tisdag, januari 12, 2010

Vilket lyft!

I söndags gjorde vi det äntligen. Fixade dörrarna till vår TV-bänk resp våra bokhyllor. Vi har tänkt och planerat för att göra det ända sedan vi köpte bänken samt dörrarna till bokhyllorna. Eftersom det är glasdörrar ville vi "klä" dem med tyg. Men första hindret var att hitta något tyg vi gillade och som vi tyckte passade för detta ändamål. När vi väl hittade ett på Ikea så var det självklart slut. Och det kom aldrig in igen heller. Iallafall inte under de gånger vi besökte Ikea i våras och somras. Så vi gav upp. Men nu i julas när vi var hemma i Sverige och Stockholm passade vi på att ta en tur till Åhléns. Jag minns att de brukade ha mycket roliga tyger, och det visade sig fortfarande vara sant. Där inhandlades en meter av detta Marimekkotyg! Och nu i helgen pysslade vi lite så att det äntligen kom på plats!

Vi är supernöjda! Mönstret var perfekt. Inte för smått. Inte för stort. Inte för rörigt. Inte för stelt. Färgerna passar otroligt bra med både TV-bänken samt mattan. Ja, riktigt lyckat blev det. Och som lök på laxen som man konstigt nog kan säga, så fungerar nu fjärrkontrollen även när TV-bänksdörren är stängd! Och ännu en bonus är att all röra i våra bokhyllor nu är undangömd! Så skönt att slippa se böcker, pärmar och papper som står och ligger huller om buller. I ena bokhyllan har vi dessutom en del av Lill-Skruttans leksaker som också de brukar ligga lite hur som helst. Nu syns inte det och det är så härligt! Nedan är fler bilder från hur det blev.

Tyget stryks innan dörren ska täckas.


Självklart är det M som stryker eftersom jag själv i stort sett aldrig stryker och därför har dålig koll på vårt strykjärn, haha!


Såhär blev slutresultatet!
TV-bänksdörren i mitten var tidigare enfärgat vit.
Hur den såg ut innan kan ni kolla här.


Här en annan vinkel.



Bokhyllorna blev såhär med tyget i dörrarna.
Vi blev väldigt glada över att mönsterpassningen blev såpass lyckad.


Här syns både bokhyllor samt TV-bänk.
Och eftersom jag inte fotade bokhyllorna innan vi satte dit tyget i dörrarna så kan ni gå hit för att se ungefär hur rörigt vi har innanför dörrarna i våra bokhyllor. Detta var dock innan vi ens hade dörrar, men röran är om möjligt ännu värre nu än då i hyllorna...

39 kommentarer:

Ewa sa...

Gomorron:)! Ska snart iväg till jobbet då jag kom på att du kanske är intresserad av den här artikelserien i SvD om den globala familjen. Länken är till dagens och den sista artikeln. Men du hittar länkar till de övriga.
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/samhalle/jag-ar-splittrad-och-nationslos_4069749.svd

Kram

Syster i söder sa...

Vad fint! :)

KARLAVAGNEN sa...

Gööör snyggt!

Victoria sa...

Vilken bra idé, vad fint det blev! Det är alltid skönt att dölja röran med något vackert! :o)
Kramar/Vic

anna of sweden sa...

Superläckert!

Och gissa vem som står för strykningen i den här familjen? Just det. Herr Make.

Åh, vad det är härligt att vara svensk och jämlik! :)

Annika sa...

Snyggt!!
Jättefint!
ja, Åhlens har mkt fint i inredningsväg!
Kram!

Anonym sa...

A real makeover.Sååå fint:)

Desiree sa...

Det blev ju kanonfint! Mönstret var snyggt och passade verkligen i med resten som du säger. Var det inte svårt att fästa tyget och få det helt sträckt? Kul med lite make over av hemmet. Vad duktig och pysslig M är.

SweFlo sa...

Jättesnyggt, jag gillar verkligen tygvalet. Verkligen kul när man kan göra nått som piffar upp och samtidigt ät så personligt. Lyckat helt klart!

Saltistjejen sa...

Ewa,
tack för länken> Jag ska kolla upp den!
Kram!


Syster i soder,
visst blev det!


