fredag, oktober 08, 2010

Inget Fredagstema denna månaden

Jag har insett att jag har lite mycket omkring mig nu. Det dyker hela tiden upp saker och tiden räcker inte riktigt till. Så jag tänker hoppa över fredagstemat nu under oktober. Det hinns helt enkelt inte med. Ledsen Pettas för jag tyckte egentligen att dina teman verkade roliga och tänkvärda. Men ibland måste man inse sina begränsningar.

Under kvällen ska vi vara barnvakt till Lill-Skruttans bästis R. Det blir faktiskt första gången konstigt nog. Vi har erbjudit oss många gånger men sedan har föräldrarna ändå alltid löst det på annat sätt. Lill-Skruttan lär iallafall bli glad av att få leka med R hela kvällen. Vid middagen igår tittade hon på mig och M och sa "Träffa R sen när jag ätit upp maten." Men det skulle vi inte alls göra vilket hon tyckte var väldigt tråkigt. Men hon tinade upp lite då vi berättade att "R ska komma och hälsa på imorgonkväll." Hon blev lite besviken när hon insåg att R´s föräldrar inte ska komma utan enbart R. Gulligt. Hon är verkligen fäst vid dem. Det känns så otroligt bra att hon har fler vuxna omkring sig nu till vilka hon känner tillit.

Gårdagskvällen bjöd annars på en del blodspill. Lill-Skruttan älskar att hoppa i soffan men också att kasta ner alla "ryggstödskuddarna" på golvet. Detta är ingen bra kombination. Tidigare när hon gjort detta samtidigt så har hon dykt med huvudet rakt ner i sin tågjärnväg som är på golvet nedanför soffan. Resultat: fläskläpp, blod och gråt. I omvänd ordning. Denna gången blev det ingen huvudstupa dyk, men en rejäl smäll i läppen då hon lyckades hoppa in i ryggstödet och tappa balansen. Ansiktet for ner i det hårda ryggstödet och det var ingen liten duns som hördes. Resultat: gråt, blod och ja... troligen blir det en fläskläpp även denna gången. Själv blir man mest rädd för att tänderna ska skadas men de såg ut att ha klarat det hela bra. Däremot tror jag att blodvitet som uppstod berodde på att just tänderna slagit i läppen och hon på så vis bitit hål i den.

Helgen ser ut att bjuda på underbart väder så jag hoppas att vi kan njuta lite av detta. Det är ju kanadensisk Thanksgiving nu så jag vet inte ifall man kanske skulle hitta på något ihop med Familjen K (R och hans föräldrar) eftersom mamma K ju är kanadensiska? Vi får se. I vilket fall känns det väldigt skönt att helgen snart är här.

13 kommentarer:

Taina sa...

Åh Saltis, det blir ju så ibland. Bara för mycket helt enkelt. Själv har jag haft funderingar på att ta en liten paus här framöver. Jobben hopar sig just nu och det tycks bli mer och mer. Vilket är bra.

Stackars lilla E då! Tur att tänderna inte tog skada. Men det hör ju till med lite blodspill när man är ett barn.

Hoppas barnvakteriet går bra ikväll och att du kan pusta ut lite i helgen.

STOR KRAM!!!

olgakatt sa...

Nog behöver du ta det lugnt emellanåt!
Fredagstemat ska ju inte kännas som ett tvång, då är det inte roligt.
Stackars Ella, men det är av sina egna misstag man lär sig, inte för att mor och far 1000 ggr talar om vad som kan hända om man hoppar för häftigt. Sänder litet blås på såret härmed!
Hälsa R så mycket!

Annika sa...

Hoppa över du, det är som Olgakatt säger, temat ska vara kul.
Stackars bus-bella då...Inte loligt det där inte...
Ha så kul ikväll!!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja ibland är det så mycket annat runtomkring att man inte alls hinner allt man vill. Men så är det och det ä bara att acceptera.
Kram!


Olgakatt,
ja lite lugn är bra emellanåt. Eller åtminstone lite mindre "måsten".... ;-)
Hm man kan ju hoppas att hon lär av msistagen. Dessvärre gjorde hon ju ungefär just detta ör inte alltför länge sedan och detta hindrade henne inte från att testa det igen... Men men kanske lär de sig efter sjuttioelfte gången...?
Ska hälsa R.
Kram!!


Annika,
japp det blir så ibland.
Och nu är det inte särskilt farligt med läppen. Den blev inte ens stor. Och hon verkar inte ha ont alls. Bra!
Kramar!

Mrs Clapper sa...

Åh ajajaj det gör ont ända ner i tårna! :( Stackars!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
tack! fast det gick bra trots allt.
Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Nejmen du lyckades ju få till ett litet mini-fredagstema med lillskruttan som gjorde ungefär samma sak 2 ggr... haha
Skämt å sidor hoppas jag du får en lugn och trevlig helg ihop med familjen! Ta vara på dig tjejen.
Kramen

Saltistjejen sa...

Jenny,
haha ja nästan ett minifredagstema ja... ;-)
Ha en riktigt fin helg du med.
Kram!

Desiree sa...

Ja nu verkar ni ha fått toppenväder alla gånger. Bättre än så här blir det ju knappast. Kanske kan du skicka över lite sådant väder hit ;-)
Hoppas ni får en mysig kväll imorgon med R. Lilla E lär ju iallfall ha en kul kväll med en av sina bästa vänner. Hur skiljer sig Kanadensisk thanksgivning från Amerikansk eller är det bara så att de infaller på oilka datum?
Ha en skön helg.
Kram!

Desiree sa...

Hoppas att E hämtat sig från fallet och att det gick relativt bra även om det blev blod och allt. Läskigt när sådant händer man vet ju aldrig först hur allvarligt det är.
Kram!

Desiree sa...

Hoppas att E hämtat sig från fallet och att det gick relativt bra även om det blev blod och allt. Läskigt när sådant händer man vet ju aldrig först hur allvarligt det är.
Kram!

cecilia sa...

Man måste få skala bort sina måsten - fram för enklare, mer okomplicerade liv, feng shui-a sin tillvaro helt enkelt:)
Tur att det inte blev värre blodspill, det är otäckt när de små är ute på allt för fysiska äventyr, minnet av holly på akuten efter en hjärnskakning när hon ramlade ner för en trappa är ff alldeles för starkt.

kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är underbart väder här nu! Ang den kanadensiska Thanksgiving tror jag man firar samma sak men i Kanada är den tidigare än här i USA. Troligen p g a att klimatet där är kallare än här skulle jag gissa.
Och E mindes knappt fallet idag när vi påminde henne då hon återigen hoppade i soffan. Där ser man...
Kram!!


Cecilia,
ja ibland måste man rensa bland sina måsten helt klart. Annars drunknar man lätt. Fy att sitta på akuten med sitt lilla barn måste kännas så hemskt! Innan man vet hur illa det är så är man ju alltid orolig.
Kram!!