söndag, december 27, 2009

Julledigt med familjen

Sedan julafton så har snön som sagt töat bort här i Skåneland.
Vi har dock haft en dag med lite finare väder då solen faktiskt vågade sig fram en stund. Det var Annandagen. Då kom Svägerskan och Loff hit och vi tog en tur till deras nya hem. Eller rättare sagt det som kommer att bli deras nya hem. Jag har ju inte varit där tidigare så det var jättekul. Sedan promenerade vi runt i omgivningarna där och beundrade bl a arkitekturen i Jakriborg.

Idag hade M och jag en barnfri dag. Vi körde med Svärmor G in till Svägerskan och lämnade Lill-Skruttan hos dem. Sedan blev det en tur i Malmö. Mulet och råkall Skånevinter men det var ändå mysigt. En dag ensamma är inte fel. Kvällen tillbringades med familjen och vi bjöds på otroligt god middag bestående av laxbiffar och tagliatelle. Hemgång blev det när Lill-Skruttan bestämt sig för att vakna efter ungefär en timmes sömn. Imorgon bär det av upp till stugan. Det är min sista dag i Skåne vilket känns lite sorgligt. Men samtidigt ser jag fram emot att få komma till mamma och vintern i Stockholmstrakten.


Annandagen

Liten Skrutta i sina nya vinterskor, sina ärvda överdragsbyxor (tack Mammigranten!!) samt sin mysiga jacka och Nemomössa. Svägerskan och Loff syns i bakgrunden.


Glad tjej som nu fick vara "outside".


Solen tittade som sagt fram en stund.


Men sedan mulnade det på lite igen. M och Loff var lika väl inbyltade som Lill-Skruttan de med.


Här syns de hus som redan är byggda. Sävgerskans och Loffs kommer en bit längre bort och de kommer se ungefär likadana ut fast utan utbyggnad.


Kan ni gissa var vi är?!?



Efter "hustitten" blev det fortsatt promenad till Jakriborg - ett område byggt i Hansastil.


Mysigt


Stannade till för en lunch.


Lill-Skruttan och Svägerskan kollar in menyn.


Upptäcksfärd.





Idag 27:e december

Idag var vi som sagt runt i Malmö. Första besöket blev Stadsbiblioteket för att se om man kunde skaffa sig ett lånekort. jag är ju sugen på en e-läsare och för att kunna låna svenska e-böcker krävs då ett lånekort. Men det blev nobben. Man måste ha en svensk adress för att kunna få lånekort. Så nu får vi lösa det på annat vis.


Gågatan.


En god lunch på USA-inspirerade Mando Steakhouse.


Tillbaks hos Svägeskan och Loff. Lill-Skruttan hade haft det jättebra där under dagen, men så fort vi klev innanför dörren blev hon mammig igen.


Dukat för middag.


I samspråk med farmor.


Full fart med Svägerskan och en fisk.


Sedan kan man ju alltid roa sig med att springa omkring med tidningskorgen.


Kolla in tröjan!


Kvällen avslutades med lite Guitarr Hero. Här kvalitetstestas gitarren.


Min man gitarrliraren.


Själv var jag otroligt dålig!!!!!


Kolla själv! Och detta var EASY-nivån!!!


Men skam den som ger sig. Till slut lyckades jag iallafall klara av hela låten. Fast resultatet var ju inget att skryta med ändå. Men kul var det!



10 kommentarer:

Victoria sa...

När vi var i Sverige fixade jag ett lånekort, uppgav bara min systers adress och det var ingen som hade några invändningar.

Trillingnöten sa...

Det är fantastiskt :) vad kul det verkade. Jag skulle också vilja testa, men det kommer väl att gå, hmmm, så där kanske. Så musikalisk som jag är. Är det lätt, medel eller svårt?

Saltistjejen sa...

Vic,
nu fungerade inte detta alls eftersom allt går via datorn De ville ha personnumret och då såg de att jag ine "fanns" i Sverige längre Vi hade annars tnkt uppge M´s mammas adress här men det gick som sagt inte. Nu löser vi det på annat vs.
Kram!


Trillingnöten,
det var skoj men svårt. Hanldar mycket om taktkänsla samt att träna tror jag. Det gick ju lite bättre för mig för var gång jag spelade om samma (!) låt. haha!
kram!

Cecili/svengland sa...

Ja visst ar det synd att all snon ar borta! Men vi fick ett par dar med sno ialla fall! Vi ska faktikt till Malmo en tur imorron och shoppa lite! Ha det sa bra pa resten av er Sverige-vistelse!

Mrs F sa...

Hej! Brukar kolla in här ibland då jag är flitig besökare hos min vän Mammigranten. Om jag inte ser fel är det min son Williams byxor:-) Jag tror de redan var för små till Wilda när hon fick dem av oss, bra att de kommer till användning iaf. Om det nu är dem vill säga. Härligt med med besök i Sverige! Hoppas ni får en fortsatt rolig vistelse o att snön får stanna:-)

Mvh
Sandra

SweFlo sa...

Jag kan hjälpa dig att fixa e-lånekort! Jag behövde inte uppge nått alls, har mailat dig infon. Kan skötas helt via e-post. Hoppas att ni får kul i Stockholm!

Karin sa...

Som vanligt länge sedan jag var inne och kollade vad du håller på med - det är inte klokt vad jobb och barn tar tid ;-)

Härligt i Skåneland verkar ni iaf haft. Välkommen upp till Sthlm och snön! Jag förstår att det kommer att bli hektiskt här uppe, men om ni har tid så skulle det förstås vara jättekul att träffas! Ta en fika på stan kanske?
Jag, R och de två äldsta kommer annars till NY i april och då hinner vi kanske ses lite?
KRAMAR

Desiree sa...

Vad mysigt ni har haft det under eran tid i Skåne. Jag förstår att det känns lite sorglit att redan behöva lämna men också att du längtar efter familjen och vänner i Stockholm. Lilla E ser så glad ut. Hon blir verkligen ompysslad av alla. Jakriborg ser väldigt vackert och fint ut. Verkligen vackra byggnader. Ha det fortsatt bra.

Kram

Anonym sa...

Lill-skruttan är verkligen en riktig sötnos.

God fortsättning!

Anna, Fair and True sa...

Jakriborg såg jättemysigt ut! Så skulle jag kunna bo, om det låg i Stockholm :)

Jag köpte Guitar Hero 5 till Peter i julklapp. Han är superduktig och medan jag suger, än så länge i alla fall. Måste öva när inte han är med för då får man ju prestationsångest!

M ser ut som om han tänker "jag får väl ställa upp på ytterligare en bloggbild då..." ;)

Cool Nemomössa!