Karlavagnen,
tack!!


Vic,
ja jag gillar att man får bort det röriga intrycket. Och så slipper man göra ngt åt själva röran haha! För det KAN vi nog INTE...
;-)
Kram!


Anna of Sweden,
haha så du har ockås en strykande make?! Där ser man!
Kram!!


Annika,
tack!
Ja jag gillar framförallt deras tygavdelning. Tycker de har så mycket olika roliga tyger där.
kram!


Desiree,
nej det gick bra. Vi hade ngn form av "masonitskivor" som följde med dörrarna från Ikea. Det är de som gör bokhylledörrarna vita resp svart. Vi drog bara tyget runt dem och klämde fast i själva dörren. För TV-bänken sågade vi ut en ruta i skivan för annars fungerade inte fjärrkontrollerna. Men nu kan man använda dem utan att behöva öppna dörren vilket är så skönt! :-)
kram!


SweFlo,
ja jag gillar att man kan använda just textiler tills ådant! Det är dessutom hyfsat enkelt att byta färger, mönster eetc senare ifall man vill förnya sig.
Hoppas du mår bättre nu och att din scan går bra!
Kram!

Marianne sa...

Ursnyggt Saltis! Det passar verkligen bra med resten av rummet också. Det blir liv men inte stök av det tyget.

Hur fäste ni det? Klistrade ni?

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Snyggt! Mycket bättre än bara vit dörr och bokhyllan blev jättefin också! Nu kan du skicka in detta till Ikea Hacker!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack!!!
Vi klämde tyget mellan "masonitskivan" samt glasdörrens "ram".
Hoppas du får en fin resa nu!
kram!



Anna Fair and True,
haha, M frågade om vi inte skulle skicka in våra dörrar till Ikea hacker men jag sa att jag inte trodde de skulla vara enough där. Antagligen borde vi först göra om dem till ett rymdskepp eller kasnke ett snabbgående tåg först...?!? ;-)
Kram!

mammigranten sa...

Jättesnyggt!
Det gjorde ni bra!
Här är det också maken som stryker...
kram

Saltistjejen sa...

Mammigranten,
tack! haha där ser man. Kansk svenska män gillar att stryka?!? ;-)
kram!

Desiree sa...

Ah då fattar jag, vad smart!

Anna, Fair and True sa...

Alltså, vissa saker på Ikea Hacker är jätteenkla (och fula) så ert är definitivt Ikea Hacker material! Det behöver ju inte vara elaborate. En person satte ihop en ljusstake och en tallrik och vände upp och ner och vips en smyckesskål... Ert är definitivt mer avancerat än så!!

Taina sa...

Men oj vad kreativa ni är och det blev ju SÅ SNYGGT!!! Hur fick ni idén??? Jag bara undrar. Som jag har sagt tidigare är jag inte en inredningsmänniska. Kan absolut NADA om sånt. Beundrar andra som har "blick" för det där.

Strykningen sköter jag och I om i den här familjen...

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var inte svårare än så faktiskt.


Anna Fair and True,
hahaha! Fast det är ju ändå mer innovativt att ta två OLIKA saker och bygga nytt! :-)
Vi ahr ju liksom bara uppgraderat våra dörrar lite...?!
Men visst, kanske ska vi skicka in en bild, haha!


Taina,
men du ni har ju jättefint hemma. Så att du inte alls har öga för inredning tror jag itne på! :-)
Själv är jag iten såjättebra på inredning heller. jag gillar att fixa och trixa med hemmet, men sedan vi flyttade hit har det ju mest handlat om att försöka få mer storage.... Vi bor ju så jädra trångt. och då är det även svårt att få det snyggt omkring sig för det blir mest rörigt...
Men dörrarna ville vi gärna hotta till lite för de såg så trista ut. Glasdörrarna ville vi främst täcka för att slippa se röran innanför dem. Haha, vi spänade en del och var ett tag inne på idén att printa ut något coolt foto på Lill-Skruttan eller så och göra ngåon form av mönster av det till dörrarna, men den indén kändes alltför komplicerad så vi gav upp... hahaha! ;-)
Så det blev enklast möjliga vilket var tyg.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Skicka in vetja! Gör det!

