söndag, november 08, 2009

Barnvakt och bloggträff

Det är söndagkväll. Jag har inte hunnit med Fredagstemat som Simone står för under denna nya månad. Egentligen hade jag tänkt att skriva något eftersom jag tyckte att temat var intressant och roligt, men jag känner att jag inte alls har tillräckligt med inspiration och energi för att få ihop något bra så jag hoppar helt enkelt över det första av Simones teman.
Helgen har varit bra. Lill-Skruttan är fortfarande riktigt snuvig och har av och till varit lite smågnällig och framförallt ätit ganska dåligt. Men jag tror hon är på bättringsvägen. Det har annats varit en ganska social och händelserik helg.

Igår lördag, var det riktigt kyligt här men soligt. Vi tog en promenad till Central Park på eftermiddagen och efter det var det vår tur att vara barnvakter till Grannarnas son W. De var ju barnvakter till Lill-Skruttan för ett par veckor sedan när vi gick på bio. Det gick strålande! Lill-Skruttan och W gillar verkligen varandra och leker jättefint ihop. Visst blir det ett par gånger man får rycka in och sära på dem när de vill ha samma leksak, men på det hela stora så är det bara roligt att se hur de interagerar. Hela barnvakteriet är ju dessutom så enkelt det kan bli eftersom grannarna bor tvärsöver korridoren vilket gör att man hur lätt som helst kan gå mellan oss och dem för att hämta resp lämna saker som barnstol, mat, kläder etc. Efter själva nattandet använde vi en baby watch vilket gör att båda barnen kan nattas i sina egna sängar. Så när båda barnen väl är i säng består barnvaktandet helt enkelt av att ha koll på baby watchen.

Nu när både vi och Grannarna har provat på att vara barnvakter varsin gång och vi alla inser hur pass bra det går, har vi mer eller mindre kommit fram till att hjälpas åt med detta ofta. Det känns otroligt bra! Att kunna få vuxentid tillsammans är guld värt och att slippa oroa sig för barnvakteriet och/eller slippa betala upp emot 100 dollar för en kväll är som att vinna högsta vinsten.

Här sitter de små Gullungarna och äter gemensam middag.

Efter middag blev det gemensamt bad vilket var mycket uppskattat av bägge två.


Efter badet var det pyjamasparty som gällde.


Sedan sagostund. Tur att man rymmer mer än ett barn i knät.

Idag söndag så var en bloggträff inplanerad. Det var Mammigranten från New Jersey som skulle in till staden med sin familj. Det blev en riktigt lyckad eftermiddag. Först en fika hemma hos oss. Vi vuxna pratade och barnen (Mammigrantens) lekte järnet med katterna. Jätteroligt att se. Lill-Skruttan fick en hel Ikeakasse full med kläder samt en påse med skor av våra gäster. STORT TACK!!! Men själv sov Lill-Skruttan middag när besöket anlände och när hon vaknade upp var hon på ett rätt buttert humör. Hon tinade dock upp när vi promenerade till Parken och väl framme på lekplatsen var det full fart. De större barnen testade den långa rutchkanan där och den fick väl godkänt. Sedan gick vi vidare till lekplatsen intill och där var det fortsatt spring tills alla var redo att gå hemåt.

Här är Mammigranten, jag och Lill-Skruttan i lekparken.

När vi var tillbaks i våra kvarter var det dags att säga hejdå. Mammigranten och hennes familj skulle in och äta middag på en italienare och själva skulle vi hemåt med en trött och hungrig liten tjej. Och jag tycker som vanligt att det är så roligt att få träffa personen bakom bloggen!
Om ni har vägarna förbi staden igen så hör av er igen!

Kvällen fortsatte sedan med riktigt mysigt gos tillsammans med en glad Lill-Skrutta. Härligt! Jag hann även med en tur till jobbet medan M fixade middag. Men nu känner jag att det är dags för sängen. En rätt intensiv vecka ligger framför oss och jag kan redan känna att jag längtar till nästa helg....




18 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Jag tyckte ju själv temat krävde en del den här gången. Hoppas det känns lättare nästa fredag.
Först trodde jag du hade bloggträff som drömmiddag! Det skulle jag kunna skriva om, alla från olika länder hos mig och äta äggost:-)

Petchie75 sa...

Vad härligt med en händelserik och lyckad helg, trots att arbetsveckan varit tuff och stressig, och lill-Skruttan varit hängig.
Det är ju verkligen perfekt med er barnvaktslösning, och tänk att man kan få sådan bra kontakt med sina grannar även i en storstad som NYC! Förresten jag berättade just igår för svenska B om era grannar och katten som smet ;-) Hon hade nämligen sett något liknande på tv (lång historia)..
KRAM!

Saltistjejen sa...

Fritt ur Hjärtat,
ja men det var lite tråkigt att jag inte hann eller hade ork för jag tyckte som sagt det var ett rätt spännande tema att klura över. Men jag hoppas fåtill något kommande fredag iallafall.
Kram!!!


Petra,
ja barnvaktslösningen är helt perfekt. Det kunde verkligen inte bli bättre! Att grannarna dessutom är supertrevliga att umgås med är ju en extra bonus det också! Samt att deras son och Lill-Skruttan går så himla bra ihop!
HAha så du berättade för B om äventyret med Tazo!!
Kram!!

Annika sa...

