i Baby Björnen (ovärderlig) och sedan på pappas axlar. Men vi har ju lite annorlunda klimat här med i Florida. Vi hade den mer amerikanska modellen med bilsätet som klickar fast ovanpå och sedan blir en sittvagn. Det där med bilstolen som klickar fast var verkligen behändligt, vi behövde inte väcka henne om hon somnat i bilen, mycket praktiskt. Men hon var så lång, så vid 6 månader had ehon redan växt ur den bilstolen... Åh vad spännande att se er lilla flicka när hon kommer. Väldigt spännande! Grattis till vagnköpet, en sak som kan bockas av från "skaffa innan bebisen kommer"-listan! ;-)

Saltistjejen sa...

Anna fair and true,
Aha så det är därför. Jag hade inte full koll på detta med varför barnen ska vara vända mot förlädrarna tills de är en vis ålder. Men det låter ju vettigt.


Cecilia,
tack! Jag tror säkert Bugaboon är en jättebra vagn. Alla som jag känner som har en sådan tycker jättemycket om den, men vi tyckte den var lite i dyraste laget. Ville inte spendera mer än nödvändigt på vagn, men ändå få en bra vagn med de egenskaper vi kommit fram till att vi prioriterar.


Sweflo,
haha, ja vi har också skummat reviews på nätet och varit i flera affärer för att "sparka däck". :-)
Bilbarnsstolsvarianten tror jag är ursmart och praktisk, men eftersom vi inte har bil så kände vi att vi ville ha en riktigt liggvagnsdel också. Har ignen aning om hur mycket man kommer använda vagnen, men gissar att det framförallt kommer bli användning för den i höst och vinter! Då lär det väl mest vara sittdelen som gäller.
Baby björn ska vi får låna av en kompis. Jättebra! Sedan ahr jag ört att sk slings ska vara bra när barnet blir lite större.
Och ja vi är också spända på att få träffa lilltjejen. Men än dröjer det ett tag... :-)

koko sa...

Hehe, ja, och nu blir du inte av med mig. ;-)

Liggdelen är vansinnigt låg i bugaboon, så det är bra att den är högre i er vagn!

Vi köpte en adapter till vår vagn för att kunna klicka fast bilstolen också, men eftersom man är tvungen att SKRUVA fast adaptern blir det ju knappast att man använder den... Gissa om vi blev besvikna när vi fick hem den (beställde på nätet).

Åsså något helt orelaterat: Såg att du tyckte 28 dagar senare var bättre än 28 veckor senare?!! Hahaha, jag tyckte precis tvärtom! Och will smith-filmen var ju bara en dålig kopia på 28 dagar senare men med större budget... :-D

Jenny sa...

Jag tyckte vagnen var jättefin!! Och även om det såklart är upp til var och en att välja färger till sitt barn, tycker jag att det är strålande att ni inte har fallit i "rosa-fällan" ;)

Ang det här med att vända på barnet så har jag också fått den informationen som anna skrev här ovan, barnet behöver inte alla intryck och stressande moment som det innebär att titta på allt möjligt, mamma och pappa räcker :) Tills hon börjar bli otålig och tycker att hon har kollat tillräckligt på er, då har man nog inget val ;)

Ha en riktigt bra vecka!

Saltistjejen sa...

Koko!
Hahaaaa!!! Det är bara härligt att du klistrt dig fast här! :-D
Vi kommer nog att köpa en adapter till bilbarnsstol eftersom vi kommer få låna en barnstol av en kompis. Kan vara bra om man vill ta taxi. Men jag ahr faktiskt ingen aning om ifall adaptern måste skruvas på eller ej. Hm, vi får se. Men jag tror inte adaptern var särksilt dyr om jag minns rätt så det kan nog vara värt det ändå?

Så du tyckte 28 veckor senare var bättre! Där ser man!!! Jag älskar ju iofs Robert Carlysle, men tycker ändå att första filmen var bättre. Jag gillade twithcen i den när de var instängda med var det militärer??
Will Smith filmen var alldeles för mycket "kristenpropaganda" för min smak! Annars gillade jag NYC-sceneriet i den.

Saltistjejen sa...

Jenny,
heej! Nej ngn rosa vagn blir det inte här. Jag har ignet emot en del rosa barnkläder eller greje,r men vagn vill jag absolut inte ha rosa! Blä!!!!!
Ja man får väl se när det blir vändningsdags. Haha, just nu känns sådant sååå avlägset. Hon är ju inte ens ute än! :-)
Kram!

JaCal sa...

Det är kul med vagnar! Fin ni har hittat! Tycker de är lite fina de där - men som jag bor måste det vara en som är lätt och smart att ta i och ur bil - för bil är det stora transportmedlet.

Själv är jag Maclaren fan - har två stycken (en dubbel och en TechnoXL) - såå nöjd. De går som tåget och funkar utmärkt så fort barnen inte vill ligga längre (och min äldsta satt när hon var 4 månader och sen dess fick jag henne aldrig att ligga ner i vagnen igen- jag var så stressad att jag inte hittade en "riktig" liggvagn här - men det löste sig - haha).

Kommer så väl ihåg när vi köpte (den första...) vagnen - ett par veckor innan due date... vågade knappt röra den... kändes sååå konstigt.

