lördag, oktober 02, 2010

Farväl och förberedelser

Så har Olgakatt rest tillbaka hem igen. Just nu i skrivande stund sitter hon förhoppningsvis på flyget och sover lite. Det har varit ett jätteroligt besök tycker vi och så tror vi även att hon själv kände. Givande, lyckat och mysigt. Allt utom kanske vädret då. Tur iallafall att denna staden har mycket att erbjuda även när vädret är dåligt. Avsked känns alltid jobbigt särskilt när man inte vet hur lång tid det dröjer innan man kommer att ses igen. Man får torka en tår och tänka att "det är bättre att gråta en skvätt när man säger hejdå efter ett bra besök än att inte ha setts alls".Tack för allt Olgakatt och hoppas det inte dröjer alltför länge tills vi ses igen!!!!!


Efter frukost med nybakta bagels promenerade vi till den intilliggande lekparken. Först ett besök på Java Girl för att köpa med oss lite kaffe. Detta var Olgakatts och Dam B´s stamställe när de var här förra hösten. Här står M och Olgakatt och pratar medan jag och Lill-Skruttan gungar.


Vädret idag hade allt som de senaste dagarna inte haft. Sol, skön temperatur, torr  skön luft. Det perfekta vädret helt enkelt. På eftermiddagen tog vi en promenad norröver och handlade bl a en vinterjacka till Lill-Skruttan. Sedan svängde jag förbi jobbet och efteråt fixade jag lite till morgondagen. Det var en del förberedelser inför imorgon. En morgondag som kommer ha ett mycket mycket mycket fullmatat schema. Med början redan imorgonbitti då jag måste hinna in på jobbet en sväng innan jag ska iväg till The Boathouse i Central Park för att äta brunch med en av mina kära "internetvänner". Ingen bloggträff denna gången, utan en kär vän från ett annat online forum är här på semester med sin mamma. Det ska bli underbart roligt att träffa henne!

Sedan måste jag skynda mig tillbaks hem för att hinna med resten av morgondagens aktiviteter. Men detta kommer jag inte skriva om nu utan det kommer i ett senare inlägg.
Nu väntar snart sängen.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Hoppas att dagen flyter på som den ska imorgon trots att den är fullspäckad och intesiv. Men brunchen och bloggträffen lät kul och nice. Skönt att ni fick lite bra väder så här emellanåt för jag ser att det tyvärr kommer att forstätta regna hos er en bit in på nästa vecka också.
KRam!

olgakatt sa...

Som redan rapporterat gick denna hemresa som smort! Jag har tagit det lugnt idag, varit och handlat, klappat hästen och blivit ivrigt knådad av Olga. Maken hostar ännu och är rätt blek om nosen - får stanna hemma några dagar till.
Tack för en härlig vecka! Har försökt göra ett inlägg med bilder men bloggers bildöverföring fungerar nästan inte alls idag. Jag har hunnit packa upp allt och tvätta en del mellan varven som bilderna L Å N G S A M T överförts.Får bli mer senare.
Jättekramar!

Saltistjejen sa...

Desiree,
det var en rolig dag emn väldigt fullbokad som sagt igår. Och vädret som ska komma ÄR verkligen såå trist!!!!! Buhu!
Regn regn regn...
Tur helgen var fin iallafall!
Kram!


Olgakatt,
vad skönt att allt gick bra och smdidigt denna gången. Låter som du verkligen börjat komma in i "hemrytmen" också. Och tack själv! Det var verkligen en rolig och mysig vecka!!! :-)
Blogger tycker jag tyvärr blivit allt sämre...
Kramar och hälsa maken att han ska krya på sig!!!!

Annika sa...

Skönt att höra att Olgakatt kom hem som hon skulle efter sitt besök.
Trodde ju inget annat heller, men ...
:-)
KUL att det varit lyckat. JAG har tänkr på er. OSIS som bara den med vädret. men vad kan man göra åt det?
Det finns ju, som du säger annat att göra även om det pissregnar.
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det var skönt att Olgakatt kom hem som hon skulle. Förra gången ahde hon ju en mardrömshemgång med försenade flyg etc.... Usch!
Och vädret är trist trist trist nu tycker jag. Nätan hela veckan ser ju ut att gå i regngrått tecken vilket gör mig lite trött....! Men men det är ju ändå höst så man får väl ta det.
Stor kram!!!

Anna, Fair and True sa...

"det är bättre att gråta en skvätt när man säger hejdå efter ett bra besök än att inte ha setts alls" = så sant, så sant!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
:-)