Trevlig helg du hade!
jag har liksom lusläst din blogg jag :-)
Det har du säkert sett på din sitemeter, hehehehe!!!
Faktum är att det är du som tipsat mig och Peter om var vi ska äta då vi åker upp till NYC!! Guldgruva, Saltis!! KUL att du kategoriserat allt så att man lätt hittar :-)

Hoppas nu att veckan inte blir för jobbig...
Jag ser också fram emot helgenb även om måndagsmorgonen är så vacker och mild!
Jättekramar!!

mammigranten sa...

Tack själv!
Vi hade jättetrevligt igår och gör gärna om det!
Kram

Desiree sa...

Det där med att turas om att vara barnvakt verkar toppen. Bättre kunde det ju knappast bli att lilla E och W kommer så bra överrens och att era grannar bor tvärs över. Det är som sagt toppen att ni kan turas om och spara mycket pengar på det här sättet men ändå ha möjlihget att komma ut och få egentid och vuxentid. Härliga bilder på de två små. Hoppas att veckan blir bra även om den blir intensiv. Är det mycket på jobbet just nu? Kul även med bloggträff. Du har verkligen fått träffa många många bloggare. Ha det bra och sköt om dig.

Taina sa...

Gud vilken tur att ni har etablerat ett barnvakterigrej med grannen!!! Så mycket värt alltså.

Bloggträffar blir det ofta för dig! Åker man till NYC så ska man givetvis träffa Saltis!! Det hör liksom till. Det är alltså inte bara Frihetsgudinnan och Central Park. Hihi.

Jag längtar också till nästa helg...

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha jaså du så du har suttit och kollat in alla inlägg där vi varit ute och ätit...! ;-)
Ni verkar ju ha hittat något iallafall eftersom n bokat! Bra!!! :-)
Jag ska som sagt maial dig ang er helg här i NYC!!
Stor kram!!


Mammigranten,
vad kul! Ja det var roligt. Jag tyckte det var väldigt kul att se N och W leka med katterna! Haha de var helt slut på kvällen sedan...! :-)
Kram!!


Desiree,
jo det är mycket på jobbet nu. Eller egentligen inte mer än vanligt rent labbmässigt (för det är alltid en massa saker man skulle gjort i förrgår...) men denna vekca har vi en del olika kvällsaktiviteter också. Möten och seminarier så det gör det lite extra intensivt. Egentligen tycker jag sådant är jobbigt för man ahr tillräckligt snörjiga kvällar ändå och är ofta trött, men ibland är det så och då får man ju ta det. På sätt och vis ska det bli kul också för det är intressanta möten och seminarier, det är mest det att det blir väldigt långa dagar....
Kramar!!!


Taina,
hahaha! Så nu är man jämförd med Frihetsgudinnan och Central Park...! ;-)
Men visst, det är roligt att så många faktikst kommer förbi NYC så man har en möjlighet att träffas. När kommer ni nästa gång då?!?!?!? :-)
Du skulle på Europaturné snart väl?
Kanske jkan vi ses nästa år igen efter jul o nyår. Din son kommer ju iallafall att få träffa våra katter, haha!
Kramar!!!

Anne sa...

Det måste verkligen vara helt super att ha "barnvaktsproblemet" löst på ett så här förträffligt sätt. Ni blir glada, de blir glada och rent praktiskt är det ju så enkelt då ni bor så nära som ni gör. Bara en sån sak gör ju att det är värt att bo kvar hur länge som helst, så man inte förlorar en sån fördel. Perfekt när barnen mer eller mindre är i samma ålder också, med liknande behov, vanor osv antar jag.
Han en riktigt bra vecka, hoppas att det blir en bra balans mellan jobb och annat, kram!

Susanna sa...

Saltis, du skriver alltid så härligt och inspirerande - jag gillar det!!

Kram från Susanna (som har en ny blogg nu!)

Saltistjejen sa...

Anne,
visst är det helt perfekt och underbart att vi fått dessa nya grannar och attt allt verkligen stämmer! Lyx!
Hoppas att veckan för er också blir bra och jag har tänkt maila dig i veckan också! Vill vara lite mer personlig än som komentar i din blogg.
KRAAM!

Saltistjejen sa...

Susanna,
oj har du en ny blogg!!!! Den måste jag ju kolla! Jag blev så ledsen när du lade ner din gamla.
Kul att du gillar hur jag skriver. Själv känner jag mig ibland långt ifrån inspirerande tyvärr...
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Åh så söta ungar!!! Man blir glad att se dem ihop! Härligt att kunna ha kompisar som man kan alternera barnvakteri med. Lyx i ordets rätta bemärkelse.

Marianne sa...

Så himla bra att det funkar med barnvaktandet! Bättre kan det ju inte bli, faktiskt.

Kul också att träffa en bloggerska! Du bor verkligen perfekt för bloggträffar, de flesta kommer till NYC förr eller senare!

Lycka till med allt kör på jobbet i veckan!
Kram!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
japp det är verkligen lyx! Och vi njuter! Extra kul är verkligen att det är roligt att se dem leka tillsammans också. :-)
kramar!!


Marianne,
ja det fungerar verkligen över förväntan. Så bra!
och ja det är skoj att träffa personerna bakom bloggarna jag läser. Lite pirrigt varje gång men hittills har det alltid varit skoj.
Kramar!!

Susanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susanna sa...

Hej!
Nu har jag skickat ett mail till dig på saltistjejen@hotmail.com!

Kram!

Susanna

Saltistjejen sa...

Susanna,
å jag ska kolla den mailen! tack för att du berättade här i kommentarsfältet för jag kollar bara min hotmil då och då.