Sen använde jag som några skrev ovan faktiskt sling jättemycket med dottern - är stort sling-fan efter att en tjej på den supportgrupp jag gick på här visade hur lätt det var. Underbart skönt när man skulle i och ur korta sträckor och inte orkade släpa ur vagnen (eller för den delen bilstolen - för hua vad de blir tunga fort). Och bara knöla ner i väskan när man inte använde. Perfekt vid flygning (med t ex SAS där man inte får ha med sig vagn).

Själv har jag inte oroat mig så mycket för vändning och riktning - i Sverige är det "mycket viktigt" - här är det andra saker som är "mycket viktigt" och till slut blir man så förvirrad av alla olika "viktigt". ;-) Intressant dock hur det händer massor på barnvangsfronten - bara på de få år jag haft barn har det hänt massor - nu finns det mycket bättre utbud och smarta lösningar! Kul med utveckling!!

Lullun sa...

Grattis till vagnen! Jättefin. Och visst är det klurigt att köpa något sådant, när man inget "vet".

Vi slapp dock det, då vi fick en vagn i present av mina föräldrar och syskon. De hade full koll på vad vi behövde och det blev jättebra. I Danmark, som vi bodde då, hade de dessutom främst enormt stora barnvagnar utan sittinsats, så visst var det många som var totalimponerade av vår nätta lilla, svenska kombivagn som dessutom hade 4 kraftiga däck, vilket ju var super när vi senare flyttade tillbaka till snöiga Grönland. :-)

Lisa sa...

Hej,
den ser super ut.

Vill bara berätta för Anne och de andra som undrade att Bugaboon kostar 800 dollar dock MED liggvagnsdel. Allt är i ett kit på den också, man behöver inte köpa till något. (förutom lattehållare och annat viktigt förstås ;-))
Dock utan tax som är på ca 8%. Så drygt 5000 SEK totalt.

Köpte precis min på BuyBuyBaby i Chelsea (samma som ni var på antar jag)

Saltistjejen sa...

Jacal,
McLaren är ju väldigt stort här. De verkar ha väldigt bra strollers när barnen blivit ngt större. Finns ju många sk paraplymodeller som är lättare och smidigare än den typen av vagn vi investerat i.


Lullun,
Vad bra att ni fick er i present!! Och att ha en vagn som inte är alltför klumpig är super tycker jag.


Lisa,
aha! För de Bugaboos vi kollat på har inte liggvagnsdelen varit inkluderad. iallafall inte för cameleon. Men det var ju bra!! Vår kostade 700 inkl skatten, annars dryga 600. Var bor du eftersom ni handlade i samma affär??? Också här på Manhattan? :-)

lisa sa...

Hej,
ja, bor på Upper West. Men åker hem tills det är dags för bebisen att kika ut i augusti. Så går in på sista månaden här nu, efter att ha bott här i ett år... *snyft* (men ska bli skönt att komma hem också)

Kommer säkert fortsätta läsa din blogg och längta mig tillbaka till underbara NYC...

Har också reagerat mycket på hur alla kör omkring med sina pyttiga bebisar i bilstolsdelen. Förstår verkligen inte poängen med det - för det lär ju inte vara att de kommer med bilen, här mitt på Manhattan, direkt! Möjligen lite smidigare, men kan ju inte vara skönt för bebisen?!

Anonym sa...

Du har säkert redan sett, men det var länge sedan jag skrattade så mycket som när jag läste diskussionen om bugaboo i detta forum:

http://www.minbebis.com/forum2/viewtopic.php?f=61&t=11428&st=0&sk=t&sd=a

Anna, Fair and True sa...

Haha, den var kul! Jag tror nästan att det skulle kunna vara en vän till mig som kan vara lite känslig ibland + ska ha de bästa och dyraste :)

Anonym sa...

Den ser precis ur som en bugaboo- identisk. Rätta mig om jag har fel men du verkar ha köpt den billigare kopian av just bugaboo.

Saltistjejen sa...

Anonym,
haha ja det kanske man skulle kunna säga. :-)
Fast här är väldigt många vagnar lika Buggaboon i stilen. Många kopior skulle man kanske kunna säga... Mycket mer än i Sverige. Och jag gillar själva konceptet med att ha sittdelar man kan vända och som barnet kan "växa i". Och visst var priset på Buggaboon en av orsakerna till att vi inte ville köpa den. Tycker den är hutlöst dyr och SÅ mycket ville vi inte lägga ner på en barnvagn. Men sedan är det dessutom del skillnader som vi tyckte var mycket bättre med Uppa Babyn än med Bugaboon. Dels att den är högre vilket är något vi gillade. Då kommer barnet högra upp och min man är längre än medellängd så han gillade att handtaget var rätt högt. Sedan är en annan stor fördel att man med Uppan kan fälla den med sitsen KVAR I själva chassit. Något man inte kan med Buggaboon. Iallafall inte de modeller vi såg då (detta är ju 2 år sedan så det kan ju ha förändrats sedan dess). Detta var något vi tyckte var otroligt bra eftersom vi bor så trångt att det hade varit jobbigt att inte kunna fälla vagnen med sitsen kvar.
Men visst, till viss del kan man säga att du har rätt. Vagnen är till modellen rätt lik Bugaboon. :-)