Livet enligt Jenny sa...

Vilken smart idé! Är helt insnöad på inredning för tillfället och helst för att komma på det där lilla extra hemma. Visst är det roligt när man har väntat sååå länge och sedan får till det så där bra!
Kramen

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha! Vi får se...


Livet enligt Jenny,
ja det är skoj att få ge hemmet en liten ansiktslyftning tycker jag! :-)
Kram!

Suzesan sa...

Guuu' vad snyggt det blev. Snällt av M att ta hand om strykningen. Och bra för de som inte gillar att stryka...att få avlastning. Han ser focuserad ut.

kram
/Susanne

Anne sa...

Allra först, vilken smart idé att använda tyg på det här sättet. Och ja, vilket supersnyggt tyg. Helt i min smak också. Det blev verkligen skitsnyggt! Låter bra också att tyget inte är nåt hinder för fjärrisen. Åhléns kan man lita på, jag tycker alltid man hittar vad man vill ha/behöver där. KRAM!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack!!
hJa jag hatar verkligen att stryka. Det är det tristaste som finns nästan. Så jag stryker i stort sett aldrig. Köper mest kläder som inte kräver strykning. M måste ju dock stryka sina skjortor ibland så han är den som styker här även omde t inte är så ofta det heller.
Kram!


Anne,
ja det var ju lättare än att utföra vår ursprungsidé med att försöka skriva ut ngt coolt foto och göra ngt med det. :-)
Jag tycker också om stora Åhléns i city för de har ofta mycket olika saker till ett hyfsat pris.
Kram!!

Petchie75 sa...

Jättesnyggt!! Kul med hundkäx-tyget (jätteloka kan det väl också vara?). Jag satt just och tittade på min mormors två lampskärmar med hundkäx förra veckan, de är ganska coola (men totalt brända - dvs de är mer gula än vita nuförtiden). I vårt sommarhus har vi hundkäx-tapeter i köket!
Åhléns har mycket snyggt, inte ett Sverigebesök utan Åhléns säger jag! Jag handlade jättesöta julörngott där nu, med "Snön ligger vit på taken, endast tomten är vaken", några billiga svenska dvd-filmer (har du hört talas om "De ofrivilliga"?) etc.
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Såg att Fjällräven öppnar affär i NYC http://www.e24.se/lifestyle/trend-och-stil/fjallraven-har-kommit-till-new-york_1791027.e24?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_campaign=E24+Nyhetsbrev

Saltistjejen sa...

Petra,
där ser man! Ett tema i ert sommarhus alltså! Kul!
ja jag gilar att gå på "stora Åhléns" när jag är i Stockholm. Tyvärr har det inte blvit så mycket ändå eftersom det är svårt att gå i varuhus med Lill-Skruttan tycker jag. Antingen blir hon otålig i vagnen eller så får man mest jaga henne så hon inte river ner allt så som ligger i hennes höjd. och just inredningsavdelningen är ingen hit eftersomd et är en hel del ömtåliga saker där som t ex glas och proslin haha! ;-)
Kram!!


Anna Fair and True,
ska kolla detta! Kul!
Tack för tipset!!

Fröken Anki sa...

Det blev jattesnyggt! Jag tycker ocksa att Ahlens har fina tyger.

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
visst har de!

Susanna sa...

Supersnyggt är bara förnamnet! :)

KRAM!

Saltistjejen sa...

Susanna,
tack!

Suddrik sa...

Vad himla snyggt! Och vilken sanslöst bra idé! Me LIKE!

Bejla sa...

Superdupersnyggt ju! Gillar både mönstret och det att möblerna nu hänger ihop på ett fint sätt.
Lök på laxen skrattade jag också lite åt. ;-)
Trevlig helg, när ni kommer så långt!

Anonym sa...

Snyggt!

Saltistjejen sa...

Maisoui,
tack!!

Västmanländskan sa...

Supersnyggt! Vilket läckert tyg.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
tack!! Kul att du gillade den!


Bejla,
ja det var också en tanke. Att liksom få möblerna att ha en "liten gemnsam nämnare". Och jag tycker själv det blev riktigt bra.
Kram!